» »

Gospodar prstanov: nova serija

Gospodar prstanov: nova serija

Temo vidijo: vsi
««
12 / 29
»»

Tidule ::

Mato989 je izjavil:

Težava, ki jo imaš je da pač mešaš med tem ali je nekaj dobro in tem ali je nekaj dosledno. In ja nadaljevanka bo lahko dobra, četudi ne bo dosledno sledila knjižni podlagi. ampak dokler ne vidimo ne vemo. Sem pa 100%, da bi bila bistveno slabša če bi dosledno sledili knjižni pdologi iz Silmarillion, ker to je danes muka brat, kaj šele gledat.

Če se neko delo hvali da ji je podlaga neko knjižno delo, potem se pač tudi to ocenjuje kako dobro je to knjižno delo zajeto... tvoja napaka je da tega ne vzameš v obzir...

Če jaz rečem da delam film po predlogi knjige Maček Muri in dam v film PSA boš ti rekel da je vse ok ker je še vedno film dober, meni bo pa slab, ker če delaš po Mačku Muriju želiš tam MAČKA Murija, ne psa Lokija (Azoga) pa četudi bo vse ostalo identično je to za mene neumna sprememba ki nima nobenega dobrega razloga in utemeljitve in mi pokvari celoten film o MAČKU MURIJU...

Enako bi mi celoto pokvarilo če je pač zgodba s slikovnim materialom avtorja da je Maček Muri ČRNE BARVE, potem bi pa v filmu dali BELEGA... zakaj je to potrebno? Ti boš rekel da je film še vedno dober, jaz bom pa videl še eno nepotrebno spremembo napram podlagi iz knjige oz. zgodbe...

In vem da nisem edini.

Samo ena malenkost: Amazon je eksplicitno zapisal, da delajo svojo zgodbo v njihovi interpretaciji Tolkienovega sveta in zadeva ne bo dosleden prenost izvornega gradiva. To kako dosledno prenašajo izvorno gradivo pač ni edini kriteri kakovosti.

In ja, film o belem mačku muriju je lahko dober. Za razliko od tebe se pač ne bom že leto dni, preden bo film na voljo, drl, da je zanič zato, ker je maček napačne barve.

Tvoja težava, kot vedno, je da pač ne vidiš dlje od svojega nosa in edina stvar, ki se jo v bistvu dereš že 10 strani je: Serija je zanič, zato ker ni takšna kot jaz hočem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

cias ::

Pithlit je izjavil:

Tud če vas je 100 jih je na drugi strani 1000000 ki se jim gladko jebe. Ker jim je važna zgodba, ne pa barva kože. Oz. dlak.

Se strinjam da vam je progresivcem važna barva kože ne pa zgodba. Ponavljate v nedogled kar vam ukaže znanost, ne glede na realnost

Star Trek: Discovery ratings (TV show, 2017-)

https://www.ratingraph.com/tv-shows/sta...

Mato989 ::

Samo ena malenkost: Amazon je eksplicitno zapisal, da delajo svojo zgodbo v njihovi interpretaciji Tolkienovega sveta in zadeva ne bo dosleden prenost izvornega gradiva.

To je pač en tak wording spin ki ga je težko prebavit... težko INTERPRETIRAŠ neka dejstva drugače kot je napisal Tolkien... Interpretacija Petra Jacksona je bil LOTR tudi, ker Tolkien ni napisal vsakega detajla in dogodka ki je viden v filmu... notri so filerji ki niso mogli nikoli biti POVZETI v 100% po knjižni predlogi, zatorej je tudi LOTR interpretacija knjig kajne? Ampak je vseeno LOTR 1000x bolj faithful kot bo tole.

Če Tolkien napiše da sta bili 2 valinorski drevesi potem pa pride Amazon in bluzi da INTERPRETIRA delo Tolkiena po svoje in prikaže eno drevo je to za mene pač PR spin, to več ni interpretacija ampak druga zgodba. Ne moreš ti interpretirat količine 2 kot 1 in to dejansko nabijat nam da si pač ti "drugače prebral"...

Tolkien je zapisal da so vilinci

Elves are, by Mortal standards, extraordinarily good looking. In LotR, Faramir notes their reputation for being "wondrous fair." Legolas is "fair of face beyond the measure of men." The beauty of both Galadriel and of Arwen is mentioned repeatedly, and there are numerous other mentions of Elvish beauty throughout Tolkien's works. Elves as a group are often called "Fair Folk."

Elves are pale skinned. Most Elves have dark hair and grey or blue-grey eyes. The Vanyar, the least numerous of the three Kindreds of the Eldar, have blond hair and blue eyes. These traits occur in several characters who are part-Vanya, notably Galadriel, her brothers, and her father Finarfin;

Kako lahko to INTERPRETIRAŠ (pale skin) v črnca? Pač ne moreš, lahko pa PR nabijaš da je to tvoja interpretacija ker si preveč zabit da bi prebral Tolkienov Svet...

Po drugi strani pa je interpretacija komot to, da pač narediš nek filer v zgodbi Tolkiena in dodaš dogodke ki so sicer smiselni in v sosledju z zgodbo ampak so tvoja interpretacija dogodkov ki so se zgodili v letih in ne breakajo characterja od Tolkiena....
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Kako lahko to INTERPRETIRAŠ (pale skin) v črnca?

Tako kot vsa ostala literarna dela, ki so nastala v zadnjih 70 leteh in se napajajo iz Tolkienove osnove.

Ampak ker dejansko nihče serije še ni videl pojma nimamo kako bo to dejansko izpeljalo. A gre za vilinsko različico albinota? Half-Elfa? Nepomembno dejstvo na katerega bodo na koncu onanirali samo največji puristi? Znak, da nimajo pojma kaj delajo in bo vse skupaj tako zavoženo, da do črnega vilinca sploh prišli ne bomo? Glede na to, da črni vinilici obstajajo tudi v norse in keltski mitologiji iz katerih je močno črpal Tolkien, je razlag več kot dovolj.

