» »

Revija Joker ne bo izsla avgusta

Revija Joker ne bo izsla avgusta

««
2 / 24
»»

Glugy ::

Men se zdi škoda da bi padla še ena izmed slovenskih računalniških revij. Sej razumem da so fantje več kot očitno ostal v nekem drugem času ampak ravno zarad tega mi je zanimiv. So živa zgodovina. Če to gre; propade ne bo več nazaj prišlo. To je zadnji vpogled v to kar je računalništvo v smislu revij nekoč bilo. Skoraj bi rekel neke vrsta umetnosti. Ker ne gre za praktičnost; gre za to da te bodisi navduši z svojo nepredvidljivostjo in delno tudi osebnostjo bodisi ti pač ne potegne.

Že dolg nisem Jokerja bral ampak sem ogromno stvari kr mal težko razumel sam mi je bil pa stil pisanja pač zanimiv pa tud postavitev revije. Tega nikjer drgje ne vidš na tak način.

Dvomim da bi recimo lahko Joker kej dost lahko spremenil da bi se bolj obdržal. V bistvu če se spremeni lahko hitr postane preveč podobn generičnim zadevam z interneta; internetu pa ne morš konkurirat; vsaj po navad ne.
Enostavno je bil tist čas odprtosti pa navdušenosti nad novo tehnologijo in igrami res tak poseben. Ljudje so bli bl prijazni pa ne tok kritični. Bolj kot to če se še kje dobi boljša informacija jih je zanimal to v kakšnem kompletu je bila predstavljena in kakšen domači vtis je vzbujala na daljši rok.

L1nK ::

Čeprav je urednik malce paranoičen in prilično narcisoiden amalgofob, jokerja kupujem že 20 let in ga bom do finalne pogibeli. Pogrešam pa malce bolj oster humor in več satire zadnja leta. 7EUR za takšen izdelek zame ni sitnica - 3 kave v baru ali dve pivi. Smrt Qja in odhod Aggressorja iz JCT sta res velik udarec za revijo, ki je v veliki kadrovski krizi že leta, kar se vidi po preobremenjenosti Snetija in da Febo ni prevzel določenega (dovoljšnjega) bremena zahtevnejših iger in člankov nase, ker se je raje ukvarjal z drugimi stvarmi in rajžal po svetu. Očitno mu revija le ni tako pomembna. Če bi še Sekira začela vandrati po globusu, takrat bi šele bili plat zvona.

joker]
https://www.facebook.com/link.zhizhekian

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: L1nK ()

66speeder66 ::

Ko sem bil v srednji in na faksu sem jo redno kupoval, ker mi je bil všeč njihov način izražanja in humorja. Nekateri pravijo da jim ni všeč, ker ni slovnično pravilno, jaz menim da ne razumejo umetnosti.

Kar se pa tiče revije je bilo čisto pričakovano, kaj pa so storili da bi se prilagodili novim oblikam/načinom berljive vsebine in zgleda da tega ne dojamejo.
Ne moreš imeti vsega verjetno... al pa ja no, ampak... mogoče...
ne vem...
la toya

Zgodovina sprememb…

Machete ::

Slovnično je bolj pravilno od večine novičarskih internetnih portalov in časopisnih hiš na netu. Določene skovanke in 'popačenke', z namenom popestritve teksta in ohranitve svojstvenega stila, so redke, ter očitne in nikakor ne pomenijo abolicije slovnice. Teksti so v primerjavi pismenosti oz. besednega zaklada današnje mladine na ravni Dostojevskega. Tudi mene vedno znova preseneti uporaba kakšne besede, ki je iz vsakdanjega jezika izumrla že dolgo nazaj, pa mi jo je krasno prebrati in osvežiti.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

cebelar123 ::

Zanimivo da bodo ravno poletno številko spustili. Najbrž nas je kr nekaj ko kupimo jokera samo ko gremo na morje :)

a_borlak ::

Joker bi moral delati na novih piscih, se pravi jih vzgajati. Vem, težka, na koncu bi od desetih morda dobil enega, a druge rešitve praktično ne vidim. Organizirati nekaj delavnic kreativnega pisanja, izbrati ustrezne kandidate in nato piljenje. Čisto jasno je, da bodo prvi članki slabi, a nekje je potrebno začeti.

