Forum » Pomoč in nasveti » Windows 10 Bios OEM Key
Windows 10 Bios OEM Key
beni ::
Živjo,
imam težavo.
V računalniku, ki ima Windows licenčni ključ zapisan v biosu, sem menjal disk.
Na nov disk sem namestil OS s pomočjo iso fajla, snetega z MS strani.
Nikakor ne sprejme v bios zapisanega ključa in noče aktivirati licence.
Kje sem naredil napako ?
Na starem disku deluje BP in tam ni problema z licenco.
LP B.
imam težavo.
V računalniku, ki ima Windows licenčni ključ zapisan v biosu, sem menjal disk.
Na nov disk sem namestil OS s pomočjo iso fajla, snetega z MS strani.
Nikakor ne sprejme v bios zapisanega ključa in noče aktivirati licence.
Kje sem naredil napako ?
Na starem disku deluje BP in tam ni problema z licenco.
LP B.
Pojma nimam ...
crniangeo ::
poklici na m$ ti bojo aktiviral :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
Bo res treba, sem pač mislil, da sem jaz kje zaj..., pa da se ne blamiram na MS ...
LP B.
LP B.
Pojma nimam ...
Saj imam ključ napisan, tako, da to ni problem. Le aktivacija z njim ne dela.
Star disk pa nič ne hamra glede aktivacije.
LP B.
Star disk pa nič ne hamra glede aktivacije.
LP B.
Pojma nimam ...
solatko ::
Slo - Ang verzija, če si imel angleško in za slovenščino uporabil update, moraš storiti enako.
Čista slo verzija nima enakih ključev, kot čista angleška.
Čista slo verzija nima enakih ključev, kot čista angleška.
Delo krepa človeka
MIHAc27 ::
Nisi omenil, katera verzija OS... verjetno Windows 8. Ker za 10 rabiš samo poinštalirat isto verzijo (home ali pro), kot je bila, in takoj ko imaš internet bi se morali sami aktivirati. Velja če zamenjaš disk, če menjaš pa še kaj več pa že ne.
Še to, trenutno še vedno lahko nadgradiš OS z ključem od 7 ali 8. Samo poinštaliraš 10, in ob aktivaciji vneseš ključ od 7 ali 8 in si pofočkan. Še vedno pa mora biti verzija (Home ali Pro) enaka. Enterprise in ultimate so postale pro.
Še to, trenutno še vedno lahko nadgradiš OS z ključem od 7 ali 8. Samo poinštaliraš 10, in ob aktivaciji vneseš ključ od 7 ali 8 in si pofočkan. Še vedno pa mora biti verzija (Home ali Pro) enaka. Enterprise in ultimate so postale pro.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MIHAc27 ()
Miha 333 ::
Če je w10, ne vpisuj ključa pri inštalaciji (klikni kasneje oz. preskoči). Windows se bodo samodejno aktiviral ko boš povezan na internet (na podlagi HW ID).
solatko ::
MIHAc27 - Ni čisto tako. Samo, če menjaš MB, moraš stvari okoli licence uredit z M$, sicer gre pri vseh drugih menjavah HW avtomatsko, saj je povezana z IMEI MB in tvojim računom s katerim se prijavljaš, brez računa pa itak ne moreš niti v store.
Miha 333 - Če ne naložiš ob nakupu računalnika frišne verzije 10-ke, dobiš za OEM na strani proizvajalca tvojega HW.
Če prednaloženo verzijo povoziš s clean instalom in gre aktivacija normalno čez, pa lahko pozneje, nove verzije dobiš na M$ strani.
Imel sem kar nekaj problemov, ko mi ni hotelo aktivirat windows 10, ob zamenjavi HDD-ja.
Po instalaciji OEM verzije, je ob naslednjem instalu čiste verzije iz M$ strani, aktivacija delala normalno tudi na splošni, seveda za verzijo, kakršna je bila predinstalirana - home ali PRO.
Miha 333 - Če ne naložiš ob nakupu računalnika frišne verzije 10-ke, dobiš za OEM na strani proizvajalca tvojega HW.
Če prednaloženo verzijo povoziš s clean instalom in gre aktivacija normalno čez, pa lahko pozneje, nove verzije dobiš na M$ strani.
Imel sem kar nekaj problemov, ko mi ni hotelo aktivirat windows 10, ob zamenjavi HDD-ja.
Po instalaciji OEM verzije, je ob naslednjem instalu čiste verzije iz M$ strani, aktivacija delala normalno tudi na splošni, seveda za verzijo, kakršna je bila predinstalirana - home ali PRO.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izteka se možnost brezplačne nadgradnje na Windows 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 26175 (19371) | orreel |
» | Reinstall Windowsa z keyemOddelek: Pomoč in nasveti | 2440 (2239) | Halfdead987 |
» | Izteka se rok za brezplačno nadgradnjo na Windows 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 17954 (13939) | mtosev |
» | Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 27547 (22667) | R1710 |
» | Predhodno nameščen win 8 - ključ izdelkaOddelek: Operacijski sistemi | 5584 (5055) | solatko |