» »

Evropski varuhi zasebnosti: delodajalci ne smejo preverjati kandidatov na družbenih omrežjih

1
2
»

next3steps ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Kdor je tako teslo, da v javni del FB ali drugega socialnega omrežja meže nalaga slike in komentarje, ki so v nasprotju z pričakovanjem potencialnega delodajalca, si je čisto sam kriv.

Taka oseba tudi po seznanitvi z možnim ogledom njegovega FB profila ne bo poskrila ali pobrisala 'za delovno mesto neprimerne' prispevke.

Sam res - a bi vi zaposlili nekoga, ki se na FB hvali, da je v bolniški prepotoval pol Evrope, ki grdo govori o sedanjem delodajalcu, ima kakšne rasistične, seksistične in podobne komentarje?

A bi ti bil srečen, ker si na forumu napisal, da so Trumpova dejanja po večini idiotska in bi zaradi tega ostal brez šihta?

poweroff ::

Master_Yoda je izjavil:

Ce govorimo o javnih objavah se strinjam je OK problem imam edino v primerih ce moras delodajalca dodati na listo kolegov, kot je en malo visje napisal.

No, od mene tega ne more zahtevat.

Ker preprosto nimam FB profila.
sudo poweroff

next3steps ::

Sam če imaš idiotske prijatelje, po vsej verjetnosti si.

FrRoSt ::

gus5 je izjavil:

Četudi so podatki javno dostopni, jim to namreč ne daje pravice, da jih zbirajo, obdelujejo in uporabljajo.
Tako je! >:D


BUTALCI! :)):)):))

Zakaj pa javno dostopnih podatkov NE BI SMELI OBDELOVATI???? 8-O8-O8-O

Saj zato so javno dostopni, da se jih NE obdeluje!?? :)):)):)):)):))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

murgle ::

Zakon, bom sodelovec od jypeta, pa sploh ne bo vedel da imam za profilno sliko strica Adolfa.
Isto ne bo vedel da je njegov nov sodelovec iz Sirije na Fejsbuku poziral z odrezano glavo in s penisom v njegovi mami.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: TgT ()

FrRoSt ::

Miha 333 je izjavil:

carota je izjavil:

Kaj pa o zaščiti delodajalca pred slabimi zaposlenimi? Če jih ne morejo prej filtrirati, bi bilo pošteno, da se jih vsaj da kasneje zlahka odpustiti, če se izkažejo za šalabajzerje.

Ja, ampak filtrirati na podlagi česa? Tega, kaj je lajkal na FB? Ali tega, kaj zna/ne zna v povezavi s konkretnim delovnim mestom?

Privatno življenje oziroma življenje izven službe se delodajalca ne tiče. "Njegov" (pa še to ne čisto) si med delovnim časom oz. opravljanjem službe, izven tega pa si svoboden človek.

To je tako, kot da bi rekli, da nekdo zaradi svojega svetovnonazorskega prepričanja ni primeren za neko delovno mesto. Na kaj vas to spominja? Če že spregledamo 14. člen Ustave RS.


NO. Tudi med opravljanjem službe si čisto svoboden človek, mar ne!?? Upam, da ti kdo ne stoji za hrbtom s pištolo v roki in meri vate!??? :)):))

Naj povem še drugače: v službo hodiš, ali vsaj naj bi, kot svoboden človek, ali pač ne!?? :))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

FrRoSt ::

Miha 333 je izjavil:

Atos je izjavil:

To gre preko vseh meja. A zdaj pa nam bodo kr eni uradniki predpisovali, koga lahko zaposlimo in koga ne oz. na podlagi katerih kriterijev? V zasebnem podjetju? Dokler ne diskriminiraš na podlagi točno specifičnih karakteristik (rasa, etična pripadnost, narodnost, verska pripadnost, telesna ali duševna hendikepiranost, zdravstveno stanje, spol, spolna usmerjenost, starost,...), je vse fair game! Med to spada tudi tvoj odnos do kogar koli oz. česar koli, tudi če so ti podatki pridobljeni drugače kot preko razgovora in dokler so ti podatki javni (=dostopni širši javnosti)... ž

Dokler mi nekdo ni všeč po določenem kriteriju po lastnem izboru (razen po tistih specifičnih), mi nihče nebi smel prepovedati to osebo ne zaposliti, ne glede na to, kje oz. na kakšen način sem si jaz to mnenje ustvari (tudi če je napačno!). Drugače pa res več ne živimo v svobodni družbi...


