» »

Budget surround soundsystem za dnevno

Budget surround soundsystem za dnevno

Bearrorist ::

Pozdrav,

Najprej naj povem, da sem čisti analfabet kar se HiFija tiče. Zadeva je taka, da bi v dnevni postavil (5.1?) zvočniški sistem v budget range-u. Kvaliteta zvoka mi pravzaprav ni zelo pomembna oz. ne poznam nekih hudih razlik, ampak kable po stenah imam pa že potegnjene za 4 zvočnike. Nanje bi bil priklopljen HDMI TV, PC, pa občasno telefon za muziko. Idealno bi bilo torej imet zvočnike pa vmes še eno napravo, prek katere bi z daljincem ali pa na gumbe lahko preklapljal med različnimi audio viri. Če bi imela ta naprava še bluetooth, bi bilo pa sploh super. Še ena želja (zahteva bejbe) je, da so zvočniki kolikortoliko estetski in bele barve. Sem tudi že gledal sorodne teme, pa se ne znajdem povsem oziroma se mi zdi, da zame ni kaj dosti primernega. Budget, ki ga lahko namenim za to je cca. 300€, raje manj.

Zaenkrat sem gledal tele zvočnike ki se mi na prvi pogled zdijo dokaj fajn. Jih kdo morda ima oz. a lahko pove, če bi služili namenu? Še eno vprašanje je, kako se reče "splitterju" ki bi zvok spravil do zvočnikov, in kaj bi bilo primerno? Pa a je budget sploh dovolj visok za to, kar iščem? Pa kje bi se dobilo kake pametne nosilce za pritrditev zvočnikov na steno (če bodo predragi, bom pač improviziral)?

Vem da je vprašanj dosti in da so morda naivna. Kljub temu so vsi (dobronamerni) nasveti dobrodošli...:)

beta1 ::

Jaz sem prejšni mesec diplomiral iz istega. Tudi sam sem spreminjal sistem v budget varianti. Prej sem imel 5.1 hišni kino Philips z stoječimi zvočniki (super je bil, 2 digital + DTS).

Nimaš drugega za 300EUR kot Logitech z906, če hočeš imet digitalne priklope in digitalni decoder (DD5.1 in DTS). Jaz sem se za tega odločil in mi ni žal. Za kaj več boš pa moral še par stotakov dat zraven.

Ti beli zvočniki, ki si jih gledal nimajo digitalni priklopov in decoderja. Tako da no-go.

PS: Zahteve bejbe so beli zvočniki??? Tipično babe... kaj naj rečem. Reči ji, da jih bo poslušala, ne pa gledala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: beta1 ()

Bearrorist ::

Beli zvočniki, I know, I know... :P

Tile logitech zvočniki pa torej omogočajo vse, kar jaz pravzaprav želim? Digitalni priklopi pa omogočajo kaj točno? Jaz poznam predvsem navadno bananco, pa včasih sem imel Logitech x510 ki so mi bili zelo OK - no tisti so imeli tri banance. Kako bi pa potem na tele logiteche priklopil TV, ki ima zvok prek HDMI? Pa bluetootha tudi ni, kajne (samo vprašam, itak ni tako pomembno)?

Hvala!

beta1 ::

Digitalni priklopi omogočajo 5.1 zvok po enem kablu ali optičnem vlaknu.

Zvočniki imajo vgrajen dekoder, ki dekodirajo 5.1 zvok iz DVD/Bluray/piratskih vsebin.

Imajo tudi klasični 6ch RCA priklop na katere lahko priklopiš analogni 5.1 zvok (npr. PC, če nima spdif izhoda). (tak si imel svoje bivše x510 logiteche)

Preko HDMIja spet gre DTS in Dolby, tako da spet rabiš dekoder za 5.1 zvok, kar ga oni beli zvočniki itak nimajo.

HDMIja pa Logitech zvočniki nimajo. Tako da poglej, če ima televizija optični ali koaksialni digitalni izhod in poveži preko tega za 5.1 DTS/Dolby zvok.

