» »

"Talenti" na slovenskih cestah

"Talenti" na slovenskih cestah

Temo vidijo: vsi
««
41 / 311
»»

MrStein ::

Kaj pa če je avtocesta?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

AndrejO ::

MrStein je izjavil:

Kaj pa če je avtocesta?

Večino nevarnosti pri prehitevanju na AC odpade. Te bom pa vprašal, če je varnostna razdalja pri tipični hitrosti prehitevanja na AC večja ali manjša od dolžine tipičnega šleparja. ;)

m0LN4r ::

AndrejO je izjavil:

St235 je izjavil:

Kar je sicer prekrsek, ne spremeni pa dejstva da je voznik pred njim idiot.

Misliš m0LN4r, čigar naloga je malo jebati v glavo voznike, ki jih ima za seboj. Najprej upočasniti, potem pa gasa do daske.

Jah, ce ni primernega mesta, je treba cimhitrej naprej, saj se unmu zadi mudi >:D
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

St235 ::

AndrejO je izjavil:

MrStein je izjavil:

Ko je audi zraven kamiona, audi ni več "ki vozi pred njim", ampak je to kamion in se ga komot lahko prehiti.

Tudi, če bi imel prav, pa mislim, da nimaš, je takšno verižno prehitevanje zelo nevarno. Vozilo pred teboj lahko zavre, ker opazi oviro, ki je ti ne moreš. Za vključevanje nazaj ti zmanjka prostora ravno, ko se nekdo pokaže v nasprotni smeri. V "tvoj" prostor v koloni, ki si jo zapustil, da si začel prehitevati, se je postavil nekdo drug in tudi nazaj več ne moreš. Itd ...

TL;DR: če prehitevanje že tako veča nevarnost, jo takšno prehitevanje, brez dobre preglednosti, še bolj.

Da ne govorimo, da lahko s taksnim prehitevanjem onemogoci vozilu pred njim, da zavre in se vrne na svoj pas, ce ugotovi da je naredil napako in ne more prehitet.

Ja, jeba je, ko se badaki spravijo kritizirat ostale udelezence v prometu, ko pa se ponavadi izkaze da so vsaj tako bedasti. Bo treba 4 clen zakona veckrat na glas prebrat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

m0LN4r je izjavil:

AndrejO je izjavil:

St235 je izjavil:

Misliš m0LN4r, čigar naloga je malo jebati v glavo voznike, ki jih ima za seboj. Najprej upočasniti, potem pa gasa do daske.

Jah, ce ni primernega mesta, je treba cimhitrej naprej, saj se unmu zadi mudi >:D

A lahko nehas prodajat pravljice in si priznas, da nisi nic boljsi on kekca za tabo, ki vozi s prekratko varnostno? Bo takoj manj tezav z erekcijo.

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

b3D_950 je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:

Kakšen voznik pospeši, ko vidi, da namarevam prehiteti šleperja, me prehiti in takoj zabremza ob šleperju?

Sem že doživel na navadni pregledni cesti, da je voznik audija prehiteval kamion in ker sem šel še jaz prehitevat za tem audijem, je audi ob tovornjakovi kabini zabremzal in vozil naprej s hitrostjo kamiona. Dobro da sem že prej slišal za take primere, zato sem zabremzal in se postavil nazaj za kamion. Kreten z audijem je še toliko časa vozil vzporedno s kamionom, da je nasproti pripeljal avto (v bistvu s tem ni pustil nikogar prehiteti) in šele malo pred tem avtomobilom je prehitel kamion, potem pa oddivjal naprej. (naprej so bili potem sami orenk ovinki in smo se cjazili 20km/h za tem kamionom naslednjih 20 kilometrov).

Voznik ne sme prehitevati ali začeti prehitevati drugega vozila:

1. če je voznik, ki vozi za njim, že začel prehitevati ali dal predpisan znak, da bo začel prehitevati;

2. če je voznik, ki vozi pred njim, že dal znak, da bo prehitel vozilo pred seboj ali zavil v levo, ali se je razvrstil za zavijanje v levo, razen kadar ga prehiteva v skladu z drugim odstavkom 50. člena tega zakona ;

sum ting wong-

Voznik pred mano je bil kamion, ker je audi že prehiteval in bil na sredini kamiona. Ko sem jaz ven zapeljal in potegnil, je bil audi že pri kabini tovornjaka. Ker pa sem videl zavorne luči, sem zaviral tudi jaz in se postavil nazaj za kamion in opazoval bedaka v audiju, kako vozi vzporedno s kamionom še naslednjih par minut.
Če bi se bedak umaknil, bi vsaj 10 vozil lahko v tem času prehitelo kamion.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Ne bluzi, dejstvo je da je bilo vozilo pred tabo audi in da nisi imel kaj prehitevat ce je on zacel s prehitevanjem in bi z vsaj pol procenta zdrave pameti pocakal, ne pa da si rinil mimo in upal, da se vam bo izslo. In si pac nabasal na kretena, ki ti je demostriral zakaj se tako ne prehiteva. Pac klasicna situacija, ko se najdeta dva bedaka na cesti in merita svoj ego.