In še enkrat tvoj problem je v temu, da si pač egocentrik v najslabšem pomenu besede in tako kot v drugih temah tudi tukaj drugega kot kričat, kako bi po tvoje moralo bit ne zmoreš. Namreč vsi argumenti, ki si jih do sedaj naštel so povzeti v stavku: Serija je zanič (čeprav je še nisem videl), ker ne bo takšna kot si jaz domišljam, da mora bit.

Zgodovina sprememb…

Tidule je izjavil:

Serija je zanič (čeprav je še nisem videl), ker ne bo takšna kot si jaz domišljam, da mora bit.

Kje so kakšne current year uspešne serije? Še Črni partner služi samo na podlagi politične korekcije, dvomim da bo Amazonu uspelo kaj takega ker niso uvedli 100% raznolikost. Če bi šli v 100% raznoliko zasedbo bi bil uspeh zagotovljen.

In še enkrat tvoj problem je v temu, da si pač egocentrik v najslabšem pomenu besede in tako kot v drugih temah tudi tukaj drugega kot kričat, kako bi po tvoje moralo bit ne zmoreš. Namreč vsi argumenti, ki si jih do sedaj naštel so povzeti v stavku: Serija je zanič (čeprav je še nisem videl), ker ne bo takšna kot si jaz domišljam, da mora bit.

Kolikokrat moram ponavljat da je ta trditev neumnost? Serija ne bo slaba ker ne bo takšna kot si sam domišljam da mora bit, ampak zato ker bodo spremembe narete zavoljo sprememb... ne zavoljo obrazloženo objektnih okoliščin ali kot posledica lažje filmske produkcije...

BTW. A to da obstajajo črni vilinci v nortski mitologiji (ki je osnova za veliko tolkienovega sveta)

To je nepomembno, bistvo je da je Tolkien napisal da so PALE SKIN... če bi napisal da so pač DARK SKIN bi se pizdil če bi bili belci... jaz nisme rasist, jaz samo želim da se osnove knjižnih del ne spreminjajo brez odličnih ali smiselnih razlogov... in ne WOKE agenda ni smiselni razlog.

Čaki čaki, kako je to nepomembno? cela tvoja argumentacija temelji na tem, da morajo bit prenosi kar se da dosledni. ČE je torej Tolkien pri svoji interpetaciji izpustil določene stvari, potem Amazon pravzaprav popralvja njegove nedoslednosti?

Tidule je izjavil:

Čaki čaki, kako je to nepomembno? cela tvoja argumentacija temelji na tem, da morajo bit prenosi kar se da dosledni. ČE je torej Tolkien pri svoji interpetaciji izpustil določene stvari, potem Amazon pravzaprav popralvja njegove nedoslednosti?

Je Tolkien napisal da je Middle Earth in Valinor naslednik Nordske mitologije? Ali jo je vzel kot osnovo in spremenil in naredil svojo zgodbo?

Tolkien je napisal SVOJ SVET, svoja imena ljudi, izumil SVOJ JEZIK... nič od tega ni POTOMEC niti ni napisano na Knjigi SIlmarillion interpretacija nordske mitologije kajne?

Tolkien je IZUMIL svoj Svet..., Amazon pa je vzel njegov Svet in ga zmesaril

Tolkien ni vzel Nordskega imena Bogov in vzel ista imena iz bajk in pripovedk kajne?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

cias je izjavil:

Tidule je izjavil:

Serija je zanič (čeprav je še nisem videl), ker ne bo takšna kot si jaz domišljam, da mora bit.

Kje so kakšne current year uspešne serije? Še Črni partner služi samo na podlagi politične korekcije, dvomim da bo Amazonu uspelo kaj takega ker niso uvedli 100% raznolikost. Če bi šli v 100% raznoliko zasedbo bi bil uspeh zagotovljen.

Kaj ima to bluzenje veze s temo? A zato, ker je nek povsem tretji studijo po tovje zavozil neko povsem tretjo licenco na podalgi nekih tvojih blodenj bo sedaj Amazonova serija zanič? Ok razumem Matota, da se vsaj trudi gledat na svar z nekega purističnega zornega kota, amapak jokanje snežinkic o njihovih rasističnih blodnjah, je pa samo pomilovanja vredno.

Mato989 je izjavil:

Tidule je izjavil:

Je Tolkien napisal da je Middle Earth in Valinor naslednik Nordske mitologije? Ali jo je vzel kot osnovo in spremenil in naredil svojo zgodbo?

Tolkien je napisal SVOJ SVET, svoja imena ljudi, izumil SVOJ JEZIK... nič od tega ni POTOMEC niti ni napisano na Knjigi SIlmarillion interpretacija nordske mitologije kajne?

Temu se pač reče dvojni standardi. Če si purist potem moraš pač stat za tem, da morajo bit stvari dosledno prenešene. Če si je Tolkien lahko dovolil pri gradnji svojega sveta toliko svobode, si jo na enak način lahko vzame tudi Amazon. Zdaj tolkien je iz tega naredil vrhunski izdelek, ki z izjemo določenih arhaizmov tudi danes ostaja vrhunsko čtivo. Osebno močno dvomim, da bomo za Amazon lahko rekli enako, ampak bo treba najprej videt končni izdelek. IMO bo izdelek povpreče in se bo izkazalo, da za številne sprmembe ni logičnega konteksta. Ampak to je daleč od tega, da že eno leto jokaš kako je serija zanič, ker ni takšna kot si si ti zamislil.