Za bluetooth boš pa moral dokupit kakšen Bluetooth>AUX adapter, ter ga povezat na enega od možnih analognih vhodov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: beta1 ()

Bearrorist ::

Aha, OK. Se pravi digitalni vhod omogoča priklop modernejših naprav.

Kaj pa zvočniki na tri banance in kak agregator kot so bili to včasih ojačevalci? A obstaja tudi kaj takega al sploh nima smisla gledat v to smer?

eric_cartman ::

z906 imajo že svoj interni ojačevalec oz. reciever. Tako da nič ne rabiš. Praktično je plug and play.

Mavrik ::

Bearrorist je izjavil:

Aha, OK. Se pravi digitalni vhod omogoča priklop modernejših naprav.

Kaj pa zvočniki na tri banance in kak agregator kot so bili to včasih ojačevalci? A obstaja tudi kaj takega al sploh nima smisla gledat v to smer?


Zavedaj se da za modernejse formate - DTS-MA, Dolby Atmos - rabis HDMI in nic drugega (optika in HDMI-ARC ne nosita nic boljsega od DTS/DD) in da precej televizij noce prepuscati DTS/DD cez optiko in se ti lahko zgodi da ne bos mogel dobiti 5.1 zvoka z DVD playerja/konzole ce bos zvocnike priklaplal preko optike.

Za maksimalno kompatibilnost bos rabil AV sprejemnik v katerega bos naprave priklapljal s HDMIjem.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

Bearrorist ::

Kaj bi pa potem bila najbolj primerna rešitev? Počakat da se budget nekoliko poveča? :)

Ne, resno, koliko približno pa potem pride en kombo naprav, ki bi omogočale navedeno? Sem šel googlat AV sprejemnike, pa vidim da gre za tipične HiFi škatle kot sem jih gledal leta nazaj, ki pa so drage ko žafran in na katere pravzaprav ne moreš priklopit enih navadnih 5.1 zvočnikov ki imajo ojačevalec že vgrajen. Kar je pa nekako to, kar sem si jaz predstavljal.

Kot pravim, sem na tem področju dokaj šibak, ampak se mi vseeno zdi čudno, da ne najdem malce več izbire v podobnih okvirih kot so onile Logitech zvočniki ki jih ima beta1. Morda ne iščem prav?

Zgodovina sprememb…

beta1 ::

Prvo poglej kaksno TV imas, ce imas sploh optiko ali koaks. Potem preveri kaj oddaja tv preko optike.

Z906 po sami kvaliteti, ne bos opazil razlike med dtshd on dts.

Plus dtsHD je backkompatibilen, ker je dts core enak. Tako da za v bodoce so cist ok.

Ravno dal got eno veliko matrosko z dtshd, spila normalno.

Komplicirate.

neo5468 ::

Logitech z906 je po mojem mnenju res najboljši price/performance za tebe glede na to da si omenjal da kvaliteta zvoka ni tako pomembna. Za tebe bodo definitivno dovolj. Če pa še kdo drug bere ta post ali pa če ne rabiš 5.1 sistema takoj in ni potrebe kupiti vse naenkrat, potem lahko izbereš malo bolj elastično pot. Jaz osebno ne bi nikoli priklapljal računalniških zvočnikov na TV, razen če jih že imaš doma in jih ne uporabljaš. Nobenega future proofa če želiš kaj menjati. Pozabi na optiko. Glej izključno hdmi ker se vse premika v to smer. Za budget 100€ ne boš prišel skozi. Priporočam ti da investiraš v receiver, ki ti bo služil vrsto let in bo baza tvojih zvočnikov. Pioneer VSX serijo imaš za 200-250€ na nemškem amazonu (vse cene zvočnikov so pobrane iz amazon.de).

Za začetek kupi sprednja 2 bookshelf zvočnika. Priporočam nekaj v rangu Magnat Monitor Supreme 202, 145€ za par. Center, ki ga za začetek ne rabiš, je pa 80€.
Za naslednji upgrade priporočam Yamaha YST SW012 subwoofer, ene 100€. Kasneje kupi še tisti center zvočnik ki se ujema z sprednjima (80€) in pa zadnja 2 zvočnika, ki niti približno ne rabita biti tako dobra kot sprednja dva. Za rear channel je dovolj kakšen XTC LS2000 za 40€.

