» »

"Talenti" na slovenskih cestah

"Talenti" na slovenskih cestah

Temo vidijo: vsi
««
40 / 323
»»

St235 ::

Utk je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Čehi in slovaki ter madžari se na cesti dosti lepše obnašajo, kot mi.

Ne pa se ne. Najhujsi so poljaki. Poleg romunov in bosancev, ki jim pa ne zamerim tolk, ker ti itak ne znajo kaj je avtocesta.

To so seveda ugotovil na podlagi objektivnih podatkov in ne lastnih blodenj?

Utk ::

Seveda so lastne blodnje, nekaj pa tudi slika pove.

Slika cesa? A je tako tezko vsaj povedat kaj naj bi te crte predstavljale?

shadeX ::

Iz URLja: Number_of_persons_killed_in_road_traffic_accidents_per_million_inhabitants

Aha, sem utopicno mislil, da se pogovarjamo o vozniski kulturi (se posebej, ker je govoril o avtocestah, ki niso ravno zbiralisca pescev) No ja, se vedno bistveno bolje od ostalih v tej temi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

feryz ::

To so jabolka in hruške.
Primerjati gorati in ovinkasti Balkan, Romunijo, Bolgarijo in podobno, z ravninsko Severno Evropo, je kretensko.
Ko imaš 10 km ravnine, ovinek in novih 10 km ravnine, ter hkrati plac za izdelavo 15 metrov široke lokalne ceste, moraš biti idiot, da umiraš na cesti.
Poleg tega nerazvite države nimajo avtocest, ampak kvazi hitre ceste, še vedno klasično dvopasovne, na katerih je omejitev 100 km/h, živčnost na njih pa na vrhuncu. Tam je verjetnost smrtnosti za faktor 10 in večkrat večja od vožnje po avtocesti.
Romuni recimo imajo par novih avtocest. Nebeško praznih. Vožnja je čisti užitek. Drugo pa so gorske ceste. Kjer kamion prehiteva kamion na dvopasovnici. Ti pa iz ovinka priletiš na to situacijo.

Ne morem pomagat, ce potem pride folk z brdovitog balkana k nam in se se zmeraj vozi kot po gorski cesti, na 20 centi razdalje, pri 130 na uro, na avtocesto pa vkljucuje v prvi. Ni samo kultura ja, nekaj je tudi v totalnem neznanju, samo kaj cmo.

KAVINSKY ::

Utk je izjavil:

Ne morem pomagat, ce potem pride folk z brdovitog balkana k nam in se se zmeraj vozi kot po gorski cesti, na 20 centi razdalje, pri 130 na uro, na avtocesto pa vkljucuje v prvi. Ni samo kultura ja, nekaj je tudi v totalnem neznanju, samo kaj cmo.

Zanimivo, da podobno vozijo "švicarji" in "nemci". Ni neznanje, je kultura.

doctor78 ::

Moj opis: dnevni migrant, ki naredi po 300km vsak dan, večino po primorski AC. Moje ugotovitve so sledeče: zelo malo vidim tistih tipičnih "norcev", ki norijo ampak 90% je voznikov:
- skoraj nihče ne pozna CPP, da lahko med prehitevanje voziš kratek čas tudi več kot je omejitev ampak prehitevajo z cca 10km/h višjo hitrostjo kot so jo imeli na voznem pasu
- vozijo s tempomatom nastavljenim na 110. Ti so najbolj grozni. Ni šans, da zavira ampak se kar rukne na prehitevalnega z nespremenjeno hitrostjo.
- starejši vozniki, ki se ne čutijo voziti več kot 80 na voznem in 90 na prehitevalnem
- zaspani vozniki (zjutraj), starejše gospe, dame v BMW, pa še kdo, ki mislijo, da je prehitevalni pas dejansko vozni in se ne umaknejo na voznega tudi po par km in nastane 5km kolona za njimi
- vozniki kamionov so meni najbolj odvratni udeleženci v prometu. počnejo vse od zgoraj naštetega plus prehitevajo v vrhniški klanec in to večkrat zasedejo vse 3 pasove. ampak njim se jebe za nas.
- vsi so samooklicani policaji in njihov primarni pomen v prometu je, da mi preprečijo voziti normalno ampak po njihovi definiciji CPP in zakona
- NIHČE ne pozna pravilne definicije vključevanja po sistemu zadrge. tu so vozniki kombijev in kamionov najhujši, ko se postavijo na črto in zasedajo oba vozna pasa, da se zadrga sploh ne more oblikovati. seveda s tem lastnoročno poskrbijo za zastoj.
- vožnja v krožnih križiščih je enaka zgodba, skoraj nihče ne zna pravilno voziti v krožnih križiščih.