Zgodovina sprememb…

Če je nordska mitologija imela Galadriel ki je bila črna vilinka z rjavimi lasmi in je Tolkien vzel Galadriel in jo spremenil v belo vilinko z zlatimi lasmi potem je Tolkien zajebal...

Če pa je Tolkien vzel pač koncept vilinca in ustvaril svoj Svet in vzel mitološka bitja in jih prikrojil podobi svoje ideje in jim dal unikatna imena in kreiral za njih nek univerzum z nekimi pravili pa je to ok

Enako velja za AMAZON.

Če Amazon vzame Tolkienov Svet in podlogo in začne MEŠAT Tolkienovo zgodbo in kraje in imena potem je pač to fail

Če bi pa Amazon naredil črne vilince poimenoval Serijo Amazon Earth in se igral isto zgodbo z drugačnimi imeni in konceptom potem pa super...

Problem je v tem da za to drugo točko ki jo je izvedel TOlkien moraš bit SPOSOBEN nekaj USTVARIT... Amazon pa samo mesari po ustvarjeni zgodbi in dodaja not svojo politično korektnost...

Zgodovina sprememb…

Tidule je izjavil:

cias je izjavil:

Tidule je izjavil:

Kaj ima to bluzenje veze s temo? A zato, ker je nek povsem tretji studijo zavozil neko povsem tretjo licenco na podalgi nekih tvojih blodenj bo sedaj Amazonova serija zanič? Ok razumem Matota, da se vsaj trudi gledat na svar z nekega purističnega zornega kota, amapak jokanje snežinkic o njihovih rasističnih blodnjah, je pa samo pomilovanja vredno.

Hejteri nas sovražite ker veste da imamo res.

No ja, če bi serija odlična prisežem da bom kupil DVD set, pa na Twitchcon bom šel oblečen v črnega vilinca. Aja, blackface je zakonsko prepovedan, belci ne smemo kopirati črne kulture ;)

Če je nordska mitologija imela Galadriel ki je bila črna vilinka z rjavimi lasmi in je Tolkien vzel Galadriel in jo spremenil v belo vilinko z zlatimi lasmi potem je Tolkien zajebal...

A je v novi seriji Galadriel črna vinilka?

Če pa je Tolkien vzel pač koncept vilinca in ustvaril svoj Svet in vzel mitološka bitja in jih prikrojil podobi svoje ideje in jim dal unikatna imena in kreiral za njih nek univerzum z nekimi pravili pa je to ok

In amazon je ta koncept razširil tako, da je vključil tudi črne vinilce, ker je bil Tolkien nedosleden in jih je izpustil.

Temu se pač reče dvojni standardi. Če si purist potem moraš pač stat za tem, da morajo bit stvari dosledno prenešene. Če si je Tolkien lahko dovolil pri gradnji svojega sveta toliko svobode, si jo na enak način lahko vzame tudi Amazon. Zdaj tolkien je iz tega naredil vrhunski izdelek, ki z izjemo določenih arhaizmov tudi danes ostaja vrhunsko čtivo. Osebno močno dvomim, da bomo za Amazon lahko rekli enako, ampak bo treba najprej videt končni izdelek. IMO bo izdelek povpreče in se bo izkazalo, da za številne sprmembe ni logičnega konteksta. Ampak to je daleč od tega, da že eno leto jokaš kako je serija zanič, ker ni takšna kot si si ti zamislil.

In amazon je ta koncept razširil tako, da je vključil tudi črne vinilce, ker je bil Tolkien nedosleden in jih je izpustil.

Ne, Amazon naj napiše svojo zgodbo s svojo zgodovino in svojim Svetom imeni mest, predzgodbo, univerzum, jezik in potem not doda črne vilince, ki se ne bodo pogovarjali z Galadriel ampak se bodo pogovarjali z Lady Amazon o tem ti jaz govorim.

Amazon pa samo mesari ker svojo zgodbo vsiljuje v zgodbo ki jo je napisal Tolkien v svojem Svetu... Kot bi šel v neko paralelno vesolje in zmešal dva koncepta.

Ti mešaš to da si vsak posameznik v knjižni zgodbi ustvari svoj Svet... Amazon popravlja in spreminja obstoječ Svet... Tolkien ni napisal enake zgodbe v enakem nordskem Svetu in samo spremenil barvo vilincov in dodal še 7 imen v neki zgodbi in spremenil par debilnosti, ampak je ustvaril vse od začetka s svojo logiko.

Da niti ne omenjam da bi naj zgodba bila predhodnica LOTR, kaj torej... smo imeli veliko bratomorno vojno kjer so vse črne vilince pobili da jih v LOTR ni? Ali so čudežno ravno črni vilinci odšli? Ja lahko se slepiva seveda =)

Zgodovina sprememb…

Ne vem zakaj Amazon ne posname kakšne serije po Afriški mitologiji?

Hatchback678 ::

Yeah A Master od Djinn bi bla npr zelo dobra serija imo.

Ali pa od Jemisin,Nnedi Okofor,...

Res dobrega materiala ogromno.

Mato989 je izjavil:

Ne, Amazon naj napiše svojo zgodbo s svojo zgodovino in svojim Svetom imeni mest, predzgodbo, univerzum, jezik in potem not doda črne vilince, ki se ne bodo pogovarjali z Galadriel ampak se bodo pogovarjali z Lady Amazon o tem ti jaz govorim.

Amazon pa samo mesari ker svojo zgodbo vsiljuje v zgodbo ki jo je napisal Tolkien v svojem Svetu... Kot bi šel v neko paralelno vesolje in zmešal dva koncepta.

Ti mešaš to da si vsak posameznik v knjižni zgodbi ustvari svoj Svet... Amazon popravlja in spreminja obstoječ Svet... Tolkien ni napisal enake zgodbe v enakem nordskem Svetu in samo spremenil barvo vilincov in dodal še 7 imen v neki zgodbi in spremenil par debilnosti, ampak je ustvaril vse od začetka s svojo logiko.

