» »

Apple predstavil iPhone X, iPhone 8 in iPhone 8 Plus

««
12 / 18
»»

pirlo ::

Brez aplikacij tudi telefonov ne bi prodali nič, poglej Microsoft in Windows mobile. Pa glede na to, da ne puščajo drugačne opcije za nameščanje aplikacij kot iz app storea, to pač morajo zagotavljat. To da so se odločili za osebne preglede aplikacij je njihova odločitev ne moja. Google jih tudi preglejuje, pa ne računajo tega.
Slabo primerjavo si to dal. Podobno je kot da bi kupil računalnik, pol pa bi še plačeval mesečno za posodobitve OS-a. Zakaj pa to ne računajo?

shadeX ::

pol pa bi še plačeval mesečno za posodobitve OS-a.


Saj plačuješ, kadar kupiš Windowse. Pri Macu, je pa to že všteto v ceno.

Google jih tudi preglejuje, pa ne računajo tega.


Google ima vse avtomatizirano. Ročni pregled je edino v primeru, če ti sistem app zavrne, ti se pa na to pritožiš (seveda s tehtnim argumentom).

To da so se odločili za osebne preglede aplikacij je njihova odločitev


Seveda. Apple želi "100%" kontrolo, kaj prodajajo svojim uporabnikom.

Od samega poletja (napoved iPhona 8 in iOS 11) so tudi spremenili samo review politiko (še bolj stroga). Tako razvijajo nove programe, ki jim pomagajo pri lovljenju kršiteljev. Vse za končno varnost userja, Npr veliko takega materiala je po forumih:


Guideline 2.3.1 - Performance

We discovered that your app contains hidden features.


Guideline 2.5.2 - Performance - Software Requirements

Your app, extension, or linked framework appears to contain code designed explicitly with the capability to change your app's behavior or functionality after App Review approval, which is not in compliance with App Store Review Guideline 2.5.2 and section 3.3.2 of the Apple Developer Program License Agreement.

This code, combined with a remote resource, can facilitate significant changes to your app's behavior compared to when it was initially reviewed for the App Store. While you may not be using this functionality currently, it has the potential to load private frameworks, private methods, and enable future feature changes. This includes any code which passes arbitrary parameters to dynamic methods such as dlopen(), dlsym(), respondsToSelector:, performSelector:, method_exchangeImplementations(), and running remote scripts in order to change app behavior and/or call SPI, based on the contents of the downloaded script. Even if the remote resource is not intentionally malicious, it could easily be hijacked via a Man In The Middle (MiTM) attack, which can pose a serious security vulnerability to users of your app.

We want to provide a safe experience for users to get apps and a fair environment for all developers to be successful. If you believe we have misunderstood or misinterpreted the intent of your app, you may submit an appeal for consideration or provide additional clarification by responding directly to this message in Resolution Center in iTunes Connect.


ne moja.


Ti si se odločil takrat, ko si kupil Applov izdelek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

pirlo ::

Tudi, če so robotski testi, je zadaj za njimi par ljudi, ki razvija algoritme, tako da zdaj to ni nek razlog.

Ja, samo jaz govorim kot razvijalec aplikacij. Jaz se nisem odločil, da je uporabnik kupil iPhona. Vem pa da, če hočem da je aplikacija uspešna je premalo da pokrijem samo Android ampak moram tudi iOS. V tem primeru pa me Apple lupi 100$, da lahko pokrijem okoli 40% trga (po moji oceni), če se osredotočim na zahod. Predstavljaj si da bi zaživel še Windows Phone in Tizen, pa bi vsak računal po 100$ letno. Bi plačeval samo 400$ letno, da lahko aplikacijo objaviš. Meni je to bolano, enim pa je očitno fajn plačevat.

Smo že precej offtopic, ne bom pisal več.

shadeX ::

Vem pa da, če hočem da je aplikacija uspešna je premalo da pokrijem samo Android


Aplikacija je lahko uspešna tudi samo na Androidu in lahko živiš tudi samo od tega trga, iOS za to ni potreben je pa logično, da si s tem razširiš trg. Moja prva aplikacija je bila samo na Androidu in mi še danes nosi 200€ na mesec (v najboljših časih 450€) in je že 2 leti na avtopilotu. Posodobil sem samo to, da sem dodal (po zahtevi Google Playa) v samo app, informacije kako in zakaj moja app uporablja nekatera dovoljenja.