Ne bi se cudil, da je bil to m0LN4r in je imel revez spet mehkega, ker si imel prekratko varnostno razdaljo.

Zgodovina sprememb…

EnStot ::

AndrejO je izjavil:

St235 je izjavil:

To ni zgolj mOLN4r-jeva naloga, to je misija vseh poštenih voznikov na AC. Voznik spredaj ne določa varnostne razdalje vozilu zadaj, ampak jo določa odzadnji zaritnež. Če je ta razdalja življensko ogrožujoča (in je!), potem je edino pravilno, pravično in zveličavno zmanjševati hitrost in s tem zmanjševati nevarnost. Potem pa pač v nekem trenutko močno povečati hitrost in s tem še povečati razdaljo od zaritneža ter še nadalje zmanjšati nevarnost zaradi prekratke varnostne razdalje.

St235 je izjavil:

Ne bluzi, dejstvo je da je bilo vozilo pred tabo audi in da nisi imel kaj prehitevat ce je on zacel s prehitevanjem in bi z vsaj pol procenta zdrave pameti pocakal, ne pa da si rinil mimo in upal, da se vam bo izslo. In si pac nabasal na kretena, ki ti je demostriral zakaj se tako ne prehiteva. Pac klasicna situacija, ko se najdeta dva bedaka na cesti in merita svoj ego.

On je že prehiteval in je bil že na sredini kamiona, cesta je bila pa zelo pregledna in nikogar nasproti. V takem primeru jih gre ponavadi 5 naenkrat prehitevat, ne samo eden.

Nič nebi rekel, če bi bil šlepar, pa je bil navaden kamion, brez priklopnika - torej največ 10m dolga zadeva.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Jaz ne prehitevam (vec), ce ni tisti, ki ze prehiteva, ze pred tem, ki ga prehitevamo. Ker se mi je parkrat zgodilo, da je pred mano prehiteval kdo v dobrem avtu kot da ima 50 konjev. Za stoenkami in golfi sdi se tega itak nikoli nisem sel, za nek bmw pa pricakujes, da bo vsaj normalno prehitel, ce ze ne skocil mimo. Tako da tega ne delam vec.
Ce prav naredis zaradi tega nisi na nobeni zgubi. Pravi cas dovolj pospesis in se bos nazaj na desni pas vrnil takoj za tistim, ki je prehiteval pred tabo, ce se uposteva neke normalne varnostne razdalje. Zaradi tega jih bo na neki razdalji lahko prehitelo kamion cisto enako stevilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

krneki0001 je izjavil:

On je že prehiteval in je bil že na sredini kamiona, cesta je bila pa zelo pregledna in nikogar nasproti. V takem primeru jih gre ponavadi 5 naenkrat prehitevat, ne samo eden.

Nič nebi rekel, če bi bil šlepar, pa je bil navaden kamion, brez priklopnika - torej največ 10m dolga zadeva.

5 naenkrat ?? Se pravi 4-je totalni idioti in eden pogojno ?!
Tistim vam 4-im želim čiprejšnje srečanje z nasprotnim šleparjem ali betonsko ograjo.

Pri prehitevanju se pričakuje, da boš čimprej mimo in nazaj na svojem pasu. Sploh na zelo pregledni cesti, kjer vidiš daleč daleč naprej.

krneki0001 je izjavil:

St235 je izjavil:

Eno ja, kaj ljudje počnemo ... kadar se spozabimo ali pa ne vemo bolje.

Ko pa enkrat prideš v položaj, ko tista dva pred teboj dokončata prehitevanje in nato NE nadaljujeta naprej z nespremenjeno hitrostjo, temveč uskladita hitrost s kamionom in to samo zato, ker kamion itak vozi 85km/h njima pa je šlo na jetra, ker želita voziti 90km/h. Prehitevata s 100, nato pa preveč kompenzirata in jima hitrost pade pod 90, potem pa spet pospešita. No, ko to storita, postane problem prehitevanja 10m kamiona nenadoma problem prehitevanja 10m kamiona + 2*5m avta + odločitev, če jih poskusiti prehiteti s 110 ali počakati, če bosta začela dovolj hitro pospeševati, da se lahko vključiš pred kamion.

BTW, ravnina pa se izteka v nepregleden ovinek. Priti nazaj, pomeni zavirati in zaostati 10m. Priti naprej pomeni priti z previsoko hitrostjo v nepregleden ovinek na napačni strani ceste.

To se ti zgodi enkrat, potem se pač naučiš kakšnih neumnosti ni dobro početi. Če imaš kaj pameti. Če nimaš, se pri 90km/h zagotovo igraš z življenji.

krneki0001 je izjavil:

Pri prehitevanju se pričakuje, da boš čimprej mimo in nazaj na svojem pasu. Sploh na zelo pregledni cesti, kjer vidiš daleč daleč naprej.

Pričakuje se veliko, realnost je takšna, da po prehitevanju ljudje najprej upočasnijo (spustijo plin), potem pa znova pospešijo (aja, zdaj grem lahko hitreje). Za vsakogar, ki je za takšnim nespretnim teslom, je to seveda najslabša možnost. Ko takšen upočasni, prideš bočno do njega, ko pospeši, pa se moraš odločiti, če boš ti pospešil še bolj ali pa zaviral, da boš lahko prišel za njega.