Da niti ne omenjam da bi naj zgodba bila predhodnica LOTR, kaj torej... smo imeli veliko bratomorno vojno kjer so vse črne vilince pobili da jih v LOTR ni? Ali so čudežno ravno črni vilinci odšli? Ja lahko se slepiva seveda =)

ne rabiva se nič slepit, lahko samo kot ugotovimo, da so temnopolti vinilci iz takšnega ali drugačnega razloga izjemno redki. Ni ravno, da so v LOTR nastopili vsi vilinici srednjega sveta. Ampak ja, puritanci boste zaradi dreves spregledali gozd.

Čaki, če si vsak posameznik lahko ustvari na podlagi knjižne zgodbe svoj Svet, zakaj potem Amazon te pravice nima? Saj tudi Amazon ne piše enake zgodbe v enakem svetu. Piše svojo zgodbo v svetu, ki so ga oblikovali na podlagi svoje interpretacije.

In še enkrat. Četudi so vse te spremebe zgolj posledica politične korektnosti, to samo po sebi glede kakovosti serije, razen puristom, ne pove kaj dosti. Ostali bomo z veseljem pogledali del ali dva pa se potem odločili ali je zadeva vredna časa ali ne. Tudi wheel of time sem z veseljem začel gledat in po hitrem postopku nehal, pa to ni imelo ničesar s barvo kože karakterjev ali dlakocepljenju v intepretaciji sveta. Ampak je bilo preprosto povezano s tem, da je bila osnovna zgodba zanič in je bil svet poln brezveznih kontradikcij in negledljivih dialogov. Problem ni bil v tem, da so bile stvari spremenjene. Problem je bil ker so bile zanič.

Ampak je bilo preprosto povezano s tem, da je bila osnovna zgodba zanič in je bil svet poln brezveznih kontradikcij in negledljivih dialogov. Problem ni bil v tem, da so bile stvari spremenjene. Problem je bil ker so bile zanič.

In zakaj so bile zanič? Če pa so bile v knjigi dobre? Knjiga pa je bila podlaga... torej je nekdo orkestralno zajebal? Zakaj bi nekaj spreminjal kar je bilo sprejeto dobro?

Pithlit ::

Mato989 je izjavil:

Tud če vas je 100 jih je na drugi strani 1000000 ki se jim gladko jebe. Ker jim je važna zgodba, ne pa barva kože. Oz. dlak.

Prav, to ne bo spremenilo dejstva da se lahko javno pritožujemo nad tem... =)

Lahko se. Ne morete pa na podlagi tega trditi da je serija drek. Sploh ker je nihče od vas niti od daleč še ni videl.
Life is as complicated as we make it...

Mato989 je izjavil:

Ampak je bilo preprosto povezano s tem, da je bila osnovna zgodba zanič in je bil svet poln brezveznih kontradikcij in negledljivih dialogov. Problem ni bil v tem, da so bile stvari spremenjene. Problem je bil ker so bile zanič.

In zakaj so bile zanič? Če pa so bile v knjigi dobre? Knjiga pa je bila podlaga... torej je nekdo orkestralno zajebal? Zakaj bi nekaj spreminjal kar je bilo sprejeto dobro?

Še enkrat: spremembe so nujne. Ali so dobre, slabe ali pa zgolj so, je odvisno od posameznega primera. Zgolj zato, ker je drugače, je slabo je pač zelo omejena puristična logika, ki nima nič z dejansko kvaliteto izdelka

Ja, v konkretnem primeru je nekdo orkestralno zajebal, samo ne zato, ker je bil lik napačne rase. To, da je bil recimo igralec, ki je igral Lana Mondragorana azijskega porekla je ganilo samo največje puriste, dejansko pa ni imelo nikakšrne vloge. Tudi kar nekaj sprememb, ki so bistveno spremenile ozadje likov (recimo dejstvo, da je imel Perrin ženo, odsotnost Elayne) so bile pozitivne in pravilne, pa so seveda puriste posolale na okope.

Kar je zadevo zavozilo so bile spremembe v osnovne elemente zgodbe, nekaj kar pa ne tamne pri prihajajoči nadaljevanki ne moremo vedet dokler ne vidimo. Kar v WOT ni funkcioniralo niso bile nedoslednosti v izgledu likov in imenih krajev, ampak posegi ki so podrli osnovne koncepte zgodbe in preprosto niso delovali.

In to je tisto, kar ti nočeš razumet. Serija bo lahko dobra, četudi so liki "napačne" rase in imena krajev na zemljevidu napačna. In hkrati četudi bi puritansko sledili vsaki vejici Tolkiena bi še vedno lahko do nezavesti zavozili končni izdelek.

Zgodovina sprememb…

Ja, v konkretnem primeru je nekdo orkestralno zajebal, samo ne zato, ker je bil lik napačne rase. To, da je bil recimo igralec, ki je igral Lana Mondragorana azijskega porekla je ganilo samo največje puriste, dejansko pa ni imelo nikakšrne vloge. Tudi kar nekaj sprememb, ki so bistveno spremenile ozadje likov (recimo dejstvo, da je imel Perrin ženo, odsotnost Elayne) so bile pozitivne in pravilne, pa so seveda puriste posolale na okope.

Ja, ampak to da je bil on pač azijec (ne poznam zgodbe ali je torej oni v wheels of time eksplicitno napisal da je karakter dejansko določene rase?) je v primeru da drži to znotraj oklepaja, spet neka sprememba ki NI NUJNA, in četudi ti pravilno trdiš da zato ni zgodba nič slabša, je pač to začetek te erozije sprememb...

