» »

Sociologija na FDV

Sociologija na FDV

Tomi ::

Sicer sem sam več kot zadovoljen s svojim študijem, samo rabim nekaj informacij o študiju sociologije na FDV (beri: nekomu delam uslugo).

Tako da me zanimajo izkušnje vseh, ki ste na tem programu, prednosti, slabosti, etc...


Hvala vnaprej.
metrodusa.blogspot.com

Thrivial ::

Jaz studiram soc-di(druzboslovna informatika).

Kaj naj ti recem o studiju... hja, meni osebno se FDV zdi cisto prevec - beseda, ki mi najbolj skace na konec jezika je - pofejkan(fake). Studiram sociologijo in imam razpored in stevilo ur sociologije popolnoma enak kot studenti na kulturologiji. Izpiti so sploh en navaden hec, ki se ga da narediti z malo srece, pol urice ucenja in dobro napiflanim sosedom, ker obstajajo samo v obliki, kjer moras obkroziti crko pred pravilnim odgovorom(pri sociologiji!!!), kar ne more niti pod razno odrazati kaksnega socioloskega znanja.

Ok, to se je nanasalo v glavnem zgolj na teoreticno strukturo studija. V praksi pa je vse odvisno od lastne zainteresiranosti. Predavanja so v glavnem zanimiva in je mozno izvedeti veliko uporabnih stvari, spet jih krni dejstvo, da so popolnoma neobvezna(kar meni sicer zelo ustreza...), kar v povezavi s starimi izpiti privede do stanja, ko cel letnik studentov za nekaj predmetov prakticno nima pojma o grejo, razen tistega, kar si zapomnijo iz starih izpitov. Sicer pa jaz malo tezko ocenjujem polozaj sociologije v primerjavi z drugimi smermi na fdv-ju, ker so v prvem letniku predmetniki vseh smeri izredno podobni in naziv smeri nima kaksnega prakticnega pomena. Vseeno, pa bi moralo za moj okus biti vsaj malo vec predmetnika namenjena predmetu, po katerem se smer imenuje, ne pa da je vse skupaj nek splosni cigu-migu.

Ergo - sociologija je zanimiv studij, ki ponuja veliko koristnih informacij, ce jih znas izbrskati in uporabiti in se pri tem uspes izogniti mnozicnemu pojavu fdv-sminkiranja v Sumiju. :)

P.s. Katera smer konkretno pa zanima tvojega kolega? SOC-DI se namrec v bistvu se najbolj razlikuje od vsega na fdv-ju(zato mi je tudi vsec...) :)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Tomi ::

Kolegico zanimajo splošne informacije. Sicer pa bom še pogledati, kaj pravijo na oglasni deski na domači strani FDV. Kakor sem zadnjič gledal, je kar bogata z mnenji.
metrodusa.blogspot.com

Thrivial ::

A, kolegico. :)

Ja, razpravna deska je kar uporabna. Se posebej pred izpiti, kjer se najde na kupu ogromno gradiva, sedaj pa je malo suse med obiskovalci, ki na case tezijo k nepotrebnemu prepiranju... kot bi prisel v vrtec. :)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šola
466344185 (6377) nejc_nejc
»

Kontakt FDV-jevca/ke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10426213 (22930) bbbbbb2015
»

FDV - družboslovna informatika (matematika)

Oddelek: Šola
132488 (2220) Gandalfar
»

EU vs USA (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
615320 (2866) Tear_DR0P

Več podobnih tem