Forum » Programiranje » prvi koraki v PHP
prvi koraki v PHP
robi ::
Zdravo!
V notepadu sem napisal enostaven programček v PHP-ju,ki naj nekaj izpiše na ekran.Ko ga odprem v IE pa ni gor nič,čeprav je v meniju Pogled-izvorna koda program zapisan.Ali moram imeti za pisanje PHPja kak poseben program?Sem popoln začetnik, zato prosim za pameten nasvet.
LP
V notepadu sem napisal enostaven programček v PHP-ju,ki naj nekaj izpiše na ekran.Ko ga odprem v IE pa ni gor nič,čeprav je v meniju Pogled-izvorna koda program zapisan.Ali moram imeti za pisanje PHPja kak poseben program?Sem popoln začetnik, zato prosim za pameten nasvet.
LP
robi ::
Hvala tec za odgovor. Sem malo pobrskal po tisti strani, pa je ogromno vsega za nastavit. A je tudi kaj bolj enostavnega?
LP!
LP!
tec ::
Ce bi rad testiral php na svoji masini, moras instalirat apacheja z php in mysql podporo. Obstajajo ze ready made paketi, ki imajo vse to ze zdruzeno. Eden je appserv. Ko to instaliras postavis skripte v httpdocs direktorij in se z browserjem povezes na localhost. Vse skupaj je dosto lazje, ce imas pri kaksnem ponudniku prostor na strezniku, ki ima podporo za php.
Pa namesto notepada, raje uporabi kaksen prav zato namenjen program, npr. PHPEdit
Pa namesto notepada, raje uporabi kaksen prav zato namenjen program, npr. PHPEdit
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tec ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [PHP in/ali JS] skripta, ki gre cez celo stran in zamenja tekst med custom tagiOddelek: Izdelava spletišč | 1144 (1050) | jernejl |
» | PHP4 se počasi poslavljaOddelek: Novice / Omrežja / internet | 4319 (2951) | sverde21 |
» | sitespinner koda za prenos straniOddelek: Izdelava spletišč | 1260 (1157) | Tody |
» | PHP: kako bi zbrisal vse datoteke v podmapi TMPOddelek: Programiranje | 1210 (1113) | Cokolesnik |
» | tortica (graf) v html-juOddelek: Programiranje | 897 (820) | JerKoJ |