Forum » Zvok in slika » Pomoč, oziroma nasvet pri vezavi zvočnikov na grafični eq.
Pomoč, oziroma nasvet pri vezavi zvočnikov na grafični eq.
meuludine ::
Zdravo potrebujem/pomoč nasvet če je izvedljivo.
Situacija je sledeča, imam 4 kanalni pa ojačevalec, na katerega sta sedaj priklopljena 2 zvočnika, katera gresta iz ojacevalca na graficni equalizer. in iz grafičnega eq-ja gre potem ven na 3.5 aux kabel, kateri gre v računalnik.
Mene pa zanima sledeče, ker v bljižnji prihodnosti prideta še 2 zvočnika (ojačevalec to dopušča, ker je 4 kanalni), ali je možno peljati 2 zvočnika na en kanal od grafičnega eq-ja? Ter kako, ker eq ima samo 2 kanala zvočnikov bo pa 4. ali to pomeni, da moram dokupiti še en eq, ter preostala zvočnika vezat na novi eq. Samo kako potem 2 eq-ja spraviti na en 3.5 aux kabel...
Če se slučajno da peljati 2 zvočnika na en kanal od eq-ja bi prosil če mi lahko kdo razloži kako to naredim, kakšne kable rabim. V primeru da bi moral dokupiti še en equalizer, bi tudi prosil kako se eqja med sabo briđata, oz kako vse skupaj povezati. (zadeva je namenjena za piknike/privat žurke)
Takole nekako je sedaj povezano nekakšen povzetek:
vhod v zvočnik: (tule mi tudi ni povsem jasno zakaj ima zvočnik 2 SPEAKON vhoda, oziroma čemu služi/je namen drugega, kateri se vidi na sliki?)
Izhod iz ojačevalca do zvočnikov:
vhod do ojacevalca iz eqja:
Izhod iz eq-ja do ojacevalca ter vhod eqja, na 3.5 aux
AUX kabel: (kateri gre potlej v računalnik/telefon/mp3...)
eq ter ojacevalec:
Situacija je sledeča, imam 4 kanalni pa ojačevalec, na katerega sta sedaj priklopljena 2 zvočnika, katera gresta iz ojacevalca na graficni equalizer. in iz grafičnega eq-ja gre potem ven na 3.5 aux kabel, kateri gre v računalnik.
Mene pa zanima sledeče, ker v bljižnji prihodnosti prideta še 2 zvočnika (ojačevalec to dopušča, ker je 4 kanalni), ali je možno peljati 2 zvočnika na en kanal od grafičnega eq-ja? Ter kako, ker eq ima samo 2 kanala zvočnikov bo pa 4. ali to pomeni, da moram dokupiti še en eq, ter preostala zvočnika vezat na novi eq. Samo kako potem 2 eq-ja spraviti na en 3.5 aux kabel...
Če se slučajno da peljati 2 zvočnika na en kanal od eq-ja bi prosil če mi lahko kdo razloži kako to naredim, kakšne kable rabim. V primeru da bi moral dokupiti še en equalizer, bi tudi prosil kako se eqja med sabo briđata, oz kako vse skupaj povezati. (zadeva je namenjena za piknike/privat žurke)
Takole nekako je sedaj povezano nekakšen povzetek:
vhod v zvočnik: (tule mi tudi ni povsem jasno zakaj ima zvočnik 2 SPEAKON vhoda, oziroma čemu služi/je namen drugega, kateri se vidi na sliki?)
Izhod iz ojačevalca do zvočnikov:
vhod do ojacevalca iz eqja:
Izhod iz eq-ja do ojacevalca ter vhod eqja, na 3.5 aux
AUX kabel: (kateri gre potlej v računalnik/telefon/mp3...)
eq ter ojacevalec:
- spremenil: meuludine ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako povezati tv in soundbar,prosim pomočOddelek: Zvok in slika | 6057 (1512) | Škorc |
» | zvocniki Bluetooth TV & PCOddelek: Zvok in slika | 2144 (1328) | helo |
» | Priklop 5.1 surroundOddelek: Zvok in slika | 1039 (892) | Hribowc |
» | Povezava glasbenega stolpa z DVD predvajalnikomOddelek: Zvok in slika | 1062 (977) | techsloth |
» | Priklop Led diod na računalnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2307 (1831) | kriko07 |