Še enkrat... če narediš zgodbo o Mačku Muriju ki ga je USTVARILA oseba X in je opisan kot črn maček, ti pa narediš film o mačku muriju in ga narediš kot psa Murija v beli barvi je to res nujno potrebno ali samo brezvezna sprememba? Zato bo zgodba identična (recimo) ampak nekateri pač ne vidimo NOBENE POTREBE to spreminjat... ker je nepotrebna deviacija od zgodbe o MAČKU MURIJU...

In enako velja za vse ostale...

In to je tisto, kar ti nočeš razumet. Serija bo lahko dobra, četudi so liki "napačne" rase in imena krajev na zemljevidu napačna. In hkrati četudi bi puritansko sledili vsaki vejici Tolkiena bi še vedno lahko do nezavesti zavozili končni izdelek.

Jaz razumem da je lahko zgodba dobra, ampak če je deviacija od napisanega NEOBRAZLOŽENA in še več četudi jo obrazložijo in je razlaga NEUMNA in ne v duhu delanja najbolje v adaptaciji in približku originala, je potem to pač kot sprememba zavoljo spremembe namesto zavoljo izboljšave projeciranja...

Politika ni dober razlog btw

Če so v Afriški zgodbi sami črnci si želim da bodo tudi v filmu sami črnci.

Zgodovina sprememb…

Polda ::

Tole bo všeč močni ženski kot je Pithlit in woke snežinskici Tidule :))

"Tolkien's story is a timeless and beloved epic, but let's face it, it was written by a white Catholic guy. Totally EW!" said Phinnix Glittervaux, a non-binary transgender writer for the show. "With any beloved cultural juggernaut like this, it's important that we hollow out its insides until it's just a shell before filling it with the post-postmodern political messages of our choosing!"

Amazon's New Lord Of The Rings Series To Include Bisexual Transgender Elf In Wheelchair

According to a new announcement from showrunners, Amazon's new Lord of the Rings television series will include its first disabled bisexual transgender elf character.

https://babylonbee.com/news/amazons-new...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Polda ()

Mato989 je izjavil:

Ja, ampak to da je bil on pač azijec (ne poznam zgodbe ali je torej oni v wheels of time eksplicitno napisal da je karakter dejansko določene rase?) je v primeru da drži to znotraj oklepaja, spet neka sprememba ki NI NUJNA, in četudi ti pravilno trdiš da zato ni zgodba nič slabša, je pač to začetek te erozije sprememb...

Še enkrat... če narediš zgodbo o Mačku Muriju ki ga je USTVARILA oseba X in je opisan kot črn maček, ti pa narediš film o mačku muriju in ga narediš kot psa Murija v beli barvi je to res nujno potrebno ali samo brezvezna sprememba? Zato bo zgodba identična (recimo) ampak nekateri pač ne vidimo NOBENE POTREBE to spreminjat... ker je nepotrebna deviacija od zgodbe o MAČKU MURIJU...

In enako velja za vse ostale...

Jaz razumem da je lahko zgodba dobra, ampak če je deviacija od napisanega NEOBRAZLOŽENA in še več četudi jo obrazložijo in je razlaga NEUMNA in ne v duhu delanja najbolje v adaptaciji in približku originala, je potem to pač kot sprememba zavoljo spremembe namesto zavoljo izboljšave projeciranja...

Politika ni dober razlog btw

Če so v Afriški zgodbi sami črnci si želim da bodo tudi v filmu sami črnci.

Ja, tukaj se povsem strinjava, tudi osebno raje vidim, da ne delajo spremeb, ki nimajo jasnega in logičnega koncepta. Ampak zato nekaj ni avtomatično zanič. Tudi ne živimo v binarnem svetu, kjer mora bit nadaljevanka na nivoju LOTR ali pa je totalno sranje. Ravno obratno. Lahko bo čisto povprečna zadeva.

Pri spremembah je bistveno, če posegajo v osnovno materijo. Tolkien je pač vilince opisal kot pale skined, ampak glede na to, da boljše poznaš lore, ali je to dejansko v nekem trenutku plot point? Ali se kjerkoli to pojavi kot faktor, ki kakorkoli vpliva na zgodbo? Ker to so tiste stvari, ki dejansko štejejo.

Polda je izjavil:

"Tolkien's story is a timeless and beloved epic, but let's face it, it was written by a white Catholic guy. Totally EW!" said Phinnix Glittervaux, a non-binary transgender writer for the show. "With any beloved cultural juggernaut like this, it's important that we hollow out its insides until it's just a shell before filling it with the post-postmodern political messages of our choosing!"

Amazon's New Lord Of The Rings Series To Include Bisexual Transgender Elf In Wheelchair

According to a new announcement from showrunners, Amazon's new Lord of the Rings television series will include its first disabled bisexual transgender elf character.

ja boga snežinkica, že samo slikico vidiš pa se počutiš ogroženo?

Zgodovina sprememb…

Polda ::

Tidule je izjavil:

ja boga snežinkica, že samo slikico vidiš pa se počutiš ogroženo?

Slika gor ali dol tale informacija mora biti za takega wokista kot si ti nekaj sanjskega - "Tolkien's story is a timeless and beloved epic, but let's face it, it was written by a white Catholic guy. Totally EW!" said Phinnix Glittervaux, a non-binary transgender writer for the show. "With any beloved cultural juggernaut like this, it's important that we hollow out its insides until it's just a shell before filling it with the post-postmodern political messages of our choosing!"

To so woke nebesa verjamem, da boš kot tolkinov sovražnik sedaj dosegel nirvano kajti LOTR postajajo woke nebesa.