Predstavljaj si da bi zaživel še Windows Phone in Tizen, pa bi vsak računal po 100$ letno.


Pa še 10 drugih, ki bi isto računali po 100$. Če ti na koncu dneva profitiraš v tem ne vidim problema.

Meni je to bolano, enim pa je očitno fajn plačevat.


100$ na leto je drobiž, če s tem delaš posel. Drugo pa je če to delaš za hobi.

P.S Te popolnoma razumem, ampak jaz ti samo razlagam, da če ti je težko dat 100$ na leto, potem zelo verjetno toliko sploh ne zaslužiš z appom, da te stroške tudi pokriješ.

Če bi z App Storom, zaslužil vsaj slovensko minimalno plačo na mesec, potem ti ne bi bilo težko tudi ta strošek pokriti.

Jaz imam obveznih letnih stroškov smešno nizko v primerjavi z dobičkom. Plačujem še licenco za software s katerim delam (300€ na leto), App Store Dev Acc (100€), še nekaj strani, kjer dobim določeno vsebino in mi jo ni potrebno delat (120€).

Opcijsko kupujem še material za učenje in izpopolnjevanje znanja, ki me je prišel v zadnjem letu okoli 400€. Vse to je pač investicija za vnaprej, ki se mi počasi obrestuje.

pirlo ::

Jaz mam tudi en free app samo na play storu. Mam pa zdaj namen naredit novo v flutterju, s čimer dobim obe platformi ampak še razmišljam kako služit z njo, da ni predraga pa da mi vsaj teh 100e not prinese, ker nisem rdeči križ da bi uporabnikom nekaj dajal zastonj, kar moram sam plačevat.

shadeX ::

Logično, da ne moreš delat zastonj. Kdo pa bi?

Največji problem sploh za začetnika ni izdelava samega appa, ampak marketing. Torej povedati ljudem, zakaj naj uporabljajo ravno tvojo app. Problem nastane, ker je lahko zelo utrujajoče (tudi s finančnega stališča), če nimaš tega znanja.

Ne se pa slepit, da bojo downloadi prišli sami od sebe, ko zadevo objaviš v trgovini (katerikoli). Možnosti da se to zgodi, so zelo podobne loto zadetku.

Kar želim povedati je to, da če nočeš plačevati Applu 100$, prvo izpili marketing na Googlu in nato pojdi še na Apple. Ko boš videl kako začnejo številke rasti v svoji analitiki vedoč, da delaš nekaj prav, je občutek orgazmično dober.

shadeX ::

Da še malo pomagam.

Ko ti je enkrat marketing jasen, ga lahko apliciraš povsod:

- Kot omenjeno že na vseh App trgovinah. Zadeva je izjemno podobna na Playu, App Storu, Amazonu..
- Ne bo problem dobiti "lajkov" na Facebook ali druga socialna omrežja in s tem potencialne stranke za tvoj produkt (kakršenkoli že je)
- Ne bo problem dobiti "lajkov" na Youtubu pod določen video in ostati "top comment" (na očem vsem). Posledično ne bo problem dobiti, subov na svoj kanal in iz tega narediti posel.
- Ne bo problem odpreti in pridobiti novih strank v lokalni štacuni pri prodaji fizičnih izdelkov

Lahko greš še dlje in svoje znanje marketinga apliciraš na svoje oseben "lajf", pri iskanju življenske sopotnice (Kako do seksa )

Za vse zgoraj našteto ne zastonj obstaja besedna zveza: Ciljna publika.

Edit: Typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

VaeVictis ::

Apple today announced financial results for the third calendar quarter and fourth fiscal quarter of 2017.

For the quarter, Apple posted revenue of $52.6 billion and net quarterly profit of $10.7 billion, or $2.07 per diluted share, compared to revenue of $46.9 billion and net quarterly profit of $9 billion, or $1.67 per diluted share, in the year-ago quarter. The revenue and earnings per share numbers were company records for the fourth fiscal quarter, although the total profit fell short of the 2015 figure.

Apple Reports 4Q 2017 Results: $10.7B Profit on $52.6B Revenue, 46.7M iPhones

Tim Cook: "We began shipping iPhone 8 and iPhone 8 Plus to customers in more than 50 countries. Instantly became our two most popular iPhone models and have been in every week since."