Jerry000 ::

Ganon je izjavil:

Fantastična revija. Strah me je bilo dne, ko bom prebral, da je naslednja številka pod vprašajem. In se je zgodilo. Časi so se spremenili, internet je zavladal, pametne naprave vsepovsod, nova generacija mladih, ki jih papir ne zanima več, pisci so odhajali na takšen in drugačen način ... LordFebo in Sneti pa še kar grizeta. Sploh slednji spiše praktično tričetrt revije. Da bo nekdo izgorel, je bilo jasno. Želim jima, da čimprej dobita prepotrebno pomoč in da se bo Joker optimistično zazrl v prihodnost. Škoda bi ga bilo, če bi končal svojo pot.

Se strinjam. Tako kultna revija pri nas na temo iger, da bi bila res velika škoda za konec. Že tako mi je pred dolgimi časi bilo žal revije PCGamer, zdaj pa še to. Res je, danes je doba interneta in pejprles (brez papirja) ampak vseeno je čisto druga izkušnja, drugi občutek in atmosfera, ko greš v trgovino in kupiš revijo. Potem pa ko jo odpreš je tisti vonj po novi reviji in listanju prav poseben občutek...tega z internetom ne dobiš. Na internetu brat takšno zadevo se mi zdi brez duše. In tako kot pravijo, Joker kupiš in vzameš na morje kjer ga prebiraš (še vedno prakticiram). Res pa je da Jokerja ne kupujem več toliko kot sem. Ne pravim da ne uporabljam interneta za iskanje informacij, saj ti pridejo do mene ob izidu kakšne igre (FB ti na pladnu ponudi svašta). Sem pa resno razmišljal o naročnini Jokerja, ampak so mi kar malo dragi...7€ skoraj za revijo. Zato raje tu in tam nabavim ko se mi zalušta.
Glede pisanja...zame so carji. Imajo svoj slog pisanja in to jih naredi unikatne. Tiste slovnično, slovensko pravilno govoreče revije so do amena dolgočasni. Joker mi pa kdaj ob prebiranju tudi nariše nasmeh. Se strinjam, da bi bilo dobro narediti še kakšno HW sekcijo in kakšne teste po vrhu.

Drugače pa 100 ljudi, 100 čudi, enim so ql enim ne, ne moreš narediti nekaj da bo vsem ql. Tako pač je, še vedno pa ne privoščim konec Jokerju. Upam da se poberejo in "borijo"

Magic1 ::

Ni denarja za kvalitetne pisce. Revije/časopisi umirajo in posledično je vedno manj denarja v tem biznisu. Drugi časi in okolje. Vzgajanje na konkretno visoko raven tudi ne pomaga, če ne moreš folka konkretno plačevat za opravljeno delo, ko zadevo obvladajo.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

scipascapa ::

Kaj ima to veze za igro? 7€ je predrago.

D3m ::

7€????????

Holy shit kdaj so pa to podražili?

To je 84€ na leto.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

Machete ::

Cena letne naročnine je 66,24 (20-odstotni popust).


5,5€/številko. Glede na to, da jo celo predihaš v kar nekaj popoldnevih in ob kavici dejansko zadošča za nekaj dni do celega meseca, odvisno koliko teksta pogoltneš od enkrat, je to zelo poceni. Madona to je 1h dela v šihtu, če si povprečno slabo plačan.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

scipascapa ::

1h dela, kje podpišem takoj....da se razumeva 1 ura neto in ne bruto.
5,5 x 168 povprečje = 924EUR NETO.
Pa še to praviš, slabo plačan?
Hm, pa kje za božjo voljo delate, da imate vsi po +1000EUR NETO plače?

Zgodovina sprememb…

D3m ::

LJ.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zmajc ::

V mladosti sem imel dolgo naročen Joker, potem sem pa počasi začel ugotavljat, da mi njihovi oposi iger dejansko uničijo voljo do igranja iger saj so se moja in njihova mnenja vedno bolj razhajala. These days osebno res ne vidim razloga zakaj bi jih imel naročene.

