Forum » Programiranje » jbuilder
jbuilder
pro549 ::
Začel sem se učit javo in imam knjigo od DEITEL-a: How to program. zraven imam še CD s primerami itd. Te primere mi vedno uspe skompajlat, če so brez packagov. Zdaj me zanima kako zaženem v jbuilderju primer, če imam več fajlov (primer1.java, primer2.java), ki so navezujeta drug drug drugemu?
kopernik ::
jbuilderja sicer ne uporabljam, toda en class (razred) lahko kličeš iz drugega, če sta v istem paketu (direktoriju), sicer moraš posebej dati import stavek na začetek in povedati, kje se določen class nahaja. Class lahko "zaženeš". če ima main metodo. Kako se v jbuilderju to naredi, ne vem (najbrž kar klikneš na Run ali kaj podobnega in določiš class, ki ima main metodo).
pro549 ::
sem poskusil pa mi ne uspe. A ve kdo kaj treba točno naredit? a moram kak projekt prvo ustvarit al kaj?
YuLcE ::
@pro549:
glej pri javi sistem deluje tako:
Ko ti napišeš vse *.java datoteke, jih shrani v isti direktorij. Najprej skompiliraj vse tiste datoteke (tj. da dobiš .class), ki ti služijo kot zunanji oz. pomožni razredi (beri: nimajo metode public static void main). Na koncu skompiliraj še tisto datoteko .java, ki vsebuje main metodo. to naredi iz enega preprostega razloga:
- vsi razredi bodo tako posodobljeni v .class datotekah
- tako boš zagotovo imel skompilirane vse razrede, ki jih tvoj program (objekt) potrebuje
aja,... z jbuilderjem nimam nekih izkušenj. poskusi v command promptu: javac *.java, pa more delat :)
glej pri javi sistem deluje tako:
Ko ti napišeš vse *.java datoteke, jih shrani v isti direktorij. Najprej skompiliraj vse tiste datoteke (tj. da dobiš .class), ki ti služijo kot zunanji oz. pomožni razredi (beri: nimajo metode public static void main). Na koncu skompiliraj še tisto datoteko .java, ki vsebuje main metodo. to naredi iz enega preprostega razloga:
- vsi razredi bodo tako posodobljeni v .class datotekah
- tako boš zagotovo imel skompilirane vse razrede, ki jih tvoj program (objekt) potrebuje
aja,... z jbuilderjem nimam nekih izkušenj. poskusi v command promptu: javac *.java, pa more delat :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | java aplikacijaOddelek: Programiranje | 1859 (1380) | kunigunda |
» | java(netbeans)Oddelek: Programiranje | 1471 (1340) | l0g1t3ch |
» | [Java] ZmešnjavaOddelek: Programiranje | 2078 (1583) | ]Fusion[ |
» | JavaOddelek: Programiranje | 1639 (1537) | LukaVi |
» | Kako prevesti datoteko ki ima koncnico *.jarOddelek: Programiranje | 1313 (1245) | kopernik |