In še obvezni Apple is doomed!

ps: Zanimiv opis iPhone X slepega človeka: iPhone X Review: There are Some Adjustments and Compromises, but I Can't Imagine Going Back

Zgodovina sprememb…

bambam20 ::

shadeX je izjavil:

pol pa bi še plačeval mesečno za posodobitve OS-a.


Saj plačuješ, kadar kupiš Windowse.


Kadar. Nikoli.

pirlo je izjavil:

Vem pa da, če hočem da je aplikacija uspešna je premalo da pokrijem samo Android ampak moram tudi iOS.


To ne bo držalo. Glede, da je večinski trg telefonov na androidu. Samo ti moraš imeti zanimive aplikacije, ki so vredne denarja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

Furbo ::

Kaj slep človek sploh profitira z iphone x?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

pirlo ::

bambam20 je izjavil:

shadeX je izjavil:

pol pa bi še plačeval mesečno za posodobitve OS-a.


Saj plačuješ, kadar kupiš Windowse.


Kadar. Nikoli.

pirlo je izjavil:

Vem pa da, če hočem da je aplikacija uspešna je premalo da pokrijem samo Android ampak moram tudi iOS.


To ne bo držalo. Glede, da je večinski trg telefonov na androidu. Samo ti moraš imeti zanimive aplikacije, ki so vredne denarja.

Ni čist tak. Malo poglej okoli, veliko ljudi ima že iPhona, vsak dan več. To za večinski trg ne verjamem niti malo. Ljudje kot je moj oče, ko samo kliče s telefonom ni ravno relevanten podatek. Ti so pa vsi na dumb phonih ali pa androidih, in po moje tudi precej izkrivljajo statistiko.
Če grem na moj primer, delam app za pivovarjenje (razni kalkulatorji). Sem v eni zaprti skupini na fb, kjer so moji potencialni in tudi dejanski uporabniki in tam vidiš da ljudje, ki objavljajo screenshote so vsaj 70% iOS. Ker je to folk z amerike, nove zelandije, avstralije,... To da je android večinski trg pa je za moje pojme izkrivljena statistika, katero hoče Apple, da lahko dela kaj hoče in kako hoče.

cekr ::

Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Furbo ::

Ista scena v Mariboru.. fun.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

shadeX ::

Tudi če bi osnovni model bil 2 jurja, mislite da bi bila vrsta kaj manjša? Apple spet ni brcnil v temo..

cekr ::

Tudi če bi to https://www.thenophone.com/ opremili z odgriznjenim jabolkom in postavili astronomsko ceno, bi se našli primerki, ki bi to kupili.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Dr_M ::

Vseh 10 kosov so takoj prodal.
Pa folk jamra, da ni dnarja. Se prevec ga je.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

shadeX ::

No no.. sej si ga lahko tudi ti privoščiš. Bo tudi zate kakšen kos zagotovo ostal :)

Radio Antena was live -- at BTC City.

:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Dr_M ::

Ne rabim telefona za butle, hvala vseeno.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: zee ()

leiito ::

Ma kaj pa je en iPhone X med brati, za navadno sobotno sprostitev s prijateljicami noči in dobrim kokainom se porabi več.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Galaxy ()

shadeX ::

Dr_M je izjavil:

Ne rabim telefona za butle, hvala vseeno.


Zakaj pa bi ga "butli", bolj potrebovali od ostalih?

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: zee ()

shadeX ::

Na mimovrste, se predvidena dobava vsak dan veča, kar nakazuje na to, da so verjetno pokupili vse zaloge. Nekaj dni nazaj je bila dobava današnji dan, sedaj se je povišala že na 13 november :))

MrStein ::

Dr_M je izjavil:


Pa folk jamra, da ni dnarja. Se prevec ga je.

Ni dnarja v žepu, v žepih drugih pa ga je preveč.
Kot vedno.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Tilen ::

iPhone X - vrsta



Hrana, pijača za čakajoče v vrsti



http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...

Kar visoko povpraševanje glede na ceno.

Mesečno cca 50 EUR + naročnina na paket.

1400 EUR v prosti prodaji.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

MrStein ::

Tilen je izjavil:


Kar nizka cena glede na povpraševanje.

Fixed...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

shadeX ::

Sej to je v fazi testiranja, kar se tiče cene. Kaj mislite, da bi se zgodilo z naslednjim modelom, če prodaje ne bi bilo?