Jim pa vsekako želim srečo še naprej, pa malo manj arogance.

Machete ::

Ne vem scipascapa, sicer offtopic, ampak jurja neto pa menda si vreden porka motorka, če ti je to mindfuck se zorganiziraj, ker nekaj delaš narobe.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Netrunner ::

Jokerja sicer ne brem že dolgo let vendar bi bilo škoda da bi propadel. Tudi spletno stran bi morali konkretno prenoviti in se modernizirati.

Invictus ::

Joker se je izpel že zdavnaj.

Meni ni bil več zanimiv, ker so opisovali samo še neke fantazijske igre in pozabili na vse ostale.

Pač preferenca avtorjev.

Odjavil sem ga pa nekje v času prehoda iz CD na DVD...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Machete ::

Vse igre so fantazijske. Izpel kako? Po slogu? Vsebina je drugače vsak mesec sveža.
Glede na to, da ga ne bereš že 15 let, nisi ravno kredibilen kritik :)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Invictus ::

Glede na to, da vse igre smatraš za fantazijske, nisi kredibilen, ker ne poznaš vrst iger :P.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Machete ::

To je bila vaba proti steklini :]
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Jarno ::

Let's face it, opisujejo se igrice, ki jim limajo ocene pod 60 in jih živi bog ne igra.
Več pozornosti bi mogli posvetit temu, kar se na gaming sceni dogaja.
Pogrešam tudi YT kanal...

PaX_MaN ::

cebelar123 je izjavil:

Zanimivo da bodo ravno poletno številko spustili.

Ni prvič. Kakšnih ~13 let(omg sem star) nazaj so to že storili. Samo se ne spomnim a je šlo za naprej (avgustovska dvojna, septembrske ni) ali za nazaj (avgustovske ni, septembrska dvojna).

cebelar123 ::

PaX_MaN je izjavil:

cebelar123 je izjavil:

Zanimivo da bodo ravno poletno številko spustili.

Ni prvič. Kakšnih ~13 let(omg sem star) nazaj so to že storili. Samo se ne spomnim a je šlo za naprej (avgustovska dvojna, septembrske ni) ali za nazaj (avgustovske ni, septembrska dvojna).

Zdaj ko si omenil se meni tudi nekaj sanja o tej dvojni številki.

L1nK ::

to je blo velik dlje nazaj kot 13 let, prej 23, morda okrog leta 94-95
https://www.facebook.com/link.zhizhekian

next3steps ::

Problem j enostavno rešljiv, le te đokerske riti so ostale ujete v preteklosti.
Da ni dobrih piscev na razpolago? Ja pa so.
Bi morda te stare riti lahko vsaj z večjega skenslale ta svoj na čase v posiljen humor? Morda.
So pripravljeni ti pobje ujeti v svojih močnih uporniških najstniških letih medse sprejeti koga mlajšega, sposobnejšega, boljšega voditelja, ki bi vsaj rahlo spremenil smer njihovega vlakca smrti, ki drvi proti prepadu? Ga tudi bolje plačati?
AH NE, TO PA NE!
Ah, pa tile 40 let in več stari otroci še vedno klobasajo s svojimi čustvi teenejđerov po forumih.
Sem jih imel rad, but bitch pliz.
Ic jur tajm tu daj nau.

Zgodovina sprememb…

shadeX ::

Zej po vseh teh komentarjih, me mika da bi tud jaz nazaj tole začel brat. lmao..

Invictus ::

Machete je izjavil:

To je bila vaba proti steklini :]

Nisem cepljen, zato se pazi ko grizem ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Compufreek ::

Revija je super, pisanje je zabavno, tisti ko vam gre na živce stil pisanja ste pač zamorjeni, ker se revija čisto lepo bere in razume. Všeč so mi članki in seveda zgodbice na koncu :), sem pa tudi sam nehal kupovat revijo, 3-5x na leto še. Ampak cena bo revijo pognala v tla, 5eur je max koliko bi lahko bila cena za to revijo, osebno me ta cena ne gane toliko, ampak če maš ceno 7eur in prodaš 10k izvodov al pa maš ceno 5 eur in prodaš 30k izvodov je ogromna razlika, ki pa se je založnik zgleda ne zaveda. Pač nismo Avstrija ali Nemčija da bi ljudje gledali na 10 eur kot drobiž in čeprav tiste boge tri evre ni veliko je razmišljanje pri nas pač takšno.