Ampak na koncu sem jaz za vse vas "norec, ki divja" ko se v bistvu želim samo normalno peljati vsak dan na šiht in potem domov.

PS: logatčani in vrhničani -> AC SE NE ZAČNE PRI VAŠEM MESTU AMPAK V KOPRU!!! to pomeni, da ko se vi vključujete na AC, poglejte v ogledalo in se varno in primerno vključite ne pa avtomatsko zaspano zapeljati na vozni pas s hitrostjo 80 km/h!!!

PS1: Glede tujcev. Veliko sem se službeno vozil v Nemčijo in lahko zatrdim, da se v Avstriji vozniki obnašajo podobno, kot pri nas. V Nemčiji je pa druga zgodba. Tam se vsi, tudi tovornjakarji vozijo tako, kot bi si človek želel. Veliko vlogo pri tem imajo dejstva, da so njihove AC v boljšem stanju kot pri nas, imajo dinamično omejevanje hitrosti glede na promet, nimajo max omejitve navzgor, dejansko IMAJO AC policijo, ki dejansko opravlja svoje delo, pa še kaj vpliva. Vožnja po nemških AC je normalna, nestresna, tudi če so zastoji se odvijajo normalno. Edino vsako toliko se najde kak kreten, ki ima italjanske ali bosanske tablice. Naklučje?

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: doctor78 ()

Ti si prvi od teh, ki ne poznajo cpp.

V katero izmed zgornjih kategorij se uvrščaš, da te je moj komental toliko zmotil, da si napisal popolnoma nepotreben komentar, ki nima nobene vrednosti/vsebine?

Če voziš ob dopustih/jutranji/popoldanski konici boš težko "normalno" vozil.

Se strinjam, da je na slovenskih cestah vedno več prometa sploh ob omenjenih terminih ampak vseeno bi lahko bil bolj pretočen. Neštetokrat vidim kako nastajajao tki fantomski zastoji zaradi voznikov opisanih v moje prvem postu. Največkrat so posledica prehitevanja 100 vozil, ki se vozijo 90, ta ki prehiteva pa 110 po možnosti z vklopljenim tempomatom. Ali pa tovornjakarji, ki prehitevajo en drugega po par kilometrov. Buljenje ob prometnih nesrečah in okvarah. Poseben fenomen so zastoji pri Kozarjah, ko prideš iz smeri Brdo proti Brezovici. Kolona do Brda, ker noben ne pozna sistema vključevanja po sistemu zadrge. Še več, levi pas je popolnoma prazen. In ko se ti pelješ po njem mimo si lahko srečen, če se ti ne vrže kak zadnjo sekundo pred tebe, ker njega pe že ne boš prehitel na tak način. Totalen butelj ... Pa še bi lahko našteval primerov.

Pa tudi tega fenomena ne razumem: ko se nekdo odloči prehitevat, potrebuje 10m, da se vrže na prehitevalni pas. Ko pa zaključuje prehitevanje pa potrebuje 200m ali več, da se vrne na vozni pas. What the f**k is that???

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: doctor78 ()

doctor78 je izjavil:

V katero izmed zgornjih kategorij se uvrščaš, da te je moj komental toliko zmotil, da si napisal popolnoma nepotreben komentar, ki nima nobene vrednosti/vsebine?

Jaz nobeno, ti se pa v prvo, ker ne poznas cpp. Nikjer ne pise, da smes pri prehitevanju vozit cez omejitev, pa tudi ce bi kdaj kje to pisalo, sigurno ne bi veljalo za avtocesto, ker vsi vemo kaj bi to pomenilo na Balkanu.

Ti očitno tudi ne, tko da sva zaključila.