Prej ali slej bo prišla cena na 2k (ne navaden iPhone). Če folk kupuje, ne vidim razloga v tem, da bi poceni prodajal. Nabiješ dokler pač gre.

Je pa seveda to lahko čist komot začetni hype in izmed vseh seveda se jih dobi tolk %, ki jim je OK toliko dat za telefon. Prodaja lahko tekom naslednjih mesecev drastično pade v primerjavi z drugimi iPhone modeli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

VaeVictis ::

Zelo možno, sam sicer ne verjamem, da bo prodaja v naslednjih mesecih drastično padla, ker bo ponudba sama relativno omejena.

Prodali jih bodo toliko, kolikor jih bodo lahko naredili.

Verjetno je tudi, da bo iPhone 9 že imel FaceID in Oled zaslon in ceno enako iPhone 8 +-50 EUR, ker se bo sčasoma tudi tehnologija pocenila.

iPhone X je trenutno premium model z dokaj visoko ceno, ki pa jo je kar nekaj ljudi pripravljeno plačati.

Treba se je zavedati, da ima kar nekaj ljudi ogromno denarja in jim 1200 EUR za telefon ne pomeni veliko...

Določeni tudi za pozlačene telefone plačujejo še veliko višje številke.

LeQuack ::

Najbolj je to, da bodo že 10 letniki imeli te nove iPhone v šoli. Starši pa lepo denarnico odpret, drugače njihovi tamali ne bodo kul.
Quack !

leiito ::

VaeVictis je izjavil:

Zelo možno, sam sicer ne verjamem, da bo prodaja v naslednjih mesecih drastično padla, ker bo ponudba sama relativno omejena.

Prodali jih bodo toliko, kolikor jih bodo lahko naredili.

Verjetno je tudi, da bo iPhone 9 že imel FaceID in Oled zaslon in ceno enako iPhone 8 +-50 EUR, ker se bo sčasoma tudi tehnologija pocenila.

iPhone X je trenutno premium model z dokaj visoko ceno, ki pa jo je kar nekaj ljudi pripravljeno plačati.

Treba se je zavedati, da ima kar nekaj ljudi ogromno denarja in jim 1200 EUR za telefon ne pomeni veliko...

Določeni tudi za pozlačene telefone plačujejo še veliko višje številke.


Ni to tko, tud če maš kak šekel v žepu je €1.200 za telefon precej, ampak ej, folk daje tok za eno lito feltno, pa v trafiki delajo, vsak ima pač svoje prioritete, ampak dejte prosim nehat s tem, da je iPhone statusni simbol. Prvič se ljudje ne gledamo v telefone in drugič, vsak z redno službo si lahko špoga iPhone na obroke. Pa sej ma večina ljudi avto, pa je povprečno najbrž vreden 10x iPX pa ne razlagate, da je Clio statusni simbol.

shadeX je izjavil:

Vem pa da, če hočem da je aplikacija uspešna je premalo da pokrijem samo Android


Aplikacija je lahko uspešna tudi samo na Androidu in lahko živiš tudi samo od tega trga, iOS za to ni potreben je pa logično, da si s tem razširiš trg. Moja prva aplikacija je bila samo na Androidu in mi še danes nosi 200€ na mesec (v najboljših časih 450€) in je že 2 leti na avtopilotu. Posodobil sem samo to, da sem dodal (po zahtevi Google Playa) v samo app, informacije kako in zakaj moja app uporablja nekatera dovoljenja.

Predstavljaj si da bi zaživel še Windows Phone in Tizen, pa bi vsak računal po 100$ letno.


Pa še 10 drugih, ki bi isto računali po 100$. Če ti na koncu dneva profitiraš v tem ne vidim problema.

Meni je to bolano, enim pa je očitno fajn plačevat.


100$ na leto je drobiž, če s tem delaš posel. Drugo pa je če to delaš za hobi.

P.S Te popolnoma razumem, ampak jaz ti samo razlagam, da če ti je težko dat 100$ na leto, potem zelo verjetno toliko sploh ne zaslužiš z appom, da te stroške tudi pokriješ.

Če bi z App Storom, zaslužil vsaj slovensko minimalno plačo na mesec, potem ti ne bi bilo težko tudi ta strošek pokriti.

