» »

menjava procesorja in grafične na PC

menjava procesorja in grafične na PC

taveliki ::

Pozdravljeni

Doma imam računalnik letnik 2003, na njem bi rad zamenjal grafično kartico in pa procesor vendar nevem kako je ta tehnologija šla naprej zato bi vas prosil za nasvet.

lp

Riff ::

po mojem bo trebea zamnejat komplet ploščo s procesorjem in potem še grafično kartico to pa se potem že več ne splača je boljše dobit celotno ohišje z novejšimi komponentami, kašne so pa kaj specifikacije tega računalnika iz 03 leta ?? pa za kaj bi se uporabljal ta računalnik ?

hojnikb ::

bo treba zamenjat _vse_, ker to nimaš kej nadgrajevat.
#brezpodpisa

Blinder ::

Mogoce bo napajalni kabel se dober. Ostalo pa ..
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

kozmy ::

Uporabniško ime: taveliki
Čas prve prijave: 16.11.2017 20:15:37
Spol: Vesoljec

Kurzweil ::

kozmy je izjavil:

Uporabniško ime: taveliki
Čas prve prijave: 16.11.2017 20:15:37
Spol: Vesoljec

In kaj hočeš s tem povedat? Kaj pa če se je registriral zato, da bi vprašal po dotičnem vprašanju? Ali je vsak, ki se logira pred kratkih deklariran trol, ali kaj hočeš povedat?

MIHAc27 ::

Tehnologija je šla zelo naprej. Toliko da to kar se danes prodaja novo 100% ne bo pasalo v tvoj PC.
Se pa najde veliko na kaki Bolhi še uporabnega.
Boš pa moral povedati malo več, kaj imaš. Kateri tip procesorja, katero osnovno ploščo, če želiš da ti povemo, a se sploh kaj da narediti.
Splača se verjetno žal ne, razen če kje najdeš druge dele skoraj zastonj.

Kaj imaš zdaj boš pa najlažje ugotovil z kakim namenskim programom (Cpu-z, Speccy,... tukaj imaš linke: Link

grizl ::

Oj,

si bom sposodil temo...

Mama ima prenosnik Lenovo G575, z CPU amd C-50. Zadeva izredno počasna, uporaba le za internet, kakšno sliko za pogledat.... .
Na net-u sem našel, da je CPU lotan. Zanima me ali obstaja možnost zamenjave CPU-ja in če, kateri tip...

pozabi, ker če je zalotan, potem lahko menjaš samo komplet matično.
#brezpodpisa

grizl ::

hojnikb je izjavil:

OK, ali je to smiselno. Matične za ta model niso drage (40 evr), sem pa spet na istem, ker je gor enak procesor. Ali obstaja kakšna druga matična, ki ustreza temu ohišju...

Seljak ::

Po mojem boš imel že pri gledanju YT v HD probleme, ker se bo vse zatikalo. Raje nabavi kak drug laptop, ki bo imel boljše specifikacije, ker dvomim, da boš samo slike gledal.

konspirator ::

Kot projektor je tvoj prenosnik prva klasa.
--

grizl je izjavil:

hojnikb je izjavil:

OK, ali je to smiselno. Matične za ta model niso drage (40 evr), sem pa spet na istem, ker je gor enak procesor. Ali obstaja kakšna druga matična, ki ustreza temu ohišju...

tudi ce bi obstajala, bi stala vec kot kaksen drug bolsi prenosnik. prodaj in kupis bolso zadevo.

opcija je tudi kaksen light linux (recimo lubuntu)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

MIHAc27 ::

Ne vem, a se ljudje ne zavedajo, da ko kupijo prenosnik je to to. Sej kako malenkost se da nadgraditi (Ram, SSD) ampak to je že to.
V navadno škatlo od PC-ja lahko vržeš skoraj vsako osnovno ploščo, v prenosnik pa že zaradi oblike in velikosti ponavadi paše samo en tip plošče, v najboljšem primeru pa mogoče 2-3.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

integrirana grafična karta

Oddelek: Strojna oprema
6650 (553) opeter
»

Igrača na daljinsko vodenje (RC)

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
51039 (874) MoRp
»

menjava dveh gum

Oddelek: Na cesti
296761 (5703) ;-)
»

Zviti pini na CPU

Oddelek: Pomoč in nasveti
343713 (2151) Spajky

Ali lahko nadgradim procesor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
723881 (3365) hojnikb

Več podobnih tem