» »

USB C na Mac-u

USB C na Mac-u

mojca ::

Evo, tole je ena tema za Apple in Samsung haterje >:D

Se bolj vesela bom, ce bo imel kdo namesto "flame war-a" kaksen konstruktiven predlog. Vprasanje sem sicer zastavila tudi na jabuku, upam, da to ni proti pravilom.

Imam Samsungov telefon z USB C-jem in cisto nov MB Pro.

Ko sem se vrnila z dopusta, sem iz dveh enakih telefonov zelela prenesti slike, vzela sem kar USB C - USB C kabel od Mac-ovega napajalnika.

Prvo presenecenje: telefon je zacel polniti Mac-a (pricakovala bi obratno?). Zato sem morala s prenosom slik maksimalno pohiteti.

Drugo presenecenje: po prenosu slik se noben od obeh telefonov ni zelel vec polniti na originalnem polnilcu. Pomagalo je sele, ko sem oba telefona ugasnila in ponovno prizgala.

Tretje presenecenje: USB C port na prenosniku, na katerem sem imela povezan telefon, je nehal delati. Bonus tocke za to, da novi Maci ne dajejo vec neposrednega feedbacka, ali se racunalnik polni (ni vec rdece ledice kot na magsafe adapterju). Na zunanji disk sem zacela prenasati nov OS (vec gigabajtov podatkov), nakar se - meni nic, tebi nic - prenosniku stemni. Touchbar crkne, zaslone se ugasne. Nic, nikjer. Najprej sem posumila, da zunanji disk pozre vec moci, kot jo lahko napajalnik doda sistemu. Ceprav sem vedela, da to ni najboljsa opcija, odklopim zunanji disk. Se vedno nic. Cez cas priklopim napajalnik na drugi port. In cez se nekaj casa sem koncno lahko ponovno prizgala prenosnik. Nobenega opozorila, nicesar. Ko sem nadaljnje testirala, se je izkazalo, da je port USB-C mrtev. Poskusala sem ponovno zagnati racunalnik, a ni pomagalo.

Ker so pri prodaji prenosnika "pozabili" namestiti zadnjo verzijo OS-a, sem jo morala sama. Po ponovni namestitvi operacijskega sistema port ponovno dela. Ampak se vedno si ne upam priklopiti telefona.

Poleg tega mi kar nekaj USB kljuckov ne prime. In imam par USB naprav (kompatibilne so samo z Windowsi), ki sem jih zelela uporabljati preko VMWare-a, vendar jih sistem ocitno ne vidi, tako da naprave sploh ne morem uporabljati (rada bi jih prevezala na virtualko, pa ne pridejo do virtualke).

Ideje?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako se izogniti menjavi matične plošče ob firmwarski težavi na ThinkPadu P52

Oddelek: Strojna oprema
211433 (874) mojca
»

USB-C kabli in polnilci (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9817037 (7822) rdecaluc
»

Je Apple res kisknil z novimi MacBook Proji? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34272298 (57284) c3p0
»

Bo Apple končno sprejel USB-priključek? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5515440 (12235) boolsheat
»

Bo iPhone res brez 3,5-mm stereo priključka in kaj to pomeni (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
16145421 (38632) matobeli

Več podobnih tem