Forum » Pomoč in nasveti » 2 sistema 1 glupa fora!
2 sistema 1 glupa fora!
Pajk ::
Lep pozdrav.
Pravkar sem se registriral kot vesoljec in sicer ker upam da mi boste ostali vesoljci lahko kaj pomagali.Doma imam postavljeno mrežo Lan 100Mb/s(vsaj naj bi bila). En Pc ima win 98 drugi pa win 2000 NT. Prvi problem je ta da pc z Win 2000 NT ne zazna drugega(Win 98). Pc z Win 98 pa prvega vidi. Še več, po njim se lahko mirne volje sprehajam. Še več! Z njega lahko snemam datoteke. No in tukaj se začne bedarija. Presnamem lahko le datoteke, ki se prenašajo manj kot cca. 2 sekundi. Kar traja dlje (večje datoteke) prenos ni mogoč, KER NAPRAVA NI VEČ NA VOLJO .
Če še kaj pomaga: Pc z Win 2000 NT je delovni - hodi na šiht in se prijavlja na drugo omrežje. Tudi original nastavitve so s tega omrežja ( z domeno).
Stvar mi je že delala. A je bilo nato vsakič slabše. A je fora v prehodih ali v tcp/ip ali imajo Win 2000 NT kakšno časovno zaščito...
PROSIM ZA POMOČ
Hvala vsem!
Pravkar sem se registriral kot vesoljec in sicer ker upam da mi boste ostali vesoljci lahko kaj pomagali.Doma imam postavljeno mrežo Lan 100Mb/s(vsaj naj bi bila). En Pc ima win 98 drugi pa win 2000 NT. Prvi problem je ta da pc z Win 2000 NT ne zazna drugega(Win 98). Pc z Win 98 pa prvega vidi. Še več, po njim se lahko mirne volje sprehajam. Še več! Z njega lahko snemam datoteke. No in tukaj se začne bedarija. Presnamem lahko le datoteke, ki se prenašajo manj kot cca. 2 sekundi. Kar traja dlje (večje datoteke) prenos ni mogoč, KER NAPRAVA NI VEČ NA VOLJO .
Če še kaj pomaga: Pc z Win 2000 NT je delovni - hodi na šiht in se prijavlja na drugo omrežje. Tudi original nastavitve so s tega omrežja ( z domeno).
Stvar mi je že delala. A je bilo nato vsakič slabše. A je fora v prehodih ali v tcp/ip ali imajo Win 2000 NT kakšno časovno zaščito...
PROSIM ZA POMOČ
Hvala vsem!
- zaklenil: ToniT ()
ToniT ::
TCP/IP properties->Advanced->Enable NetBIOS over TCP/IP.
Včasih pomaga....
Pa kabel preveri...
Seveda imaš na Win 98 sharan disk ali printer....
Sedaj sem videl, da si odprl isto temo na dveh mestih - ena tema bo dovolj., zato to zaklepam, nadaljujte tukaj.
Včasih pomaga....
Pa kabel preveri...
Seveda imaš na Win 98 sharan disk ali printer....
Sedaj sem videl, da si odprl isto temo na dveh mestih - ena tema bo dovolj., zato to zaklepam, nadaljujte tukaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ToniT ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako nastaviti LAN?Oddelek: Omrežja in internet | 11607 (7277) | Tomi |
» | Win2000NT/Win98Oddelek: Pomoč in nasveti | 1075 (981) | Lith |
» | Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5223 (4459) | Klemenn |
» | iz workgroup na domainOddelek: Programska oprema | 1246 (1061) | matic |
» | Kak nardiš non user account v win2000Oddelek: Programska oprema | 1127 (1028) | Daniel |