PALOMINO ::

Revija Joker je v 90-ih letih bila edini vir informacij za nas mulčad (pustimo Megazin) o novih in prihajajočih igrah. Nisem spustil nobene številke in komaj sem čakal 15. v mesecu.
Kot je nekdo že omenil v tej temi, so bili to časi optimizma, "brezinternetja" ter mladostne čarobnosti.

Nikoli ne bom pozabil tistega septembra 1993, ko sem se zjutraj prebudil in me je na pisalni mizi čakala neka revija malega formata z imenom Joker - revija za sončno (ali je bila sočna?) stran računalništva. Mega špon opisi iger! Prinesel mi ga je fotr, ker je vedel da stalno drkam igrice in po cele dneve buljim v TV.
Takrat sem si lastil še C64. Po 10 minutah prebiranja Jokerja je šel C64 med oglase v Salomonov oglasnik. Zaklel sem se, da kupim PC. Igre kot so Prince Of Persia 2, Syndicate....sploh nisem vedel da taka grafika obstaja, da take igre obstajajo. Bil sem kot jamski človek, ki se mu je prikazal ogenj.
Šparal sem celo leto, nisem kupil nobenega Vročega Kaja, Omame ali Antene. Celo delal sem večino poletnih počitnic, da sem si omislil svoj lasten PC 486DX za takratnih skoraj 2.000 DEM. Še danes, če me kdo zbudi sredi noči, znam našteti vse komponente, ki so bile del sistema.

Zahvala v vstop iger in PC-jev gre izključno reviji Joker.

Odprl se je nov svet. Svet PC iger, svet kupovanja poceni no-name disket (Mrak computers na Viču) in obiskovanja bratov piratov, ki so se na veliko oglaševali v Salomonovem oglasniku. Joker je bil takrat sveto pismo. Rivalski Megazin mu je sicer dobro sledil in nekaj časa sem spremljal obe reviji. Potem so Megazin ukinili in ga preimeonvali v PC&Mediji. S tem je bila zgodba končana, ostal je le Joker.

Kasneje se je pojavil PC Format in potem kasneje PC Gamer ki so ga izdajali braća Dalton...pardon Janković. ;)

Joker ni nikoli bil zgolj revija. Mnogim je v najstniških letih pomagal tudi pri odločitvah kaj bi v življenju radi počeli in jih navdušil na IT-jem.
Verjetno ne rabim posebej omenjati, da sem eden izmed njih tudi jaz.

Upam in želim, da tudi mojega potomca nekoč v bližnji prihodnosti ujamem z aktualno številko Jokerja v roki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PALOMINO ()

Ganon ::

Compufreek je izjavil:

Revija je super, pisanje je zabavno, tisti ko vam gre na živce stil pisanja ste pač zamorjeni, ker se revija čisto lepo bere in razume. Všeč so mi članki in seveda zgodbice na koncu :), sem pa tudi sam nehal kupovat revijo, 3-5x na leto še. Ampak cena bo revijo pognala v tla, 5eur je max koliko bi lahko bila cena za to revijo, osebno me ta cena ne gane toliko, ampak če maš ceno 7eur in prodaš 10k izvodov al pa maš ceno 5 eur in prodaš 30k izvodov je ogromna razlika, ki pa se je založnik zgleda ne zaveda. Pač nismo Avstrija ali Nemčija da bi ljudje gledali na 10 eur kot drobiž in čeprav tiste boge tri evre ni veliko je razmišljanje pri nas pač takšno.


Saj pride malce več kot 5 evrov, če se naročiš.

bambam20 ::

Compufreek je izjavil:

Ampak cena bo revijo pognala v tla, 5eur je max koliko bi lahko bila cena za to revijo, osebno me ta cena ne gane toliko, ampak če maš ceno 7eur in prodaš 10k izvodov al pa maš ceno 5 eur in prodaš 30k izvodov je ogromna razlika, ki pa se je založnik zgleda ne zaveda.