Vse skupaj te pride približno 600€ vendar prvotno zapraviš 360€ za receiver+sprednja 2 zvočnika. Nato ko boš želel nadgradnjo, lahko nadaljuješ iz 2.0 na 2.1 in nato še zadnja 2 zvočnika in center za polni 5.1 sistem. S tem imaš odlični surround sound za filme in dobro podlago če želiš katerikoli zvočnik menjati za kaj boljšega čez 5+ let, recimo klipsche.

Če pa budgeta za to ni, jaz ne bi vzel z906. Vzel bi Edifier R1280T za 90€ ki ima že vgrajen amp in ne rabiš nobenega receiverja. Ima odličen stereo, ki je veliko boljši kot pa 100€ ali pa celo 200€ surroundi. Pač to je najbolj budget kar lahko greš če hočeš tudi dober zvok. 100€ all in one pa kar pozabi. Dober stereo je mnogo, mnogo boljša izkušnja kot pa cheap surround.

AnotherMe ::

Res je vprašanje za budget sistem - ampak prosim ne uporabljaj "xtc" in "zvočnik" v istem stavku - to ni niti pol soliden podstavek za teglc - kaj pa šele naprava, ki oddaja zvok :)

Drugače pa se strinjam: vzami reciver in par zvočnikov za začetek - potem pa po potrebi nadaljuj.

Vem, da imas ze napeljane kable tudi za zadaj, ampak saj nič ne stane, če so "v luftu" - bolje 2 pol solidna zvočnika spredaj, kot pa cel kup navlake...

damjan1980 ::

Kot so ti že drugi svetovali, loti se zadeve postopoma in dokopuj. Ker za 300€ boš kupil živo žalost, s katero ne boš zadovoljen. Osnova ti naj bo koliko toliko soliden receiver. Tam se vse začne.
Če receiver nima vgrajenega bluetooth, ga lahko dokupiš in vtakneš zadaj za par €.
Zvočnike se ti splača pogledati tudi rabljene. Dobiš super stvari za malo denarja. Sam npr. bom v kratkem prodal infinity primus hcs center, levi in desni. Ko je to bilo novo, je stalo še pa še. Danes dvomim da bom za vse skupaj dobil več kot 80€, pa igrajo kot prvi dan.

Tudi moja je imela zahteve po belih tankih zvočnikih. Potem je sledila vojna, kasneje diplomatska pogajanja. Pristal sem na rešitev tankih belih zadaj za surround. So pa stali 50€ komplet iz amazona. Za tiste občasne efekte zadaj so čisto ok. Kasneje me je skozi kar dolgo obdobje fino manipulirala, da mi je na koncu ideja postala sprejemljiva. Danes so spredaj tudi beli tanki, ampak ne vprašaj koliko so stali :)

Matej_K ::

Si razmišljal o kakšnem soundbaru (predvsem iz estetskega vidika je to super rešitev) Za 300-400€ bi se že dalo dobiti soliden soundbar.
Sam ga sicer še nisem kupil, sem iz hiše se preselil v stanovanje in s seboj prinesel Logitech Z5500, ampak so preveč ne estetski, in woofer mora biti blizu centralne enote. Glede na to da imam okoli tvja, prazne stene, bo soundbar edina rešitev. Pa tudi moč teh zvočnikov, b hiši sem jih lahko izkoristil, v stanovanju si zaradi sosedov ne upam, tudi med filmom.
Upam da najdem kakšen pameten soundbar ki bo zadovoljil, vsaj dokaj kvaliteten zvok.
Moje razmišljanje, mogoče ti pomaga.
... .. .

koyotee ::

Ma za 300€ sem nabavil https://www.pioneerelectronics.com/PUSA...