GenZNPC ::

Buljenje ob prometnih nesrečah in okvarah.

Ce zmanjsas hitrost zaradi nevarnosti, je to avtomatsko buljenje?
Samo sprasujem.
skibidi

Odvisno koliko jo zmanjšaš. Če nekdo stoji na odstavnem pasu a jo moraš zmanjšat na 60 km/h? Verjamem, da pri 110 ne uspeš videt vsega :-)

Pa ko je nesreča, na nasprotni strani AC jo je tudi potrebno zmanjšati? Na kakšen način si ti ogrožen oz se čutim primoranega zmanjševat hitrost? :-)

Ko bos vidu, da je na nasprotni strani nesreca in prileti en bumbar, ki je prepozno reagiral tako, da ga prek ograje fukne na tvojo stran oz. se prevrne kamion, bi bil malo bolj kriticen.
Ravno spomladi je bila neka lepa nesreca na Stajerskem ane, ko sta obe strani avtoceste fasali nesreco ane.

Proti vecjim mestom v DE, se pri guzvi ali zastoju ali nesreci lepo vklopijo LED tablice tiste nad avtocesto in kazejo zelo pogosto 60km/h. Verjetno z razlogom.

Če nekdo stoji na odstavnem pasu a jo moraš zmanjšat na 60 km/h?

Ne rabis nic, lahko letis mimo 200. Samo nikol ne ves, ce bo iz avta slucajno skocil ven pes al otrok, tebe pa bo nekdo na prehitevalnem oviral, da se ognes. Nekaj ljudi je bilo tako povozenih, ko so hodili okol avta in se dva na AC nista uspela zment, keri bo na katerem pasu vozil.

Samo vprasam, ker tistih 30 sekund pa ze ne pogresa noben ali pac. Aja na pomurski Avtocesti ni odstavnega pasa, svasta.
skibidi

Ja na nasprotni strani se sigurno vsi sekirajo, da bo iz druge strani priletel pes ali otrok, to bo to. Sploh ko je tam ze policija, resevalci in avtovleka.

doctor78 je izjavil:

Ti očitno tudi ne, tko da sva zaključila.

Daj clen kjer to pise ali pa nehaj s to kozlarijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Dej ti en člen, kjer piše, da ni dovoljeno?

46.clen, tretji odstavek:
(3) Na cesti zunaj naselij je najvišja dovoljena hitrost za vozila:

1. na avtocestah 130 km/h;

2. na hitrih cestah 110 km/h;

3. na vseh ostalih cestah 90 km/h.

Da je prehitevanje kaksna izjema pa ti poisci, jaz ne morem najt nekaj kar ne obstaja.

Torej NE OBSTAJA definicija specifično za prehitevanje?

Haha, debil, zakaj ta clen ne bi veljal pri prehitevanju? Sej za rikverc tudi najbrz nic ne pise, a to pomeni da gres lahko 300 rikverc cez naselje?

msjr ::

Malo manj živčnosti in več strpnosti do ostalih v prometu, pa bo takoj bolje. Če so vsi ostali debili se je treba resno vprašat, če ni ravno obratno. In če koga soudeleženci v prometu tako obremenjujejo naj resno razmisli o javnem prevozu ali pa da se preseli bližje dela oz. menja službo. Se je pa treba vprašat, a je res tako hudo včasih spustit gas in počakat?

Seveda pa se bo zastoj ob določeni količini vozil naredil tako ali tako, kot lepo pokaže tale simulacija: http://www.traffic-simulation.de/

doctor78 je izjavil:

Torej NE OBSTAJA definicija specifično za prehitevanje?

Obstajajo omejitve in pika, pravno formalno ne obstaja izjema, ki bi ti dovolila da peljes cez omejitev (razen ce vozis vozilo na nujni voznji). Torej izjema, ki bi dovolila, da pri prehitevanju vozis nad omejitvijo, je plod zgolj in le tvojih blodenj.

shadeX ::

Kje v Sloveniji pa se je to zgodilo?