Če se boš vprašal zakaj Tolkinov sovražnik, ker že celo temo pljuvaš proti njemu in podpiraš woke agendo. Saj ni nič narobe s tem pač si woke snežinkica tako, da ta TV serija bo definitivno nekaj dobrega za tebe.

release the wokness

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Polda ()

Tolkenov sovražnik?

ja, verjamem da revčki tvojega kova vidijo svet črno bel in smo za primitivce potem lahko ostali popredalčkani samo kot 0/1.
Ampak to je predvsem tvoj problem, tako da ti kar pridno širi neumnost dalje. Vsaj nasmejem se lahko ob kavi.

Zgodovina sprememb…

Pri spremembah je bistveno, če posegajo v osnovno materijo. Tolkien je pač vilince opisal kot pale skined, ampak glede na to, da boljše poznaš lore, ali je to dejansko v nekem trenutku plot point? Ali se kjerkoli to pojavi kot faktor, ki kakorkoli vpliva na zgodbo? Ker to so tiste stvari, ki dejansko štejejo.

Vse lepo in prav, se dejansko na teoretičnem nivoju strinjam s tabo, AMPAK se vsi tukaj zavedamo kaj takšna logika pomeni? To pomeni da lahko spremeniš "praktično" vse... ker kako pa vpliva na plot point to da je GImli škrat oziroma da ima brado, ali kako je plot point to da je Gandalf moški? Ali da je Sauron pač Sauron ne pa Melkor? Ali da je Galadriel črna?

Po tej logiki s katero se načelno strinjam, lahko spremeniš SKORAJ VSE... ker plot point je to da je Melkor(oziroma nekdo ki je pač valar, lahko je torej tudi Aule kajne po tej logiki) ukradel Silmarille in da je nek vilin ki nima veze ali ima vranje črne lase kljuboval drugim Valarjem in odpeljal svoje ljudi iz Valinora se borit z njim da bi dobil dragulje nazaj.

Vse ostalo lahko torej spremeniva in bo plot point enak, to je ta ki ga prebereš v povzetku o knjigi...

blaz5 ::

Tale video priporočam, če kdo želi perspektivo še z drugega zornega kota kot PC culture. Se mi zdi, da bolje povzame dejanski problem prihajajoče serije.

Mato989 je izjavil:

Vse lepo in prav, se dejansko na teoretičnem nivoju strinjam s tabo, AMPAK se vsi tukaj zavedamo kaj takšna logika pomeni? To pomeni da lahko spremeniš "praktično" vse... ker kako pa vpliva na plot point to da je GImli škrat oziroma da ima brado, ali kako je plot point to da je Gandalf moški? Ali da je Sauron pač Sauron ne pa Melkor? Ali da je Galadriel črna?

Po tej logiki s katero se načelno strinjam, lahko spremeniš SKORAJ VSE... ker plot point je to da je Melkor(oziroma nekdo ki je pač valar, lahko je torej tudi Aule kajne po tej logiki) ukradel Silmarille in da je nek vilin ki nima veze ali ima vranje črne lase kljuboval drugim Valarjem in odpeljal svoje ljudi iz Valinora se borit z njim da bi dobil dragulje nazaj.

Vse ostalo lahko torej spremeniva in bo plot point enak, to je ta ki ga prebereš v povzetku o knjigi...

Zame pri tem je bistveno vprašanje ali zadeva deluje kot celota. In to je tisto kar na koncu naredi razliko. In pri tem je še kako pomebno ali se spremembe dogajano na nivoju elementov, ki dejansko vplivajo na zgodbo kot tako ali ne. Na primeru rase vilinca je zadeva povsem možno da bo zavoženo do amena in bo to služilo kot nekašen plot point okoli rasizma znotrja rase vilincev, ki ne bo imel ne repa in glave. Lahko pa bo zgolj moderna interpretacija vilinske rase, ki sicer odstopa od definicije Tolkiena, zato da odraža moderno družbo in dejansko z vidika zgodbe ne bo naredila nič. Lahko pa bo šlo za povsem logično in uteleljeno anomalijo, ki z razlogom odstopa od standarda.

Kar hočem povedat je, da poti je veliko in se strinjam, da je velika verjetnost, da bo vse skupaj negledljivo. Ampak ne zaradi barve kože vilinca.

Polda je izjavil:

Fanboy-i še kar ne štekate da nam ostalim dol visi za take stvari. Nam je popolnoma vseeno a so vilinčki mavrični al ne. Radi bi le fajn izvedeno serijo.

Vi bi pa radi bele cis-het like, pa bearded ladies. Tko k je nekdo na list papirja napisal. In seveda dobro izvedeno serijo.

Nič narobe s tem. Razen tega da vi trdite da v prvem primeru (z mavričnimi vilinci) serija ne more biti dobro izvedena. Mi pa pravimo da je v obeh primerih komot lahko.

Vi ste snežinkice. Ostali se ne bomo stopili na soncu ne glede na to kake barve (pa kakšne genitalije preferirajo oziroma imajo) liki.

Pithlit je izjavil:

Polda je izjavil:

Fanboy-i še kar ne štekate da nam ostalim dol visi za take stvari. Nam je popolnoma vseeno a so vilinčki mavrični al ne. Radi bi le fajn izvedeno serijo.

Vi bi pa radi bele cis-het like, pa bearded ladies. Tko k je nekdo na list papirja napisal. In seveda dobro izvedeno serijo.

Nič narobe s tem. Razen tega da vi trdite da v prvem primeru (z mavričnimi vilinci) serija ne more biti dobro izvedena. Mi pa pravimo da je v obeh primerih komot lahko.

Vi ste snežinkice. Ostali se ne bomo stopili na soncu ne glede na to kake barve (pa kakšne genitalije preferirajo oziroma imajo) liki.

Ne mi pravimo da v prvem primeru taka serija ni vredna imena tolkien na njej se manj pa je vredna da se kiti z delom tega dobrega moza...

In to nas jezi in moti

Mato989 je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Polda je izjavil:

Ne mi pravimo da v prvem primeru taka serija ni vredna imena tolkien na njej se manj pa je vredna da se kiti z delom tega dobrega moza...