Za dobro zabavo, kot to včasih vidim pred seboj, si pri odločitvi predstavljaj še nekoga, ki prehiteva za teboj.

Resno ... zakaj se bi kdorkoli vede želel spraviti v takšen položaj, ne vem. Ja ljudje smo na cesti pogosto tesla, ko nečesa ne vidimo ali pa ne razumemo. Samo, da bi pa to nekdo zavestno ponavljal?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AndrejO ()

EnStot je izjavil:

AndrejO je izjavil:

St235 je izjavil:

To ni zgolj mOLN4r-jeva naloga, to je misija vseh poštenih voznikov na AC.

Molnar je opisoval kako je "dajal lekcijo" nekomu na regionalki.

EnStot je izjavil:

Voznik spredaj ne določa varnostne razdalje vozilu zadaj, ampak jo določa odzadnji zaritnež. Če je ta razdalja življensko ogrožujoča (in je!), potem je edino pravilno, pravično in zveličavno zmanjševati hitrost in s tem zmanjševati nevarnost.

Ne strinjam se. Verjetnost, da bo tisti, ki za menoj vozi brez varnostne razdalje, namenoma pospešil v mojo rit, je minimalna.

Na AC gremo praviloma vsi v isto smer.

Če pred seboj na istem pasu nimam drugih voznikov in že vozim 130, se lahko odločim bodisi storiti prekršek in brez upočasnjevanja pospešiti ali pa obdržati enako hitrost in se ob prvi priložnosti umakniti.

Če pred seboj imam drugega voznika, potem šele zaradi varnosti moram poskrbeti, da bo razdalja večja od siceršnje varnostne razdalje, ker bom v primeru zaviranja v sili moral zavirati počasneje, da kretenu za seboj omogočim, da bo tudi on pravočasno zavrl.

Izven tega zadnjega primera je upočasnjevanje na AC zelo, zelo velik "no, no".

St235 je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

AndrejO je izjavil:

St235 je izjavil:

A lahko nehas prodajat pravljice in si priznas, da nisi nic boljsi on kekca za tabo, ki vozi s prekratko varnostno? Bo takoj manj tezav z erekcijo.

Tebe in Andreota pa naj pustim tu z dvignjenim naprej mahat?
Trade Republic 38MVDVXM

AndrejO je izjavil:

MrStein je izjavil:

Kaj pa če je avtocesta?

Večino nevarnosti pri prehitevanju na AC odpade.

Torej "da" ali "ne"?
Člen namreč ne loči med pravili za AC in pravili za ostale ceste.

Te bom pa vprašal, če je varnostna razdalja pri tipični hitrosti prehitevanja na AC večja ali manjša od dolžine tipičnega šleparja. ;)

Večja.
Motiti se je človeško.

AndrejO je izjavil:

EnStot je izjavil:

Voznik spredaj ne določa varnostne razdalje vozilu zadaj, ampak jo določa odzadnji zaritnež. Če je ta razdalja življensko ogrožujoča (in je!), potem je edino pravilno, pravično in zveličavno zmanjševati hitrost in s tem zmanjševati nevarnost.

Ne strinjam se. Verjetnost, da bo tisti, ki za menoj vozi brez varnostne razdalje, namenoma pospešil v mojo rit, je minimalna.

Če pred seboj na istem pasu nimam drugih voznikov in že vozim 130, se lahko odločim bodisi storiti prekršek in brez upočasnjevanja pospešiti ali pa obdržati enako hitrost in se ob prvi priložnosti umakniti.

Če pred seboj imam drugega voznika, potem šele zaradi varnosti moram poskrbeti, da bo razdalja večja od siceršnje varnostne razdalje, ker bom v primeru zaviranja v sili moral zavirati počasneje, da kretenu za seboj omogočim, da bo tudi on pravočasno zavrl.

1.) Tisti za menoj je že pospešil v mojo rit in to zelo namerno ter kot si rekel brez varnostne razdalje. Ker imam zelo, zelo, zelo veliko izkušenj, še posebej na AC, zelo dobro vem, da bo odzadnji homič pri mojem pospeševanju še bolj lezel v mojo rit in me tako še bolj ogrožal. Poleg tega pa je z namerno vožnjo v mojo rit zelo jasno in explicitno zagrozil mojemu življenju in premoženju.

2.) Zakon jasno veleva, da moraš vozilu, ki prehiteva, omogočiti varno vključevanje nazaj na vozni pas. In ker sem jaz spredaj imam nedvomno prednost in sem jaz vozilo ki prihiteva za onega zadaj in ne obratno. Dokler mi zaritneš z odmikom na zakonsko varnostno razdaljo tega ne omogoči, se seveda ne bom nikamor umaknil. Bom pa seveda vsaj delno zmanjšal hitrost, da zmanjšam neposredno nevarnost ob morebitnem trku.

3.) Vožnja za ritjo je zelo, zelo, zelo velik NO, NO, NO na AC !

Comprende in zakaj ne ?!

MrStein je izjavil:

AndrejO je izjavil:

MrStein je izjavil:

Kaj pa če je avtocesta?