Še v najboljših časih so tiskali zgolj 15.000 izvodov. Ko ti v Ljubljani hočejo prodat hamburger za 6€ ali ali pa kino vstopnico za 6.5 € za ničvreden film je pa ok.

darkolord ::

Compufreek je izjavil:

ampak če maš ceno 7eur in prodaš 10k izvodov al pa maš ceno 5 eur in prodaš 30k izvodov je ogromna razlika, ki pa se je založnik zgleda ne zaveda.
Kakšni butli, ja! Še bolje bi bila cena 3 eure pa 100k izvodov ali pa 1 euro in 500k izvodov!

Machete ::

Compufreek je izjavil:

Revija je super, pisanje je zabavno, tisti ko vam gre na živce stil pisanja ste pač zamorjeni, ker se revija čisto lepo bere in razume. Všeč so mi članki in seveda zgodbice na koncu :), sem pa tudi sam nehal kupovat revijo, 3-5x na leto še. Ampak cena bo revijo pognala v tla, 5eur je max koliko bi lahko bila cena za to revijo, osebno me ta cena ne gane toliko, ampak če maš ceno 7eur in prodaš 10k izvodov al pa maš ceno 5 eur in prodaš 30k izvodov je ogromna razlika, ki pa se je založnik zgleda ne zaveda. Pač nismo Avstrija ali Nemčija da bi ljudje gledali na 10 eur kot drobiž in čeprav tiste boge tri evre ni veliko je razmišljanje pri nas pač takšno.


Nižja cena ne bi drastično povečala prodaje in tvoja formula v tem primeru ni prava za preslikavo. Gre za specifičen kos čtiva z zelo številno omejenim potencialnim občinstvom. Tisti, ki pa jo sedaj bere, bi jo tudi pri 8 ali 9.. 10eur pomoje, tisti, ki je ne pa, je tudi za 4 eur ne bi kupil. Generalno pa gejmerji niso ravno socialno ogroženi, če predpostavimo da soliden PC setup nanese 600€-00€+ plus igre, da bi potem gledali zaradi dveh eurov na mesečni ravni. (Cena pa je že 5,5 po kosu, če si naročnik, btw). Zdaj koliko je prava cena je bolj kot ne stvar gledišča, 5€ je pač tvoja ocena. Očitno so ocenili, da je trenutna cena 'prava'. (To je cena ene malice, oz čikov in kave ffs). Tako da jaz se okoli cene ne bi preveč zapletal. Mislim da je precej nepomembna v rangu +-3 eur.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

MIHAc27 ::

Sam sem naročnik nekje od številke 30 naprej, prej občasno kupil. Torej jih berem že več ali manj od samega začetka. To je več kot polovico mojega življenja. Tistim, ki po Jokerju pljuvate bom rekel le: Pejte pa brat revijo Šerif. Bo verjetno malo bolj vaša revija.

Imeli so vzpone in padce, dobre in manj dobre revije, ampak prebral sem vedno vse od začetka do konca.Tudi meni postaja revija vedno manj zanimiva. Prejšnjo številko sem samo prelistal, pa je sedaj že nova zunaj. No malo je krivo tudi pomanjkanje časa. Tudi igram se mi zdi pada kvaliteta. Teško je brati opis nečesa, kar veš, da ne boš igral.

In po 21. letih.... z septembrom se mi naročnina za letos izteče, in zelo verjetno ne bom več podaljšal.

Glede same cene... po moje je za mesečnik povsem v redu. Slovenske novice stanejo okoli 1€.. torej že v enem tednu plačaš isti znesek. Pa vsaj jaz ga preberem v 5 minutah. Medtem ko Joker vzame vseeno veliko več časa.

bambam20 ::

Machete je izjavil:

Tisti, ki pa jo sedaj bere, bi jo tudi pri 8 ali 9.. 10eur pomoje,


Tole si se pa pošteno uštel. Zdajšnja cena je tam zelo na meji. Sam občasno kupim JOkerja, vendar, če bodo povišali ga ne bom več. Itak ga lahko prelistam v trgovini.

