» »

Pomoč- Povezava z ADSL-jem

Pomoč- Povezava z ADSL-jem

kanabis ::

Kolega me je klical da se kar naenkrat ne more povezati z adsl-jem. NAmreč ko se želi povezati normalno piše POVEZUJEN SE Z WAN MINIMORT... in tako čaka 30 sekund, minuto pač kolko je nastavljeno ter se začne znova, tako do onemoglosti. Probal je z ponovnim nameščanjem modema, gobnilnikov za mrežno, novo povezavo pa vedno enako. Celo windose je dal na novo pa nič. Lučka na mrežni gori normalno!
Kaj mogoče kdo ve kaj bi lahko bilo narobe!

Matek ::

A na modemu vse normalno gori? Pač očitno se ne more povezat, morda je v centrali kaj narobe, v tem primeru bo modem javljal da ni povezan.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Kriko ::

Ne sva klicala tudi na siol in ni nobenih težav vsaj tako pravijo, lučke pa gorijo pravi normalno!
KAj če bi bila mrežna ka jkriva bi moralo bit kaj drugače?

Gandalfar ::

mogoce se ti je BSN spremenil .. poskusi na novo kreirati povezavo

Dusko ::

Kanabis si probal za par minut izklopit modem iz električnega omrežja? In ga potem ponovno vključit. Mogoče rabi samo reset.Oni na pomoči so loleki ker za njih če ti lučka za ETh gori za njih modem deluje. in je sigurno nekaj narobe s tem.In potem pridejo telekomovci z laptopom in potem ugotovijo ,da modem kljub temu ,da delajo vse lučke ne deluje in da je kratko malo zanič.
Zato predlagam da modem malo izklopiš iz elektrike.Nadalje bi blo fajn če poveš ker meni ko je modem crknil lučke so vse pravilno gorele sn mel v opravilni vrstici zraven ure se je prikazala ikona ki je sporočala da omrežje ni priključeno torej da ni povezave med modemom in mrežno. Če mrežna deluje mora zadaj svetit lučka.
Naj komp nese h kolegu ki ma kablski ali adsl in tam preiskusi če dela mrežna in tudi če dela kros over kabl lahko probata. Če to vse deluje brez problema.Potem pokliči 116 prijava motenj na telefonski liniji in ti bojo na telekomu na daljavo resetirali adsl in tiste porte v centrali.
Pa upam,da nima tvoj kolega kaj resnega narobe. Ker res to maš samo jezo s temi strički od siola in njihove pomoči.

nikonezna ::

@kanabis a ima XP-je ne? to tudi meni napiše. Sam resetiram pa boljše stisnem kable not pa mi v drugo prime.
brez podpisa

Kriko ::

No najprej sva vse probala po vaših nasvetih in vse je ostalo enako, danes je celo prišel TEPEC z siola AMPAK BREZ LAPTOPA, torej kaj si je mislil po moje "bumbarji ne znajo naredit niti povezave" vsaj tako se je zdelo po tem kar sem ga videl delati!!!!! ZAmenjaj je še modem in ker jew videl da ne dela je samo rekel TO MORA BIT PRI TEBI KRIVO in je šel!! Brez da bi probal bilo kaj drugega!!! Rekel je tudi lučja na mrežni dela v biosu je vklopljena torej dela!
Vseeno sva šla po mrežno in glej ga hudiča, takoj je delalo vse po starem!
Celo ima kolega občutek da dela vse skupaj za pikico hitreje kot z mrežno na plati. Plata pa je Soltekova z nforce-m 2 čipovjem! Zgleda da je bila res mrežna neglede na lučko!
Vsem se zahvaljujem za pomoč in LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL ne dela!!!

Oddelek: Omrežja in internet
282384 (1633) Pyr0Beast
»

T2: problem s povezavo interneta

Oddelek: Omrežja in internet
111533 (1363) mandm1
»

Connecting through WAN Miniport (PPP0E) failed ? error 678

Oddelek: Omrežja in internet
63324 (3195) jl
»

adsl ne dela :(

Oddelek: Omrežja in internet
381793 (1325) polde66
»

ADSL, SiOL - deluje brez 24 urne prekinitve ?!?

Oddelek: Omrežja in internet
452333 (1279) BaRtMaN

Več podobnih tem