In to nas jezi in moti

Potem vas mora jezit pa ene 90% vseh stvari na svetu (vključno s Tolkienom, ker je based on norse mithology). Žalostno.

In še vedno nimate kaj bluzite o tem da je serija slaba.

svecka ::

Sejija je zanič, ker se poščije na Tolkienovo delo. Ne rabimo moderne različice Tolkiena. Rabimo takega, kot je bil takrat pisan. Če bi pa rad moderno različico, pa napiši novo zgodbo v svojem svetu. Ampak ne, morajo zamenjati iz zgodovine, ker zgodovina je bad in jo treba podreti. To ni nobena moderna različica, ampak vsiljevanje svoje politike, prepričanj in agende na nekaj, kar nima nobene veze z zgodbo, ki je bila takrat napisana.

UkrFTW! ::

To so različne umetniške/komercialne interpretacije. Takega, kot je bil pisan, ne boste videli v svojem življenju.

Btw kje gledate serijo? Na travniku je ni

Potem vas mora jezit pa ene 90% vseh stvari na svetu (vključno s Tolkienom, ker je based on norse mithology). Žalostno.

Fak ste neumni s tem ponavljanjem... J.R.R.Tolkien ni na svoji knjigi Silmarillion napisal da je povzeta po Točno neki zgodbi za razliko od Amazona, kdaj boste dojeli.

Če jaz napišem svojo fantazijsko zgodbo s svojim izmišljenim Svetom in dam not vilicne in rečem da so črni in brez ušes JE TO OK... to ne pomeni da spreminjam TOLKIENOVO DELO... ker sem napisal svoje delo.

Če pa jaz vzamem in rečem tu je Middle Earth in Galadriel in je to Tolkienov Svet in dam not črnega vilinca ki ga v Tolkienovih besedah ni pa zjebem NJEGOV SVET... Tudi če napišem čisto svojo zgodbo in vzamem Middle earth in imena krajev in vse, sem še vedno V NJEGOVEM SVETU...

Je torej Tolkien v Svetu Nordske mitologije ali je ustvaril čisto svoj Svet in jezik? Ker to je čisto drugače. Amazon dela serijo v Tolkienovem Svetu, torej pričakujemo (upravičeno) da se čimbolj drži opisov od Tolkiena ne od Nordov, ne od LGBT fanov ampak od tistega katerega Svet je vzel... to je vse.

Mato989 je izjavil:

Fak ste neumni s tem ponavljanjem... J.R.R.Tolkien ni na svoji knjigi Silmarillion napisal da je povzeta po Točno neki zgodbi za razliko od Amazona, kdaj boste dojeli.

Če jaz napišem svojo fantazijsko zgodbo s svojim izmišljenim Svetom in dam not vilicne in rečem da so črni in brez ušes JE TO OK... to ne pomeni da spreminjam TOLKIENOVO DELO... ker sem napisal svoje delo.

Če pa jaz vzamem in rečem tu je Middle Earth in Galadriel in je to Tolkienov Svet in dam not črnega vilinca ki ga v Tolkienovih besedah ni pa zjebem NJEGOV SVET... Tudi če napišem čisto svojo zgodbo in vzamem Middle earth in imena krajev in vse, sem še vedno V NJEGOVEM SVETU...

Je torej Tolkien v Svetu Nordske mitologije ali je ustvaril čisto svoj Svet in jezik? Ker to je čisto drugače. Amazon dela serijo v Tolkienovem Svetu, torej pričakujemo (upravičeno) da se čimbolj drži opisov od Tolkiena ne od Nordov, ne od LGBT fanov ampak od tistega katerega Svet je vzel... to je vse.

A Amazon je napisal da dela povzetek? Si siguren da ni napisal da zadeva sloni na tolkienovem delu, ali pa da je celo adaptacija? Čist resno sprašujem ker ne vem.

A Amazon je napisal da dela povzetek? Si siguren da ni napisal da zadeva sloni na tolkienovem delu, ali pa da je celo adaptacija? Čist resno sprašujem ker ne vem.

Nima veze, če je v Tolkienovem Svetu potem se pač pričakuje da se drži guidelines od Tolkiena glede izgleda ras, ipd... Če pa bi bilo based on LGBT gay parade zgodbe se pa naj drži tistega... Če pa naredi svojo serijo ki ni based na nikogaršnjem Svetu pa lahko dela kar želi.

Adaptacija sicer v osnovi biološko pomeni to

the act or process of changing to better suit a situation.

Ampak Amazon ni Svetovni sodnik da bo odločal kaj better suits the environment ali pač? Adaptacija je samo PR spin za mesarjenje po originalu, vse iz razloga ker:

1. niso sposobni ustvarit lastnega originalnega Sveta in izdelka in "kradejo" tuja dela
2. porivajo neko agendo in se hvalijo (za dobičke) da v resnici hočejo dobro.

Zgodovina sprememb…

Seveda ima vezo. Veliko. Blade Runner je, recimo, adaptacija. Posledično noben ne pričakuje nekega groznega sledenja knjižni predlogi.

Tudi 'based on' ustvarjalcem daje proste roke pri oblikovanju elementov zgodbe. Od likov do same strukture zgodbe in celo timeline-a.

Če pa je serija 'povzetek' potem se pa absolutno strinjam z vsem kar ste tukaj napisali.

Kolikor vidim in berem je serija 'based on'. Zatorej ne vidim tvojih problemov.

Če pa dejansko misliš da nima veze, odpri novo temo v kateri boš Blade Runner-ja raztrgal kot gnil film zato ker... Pa da vidimo kako daleč boš zlezel.