MIHAc27 je izjavil:



Medtem ko Joker vzame vseeno veliko več časa.



Ne boš rekel, da prebereš vse članke in prispevke. Sam pretežno novice, ki to niso, ker pridejo z 1 mesečno zamudo in opisov iger ( to lahko gledam na YT ) izpustim. Potem imam pa ravno za dobro urco branja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

dripac ::

shadeX je izjavil:

Zej po vseh teh komentarjih, me mika da bi tud jaz nazaj tole začel brat. lmao..


Tudi mene.

PrimoZ_ ::

scipascapa je izjavil:

1h dela, kje podpišem takoj....da se razumeva 1 ura neto in ne bruto.
5,5 x 168 povprečje = 924EUR NETO.
Pa še to praviš, slabo plačan?
Hm, pa kje za božjo voljo delate, da imate vsi po +1000EUR NETO plače?


Precej ljudi z takimi in nižjimi plačami je kadilcev in nimajo težav dat 3,5e za škatlico VSAK DAN za svojo zasvojenost.
Torej 6,9e je drobiž za kvalitetno revijo.

ali pa 3 do 4 piva v vaški beznici kjer bentijo čez vlado,svet, normirane sp-je :D

Heavy ::

MIHAc27 je izjavil:

Tudi igram se mi zdi pada kvaliteta. Teško je brati opis nečesa, kar veš, da ne boš igral.


Isto se meni dozdeva. Konstantno se dobim kako primerjam nove igre z starimi klasikami. Jasno, da večina ni na nivoju starih klasik.
#TeamFelix

Machete ::

rupsi ne bi kmet in stalno vse predpostavljat po sebi. Revija drugače ni slikanica, da jo 'prelistaš' v trgovini. Menda nisi tak klošar, kot kitjaci v Ikeji? Samo vsebina ti pač ne pomeni dovolj, da bi dal več denarja, kar pa je tvoja prosta odločitev kje je zate meja.

Drugače pa vsi ki tavate v temi zakaj se sploh gre, veliko opisov in vedežev je na njihovi spletni strani, samo niso pač najnovejši, pač pa 2-3 mesece stari, pa potem sodite ali je za vas ali ne. Je pa v sami tiskani izdaji mnogo več člankov. Če se ne motim je revija blizu 80 strani. Meni je dodana vrednost, da mi strnejo pomembnejše novice in izdaje na področju iger, filma, nanizank in knjig v obliko, ki jo z veseljem plačam. Sam si teh informacij po netu ne bi nikoli šel iskat vse povprek, dvomim tudi da bi me pa kdrokoli lahko tako zabaval, v slovenščini pa pač gotovo nihče. Da ne govoroimo o kvlitetnih vedežih, ki ti čisto lepo malo dodatno razširijo obzorje.
Še info za kritike papirnate oblike, da je preživeta: kot naročnik dobite kodo za digitalno izdajo za Android in ios.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

PrimoZ_ ::

Jaz preberem mogoče 2 do 3 opise iger v reviji, in pa 3/4 ali več ostale vsebine.
Če bi bili zgolj revija za opisovanje iger, jih že davno ne bi več kupoval.

In vedeži so odlično čtivo za mularijo da je malo bolj splošno razgledana. Lahko pa pač ostaneš povprečen FB,YT,... trot.

Berserker ::

Zvesti bralec od 2002 naprej.

Žal je JCT in Joker pogubljen že od takrat naprej ko se je za večno poslovil Quattro, odšli določeni pisci, sedaj pa še Aggressor.

Njihov stil je bila njihova unkatnost, skupaj z ilustracijami Bertoncelja in dvomim da bi znale nove generacije ponovit uspeh tega posrečenega stila. Se pravi tudi če uspejo dobit novi folk, revija ne bo več to kar je bila in tega se dobro zavedajo, zato pa tudi cincajo z iskanjem novih piscev.

Pomemben faktor je tudi čas sprememb in nove generacije, ki ne razumejo več teh zajebancij in posebnega slovničnega stila, kar se opazi tudi v tej temi.