Torej "da" ali "ne"?

Te bom pa vprašal, če je varnostna razdalja pri tipični hitrosti prehitevanja na AC večja ali manjša od dolžine tipičnega šleparja. ;)

Večja.

Glede na tvoj odgovor na moje vprašanje, je ob upoštevanju varnostne razdalje pri tipičnih hitrostih na AC praktično nemogoče priti v položaj, kjer bi kršil tudi bolj strogo interpretacijo predpisa.

Ergo, lahko rečem "da" in stvari ne postanejo bizarne.

Seveda pa nisem slep in vem kako vsi skupaj res vozimo ...

codeMonkey ::

EnStot je izjavil:

AndrejO je izjavil:

EnStot je izjavil:

1.) Tisti za menoj je že pospešil v mojo rit in to zelo namerno ter kot si rekel brez varnostne razdalje. Ker imam zelo, zelo, zelo veliko izkušenj, še posebej na AC, zelo dobro vem, da bo odzadnji homič pri mojem pospeševanju še bolj lezel v mojo rit in me tako še bolj ogrožal. Poleg tega pa je z namerno vožnjo v mojo rit zelo jasno in explicitno zagrozil mojemu življenju in premoženju.

2.) Zakon jasno veleva, da moraš vozilu, ki prehiteva, omogočiti varno vključevanje nazaj na vozni pas. In ker sem jaz spredaj imam nedvomno prednost in sem jaz vozilo ki prihiteva za onega zadaj in ne obratno. Dokler mi zaritneš z odmikom na zakonsko varnostno razdaljo tega ne omogoči, se seveda ne bom nikamor umaknil. Bom pa seveda vsaj delno zmanjšal hitrost, da zmanjšam neposredno nevarnost ob morebitnem trku.

Comprende in zakaj ne ?!

Nevarnosti se izogneš tudi tako, da čimprej opraviš s prehitevanjem in se umakneš na vozni pas. To, da zmanjšaš hitrost zaradi varnosti, lažeš predvsem sebi.

Zgodovina sprememb…

Nevarnosti se izogneš najbolj tako, da voziš varno. To pomeni, da v nobenem primeru ne voziš komurkoli za ritjo, pač pa vedno na ustrezni varnostni razdalji. Zato je namreč predpisana, če je že sam nisi sposoben doumeti.

EnStot je izjavil:

1.) Tisti za menoj je že pospešil v mojo rit in to zelo namerno ter kot si rekel brez varnostne razdalje.

Pospešil v tvojo rit pomeni, da sta oba končala na urgenci, ker se tako običajno končajo dotiki med vozili, ki se gibljejo cca. 130 km/h.

EnStot je izjavil:

Ker imam zelo, zelo, zelo veliko izkušenj, še posebej na AC, zelo dobro vem, da bo odzadnji homič ...

Ali trdiš, da imajo istospolno usmerjeni težave z varno vožnjo?

EnStot je izjavil:

... pri mojem pospeševanju še bolj lezel v mojo rit in me tako še bolj ogrožal. Poleg tega pa je z namerno vožnjo v mojo rit zelo jasno in explicitno zagrozil mojemu življenju in premoženju.

Potem pa vloži kazensko ovadbo proti neznanem storilcu. Identifikacija je relativno enostavna, grožnje zoper življenje in/ali premoženje imajo svoje opise v KZ-1.

EnStot je izjavil:

2.) Zakon jasno veleva, da moraš vozilu, ki prehiteva, omogočiti varno vključevanje nazaj na vozni pas. In ker sem jaz spredaj imam nedvomno prednost in sem jaz vozilo ki prihiteva za onega zadaj in ne obratno.

Zakon pravi marsikaj, vendar to še ne pomeni, da bodo ljudje okoli tebe dejansko ravnali skladno z zakonom. Naloga varnega voznika je, da se temu prilagaja in v primeru prehitevanja, da prehitevanja niti ne začne, če ni prepričan, da ga lahko tudi varno zaključi.

EnStot je izjavil:

Dokler mi zaritneš z odmikom na zakonsko varnostno razdaljo tega ne omogoči, se seveda ne bom nikamor umaknil. Bom pa seveda vsaj delno zmanjšal hitrost, da zmanjšam neposredno nevarnost ob morebitnem trku.

Imaš srečo, da boš v tipičnem vozilu, ki je po merilih iz l. 2014 doseglo 4 zvezdice na NCAP zelo dobro zavarovan, če boš spustil hitrost pod 50km/h. Če želiš zavarovati tudi premoženje, potem najbolj, da avto pustiš v garaži.

Seveda raje ne pomislim, kaj se lahko zgodi, če vama obema nato v rit prileti nekdo s 150km/h, ki ni bil pozoren na to, kaj vidva izvajata. T.j. po nepotrebnem tratita več časa na prehitevalnem pasu, kot je to nujno potrebno.

EnStot je izjavil:

Težko se bom odločil, če je upočasnjevanje brez razloga enako ali še bolj nevarno. ZPrCP da bolj prav tebi, ker je varnostna razdalja je po zakonu trenutno "vredna" 200 EUR, prepočasna vožnja pa 120 EUR.