Drugače pa, kaj tem ljudem dogaja v glavi:

Včeraj ob 16.24 prejeli klic s 112 in 113 o vožnji v napačno smer od Broda proti predoru Šentvid. Preko signalizacije takoj preventivno zaprli predor in po kamerah našli vozilo, ki je pred predorom obrnilo in nato v pravilni smeri nadaljevalo vožnjo proti Kranju. Ne počnite tega!

Klik za video:

https://twitter.com/twitter/statuses/10...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

edi45 ::

V petek zvečer sem imel podoben primer. Prihajam iz Avstrije in se peljem mimo Maribora, kjer se beli Audi A7(tujske tablice) pelje vzratno po odstavnem pasu, ker je zgrešil odcep(Ptuj, Zagreb), nakar še zapelje na moj pas, da se je popravil in speljal. Mater da mu je*em, me je prijelo da bi se kar za njim spustil. Sam sem že tudi kdaj zgrešil odcep, ampak nisem nikoli se ustavil in se peljal vzratno po avtocesti, ampak sem pač šel na naslednjem izvozu dol in obrnil. Pa isto v petek, se peljem po mestu, nakar iz parkirišča na moji desni en tip z starim golf 4, potegne pred mene in v nasprotno smer. Gledal me je, še po telefonu se je pogovarjal, pa mi prednost vzame kre*en čelavi. Če nebi stopil po zavori da je avto počepnil, bi ga lahko tožil. Pol ko sem študiral mi je spet bilo žal da sem zaviral, namesto da bi ga nabasal. Ampak ko se nagonsko vedno hočeš izmaknit trku itd in ne moreš da ne zaviraš ali pa se umakneš...

Unknown_001 ::

edi45 je izjavil:

V petek zvečer sem imel podoben primer. Prihajam iz Avstrije in se peljem mimo Maribora, kjer se beli Audi A7(tujske tablice) pelje vzratno po odstavnem pasu, ker je zgrešil odcep(Ptuj, Zagreb), nakar še zapelje na moj pas, da se je popravil in speljal. Mater da mu je*em, me je prijelo da bi se kar za njim spustil. Sam sem že tudi kdaj zgrešil odcep, ampak nisem nikoli se ustavil in se peljal vzratno po avtocesti, ampak sem pač šel na naslednjem izvozu dol in obrnil. Pa isto v petek, se peljem po mestu, nakar iz parkirišča na moji desni en tip z starim golf 4, potegne pred mene in v nasprotno smer. Gledal me je, še po telefonu se je pogovarjal, pa mi prednost vzame kre*en čelavi. Če nebi stopil po zavori da je avto počepnil, bi ga lahko tožil. Pol ko sem študiral mi je spet bilo žal da sem zaviral, namesto da bi ga nabasal. Ampak ko se nagonsko vedno hočeš izmaknit trku itd in ne moreš da ne zaviraš ali pa se umakneš...

Nemalokrat videno na dolenjki... kakšen zagrebčan. Zanimivo da ima večina lroblematičnih voznikov poreklo od... što južnije to tužnije.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

ttommy ::

Ob takšnih pacientih na cesti je še čudež, da ni še več nesreč....
Gamer

SimplyMiha ::

Kakšen voznik pospeši, ko vidi, da namarevam prehiteti šleperja, me prehiti in takoj zabremza ob šleperju?

SimplyMiha je izjavil:

Kakšen voznik pospeši, ko vidi, da namarevam prehiteti šleperja, me prehiti in takoj zabremza ob šleperju?

Tist ki se boji, da ga bo turbulenca odpihnila... mona naj volan drži ne pa da se čoha po jajcih.

Begabt

SimplyMiha ::

Iz 140 je šel na 100... Ko sem ravno zapeljal za njim.