Razni logitech? No tnx
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: koyotee ()

Bearrorist ::

Se pravi se vas večina nagiba k HiFi škatlam in ločenim zvočnikom? Hm...ne vem če mi je to ravno všeč. Ne bi imel kupa HiFi krame na polici samo zato, da bom lahko predvajal zvok na 4 zvočnike. Ampak če je to tako, bo zgleda res treba it v to smer. Sem si sicer mislil, da obstaja kaj bolj primernega za amaterja, ki želi zgolj 4 majhne in ne predragezvočnike po stenah in nanje predvajat zvok iz različnih virov - oh well...

Torej, pravite da naj grem v nakup receiverja? A lahko potem nanj priklopim katerekoli normalne (bele) zvočnike. Pa a obstaja tudi kaj, kar ne zgleda kot avdiofilska erekcija iz 80-ih? Onile Pioneerji mi že izgledajo bulky. Pa poceni tudi niso. Za ta denar bi imel pravzaprav že en homemade htpc, na katerega bi priklopil še ene 5.1 zvočnike tipa Auna, pa je...

@Matej_K: Soundbar? Hja, če sem s štromarjem že pripravil 4 luknje po stenah in cevi do njih, se mi zdi malo neumno, da jih ne bi izkoristil. Ali pač?

Zgodovina sprememb…

rdecaluc ::

Seveda jih uporabi :).Sam bom kmal isto nabavljal.

@koyotee: good luck with HDMI :)
Est modus in rebus. ,typos

matobeli ::

Dejte še meni malo pomagat, nisem nikoli spremljal scene prostorskega zvoka, sem ga pa vedno hotel in imam spravljen starejši reciever ter 5.1 sistem.

Reciever je Sony STR DE475, podpira optical in, sam reciever pa omogoča "24-bit DSP for 11 modes (including Dolby Digital, DTS, Pro Logic, and Digital Cinema Sound)"
TV Sony KDL-40W605BBAEP z optical OUT.

V TV imam priklopljen KODI box in PC preko HDMIja, TV se obnaša samo kot velik ekran.
Ali bo TV pošiljal zvok v optical OUT če ga dobi notri preko HDMIja?
Ali mi obstoječi reciever sploh kaj koristi in bo znal dekodirat moderne prostorske zvoke?

Sej bi vse skupaj direkt probal, ampak imam vso mojo fršterharijo že vrsto let pospravljeno na podstrešju pri starših, ker do sedaj nisem nekako imel prostora v stanovanju. Ampak se je po obširni optimizaciji končno spet našel tudi prostor za moje igračke.

matobeli ::

Pa še nekaj, a je optični kabel enoten standard? Meni se zdi povsod enak konektor, ampak če so lahko za coax različni...

Mavrik ::

Ali bo TV pošiljal zvok v optical OUT če ga dobi notri preko HDMIja?


Posiljal bo ze, samo skoraj gotovo bos dobil samo stereo 2.0, ne pa 5.1.

Se enkrat, ce hoces da ti stvari delajo, potem RABIS priklop tipa KODI box -> AV sprejemnik -> TV, ne pa KODI box -> TV -> AV sprejemnik/zvocniki.

matobeli je izjavil:

Pa še nekaj, a je optični kabel enoten standard? Meni se zdi povsod enak konektor, ampak če so lahko za coax različni...


Ja, opticni audio je enoten standard. Prenasa lahko nekompresiran stereo zvok ali pa DTS/DD signal. DTS-MA ali karkoli boljsega ne more, prav tako ne more posiljati nekompresiranega 5.1 zvoka (kar je pomembno ce bos priklapljal gor racunalnik, ker PCji vecinoma posiljajo ven nekompresiran zvok).
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

matobeli ::

Ma ja, to vem da bi moral vmes dat en najcenejši receiver z dovolj HDMIji, ampak sem želel uporabit staro mašinerijo, ker zvok ima vsaj pol soliden, oziroma na novi budget mašini ne bo nič boljši, budget za hobije pa je za letos že povn.

Box ima pa samo HDMI out, tko da ni druge kot direktno v TV. Pa seveda se ne bi rad z preveč kabli ukvarjal.

Bom pogledal kaj bo ven TV šibal. Če ne drugega bo zaenkrat stereo, samo da se znebim tistega obupnega zvoka iz vgrajenih zvočničkov.

beta1 ::

Sveta Marija mati Božja...