Jaz imam obveznih letnih stroškov smešno nizko v primerjavi z dobičkom. Plačujem še licenco za software s katerim delam (300€ na leto), App Store Dev Acc (100€), še nekaj strani, kjer dobim določeno vsebino in mi jo ni potrebno delat (120€).

Opcijsko kupujem še material za učenje in izpopolnjevanje znanja, ki me je prišel v zadnjem letu okoli 400€. Vse to je pač investicija za vnaprej, ki se mi počasi obrestuje.


Pri nas delaš appe in ti ustvarajo prihodek? Respect. Sem mislil, da je to vse v Indijo outsourcano.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leiito ()

4knative ::

Ejga leiito, živimo v času interneta, poznam polno osebkov iz Slovenije ki delajo tam ene 5-kratnik tvoje plače na mesc s kodiranjem. Veliko ljudi tudi presoja po zunanjosti - gucci, tesla model s, zlati rolex ipd., le redki te spoznajo in vidijo tvojo dobroto in tvoj edinstven vrhunski karakter, po katerem si seveda med top10 na svetu.

Furbo ::

Jap, vedno taka drama o ajfonih, pa vsak mulc na tem forumu žene 1080ti grafo ali dve, isto sranje.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

no comment ::

Če pr Googlnu pravijo, da noben OLED ne zdrži več kot par dni brez burnin-a, pol iPhone X ni za mene. Še noben jesusPhone nisem menjal prej kot v 4 letih...

gusto ::

Za 1000€ bi pričakoval, da mi ga ta lepa telekomovka na dom prinese in še zmasira, ne pa da stojim tam v vrsti kot en kekec. To še najmanj razumem. A res tako zelo potrebuješ nov telefon, da stojiš tam v vrsti pol dneva kot en debil (ali celo kampiraš pred trgovino)?

hojnikb ::

a ko je pa tanov samsung 1k, je pa vse ok ?
#brezpodpisa

Shegevara ::

Me spominja na čase v Jugoslaviji, ko so ljudje zmrzovali do jutra na celovški pred slovenijaavto, da so naročili tisto stoenko.
Danes so malce drugačne potrebe. Kdo bo dejal, da telefon ni statusni simbol, če pa ljudje fliknejo eno zelo zelo lepo mesečno plačo za ta kos elektronike.
Kar naj, če jim je to veselje, pa naj stojijo v vrsti, saj je njihov denar. Hvala bogu ga imajo kot kaže dosti za vse te digitalne potrebščine.

Kakorkoli že, dokler stojimo v vrsti za avte in telefone in ne v vrsti za kruh in mleko nam kar dobro gre.

gusto ::

hojnikb je izjavil:

a ko je pa tanov samsung 1k, je pa vse ok ?

Ne ni ok in sem zanalašč napisal telefon, ne iPhone, ampak si vseeno zapel. Drugače pa tako kot je nekdo napisal, če čakajo je prepoceni, najmanj 2k bi moral biti.

Tilen ::

Shegevara je izjavil:

Kdo bo dejal, da telefon ni statusni simbol, če pa ljudje fliknejo eno zelo zelo lepo mesečno plačo za ta kos elektronike.


Prosim ne zavajaj. Gre za povprečno plačo. Povprečna plača je... Povprečna. Zelo lepa plača bi bila recimo trikratnik povprečne plače.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

4knative ::

Ne zavajaj ti, povprečna neto plača je 1040 eur, cena za iPhone X 256GB v prosti prodaji je 1400 eur. To je 40% več od poprečne plače. Se pa strinjam, da je to mala malca za vsakega, ki bi si takega telefona zaželel, saj se lahko zadeva vzame na 24 obrokov in dobiš tudi lep popust.

Tilen ::

Skratka, zelo velika večina pride do najboljšega modela s povprečno plačo. Interpretacija povprečne plače je seveda spet nekaj, za kar bi lahko odprli novo temo in iskali dlako v jajcu. Ti vidiš samo neto izplačilo, nek S.P. pa recimo vidi nakazilo povprečne plače malo drugače.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Shegevara ::

Tilen je izjavil:

Shegevara je izjavil:

Kdo bo dejal, da telefon ni statusni simbol, če pa ljudje fliknejo eno zelo zelo lepo mesečno plačo za ta kos elektronike.