Super je tudi, ko se pelješ kakšnih 140kmh po prehitevalnem in se kakšen bedak z tovornjakom, odloči prehitevat drug tovornjak in te spregleda in spet trpijo zavore. Potem pa še upa blendat ko greš mimo in mu potrobiš. Pri Celju sem pa videl prvič v živlenju, ko je tovornjak s cisterno oviral in vjugal levo in desno po obeh pasovih in ni pustil da ga prehitimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: edi45 ()

SimplyMiha je izjavil:

Lahko da je šlo za "podjebavanje". Že doživel le da je tam šlo za OČITEN nedvoumen načrten poskus povzročitve škode. Peljem z dostavnikom po AC, prehitevam v predoru počasnejše vozilo ki vozi 90. Za mano pripi*di nek karavan in vijuga tik za ritjo. Prehitim in se umaknem šele na primerni varnostni razdalji od prehitevanega... kot zakleto tisti v karavanu v momentu, ko sem se umaknil na vozni pas izgubi živce, potegne ostro pred haubo in na vso moč zavira... mislim... sreča:
-da je bil tist mali kombi prazen
-da so bile gume nove
-da sem prehitel z upoštevanjem varnostne razdalje

Brez tega bi imeli sendvič trčenje garantirano.

Begabt

doctor78 je izjavil:

Poseben fenomen so zastoji pri Kozarjah, ko prideš iz smeri Brdo proti Brezovici. Kolona do Brda, ker noben ne pozna sistema vključevanja po sistemu zadrge. Še več, levi pas je popolnoma prazen. In ko se ti pelješ po njem mimo

Tam nastanejo zastoji ravno zaradi takih, kateri "se vključujejo na zadrgo", kolona pa mora bremzati. Kar povzroči val zaviranja nazaj po koloni. Klasični primer fantomskega zastoja. Tudi če bi vsi prakticirali zadrgo bi še vedno imeli zastoj.

Tisti odsek pa je nasplošno butasto dizajniran. Če vzameš stičišče severne in zahodne obvoznice v smeri proti Brdu, tam se vključuješ na zahodno iz levega pasa in promet je tekoč.

xx23 ::

Krožišča so največji problem po mojih izkušnjah. Če je enopasovno, še uspe 50 % voznikom pravilno prepeljat čez. Če je pa več pasov, pa gre uspeh tam proti 10 %.

xx23 je izjavil:

Krožišča so največji problem po mojih izkušnjah. Če je enopasovno, še uspe 50 % voznikom pravilno prepeljat čez. Če je pa več pasov, pa gre uspeh tam proti 10 %.

Da bi bil policaj, bi se ustavil za eno uro pri dvopasovnem krožnem in zakasiral dosti, da bi lahko šel predčasno domov. Ker kak pa folk v krožnem vozi, dear god...maš bedake, ko se celi krog pelje po zunanjem pasu.

shotalick ::

Prit na Dolenjsko, imaš takih bedakov na razmaku 2km, v 3-eh krožnih. Men tako živc dvignejo...

Moteče v krožnih.
-NEuporaba smerokazov
-Prehitevanje po zunanjem.
-Izsiljevanje med vključevanjem in padalci iz notranjega na izvoz (enega padalca včeraj skoraj nabil v bok s kombijem med zapuščanjem)

Begabt

Zgodovina sprememb…

TESKAn ::

SimplyMiha je izjavil:

A je bil tist od nekaj časa nazaj, in te je samo hotel "podučit"?
Danes sem na AC srečal talenta, ki je imel na zadnji šipi napis v smislu "sej te vidim, jaz ne tailgateam". Tip vijugal med avti levo-desno, se vrinil med dva, kjer je bilo prostora ravno za njegov avto + par metrov...talk about irony...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

krneki0001 ::

SimplyMiha je izjavil:

Sem že doživel na navadni pregledni cesti, da je voznik audija prehiteval kamion in ker sem šel še jaz prehitevat za tem audijem, je audi ob tovornjakovi kabini zabremzal in vozil naprej s hitrostjo kamiona. Dobro da sem že prej slišal za take primere, zato sem zabremzal in se postavil nazaj za kamion. Kreten z audijem je še toliko časa vozil vzporedno s kamionom, da je nasproti pripeljal avto (v bistvu s tem ni pustil nikogar prehiteti) in šele malo pred tem avtomobilom je prehitel kamion, potem pa oddivjal naprej. (naprej so bili potem sami orenk ovinki in smo se cjazili 20km/h za tem kamionom naslednjih 20 kilometrov).
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

b3D_950 ::

krneki0001 je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:

Sem že doživel na navadni pregledni cesti, da je voznik audija prehiteval kamion in ker sem šel še jaz prehitevat za tem audijem, je audi ob tovornjakovi kabini zabremzal in vozil naprej s hitrostjo kamiona. Dobro da sem že prej slišal za take primere, zato sem zabremzal in se postavil nazaj za kamion. Kreten z audijem je še toliko časa vozil vzporedno s kamionom, da je nasproti pripeljal avto (v bistvu s tem ni pustil nikogar prehiteti) in šele malo pred tem avtomobilom je prehitel kamion, potem pa oddivjal naprej. (naprej so bili potem sami orenk ovinki in smo se cjazili 20km/h za tem kamionom naslednjih 20 kilometrov).