Oni hoče kupit budget zvočnike za 100EUR, čungalunga firme, ker so bele barve. Ima 300EUR max budgeta. Vi mu pa tu prodajata reciverje, ki pride samo reciever 300EUR.

Pol pa rečete naj rabljeno kupi? Ja, saj tudi z906 lahko dobi rabljene za pol cene? Sam se bo odločil kaj bo imel. Pa če mu bo sploh ženska dovolila.

Vglavnem kak za koga. z906 imajo vseeno boljši prostorki zvok kot večina soundbarov. Res da so v marsičem slabši od predhodnika Z5500. Še par let nazaj je to blo zlo dobro, zdaj danes 6.10.2017 so pa to najbolj zanič zvočniki.


Plus še zmeraj ne vemo kakšno TV ima in kakšne priključke ima?

Pišete tu eni velike traparije.

Preverjeno vam povem, da mi stara Samsung TV 5000 serije 2013 letnik. Pošilja DTS in dolby preko optike. Tako kot mojemo kolegu, ki ima ganc novo 4K 6000 serijo Samsunga 2017 model. Tudi moja prejšna 2011 Samsunt TV je pošiljala DTS in Dolby preko optike. Kak pa imajo drugi proizvajalci pa nevem točno.

za DTS-MA in DTS HD, Atmos, whatever. To neboš slišal razlike na budget speakerjih, itak je pa 7.1 vse to. Špilalo pa bo, ker so vsi ti standardi še zaenkrat back kompatible (5.1 core je enak).

Sam imam še xbox 360 E, ki nima sploh SPDIFa. 5.1 Dolby gre v TV hdmi in TV pošlje 5.1 dolby naprej v prej mojega Philipsa, zdaj v logiteche. Dela normalno.

PCji, nekompresiran stereo. Ja kupte si neko zvočno ali pa malo bolšjo plato z DTS Neo in DTS Interactive. Pa boste imeli 5.1 zvok tudi preko optike ali koaks. Poceni čipshit plate z realtekom imajo res samo 2.0 stereo uncompresed. Za filme itd.. je tak SPDIF passthrough, pošlje DTS ali dolby, tudi če maš cheap plato. Za špile pa pač 6CH stereo.

matobeli ::

Super, torej je danes vsekakor na vrsti testiranje.

beta1 ::

matobeli, ti danes to dobro pretestiraj, poglej specifikacije in navodila. Potem pa se sam odloči dalje kakšne imaš potrebe in želje ter finance.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: beta1 ()

Bearrorist ::

KODI, DTS, MA, kaj je to? Kup kratic pa izrazov, ki mi niso jasni ama nič...jaz bi pač rad čimbolj preprosto predvajal zvok s TV-ja/PC-ja/telefona/radia na 4 ali več belih zvočnikov povprečne kvalitete :) Koncertov ne bom prirejal, kvaliteta zvoka mi je še v avtu dovolj dobra, kristalov na zvočnike pa zlatih kablov ne bi, hvala!

Saj vem - najbrž je težko svetovat enemu takemu totalnemu analfabetu ala jaz. Se še enkrat lepo opravičujem. A zahteve/potrebe so pač take kot so in trenutno je skupen budget za TV in feršterkerijo tam okoli jurja pa pol. Ker bo TV prišel kake 1200, sem za zvok namenil preostanek. Morda bi moral to omenit že prej...

No, kakorkoli, še vedno ne vem, kako bi se bilo najpametneje lotit zadeve, ste mi pa malce razširili obzorja. Pametne integrirane all-in-one rešitve lahko torej najbrž kar neham iskat...

kmegli ::

Sam sem si dva meseca nazaj kupil tole in sem zelo zadovoljen, vsaj kar se tiče Price/Performacne. Ponuja vse, kar potrebuješ, pa še pregrešno dragi niso.

LP Kmegli

Bearrorist ::

Vau, tole pa dejansko zgleda zanimivo! Kaj mora pa TV imet da je surround OK? Je HDMI pač dovolj? A ma kdo kake zadržke (razen moje, ki bo zih jokala zaradi barve :P)? A se jih da pobarvat?