Zgodovina sprememb…

AndrejO je izjavil:

Ali trdiš, da imajo istospolno usmerjeni težave z varno vožnjo?

Ravno obratno, pojem varne vožnje ima hude težave vami usmerjenimi.

AndrejO je izjavil:

MrStein je izjavil:

AndrejO je izjavil:

MrStein je izjavil:

Kaj pa če je avtocesta?

Torej "da" ali "ne"?

Večja.

Glede na tvoj odgovor na moje vprašanje, je ob upoštevanju varnostne razdalje pri tipičnih hitrostih na AC praktično nemogoče priti v položaj, kjer bi kršil tudi bolj strogo interpretacijo predpisa.

Ergo, lahko rečem "da" in stvari ne postanejo bizarne.

Seveda pa nisem slep in vem kako vsi skupaj res vozimo ...

Saj pri navadni cesti pa so varnostne razdalje manjše, in se komot lahko zgodi, da jih "več prehiteva istočasno".
Kar sem hotel, je razčistiti, ali obstaja predpis, ki to prepoveduje.
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

Saj pri navadni cesti pa so varnostne razdalje manjše, in se komot lahko zgodi, da jih "več prehiteva istočasno".
Kar sem hotel, je razčistiti, ali obstaja predpis, ki to prepoveduje.

Moja interpretacija je, da obstaja.

58. čl. ZPrCP
(1) Voznik ne sme prehitevati ali začeti prehitevati drugega vozila:
1. če je voznik, ki vozi za njim, že začel prehitevati ali dal predpisan znak, da bo začel prehitevati;
2. če je voznik, ki vozi pred njim, že dal znak, da bo prehitel vozilo pred seboj ali zavil v levo, ali se je razvrstil za zavijanje v levo, razen kadar ga prehiteva v skladu z drugim odstavkom 50. člena tega zakona;
3. ...

1. točka pokrije primer, da ne smem ovirati tistih, ki so že začeli prehietvati.
2. točka pokrije primer, da ne smem začeti prehitevati, če je to začel že nekdo pred menoj.

Mislim, da 2. točka smiselno pokrije trajanje celotnega prehitevanja, ki ga opravlja tisti pred menoj. Seveda ... to je moja razlaga, ne pa morebitna sodba sodišča, ki bi razlago bolj ali manj zapečatila v praksi.

Zgodovina sprememb…

EnStot je danes ob 11:27:04 izjavil:
2.) Zakon jasno veleva, da moraš vozilu, ki prehiteva, omogočiti varno vključevanje nazaj na vozni pas. In ker sem jaz spredaj imam nedvomno prednost in sem jaz vozilo ki prihiteva za onega zadaj in ne obratno.

Zakon tudi jasno doloca, da se moras umakniti hitreje vozecim (se posebej na avtocesti). Predvsem pa zakon jasno doloca, da je tvoja naloga, da ne oviras ostalih udelezencev v prometu in da nisi kreten samo zato, ker nekateri so.

Kot,ze veckrat povedano, so najbolj nevarne situacije v prometu ko se najdeta dva kretena, ki merita kdo ima mehkejsega.

Situacija, ko nekdo vozi z premajhno varnostno razdaljo postane bistveno bolj nevarna, ko tisti spredaj brez razloga cne upocasnjevat in pospesevat. Prehitra voznja na avtocesti postane bistveno bolj nevarna, ko se nekdo odloci igrat serifa in vozi 110 po prehitevalnem pasu. Idiot, ki ne zna prehitevat, je bistveno bolj nevaren ko ima za samo se tri idiote, ki bi radi na isti ravnini prehiteli slepar.

Zgodovina sprememb…

SimplyMiha ::

Še stoinenkrat: zaradi idiotov pred mano ali za mano ne bom namenoma delal prekrškov. Zaradi mene se lahko prepotentnemu debilu umakneš tako, da pri tem narediš najmanj 5 prekrškov.

Ne bit preuc obcutljiv, princ je tudi na belem konju pa se marsikaj bi se naslo.
Trade Republic 38MVDVXM

St235 je izjavil:

Zakon tudi jasno doloca, da se moras umakniti hitreje vozecim (se posebej na avtocesti). Predvsem pa zakon jasno doloca, da je tvoja naloga, da ne oviras ostalih udelezencev v prometu in da nisi kreten samo zato, ker nekateri so.

Katerim hitreje vozečim ??

Kot,ze veckrat povedano, so najbolj nevarne situacije v prometu ko se najdeta dva kretena, ki merita kdo ima mehkejsega.

Ti že veš, ko redno izvajaš perverzne spolne prakse.

Situacija, ko nekdo vozi z premajhno varnostno razdaljo postane bistveno bolj nevarna, ko tisti spredaj brez razloga cne upocasnjevat in pospesevat.

Situacija je postala nevarna zaradi smrtno nevarne vožnje debilneža za ritjo. Vse nadaljne reakcije so upravičena samoobramba.

Prehitra voznja na avtocesti postane bistveno bolj nevarna, ko se nekdo odloci igrat serifa in vozi 110 po prehitevalnem pasu.

105 je še varneje!

