Forum » Informacijska varnost » bitlocker
bitlocker
kuglvinkl ::
Dečki, neki mi prosim razložite.
Če prav razumem, lahko bitlocker konfiguriraš tudi tako, da še vedno vpišeš samo domensko geslo. Če pa vzameš disk ven in ga priklopiš na drug računalnik pa vidiš samo junk. Prav razumem?
Zakaj me to matra. Sam imam sicer FDE v BIOSu (se prav dela to MB + modul v SSD, ob zagonu se je treba prijavit z geslom). Samo vse kište nimajo te opcije in se je treba zanašat na MS rešitve (TC ni rešitev za SSDje).
thnx.
Če prav razumem, lahko bitlocker konfiguriraš tudi tako, da še vedno vpišeš samo domensko geslo. Če pa vzameš disk ven in ga priklopiš na drug računalnik pa vidiš samo junk. Prav razumem?
Zakaj me to matra. Sam imam sicer FDE v BIOSu (se prav dela to MB + modul v SSD, ob zagonu se je treba prijavit z geslom). Samo vse kište nimajo te opcije in se je treba zanašat na MS rešitve (TC ni rešitev za SSDje).
thnx.
Your focus determines your reallity
jukoz ::
Mi sem se tega lotil drugače (in glede na težave z Infineonom še dobro):
Ker ima stranka mešano solato mašin - Win7 in Win8 home in pro (win10 zaradi licenc oz telemetrije ne smejo uporabljati) ter Mac-i, smo uporabili TrueCrypt samo na fajlih, ki jih uporabljajo.
Kriptirana particija se zmounta, gor so pa dejanski "My Documents" in outlook/thunderbird/firefox/... fajli. Nato je pa vse skupaj linkano na originalo lokacijo. Če ob bootu uporabnik ne odklene diska, ne ne vidi "my documents", outlook se ne zažene, ...
Tako je tudi rešen problem če se ne boota sistem.
Ker ima stranka mešano solato mašin - Win7 in Win8 home in pro (win10 zaradi licenc oz telemetrije ne smejo uporabljati) ter Mac-i, smo uporabili TrueCrypt samo na fajlih, ki jih uporabljajo.
Kriptirana particija se zmounta, gor so pa dejanski "My Documents" in outlook/thunderbird/firefox/... fajli. Nato je pa vse skupaj linkano na originalo lokacijo. Če ob bootu uporabnik ne odklene diska, ne ne vidi "my documents", outlook se ne zažene, ...
Mare2 ::
jukoz, ali Win8 home podpira "truekriptiranje" samo določenih datotek?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
Mr.B ::
Mi sem se tega lotil drugače (in glede na težave z Infineonom še dobro):
Kako si pa resil problm temp datotek pisarniskega paketa ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
V tem primeru je najbolje da si zlinkaš "C:\Users\_uporabniško_ime_\AppData\_program_ki_ga_želim_linkat_" nekam na kriptirani particijo. Samo pazi da se user še lahko prijavi.
Temp datoteke Worda so v "AppData\Local\Microsoft\Word", Excel je v Excel, ... ali pa zlinkaš "\AppData\Local\Temp"
Edito res moraš paziti da si ne zlinkaš kaj preveč, zato da prijava še deluje.
Temp datoteke Worda so v "AppData\Local\Microsoft\Word", Excel je v Excel, ... ali pa zlinkaš "\AppData\Local\Temp"
Edito res moraš paziti da si ne zlinkaš kaj preveč, zato da prijava še deluje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsungovi in Crucialovi SSD-ji ne znajo varno šifriratiOddelek: Novice / Varnost | 7821 (4577) | bbbbbb2015 |
» | Izšel TrueCrypt 6.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 10315 (5089) | kitara8 |
» | [TrueCrypt] Enkripcija in obremenitev trdih diskov?Oddelek: Informacijska varnost | 4057 (3121) | poweroff |
» | TrueCrypt 5.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 10985 (8397) | poweroff |
» | Nemška policija in tajne službe pripravljajo svoj lasten spywareOddelek: Novice / Zasebnost | 6149 (4514) | poweroff |