Machete ::

Hehe nisem pomislil, ampak kaj pa razumejo? Se bojim da samo še emotikone in medmete.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

vostok_1 ::

Makes me cry when things from our youth start to wither.

Škoda, da se ne morejo prevest v kak nov format.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Jerry000 ::

Malenkost offtopic, ker že dolgo nisem gledal po trgovini revij, katera revija je poleg Jokerja še na nivoju? (glede iger in HW, testov,...) Včasih se mi zdi da je bilo teh revij kot listja: Joker, PC Format, SW Power, Monitor, Računalniške novice,...Slišal sem da RN spet niso več kar so bli, Joker skoraj propada, PC Formata ni več, prav tako ne SW power...ali res ostane še Monitor (le da je ta brez iger) in Joker (trenutno še)?

Glugy ::

No men je pa ravno to zanimiv. Pač da ne predstavljajo sam tiste igre ki so že tko al tko vsem na očeh ampak predvsem tiste ki so skrite in spregledane.
Recimo da bi šli opisovat Playerunknown's Battlegrounds..pa to imaš en kup opisov in ocen te igre na netu. Bi šel res brat v Joker kaj oni pravjo na to igro? Bi te to res tako zelo zanimalo? nevem. Mene ne bi.

Včasih je blo več poudarka na tem da si pred ostalimi v smislu kaj bo trend. Zdej je pa vse instatno trend in je težko biti pred trendom. Joker je imel tle tržno nišo ker je bil prej vedno pred trendi. In zdej poskušajo bit izvirni pa ne kopirat tega kar je že trend ampak najt neki novga kar se rado spregleda. In mogoče je to problem. Mogoče rabjo vsaj mal bolj začinit z stvarmi ki so že v trendu. Mogoče ljudje hočjo to da se bere o stvareh o katerih že tako ali tako veliko vedo. In v tem smislu najdt nek unikaten pogled na zadevo ki je drgje na internetu ne bi našli.

To je stvar osebnega okusa ampak jz imam rad ko me nekaj opomni na netrendovske zadeve ki se jih spregleda pa ki bi lahko bile zanimive.

Drgač pa glede fantazijskih iger. Jz mam rad fantazijske igre pa si ne predstavljam da bi bili opisi tako zanimivi recimo za streljačine ( pa ni nič narobe če dajo tud kakšen tak opis not). Ker ni take znanosti za streljačinami. Pač je odvisno predvsem od tega kako zabavni so tvoji so-igralci pa da stvar deluje tekoče. Fantazija; strategija ipd je pa ogromno enga prostora za kanček domišljije ki je potreben zato da narediš iz preprostega mehaničnega doživetja osebnostno doživetje; neke vrste zgodbico. Mogoče je pa tud v tem hec ker se je včasih raje bralo (tud knjige recimo) zdej mora bit pa vse v videjih da večina to lahko sploh prebavi (razen recimo novic ki so razmeroma dokaj lahko branje).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

Jerry000 ::

Mene zanimajo tako popularne igre kot manj popularne. Fino je da je oboje.

Alien123 ::

jaz pa si vsako leto pred morjem kupim jokerja, tak da danes al pa jutri si rem po njega :D.. škoda pa da ni več pc gamer-ja, mi je bla boljša revija

hojnikb ::

Zanimivo da se v tej dobi sploh še tiska revije, sploh o PCjih & co.
#brezpodpisa

PaX_MaN ::

Heavy je izjavil:

Nočejo JCT plagiatorja, hkrati pa vsi pisci pišejo v zelo podobnem slogu?

Mogoče pa njihov, khm, slog, ni najboljši:
https://twitter.com/savicdomen/status/8...
Štorija se zapleta. #kokice

Machete ::

AH Savič. Deček, ki se spozna na vse in ima vedno premalo pozornosti. En je dobro povedu v Toplovodu nekaj časa nazaj, da bo svet šel v maloro, ko bomo razvili AI, ki bo nadmudrila Saviča, prej smo varni.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()
««
2 / 24
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Revija Joker (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26036671 (7943) Ganon
»

Slovenske računalniške revije - še obstajajo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5315320 (13151) Phantomeye
»

Skeniranje starih revij (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6517583 (12040) Alamar

Več podobnih tem