Prosim ne zavajaj. Gre za povprečno plačo. Povprečna plača je... Povprečna. Zelo lepa plača bi bila recimo trikratnik povprečne plače.


lepota plače je subjektiven znesek :)
Ja, lahko je s polno ritjo srat in resda so statusni simboli pri trikratniku povprečne plače tudi višje zakoličeni. Hiša, pleh v garaži, bazen... Ampak takšni patroni tudi nimajo časa stat v vrsti za en telefon, pa naj bo še kako sloveč.

Da ne omenim, da sta pri nas za vsakega takega mastnega zaslužkarja po dva na zavodu, po dva na minimalcu in po dva na povprečni plači, ki bosta s takšno plačo glede na razmere tudi zadovoljna, čeprav se nikoli nihče ne bi branil imeti še več.

Pravzaprav bi tukaj postavil tezo, da moč statusnega simbola iphone-a negativno korelira z splošnim uspehom države tako na gospodarskem, kot tudi v duhovnem področju, vsaj kar se tiče vsesplošne nagnjenosti potrošniški kulturi.

Zgodovina sprememb…

Vazelin ::

Iphone je bil statusni simbol dokler ga niso začel prodajat domači operaterji na brezobrestno kredo:D

DeeJay ::

Apple je balon.

Saul Goodman ::

apple je statusni simbol samo še v glavah ruralnega dela prebivalstva v Sloveniji, ko pogledaš mal čez mejo pač vidiš, da je to tanov blackberry. alternativa ti je pač android, ki ti po nekajletni uporabi komot dosadi. ok, lahk kupš kej od googla, da ravno ne dobiš ciganskega lunaparka od samsunga poleg, ampak pixli ne zgledajo nič bolj "budget" phone. pa smo tam.

shadeX ::

DeeJay je izjavil:

Apple je balon.


Sej je videlo ja, sploh danes ko ni nič kaj kazalo da bi večja cena vplivala na manjšo prodajo X-a.

shadeX ::

Prvi drop testi so že tu.

MrStein ::

leiito je izjavil:


Ni to tko, tud če maš kak šekel v žepu je €1.200 za telefon precej, ampak ej, folk daje tok za eno lito feltno, pa v trafiki delajo, vsak ima pač svoje prioritete, ampak dejte prosim nehat s tem, da je iPhone statusni simbol.

Kdo pa pravi, da je statusni simbol?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

matijadmin ::

Tilen je izjavil:

iPhone X - vrsta



Hrana, pijača za čakajoče v vrsti



http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...

Kar visoko povpraševanje glede na ceno.

Mesečno cca 50 EUR + naročnina na paket.

1400 EUR v prosti prodaji.


A1 ga kane imeti precej ceneje. Tako kot je imel sedmice (po hudem polomu s predhodnikom).
Vrnite nam techno!

4knative ::

Iphone bo drugo leto prvič nad 2000 eur za 512GB model. Najboljši androidni telefoni pa se bodo vrteli tam okoli 600, 700 eur. Android je pač za siromake, nimaš kaj.

Tilen ::

A1

https://www.a1.si/telefoni/iphone-x-256...
A1 Svobodni
20 EUR naročnine + 48 EUR na mesec za telefon.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

matijadmin ::

Videl, 7 Plus so imeli pri nas najceneje.
Vrnite nam techno!

MrNighthawk ::

Mene cena sploh ne moti. Isto je z avtom. BMW vs VW vs Škoda, vsi te relativno podobnem udobju in hitrosti pripeljejo do cilja.

Ne razumem pa stanja ure in ure v vrsti za telefon, ki ga boš čez mesec ali dva lahko kupil tako, da boš prišel v poslovalnico brez kakršnega koli čakanja. Večino ljudi, ki ga kupi pa ni ravno na Nokii 3110, da ne bi mogli počakat :)
««
12 / 18
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dva tedna po prepovedi prodaje na Kitajskem Apple še vedno prodaja iPhone

Oddelek: Novice / Tožbe
76543 (2931) oiwedfhjweif
»

Apple predstavil nove iPhone, uro Watch 4 in iOS 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
42791615 (77483) MrStein
»

Apple predstavil iPhone X, iPhone 8 in iPhone 8 Plus (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
888204181 (168929) shadeX
»

Apple iPhone 8

Oddelek: Mobilne tehnologije
203192 (2106) Machete
»

Applove novosti: Smart Watch, iPhone 6 in iPhone 6 Plus, Apple Pay in iOS 8 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
22796161 (85259) amacar

Več podobnih tem