Kdaj pa to sploh izzide? Komaj čakam da bo poln internet pozitivnih ocen z onemogočenimi komentarji in skritimi nevšečki, kompetentni komentatorji pa bojo govorili kako so beli supremacisti krivi za nepopularnost serije, čeprav sploh ni popularna ker ima oceno 10/10 s strani kompetentnih ocenjevalcev.

joze67 ::

UkrFTW! je izjavil:

To so različne umetniške/komercialne interpretacije. Takega, kot je bil pisan, ne boste videli v svojem življenju.

Nikjer je ni. Enkrat septembra. Za kregat se je dovolj že obljuba obstoja.

joze67 je izjavil:

UkrFTW! je izjavil:

Nikjer je ni. Enkrat septembra. Za kregat se je dovolj že obljuba obstoja.

Tako je:

Zmajc je izjavil:

Ni varijante, ampak otroci lahko sanjajo.

Tolkien fantasy je že tako izpet, da ne more konkuritati GoT, če ne bo res genijalno narejen. Kar ne bo, torej bo fail ... če sploh bo.

Fail bo! Še preden se karkoli ve bo fail.

Pithlit je izjavil:

Fail bo! Še preden se karkoli ve bo fail.

B nizjemno uspešno, tako 4. sezona STD

ja, 4 sezona... kak totalen fail je bil tole... V zgodovini še ni bilo nadaljevanke, ki bi imela manj sezon... /s

Tidule je izjavil:

ja, 4 sezona... kak totalen fail je bil tole... V zgodovini še ni bilo nadaljevanke, ki bi imela manj sezon... /s

Št sezon je največji pokazatelj kvalitete serije, in ne ocene gledalcev in št. ogledov.

ja, in STD je daleč najslabše ocenjena serija v zgodovini TV serij, posamezni deli imajo povprečno pod oceno pod 1, ima daleč najmanj sezon izmed vseh nadaljevank in zaradi nje sta CBS in netflix paktično bankrotiral. In vse to seveda samo zato, ker je v glavni vlogi temnopolta ženska. ah, ja...

In iz zgoraj naštetih razlogov je vsem jasno da bo The rings of power totalen fail...

Zgodovina sprememb…

cias je izjavil:

Tidule je izjavil:

Št sezon je največji pokazatelj kvalitete serije, in ne ocene gledalcev in št. ogledov.

Imaš lahko ful kvalitetno serijo ki je ogromen fail. Imaš pa lahko tudi nekvalitetno serijo ki je uspešnica.

Serija 50 odtenkov sive, recimo, ni fail. Niti ne serija ki jo je navdihnila. Obe sta kar fajn uspešni franšizi. Kolk sta kvalitetni pa raj ne bi.

STD je svetlobna leta daleč od tega da bi bil fail.

Tidule je izjavil:

ja, in STD je daleč najslabše ocenjena serija v zgodovini TV serij, posamezni deli imajo povprečno pod oceno pod 1, ima daleč najmanj sezon izmed vseh nadaljevank in zaradi nje sta CBS in netflix paktično bankrotiral. In vse to seveda samo zato, ker je v glavni vlogi temnopolta ženska. ah, ja...

In iz zgoraj naštetih razlogov je vsem jasno da bo The rings of power totalen fail...

Pozabil si da je Paramount+ že v štartu izgubil vse naročnike zaradi tega. Kar v minus so šli (po številu naročnikov).

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Pithlit je izjavil:

Serija 50 odtenkov sive, recimo, ni fail. Niti ne serija ki jo je navdihnila. Obe sta kar fajn uspešni franšizi. Kolk sta kvalitetni pa raj ne bi.

50 odtenkov sive je uspešna ker so jo kupili vse feministke, pa film ste tudi vse šle na premiero občudovat.

STD je očiten fail, ker uspešnim serijam, knjigam, filmom... ni treba skrivati podatkov o gledanosti in se dreti da so vsi negativni komentarji na internetu Ruski plačanci

cias je izjavil:

Pithlit je izjavil:

50 odtenkov sive je uspešna ker so jo kupili vse feministke, pa film ste tudi vse šle na premiero občudovat.

STD je očiten fail, ker uspešnim serijam, knjigam, filmom... ni treba skrivati podatkov o gledanosti in se dreti da so vsi negativni komentarji na internetu Ruski plačanci

Ej, v nulo si zadel s svojimi izsledki. Congrats.

CBS milijone meče v fail od serije... za zabavo. Ker jih ne morejo pametneje porabit.

Pithlit je izjavil:

CBS milijone meče v fail od serije... za zabavo. Ker jih ne morejo pametneje porabit.

Cena za diversity ni nikoli previsoka.

cias je izjavil:

Podatkov o gledanosti ni, ker ne pretakajo z reklamami. Podatki o gledanosti so namenjeni v prvi vrsti oglaševalcem. Za splošno občinstvo so nagrade, vplivneži in podobno, kar ne razkrije poslovnih zadev.

joze67 je izjavil:

cias je izjavil:

Podatkov o gledanosti ni, ker ne pretakajo z reklamami. Podatki o gledanosti so namenjeni v prvi vrsti oglaševalcem. Za splošno občinstvo so nagrade, vplivneži in podobno, kar ne razkrije poslovnih zadev.

Ja, so tako skromni da se nočejo hvaliti s številkami o miljardni gledanosti STDja.

Med milijardno gledanostjo in flopom je kar nekaj prostora.
««
12 / 29
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lord of the Rings (filmska franšiza WB/Embracer group)

Oddelek: Sedem umetnosti
282430 (132) Mato989
»

House of the Dragon (TV serija) (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

58592560 (4394) BaTeMaN
»

The Hobbit (strani: 1 2 3 4 5 6 )

28579989 (58023) Alamar
»

Gospodar prstanov - Konec ??

377262 (5268) Tear_DR0P

Več podobnih tem