Voznik ne sme prehitevati ali začeti prehitevati drugega vozila:

1. če je voznik, ki vozi za njim, že začel prehitevati ali dal predpisan znak, da bo začel prehitevati;

2. če je voznik, ki vozi pred njim, že dal znak, da bo prehitel vozilo pred seboj ali zavil v levo, ali se je razvrstil za zavijanje v levo, razen kadar ga prehiteva v skladu z drugim odstavkom 50. člena tega zakona ;

sum ting wong-
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

Kar je sicer prekrsek, ne spremeni pa dejstva da je voznik pred njim idiot.

MrStein ::

b3D_950 je izjavil:

1. če je voznik, ki vozi za njim, že začel prehitevati ali dal predpisan znak, da bo začel prehitevati;

2. če je voznik, ki vozi pred njim, že dal znak, da bo prehitel vozilo pred seboj ali zavil v levo, ali se je razvrstil za zavijanje v levo, razen kadar ga prehiteva v skladu z drugim odstavkom 50. člena tega zakona ;

sum ting wong-

Ne bi smel prehitet audija, ampak ga niti poskušal ni. Je vse bilo lepo v redu. Razen "paci.." pardon, "talenta".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Kak znak pa naj pricakujem od tistga, ki se nonstop po prehitevalnem 150+ vozi in nikoli ne postavi nazaj desno? Kok dauc nazaj se vidi v ogledalu on kr stoji na prehitevalnem cel cajt, to pomen, da moram pocakat vcasih tut po 1-2 minuti da me dohiti in prehiti al kako?
skibidi

MrStein je izjavil:

b3D_950 je izjavil:

sum ting wong-

Ne bi smel prehitet audija, ampak ga niti poskušal ni. Je vse bilo lepo v redu. Razen "paci.." pardon, "talenta".

Zakaj govoris neumnosti? Ce vozilo pred tabo prehiteva ti ne smes zacet s prehitevanjem. Niti tistega ki prehiteva, niti tistega, ki je prehitevan.

AndrejO ::

St235 je izjavil:

Kar je sicer prekrsek, ne spremeni pa dejstva da je voznik pred njim idiot.

Misliš m0LN4r, čigar naloga je malo jebati v glavo voznike, ki jih ima za seboj. Najprej upočasniti, potem pa gasa do daske.

MrStein ::

St235 je izjavil:

MrStein je izjavil:

b3D_950 je izjavil:

sum ting wong-

Zakaj govoris neumnosti? Ce vozilo pred tabo prehiteva ti ne smes zacet s prehitevanjem. Niti tistega ki prehiteva, niti tistega, ki je prehitevan.

Ko je audi zraven kamiona, audi ni več "ki vozi pred njim", ampak je to kamion in se ga komot lahko prehiti.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

sure, lets go with that.

AndrejO ::

MrStein je izjavil:

Ko je audi zraven kamiona, audi ni več "ki vozi pred njim", ampak je to kamion in se ga komot lahko prehiti.

Tudi, če bi imel prav, pa mislim, da nimaš, je takšno verižno prehitevanje zelo nevarno. Vozilo pred teboj lahko zavre, ker opazi oviro, ki je ti ne moreš. Za vključevanje nazaj ti zmanjka prostora ravno, ko se nekdo pokaže v nasprotni smeri. V "tvoj" prostor v koloni, ki si jo zapustil, da si začel prehitevati, se je postavil nekdo drug in tudi nazaj več ne moreš. Itd ...

TL;DR: če prehitevanje že tako veča nevarnost, jo takšno prehitevanje, brez dobre preglednosti, še bolj.
««
40 / 323
»»