Idiot, ki ne zna prehitevat, je bistveno bolj nevaren ko ima za samo se tri idiote, ki bi radi na isti ravnini prehiteli slepar.

Res je, zaritneži ste idioti, ki ne znate prehitevat.

SimplyMiha je izjavil:

Še stoinenkrat: zaradi idiotov pred mano ali za mano ne bom namenoma delal prekrškov. Zaradi mene se lahko prepotentnemu debilu umakneš tako, da pri tem narediš najmanj 5 prekrškov.

Kdo govori o delanju prekrskov? Govorim o tem, da to nekdo tretji vozi kot kreten in dela prekrske, ne daje tebi niti pravice niti razloga da sr enako idiotsko obnas.

SimplyMiha ::

Pravim samo, da zaradi teh idiotov ne bom prisiljen v delanje prekrškov. Če mi voziš tik za ritjo, bom vžgal utripalke, če to ne pomaga in že vozim pri omejitvi, bom pač upočasnil, da zmanjšam tveganje. Pri 60 km/h je tailgating veliko manj tvegan kot pri 90 km/h. Potem bom držal ta tempo, dokler se ali ne odjebeš tako, da me prehitiš, ali pa vzpostaviš primerno razdaljo, v tem primeru bom pospešil nazaj na 90 km/h.

Nikakor pa ne bom pospeševal, sunkovito zaviral, zapeljal prek črte ali česarkoli podobnega samo zato, ker se ti mudi. Drugič pojdi prej od doma in normalno vozi, da ne boš od stresa posivel pri 50-ih.

V glavnem vozim tako, da čim manj zmanjšam tveganje zase in za druge. Če vozim za kamionom in ga hočem prehiteti, pa vidim v vzvratnem, kako divjaš po prehitevalnem pasu čeprav je za mano prazen kilometrski odsek, te bom pač spustil mimo in šele nato prehiteval kamion.

Zgodovina sprememb…

facepalm ::

Pravilno razmisljas. Se pa vedno najde kak Need for speed expert (beri: nezmotljivi voznik za tipkovnico), kateri ti bo trmasto trdil, da je tvoje pocetje nevarno in kretensko. Odkar sem dobil 2 avta v rit, katera sta me potisnila v prednje stojece vozilo, ne toleliram "lepljenja v rit" niti za sekundo.

_IKE_ ::

Za ljubitelje bližine je včasih dobra tudi prha.....

Beri : ena šoba za pranje "slučajno" šprica preko stekla....

A to imamo tekmovanje, kako se lahko še bolj idiotsko obnašat od idiotov?

Pravilno miha. Zal je treba aktivno pomagati policiji, ker ce bomo samo cakali na spremembe se ne bo zgodilo od samega sebe, da se agresivni vozniki umirijo. Komot sprejmem naziv idiota, ce je pac zadeva bolj efektivna, na licu mesta, kot kontrola nasih modrih mozakov.
Anyway je lahko koncni scenarij samo enak, ce si ze v dreku slabse ne more biti.
Bolse je ce se v rit zaleti pri 30 kot 60.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

shadeX ::

3 ure nazaj. Soška cesta, vozim zadnji v koloni 5 vozil. Avto pred mano neučakan, ker prvi "menca" (pa je vozil okol 90). Tip se odloči prehitevat, vrže se na levi pas in prehiti prvi avto pred njim, nakar izza blagega ovinka nekaj deset metrov stran od prvega avtomobila, pride nasproti avto. Talent, ki je prehiteval se je znašel v izredni situaciji. Prehitel je komaj 3. avto, med 2 in 1 pa je bilo premalo varnostne razdalje, da bi se stisnil not.

V tem trenutku sem bil prepričan, da je to to, vsi v avtu smo utihnili za 2 sekundi in glej ga zlomka, nasproti vozeči avtomobil se mu umakne na "odstavni pas" (glej sliko), da je tip lahko prehitel še 2 in 1 avto in tako preprečil zagotovo trčenje.

Voznik Passata (nasproti vozeči avto) LJ registracije, ti si junak, brez dvoma. Ne predstavljam si kaj bi bilo, če tam po srečnem naključju ne bi bilo odstavnega pasu in nasproti vozeči avto ne bi pametno odreagiral.

Kraj Dogodka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

m0LN4r je izjavil:

Bolse je ce se v rit zaleti pri 30 kot 60.

Na regionalki, morda. Na AC boš ti šel 60, on pa 160, ker mu morda ne bo potegnilo, da se dva na prehitevalnem jajcata kdo bo koga bolj v glavo jebal (epecar press).

Have fun!

Zgodovina sprememb…

Mene ne vidis na prehitevalnem, ce dejansko ne prehitevam. Ce se mi med manevrom kdo zalepi v rit pac ni druge kot to da potrpim tistih par 100m do konca manevra. Seveda ce je pred mano dovolj prostora. Ce ni, bi pa itak zmanjsal hitrost, zato da lahko kompenziram manjko varnostne razdalje tistega zadaj s tem, da povecam svojo spredaj. To seveda ne pomeni zmanjsanje hitrosti iz 120 na 60 ampak iz 120 na ene 100.
Da bi koga jebal v glavo pa se mi enostavno ne da. Za mojo varnost bom pa vedno poskrbel.

facepalm je izjavil:

... Ce ni, bi pa itak zmanjsal hitrost, zato da lahko kompenziram manjko varnostne razdalje tistega zadaj s tem, da povecam svojo spredaj. To seveda ne pomeni zmanjsanje hitrosti iz 120 na 60 ampak iz 120 na ene 100.