Pa kako bi tole pritrdil na steno za en normalen denar? 30€/kos se mi zdi malo veliko...

kmegli ::

Vsa ostala periferija (konzole, računalnik...) gre na reciever preko hdmi, nato pa en hdmi iz recieverja na TV. Zvok se prenaša preko optičnega kabla (TV-sprejemnik), se pravi, kar je na TV, gre na reciever. Je pa seveda stereo zvok, v kolikor nimaš medija, ki bi ti spravil 5.1 zvok skozi.

Sam ga uporabljam za filme in Xbox in je več kot dovolj, tudi v prostorni sobi (samo kabel mora biti dovolj dolg) :) ...


Za pritrditev na steno potrebuješ samo vijak v steni, saj zraven dobiš tudi "nosilce".

matobeli ::

Zelo zanimiv komplet, precej ugoden tudi. Edino na zalogi ni v Harveyu.

Podpira pa ta reciever tudi ARC (audio return channel), ki je mišljen posebej za to da lahko iz TVja po istem kablu nazaj pošiljaš tudi zvok ki ga ustvari TV (preko tunerja, antene). Večina novejših TVjev to že podpira. Tako ni potrebe po dodatnem optičnem kablu.

koyotee ::

rdecaluc je izjavil:

Seveda jih uporabi :).Sam bom kmal isto nabavljal.

@koyotee: good luck with HDMI :)


Zakaj?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

rdecaluc ::

@koyotee: crkujejo HDMI porti. Gledam teste/ocene uporabnikov kjer jih ogromno to opisuje. Lahko da ne bo nič narobe...sam tole je velik vzorec.
Est modus in rebus. ,typos

koyotee ::

Eh ga niti ne uporabljam :)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Bearrorist ::

kmegli je izjavil:

Sam sem si dva meseca nazaj kupil tole in sem zelo zadovoljen, vsaj kar se tiče Price/Performacne. Ponuja vse, kar potrebuješ, pa še pregrešno dragi niso.

LP Kmegli


Hej. Sem še malo gledal, pa me najbolj zanima kar tale komplet. Na kaj bi moral potem pazit pri nakupu TVja? Da ima ARC izhod? A to potem pomeni, da ko bom priključil npr. Playstation, tega lahko priklopim direktno na TV, ne pa na HDMI na tejle napravi in nato na TV?

Je še kaj drugega, na kar moram biti pozoren pri nakupu? Ali pa morda kaka primerljiva alternativa?

Hvala še enkrat!

Bearrorist ::

Šele zdaj sem videl, da gre za isti sistem ki ga predlaga koyotee...kje ste pa videli, da crkujejo HDMI porti, pa a naj me to skrbi? A lahko večino zvoka s tv-ja spraviš prek ARC? To bi bil namreč kar razlog proti nakupu...

Bearrorist ::

Kaj pa npr. tale komplet? Podobna zadeva, ali mu kaj manjka kar sem spregledal?

kmegli ::

Če imaš televizijo LCD/LED/OLED..., ki je mlajša od 5 let (mora imeti optiko ali koax), brez problema lahko priklopiš z optičnim kablom, v kolikor pa je televizija novejša, in ti v specifikacijah piše, da ima kateri HDMI port še ARC, pa optičnega kabla ne potrebuješ, saj gre vse preko HDMI. ARC funkcijo tako uporabiš le za reciever - TV, da ti ni potrebno uporabiti optike.

Načeloma lahko priklopiš reciever na TV in PS posebaj in ti zvok reciever še vedno jemle preko TV kanala, kamor pa PS pošilja zvok in sliko. Stvar želje ker, če imaš vse priklopljeno na reciever moraš vedeti, da obenem špila samo ena zadeva itd... Tudi jaz na začetku nisem vedel, kako točno se poveže zadeva in sem povezal reciever in xbox preko ločenih HDMI in Xbox z recieverjem povezal preko optike.

Glede na to, da sem posodobil TV, mi sedaj še optike ni treba uporabljati.