Nimaš prav:


Ustava RS
14. člen
(enakost pred zakonom)
V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Vsi so pred zakonom enaki.

Zaposlovanje je regulirano z zakonom, tudi če gre za zasebno podjetje.

Še enkrat, to, koga lajkam na FB, katero glasbeno skupino poslušam, katero politično stranko podpiram, v katerem društvu sem, kaj pišem na omrežjih, nima delodajalca kaj brigati, dokler to nima zveze s službo. Oziroma to ne sme biti filter za zaposlitev ali nezaposlitev nekoga.


No, da ne bo preveč dileme, kaj in kako zadeve potekajo:

Neka študentka ni več; - bom napisal: bila zaželjena, ker je imela modre lase. :D NE blond. MODRE! :P

Verjetno v raspisu in zahtevi za opravljanje delovnega mesta ni bilo pravilno klasificirana barva las!???? :|;)
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

borisk ::

brezobi tiger, kdo bo koga preverjal, če je nekdo 5 minut pred razgovorom kandidata poguglal? sej si ne bo sprintal FB walla pa slike iz zrč ampak si bo naredil mental note, zdej pa če bodo dobre stvari prevagale ga bo zaposlil, če pa bo obratno, mu bo pa povedal da trenutno še niso izbrali kandidata, ko bodo opravili razgovore z vsemi kandidati, pa bodo vse obvestili o napredovanju ali nenapredovanju v naslednji krog izbirnega postopka.

Naj se tile gospodje rajši ukvarjajo s kakšno bolj pomembno temo kar se tiče zasebnosti.

Vprašanje:
Če pride kdo na razgovor z majico, kjer ima gor natisnjen svoj FB zid, a se te informacije smejo upoštevat? a če roko na začetku razgovora stisne v stilu "mrtva riba" in pride s pomanjkljivo osebno higieno? Na primer prileti jype zašvican s fixijem na razgovor??? the struggle is real..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borisk ()

Evolve ::

Dejansko sm šiht dobu ker sm bi na eni fotki na fb-ju nabit ko mamba :))

Glugy ::

borisk je izjavil:


Vprašanje:
Če pride kdo na razgovor z majico, kjer ima gor natisnjen svoj FB zid, a se te informacije smejo upoštevat? a če roko na začetku razgovora stisne v stilu "mrtva riba" in pride s pomanjkljivo osebno higieno? Na primer prileti jype zašvican s fixijem na razgovor??? the struggle is real..


V tem primeru je nosilec informacije majica in ne družbeno omrežje. Zato ta direktiva nima nobene veze z tem primerom ki si ga navedel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

SeMiNeSanja ::

Še malo, pa delodajalec ne bo smel poslat kandidata na zdravniški pregled? Zahtevati potrdilo o nekaznovanosti? Zahtevati test na droge? Šmenta, še spričevalo ne bo smel zahtevat? Bognedaj zbirat kakšna priporočila predhodnih delodajalcev?

Kao enake možnosti za vse? Ali bomo v prihodnosti kar vse vloge vrgli v boben in žrebali, koga bomo zaposlili?

carota ::

Meni pa se zdi diskriminacija čisto OK. Naj pojasnim. Delojemalec trejda svoj "value" z delodajalcem za keš. Tukaj mora biti win-win. Oba pa zgubljata čas, živce in energijo, če se ne ujameta. Delojemalec ne bo šel v službo lepit letake za SDS, če je včlanjen v ZL. In tudi obratno, ZL ne bo zaposlila člana SDS. Tudi kandidat gre lahko pogledat potencialne sodelavce in če ena ali druga stran odkrije kakšno nekompatibilno stvar, je boljše da išče dalje, ne pa izgublja čas.