Tako, mimogrede ... pri 100km/h je varnostna razdalja cca. 50m ... morda 30m, če računaš na to, da imaš za sabo Schumaherja z refleksi Karate Kida.

Torej s takšno upočasnitvijo ne dosežej kaj dosti več od tega, da tistega za seboj še malo bolj razpizdiš, da se ti še malo bolj prilepi na zadek.

Torej varnostne razdalje ne ustvariš, če je ne bo ustvaril tisti za teboj. Če bo šlo kaj narobe, pa boste tudi pri 100km/h vsi skupaj pošteno polomljeni, morda pa kdo tudi mrtev. Si pa s svojim "varnostnim ukrepanjem" za seboj skoraj zagotovo spremenil idiota v osebno užaljenega idiota.

Torej ... kaj potem? Boš še malo upočasnil ali kaj drugega?

S tem ko povecam svojo varnostno razdaljo imam moznost, da ne zabremzam na polno, ce se tistemu pred mano kaj zgodi. S tem bi dal uzaljenemu idiotu moznost, da odreagira in bi posledicno resil zivljenje talcu v mojem prtljazniku.

Ne pricakujem, da bos razumel ampak sem se s tako "taktiko" izognil telesnim poskodbam. Res da na regionalki ampak koncept je pri 90kmph enak kakor pri 120kmph.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

facepalm je izjavil:

Mene ne vidis na prehitevalnem, ce dejansko ne prehitevam. Ce se mi med manevrom kdo zalepi v rit pac ni druge kot to da potrpim tistih par 100m do konca manevra. Seveda ce je pred mano dovolj prostora. Ce ni, bi pa itak zmanjsal hitrost, zato da lahko kompenziram manjko varnostne razdalje tistega zadaj s tem, da povecam svojo spredaj. To seveda ne pomeni zmanjsanje hitrosti iz 120 na 60 ampak iz 120 na ene 100.
Da bi koga jebal v glavo pa se mi enostavno ne da. Za mojo varnost bom pa vedno poskrbel.

Morda je sledece tudi za nekatere jebanje v glavo. Prehitevam kamion, 130 in nestrpnez zadi seveda nima casa, da bi se prehitel drugi kamion. Pa dobiva zadaj popadke z vsemi moznimi sredstvi.
Jah ok, torej se moram umaknit za drugi kamion, za mene zo pomeni, da prilagodim hitrost in varnostno drugemu kamionu, ki se vozi 90.
Ali zaviram pred tailgaterjem ali pa naglo zaviram za drugim kamionov, ker se nebi rad zapicil kamionu v rit, moram to storiti pred tailgaterjem.
Potem pa lahko spet nadaljujem pospesevati nazaj na 130, da prehitim drugi, tretji in cetrti kamion, ki se ne vozijo na taki varnosti, da bi jaz z veseljem ponavljal ta manever se trikrat.
Ko jih jebe.
Trade Republic 38MVDVXM

Ce ni dovolj prostora, da bi varno zapeljal med kamiona, jih seveda prehitis tudi 10 ce je treba. 2t BMW pri 130kmph ti bo naredil manj skode kakor 40t tovornjak pri 90kmph.
Razumem, da se zelis idiota znebiti cimprej ampak zakaj bi spravljal v morebitno nevarnost voznika tovornjaka na voznem pasu? Spelji manever do konca. Po potrebi PRILAGODI hitrost novo nastali situaciji. Ce nekdo histericno blenda za teboj ne pomeni da si v prekrsku ali da vozis prepocasi. Na AC je dovoljeno prehiteti vec kot 1 vozilo na enkrat.

facepalm je izjavil:

S tem ko povecam svojo varnostno razdaljo imam moznost, da ne zabremzam na polno, ce se tistemu pred mano kaj zgodi. S tem bi dal uzaljenemu idiotu moznost, da odreagira in bi posledicno resil zivljenje talcu v mojem prtljazniku.

Tvoja strategija temelji na teoriji, da lahko povečaš varnostno razdaljo do tistega, ki vozi za teboj. Glede na tvojo prejšnjo izjavo, to pomeni, da če ne moreš povečati razdalje, pač upočasniš. Po tvojih izkušnjah, koliko agresivnih idiotov na AC je tvoje upočasnjevanje že razumelo kot poziv k povečanju varnostne razdalje in ne kot mahanja z rdečo cunjo in kazanja oslov?

facepalm je izjavil:

Ne pricakujem, da bos razumel ampak sem se s tako "taktiko" izognil telesnim poskodbam. Res da na regionalki ampak koncept je pri 90kmph enak kakor pri 120kmph.