Kot sem rekel, vsa ostala periferija na reciever in nato na TV. Kar pride iz TV-ja gre tudi na reciever in obratno. Lahko pa priklopiš PS in reciever ločeno, še vedno se da usposobiti.

Tule imaš na 11, 12, 13i strani razloženo, kako gredo kabli...

PS: Tudi ta Onkyo ne zgleda slab, mislim da sta s Pioneerjem tam tam, ne vidim bistvenih razlik. Kar se pa tiče HDMI, tudi jaz nikjer nisem zasledil, da porti crkujejo. Zaenkrat še nič...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmegli ()

Bearrorist ::

Aha, to je torej vse rešeno preko AVR pa mi HDMI-ja pa passthruja sploh ni treba uporabljat...kul!

Glede na to da Pioneer ni dobavljiv, bom probal najti Onkyo ali pa še kako alternativo...belo :P

[edit] Aja, pa a to špila tudi radio? Vidim FM tuner...to samo priklopiš anteno in si ready to go? Čedalje bolj všeč sta mi oba sistema.

Zgodovina sprememb…

Bearrorist ::

Ne Onkyo ne Pioneer nista dobavljiva pri nas... :|

Dodatno vprašanje - kaj pa combo ločenega receiverja in zvočnikov? Na kaj bi moral paziti, če bi izbral npr. kaj takega in takega (oboje zgolj primer)? Upornost zvočnikov? Na kaj to sploh vpliva?

matobeli ::

Comboti čist lepo špilajo, sej tisti komplet je v resnici "kombo" ki ga je že proizvajalec skupaj dal.

Edin malo cenejši so ponavadi komboti.

Upornosti zvočnikov moraš uskladiti z tem kar podpira ojačevalec. V nasprotnem primeru bo ojačevalec lahko imel težave.

What Speaker Impedance Means and Why It Matters ni blazno natančno napisano, ampak je pa relativno ljudski razloženo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

damjan1980 ::

Malo poglej pri naših sosedih, je ponavadi ceneje kot pri nas. In ta ima tudi brezplačno poštnino k nam

https://www.electronic4you.si/

matobeli ::

matobeli je izjavil:


Reciever je Sony STR DE475, podpira optical in, sam reciever pa omogoča "24-bit DSP for 11 modes (including Dolby Digital, DTS, Pro Logic, and Digital Cinema Sound)"
TV Sony KDL-40W605BBAEP z optical OUT.

V TV imam priklopljen KODI box in PC preko HDMIja, TV se obnaša samo kot velik ekran.
Ali bo TV pošiljal zvok v optical OUT če ga dobi notri preko HDMIja?
Ali mi obstoječi reciever sploh kaj koristi in bo znal dekodirat moderne prostorske zvoke?


Sem priklopil stereo in špila super. Sploh se nisem zavedal da je zvok iz vgrajenih zvočnikov za nekaj razredov slabši kot pa sem imel v spominu.

Zdej pa naslednje vprašanje:
Kako najlažje stestirat če delujejo surround kanali pravilno. Sem na netu preiskusil eno teto ki govori iz katerega zvočnika naj bi prišel signal. Nekaj zadane ampak nikoli ni samo določen zvočnik, zraven surround se vedno še front oglasi, center se ful preveč dere...

Predvidevam da je tukaj stvar nastavitev recieverja in da je audio signal dober (ima prostorski zvok in ne samo stereo)?

damjan1980 ::

nisi dobil zraven mikrofona za kalibracijo? V tem primeru držiš mikrofon pred nosom, receiver pa spušča zvoke iz posamičnih zvočnikov, da pravilno določi pozicije in glasnost

matobeli ::

Reciever je cca 15 let star, pa še takrat ni bil nek state of the art ;)

Imam v meniju ročno za nastavit razdalje, pozicije in velikost zvočnikov. Bom zgleda še malo potestiral.

Še eno vprašanje:
Moja konfiguracija je: 2x samostoječi, Mission, relativno dobri zvočniki. Center+ 2x surround, so neki manjši zvočniki podedovani od Genius 5.1 3600 hišnega kino kompleta. Tolk da so.

