Forum » Pomoč in nasveti » brezžična povezava med telefonom in prenosnikom
brezžična povezava med telefonom in prenosnikom
Ijus ::
zdravo.
kako brezžično povezat lg g5 telefon z asus rog strix gl753vd prenosnikom brez uporabe dodatnih aplikacij - da bi uporabil samo tisto kar je po defaultu nameščeno tako na telefonu kot fresh instalaciji winsow. za prenos gor/dol slik, muske,... in uporabo windows explorerja. varianta kot če bi uporabil usb kabel.
kako brezžično povezat lg g5 telefon z asus rog strix gl753vd prenosnikom brez uporabe dodatnih aplikacij - da bi uporabil samo tisto kar je po defaultu nameščeno tako na telefonu kot fresh instalaciji winsow. za prenos gor/dol slik, muske,... in uporabo windows explorerja. varianta kot če bi uporabil usb kabel.
- spremenil: Ijus ()
Mavrik ::
AirDroid je dost vredu aplikacija za take stvari. Ne bo delala z Windows Explorerjem, ti pa vseeno dovoljuje da prenašaš stvari, pišeš SMSe in tudi kontroliraš telefon. Prikazuje tudi obvestila s telefona na računalniku.
The truth is rarely pure and never simple.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
ma ne. to me ne zanima.
sem lihkar deinštaliral airdrive iz računalnika ker mi je prenos tolk počas delal da nima smisla uporabljat - 1,5gb 20+ minut.
sem lihkar deinštaliral airdrive iz računalnika ker mi je prenos tolk počas delal da nima smisla uporabljat - 1,5gb 20+ minut.
Strits ::
1. Bluetooth. Ko sem pred leti uporabljal na W7 mislim da ni bilo treba dodatnih programov. Ni šlo preko Explorerja, ampak malo drugače. Je pa počasen prenos.
2. Wifi direct. Novejši standard, ki ga mora podpirati mrežna kartica in OS. Prenos bi moral biti zelo hiter, ker gre pač direktno, brez ruterja. Skoraj zagotovo je treba inštalirati dodaten software.
3. Mogoče kaj takega: https://play.google.com/store/apps/deta...
4. SMB (Windows deljene datoteke). Nekoliko zastarel standard, predvsem iz vidika varnosti (in Android ponavadi rabi SMBv1). Ne najde vedno PCja, npr. če se zbudi iz spanja. Hitrost omejena z ruterjem.
5. FTP. Meni je deloval precej zanesljivo, imaš tudi zaščito z geslom, FTPS... ni pa najbolj enostavno za namestit, rabiš strežnik in odjemalca. Hitrost omejena z ruterjem.
2. Wifi direct. Novejši standard, ki ga mora podpirati mrežna kartica in OS. Prenos bi moral biti zelo hiter, ker gre pač direktno, brez ruterja. Skoraj zagotovo je treba inštalirati dodaten software.
3. Mogoče kaj takega: https://play.google.com/store/apps/deta...
4. SMB (Windows deljene datoteke). Nekoliko zastarel standard, predvsem iz vidika varnosti (in Android ponavadi rabi SMBv1). Ne najde vedno PCja, npr. če se zbudi iz spanja. Hitrost omejena z ruterjem.
5. FTP. Meni je deloval precej zanesljivo, imaš tudi zaščito z geslom, FTPS... ni pa najbolj enostavno za namestit, rabiš strežnik in odjemalca. Hitrost omejena z ruterjem.
Mavrik ::
ma ne. to me ne zanima.
Kaj točno te ne zanima? Napisal si da hočeš brezžični prenos. Če je brezžični prenos počasen boš si moral ustrezno nadgraditi svoj wifi. Čarobne rešitve ni.
The truth is rarely pure and never simple.
ma ne. wifi mam kar hiter. router je mislim da 450Gb. foun je lg g5. laptop je pa tud nov.
airdrive sem mislil v smislu da je spet neka dodatna aplikacija.
v mislih sem imel - želja - da bi uporabljal samo tisto kar je po defaultu nameščeno na laptopa/winse in foun. airdirve je že dodatna aplikacija. pa da je brezžično.
tist blue tooth je tko: moraš selectat send files al pa receive files. kr neki. explorer varianta me zanima.
za wifi direct pa ne vem če moj komp podpira. sem gledal po osu - control panelu pa settingsih pa nisem nič najdel.
no tudi za foun nisem siguren.
airdrive sem mislil v smislu da je spet neka dodatna aplikacija.
v mislih sem imel - želja - da bi uporabljal samo tisto kar je po defaultu nameščeno na laptopa/winse in foun. airdirve je že dodatna aplikacija. pa da je brezžično.
tist blue tooth je tko: moraš selectat send files al pa receive files. kr neki. explorer varianta me zanima.
za wifi direct pa ne vem če moj komp podpira. sem gledal po osu - control panelu pa settingsih pa nisem nič najdel.
no tudi za foun nisem siguren.
Zgodovina sprememb…
Invictus ::
Kupi si NAS in uredi shared diske. Rešeno.
Drugače obstaja nek bittorrent sync, sam meni ga ni uspelo zrihtat. Nisem se pa preveč trudil, ker sem raje kupil NAS .
Drugače obstaja nek bittorrent sync, sam meni ga ni uspelo zrihtat. Nisem se pa preveč trudil, ker sem raje kupil NAS .
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
nas. kva je že to? to so uni diski? kako naj bi to rešilo zadevo?
zanimivo: foun prklopiš prek usb kabla, počakaš da se naložijo avtomatsko driverji na os pa že lahk delaš. z explorerjem. kva češ lepšga?
se ve, da wireless. tle pa no go. why?
zanimivo: foun prklopiš prek usb kabla, počakaš da se naložijo avtomatsko driverji na os pa že lahk delaš. z explorerjem. kva češ lepšga?
se ve, da wireless. tle pa no go. why?
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Android dobiva "AirDrop"Oddelek: Novice / Android | 9114 (6285) | Jst |
» | Na Lumiah se bo bohotil logotip Microsoft (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 24198 (20195) | issak |
» | laptop kot router?Oddelek: Omrežja in internet | 1120 (919) | pisco |
» | Prenos fajla na Android - Wifi DirectOddelek: Mobilne tehnologije | 2383 (2271) | Jst |
» | samsung galaxy s3 preko routerja do prenosnikaOddelek: Mobilne tehnologije | 2214 (1977) | wini |