Kdaj v tvojem konceptu lahko v prometni nesreči ne utrpiš omembe vrednih telesnih poškodb? Jaz ti lahko iz svojih izkušenj povem, da 80km/h še ni dovolj počasi. Dokazano na rentgenu na urgenci in avtom z 5 NCAP zvezdicami.

Zgodovina sprememb…

Takrat, ko ima tisti za tabo dovolj casa reagirat in pohodit zavoro. Namesto da prileti vate z 80kmph, te bo zbil z 20 - 30 kmph, ko bos ti dosegel 0kmph. Ce bi pa ti moral takoj bremzat na polno, ker imas "le" zakonsko predpisano varnostno razdaljo, ga dobis v rit z 80kmph, medtem ko imas ti 70kmph na stevcu.

V mojem primeru sem tistemu za menoj omogocil da se je tudi on ustavil. Sam bi se lahko ustavil cca 2 dolzini avta prej, sem se pa le cca 20cm od avta pred menoj, ker sem spremljal terenca v ogledalu. No, kreten za njim pa je zrinil terenca v mene in mene v vozilo pred menoj. Brez "dodatne" varnostne bi pa dobil jaz terenca s cca 50kmph in takoj zatem se bmwja z 50+x kmph. Ko bi dohiteli vozilo spredaj, bi bil palacinka. Tako pa je bil le avto totalka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

Zgodbo si začel na AC. Sedaj mi pa povej, kako varno se je po AC peljati po prehitevalnem pasu s kakšnih 80km/h.

Sicer zgodbe nisem zacel jaz in nisem omenjal hitrosti 80kmph po prehitevalnem.
Koliko je varno pa je odvisno od okoliscin. Saj si se verjetno tudi sam kdaj znasel na prehitevalnem s hitrostjo 80kmph ali manj.
V "normalnih" okoliscinah pac ne vozis po prehitevalnem z 80kmph.

Unknown_001 ::

V normalnih okoliščinah z osebnim vozilom niti po voznem pasu ne voziš 80km/h. Taki bi moral že skoraj imet prižgane vse 4 smernike. Potem pa imamo tu še idiote šerife, ki na prehitevalnem naredijo kolono zaradi katere ne moreš teh tumorjev obvozit.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

OvCa77 ::

shadeX je izjavil:

3 ure nazaj. Soška cesta, vozim zadnji v koloni 5 vozil. Avto pred mano neučakan, ker prvi "menca" (pa je vozil okol 90). Tip se odloči prehitevat, vrže se na levi pas in prehiti prvi avto pred njim, nakar izza blagega ovinka nekaj deset metrov stran od prvega avtomobila, pride nasproti avto. Talent, ki je prehiteval se je znašel v izredni situaciji. Prehitel je komaj 3. avto, med 2 in 1 pa je bilo premalo varnostne razdalje, da bi se stisnil not.

V tem trenutku sem bil prepričan, da je to to, vsi v avtu smo utihnili za 2 sekundi in glej ga zlomka, nasproti vozeči avtomobil se mu umakne na "odstavni pas" (glej sliko), da je tip lahko prehitel še 2 in 1 avto in tako preprečil zagotovo trčenje.

Voznik Passata (nasproti vozeči avto) LJ registracije, ti si junak, brez dvoma. Ne predstavljam si kaj bi bilo, če tam po srečnem naključju ne bi bilo odstavnega pasu in nasproti vozeči avto ne bi pametno odreagiral.

Kraj Dogodka

Predvsem tisti ki je prehiteval ga ni videl, ker je grmovje previsoko, so stare slike. Norcev na tej cesti je veliko.
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

AndrejO je izjavil:

Zgodbo si začel na AC. Sedaj mi pa povej, kako varno se je po AC peljati po prehitevalnem pasu s kakšnih 80km/h.

Zelo varno, kar kamioniste vprašaj! Precej manj zanaša in volana ni treba tako čvrsto držati.:P

Unknown_001 je izjavil:

V normalnih okoliščinah z osebnim vozilom niti po voznem pasu ne voziš 80km/h. Taki bi moral že skoraj imet prižgane vse 4 smernike. Potem pa imamo tu še idiote šerife, ki na prehitevalnem naredijo kolono zaradi katere ne moreš teh tumorjev obvozit.

Ko zmanjšam na tako hitrost, vedno prej prižgem vse 4 žmigavce, da na pol slepemu ritopiku zadaj vsaj malo osvetlim pot. Če bi imel pa še Xenon žaromete zadaj, bi mu jih pa z veseljem prižgal, da bi potem sploh bolje videl.

Unknown_001 je izjavil:

80 na voznem, ko so kolone kamionov je nekaj cisto normalnega. Ne mores biti skos na prehitevalnem. Enkrat sem v avstriji prehiteval kamione, okol 20 komadov pa so bili fino raztegnjeni med sabo, ampak se vedno dovolj blizu, da ko je od zadi prsu en zelo zelo hitro ni bilo dalec od 180-200, se lahk odlocis, al nadaljujes prehitevat se preostalih 17 kamionov, ali se vrines med njih in cakas, da se prehitevalni sprazni. Zaleta nimas neki ful. Nekaj vsakdanjega, na daljsih relacijah.
Trade Republic 38MVDVXM
««
41 / 311
»»