Glede na to da sta stereo zvočnika cca 1m narazen (na vsaki strani TVja), a se mi sploh splača dat notri center zvočnik ki je bistveno slabši od LR kanalov? Ker v recieverju imam možnost izklopit. Bo to kaj bistvenega pomenilo za prostorski zvok ali niti ne?

damjan1980 ::

Center je ponavadi za govor. Nisem sicer probalav tega, ampak predvidevam da bi pri vhodnem digitalnem 5.1 signalu ostal brez govora, razen če zna receiver v primeru izklopa te zvoke prenest na sprednja stereo.
Kako pa bo vse skupaj funkcioniralo, pa boš moral probat

fpbs ::

Bearrorist je izjavil:

Ne Onkyo ne Pioneer nista dobavljiva pri nas... :|

Dodatno vprašanje - kaj pa combo ločenega receiverja in zvočnikov? Na kaj bi moral paziti, če bi izbral npr. kaj takega in takega (oboje zgolj primer)? Upornost zvočnikov? Na kaj to sploh vpliva?

Poglej tu: https://www.ideo.si/domaci_kino_sistemi...

koyotee ::

Bearrorist je izjavil:

Šele zdaj sem videl, da gre za isti sistem ki ga predlaga koyotee...kje ste pa videli, da crkujejo HDMI porti, pa a naj me to skrbi? A lahko večino zvoka s tv-ja spraviš prek ARC? To bi bil namreč kar razlog proti nakupu...


Ni cisto ista oznaka je pa ista nazivna moc in ostalo, bolj kot ne facelift :) Jaz mam reciever povezan z opticnim kablom na tv. Vse ostalo, ps, siol box pa samo na tv s HDMI in to je to.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Bearrorist ::

Pozdravljeni,

Zadeve so se spremenile do te mere, da je budget nekoliko večji, sistema pa še vedno nimam :) Tako da sem zdaj pripravljen za celotno zadevo odrinit tudi cca. 600-700€. Je še vedno najboljša opcija kak all-in-one, ali pa bi šlo tudi z ločenim receiverjem in zvočniki?

Darko! ::

Bearrorist je izjavil:

Pozdravljeni,

Zadeve so se spremenile do te mere, da je budget nekoliko večji, sistema pa še vedno nimam :) Tako da sem zdaj pripravljen za celotno zadevo odrinit tudi cca. 600-700€. Je še vedno najboljša opcija kak all-in-one, ali pa bi šlo tudi z ločenim receiverjem in zvočniki?



Če hočeš maksimalno muziko za 300 - 400 EUR oziroma 600 - 700 EUR in gledaš na kvaliteto - imaš dejstva opisana v mojih prispevkih tukaj:

Sistem za hišni kino



Če vztrajaš, da nujno rabiš 5.1 (ker stereo poslušajo samo še dinozavri, sploh pa ker imaš kable že potegnjene - in je res hudič da grejo v nič :)) ) in vsaj malo gledaš na kvaliteto, potem vzameš tole:

https://www.electronic4you.si/yamaha-yh...

razen, če ti po ne vem kakšni sreči uspe kjerkoli na modrem planetu dobit tale set ta čim manj dnarja:

https://www.amazon.com/Pioneer-SP-PK22B...

in zraven vzameš najcenejši Yamahin 5.1 receiver.


Če ti pa draga teži, da so Pioneerjeve ali Yamahine zvočne omarice premajhne, sploh pa niso "estetske" in "bele barve" - ja pol je pa sploh simpl.

Dobro bo vse kar boš kupil.
Seveda ob pogoju, da bo zadosti veliko, belo in babi všeč.
:P

Bearrorist ::

Darko! je izjavil:


:P


Comprehensive, hehe. Hvala!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sistem 5.1 domači kino

Oddelek: Zvok in slika
486411 (5164) edi45
»

Kakšno ozvočenje za filme v sobi?

Oddelek: Zvok in slika
365224 (4163) neo5468
»

Nakup zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5715772 (11906) 2f4u
»

Hišni kino sistem - Kaj kupiti ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
12230484 (22023) p|X|
»

WD Live in domači kino

Oddelek: Zvok in slika
346546 (5783) lowac

Več podobnih tem