Forum » Pomoč in nasveti » Podatki na ključku
Podatki na ključku
MatejLimes ::
Pozdravljeni!
Mene pa zanima če obstaja kakšna možnost da bi dobil podatke dol s ključka. Ključek je 16 giga, na njem imam polno slik, verjetno preko 3.000. Danes sem jih dodal še 500, premaknil sem jih s telefona na prenosnika, potem pa s prenosnika na ključek. Pri nekje 98% se je premikanje končalo in se izpisalo vstavite pogon D:. Ni šlo drugače kot da ga izpulim in ga dam nazaj noter in pokaže mi enako. Zdaj mi vedno isto napiše, tudi čudno se obnaša računalnik ko vtaknem ključ, tiste ikone za hitri zagon začnejo utripat v taskbarju. Z neta sem downloadal en program za rekuperacijo podatkov ampak ko program odprem ne morem izbrati ključa kjer bi podatke dol vzel ker ga niti ni na voljo, program ga ne prepozna oz. ga ne vidi. Se dobijo kakšni boljši programi za to al naj nekam nesem ključek da mi bodo dobili dol slike, ker so mi full pomembne in če ostanem brez njih bo katastrofa, nimam pa nobenih backup kopij.
Vnaprej hvala za odgovore, Lp
Mene pa zanima če obstaja kakšna možnost da bi dobil podatke dol s ključka. Ključek je 16 giga, na njem imam polno slik, verjetno preko 3.000. Danes sem jih dodal še 500, premaknil sem jih s telefona na prenosnika, potem pa s prenosnika na ključek. Pri nekje 98% se je premikanje končalo in se izpisalo vstavite pogon D:. Ni šlo drugače kot da ga izpulim in ga dam nazaj noter in pokaže mi enako. Zdaj mi vedno isto napiše, tudi čudno se obnaša računalnik ko vtaknem ključ, tiste ikone za hitri zagon začnejo utripat v taskbarju. Z neta sem downloadal en program za rekuperacijo podatkov ampak ko program odprem ne morem izbrati ključa kjer bi podatke dol vzel ker ga niti ni na voljo, program ga ne prepozna oz. ga ne vidi. Se dobijo kakšni boljši programi za to al naj nekam nesem ključek da mi bodo dobili dol slike, ker so mi full pomembne in če ostanem brez njih bo katastrofa, nimam pa nobenih backup kopij.
Vnaprej hvala za odgovore, Lp
zee ::
1. Program testdisk bi ti znal pomagati.
2. USB kljucek se *nikoli* ne uporablja za backup. Za prvo silo lahko uporabljas Google Photos (na primer).
2. USB kljucek se *nikoli* ne uporablja za backup. Za prvo silo lahko uporabljas Google Photos (na primer).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Instarilar sem testdisk program ampak je problem da mi vedno ko je kljucek vklopljen odpira obvestila "The directory name is invalid". Ta obvestila pa mi odpira ena za drugo vsako sekundo in zato ne morem nič drugo klikat po računalniku ker mi ta obvestila meče naprej pred vse druge odprte programe. Ko ključek izklopim imam teh obvestil za zaprti vsaj 30. Bom dodal sliko.
https://ibb.co/f1SKwR
https://ibb.co/f1SKwR
Miha 333 ::
Sicer nimam pametne rešitve, ampak zgolj nasveta za naprej:
1. Backup, Backup, Backup.
2. Namesto premikanja podatkov jih raje kopiraj in šele po uspešnem kopiranju izbriši original.
1. Backup, Backup, Backup.
2. Namesto premikanja podatkov jih raje kopiraj in šele po uspešnem kopiranju izbriši original.
Ales ::
Vsaj teh zadnjih 500 slik lahko poskusiš rešit, ampak kot prvo nehaj prepisovati podatke na disku računalnika in rešuj slike z računalnika (ali s telefona), ne s ključka.
Za tega slednjega pa boš verjetno moral poskusiti kako profesionalno rešitev, če bo sploh možno za nek normalen strošek.
Za tega slednjega pa boš verjetno moral poskusiti kako profesionalno rešitev, če bo sploh možno za nek normalen strošek.
Bom poiskusil te rešitve ki ste mi jih navedli pa potem javim če je bilo uspešno ali ne.
Hvala vsem za odgovore!
Hvala vsem za odgovore!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slika gole punce / na disku ki crkuje :)Oddelek: Strojna oprema | 14519 (8207) | Miha 333 |
» | izsiljevalski virus Locky (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Informacijska varnost | 43849 (34959) | SeMiNeSanja |
» | virus ki kriptira datoteka - končnica ecc (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 13224 (11299) | StratOS |
» | popravilo USB ključkaOddelek: Pomoč in nasveti | 7259 (5092) | JanezC |
» | Izpad elektrike & Disk Boot Failure (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5452 (4864) | Damjan Jagar |