#000000 ::

FB bi moral ostat kot neka oaza privatnosti, in delodajalec nebi smel pobirat podatkov od tam, samo seveda folk je glup k kurac, nabije svakokakve slike in poste na FB, najverjetneje v želji da to gledajo samo prjalti. Tko da dejansko je kr okay da se dalodajalci tega ne smejo posluževat, po drugi strani pa enkrat ko si na FB si tam in si budala al pa tud ne, če objaviš nekaj kar ti lahko škodi, mogoče pa delodajalci ratajo normalni in dejansko dojamejo da je FB samo outlet želja kar bi si nakateri želeli biti, mogoče to njim celo ugaja, tko da nekaterim bo FB dejanko pomagal nekim pa bremzal zaposlitev.

Recimo da si v JAJO pristaš, jim zna prav priti pri selekciji če Levaki pobedjo opet (kar se ne bo zgodilo) v drugi priliki pa zna bit pokazatelj kam pes taco moli. PA smo spet pri kadrovanju v jeseni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

poweroff ::

Mislim, problem je, ker se kar naenkrat delamo da stvari, ki so javne, niso več javne.

Nekdo ubije soseda. Časopisi to objavijo in je legalno javno. Čez x let pa kar naenkrat ne bi smelo biti javno. Nekdo nekaj objavi na JAVEN Facebook. In zdaj se ne sme iti gledat na javen Faecbook.

To rahlo spominja na 1984, kjer so popravljali zgodovinske knjige in časopise glede vojne z Oceanijo in Evrazijo...

Kaj je naslednja stopnja? Vpliv na mišljenje???

In ne, to kmalu ne bo več tehnično vprašanje:
https://singularityhub.com/2017/06/14/f...

https://singularityhub.com/2017/05/01/4...

Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni. Ironično je, da se ravno varuhi zasebnosti premikajo v nevarno smer.

P. S. Precej boljši pristop bi bil izobraževanje ljudi o tem kaj je javno in kaj zasebno. Ter uzakonitev možnosti da se določene stvari, ki si jih SAM OBJAVIL tudi dejansko in dokončno izbrišejo. Če si pa ti nekaj naredil v javnosti - ubil soseda, skakal nag, itd... potem pa bohpomagej. Je to pač javna stvar.

Nanny state bo pa dejansko pripeljala do teženj, da se briše tudi človeške spomine. Najprej javne zapiske, nato privatne zapiske, na koncu pa spomine.
sudo poweroff

war-dog ::

Jaz sem za to da se preverja kandidate na družbenih omrežij.
Glede na to da zadnje čase redovito berem zagrižene privržence, ki so leta 2017:
- religiozni do te meje, da meji na radikalizem
- zanikajo evolucijo, in se na smrt skregajo, saj verjamejo v "Kreacionizem"
- globalnega segrevanja za njih ni
- anti-vaciners... need I say more?
- rasisti/nacionalisti

Torej tipičen Trump privrženec.

Dobro, za kakšna fizična dela so ti osebki super, ampak recimo da imaš znanstvenika v laboratoriju, ki je vsaj eno od zgoraj naštetega, a ga lahko obravnavaš s rešpektom, ki si ga s akademskim nazivom zasluži?
Object reference not set to an instance of an object.

gus5 ::

FrRoSt je izjavil:

gus5 je izjavil:

Četudi so podatki javno dostopni, jim to namreč ne daje pravice, da jih zbirajo, obdelujejo in uporabljajo.
Tako je! >:D


BUTALCI! :)):)):))

Zakaj pa javno dostopnih podatkov NE BI SMELI OBDELOVATI???? 8-O8-O8-O

Saj zato so javno dostopni, da se jih NE obdeluje!?? :)):)):)):)):))
8. člen Zakona o varstvu osebnih podatkov:
(1) Osebni podatki se lahko obdelujejo le, če obdelavo osebnih podatkov in osebne podatke, ki se obdelujejo, določa zakon ali če je za obdelavo določenih osebnih podatkov podana osebna privolitev posameznika.
(2) Namen obdelave osebnih podatkov mora biti določen v zakonu, v primeru obdelave na podlagi osebne privolitve posameznika pa mora biti posameznik predhodno pisno ali na drug ustrezen način seznanjen z namenom obdelave osebnih podatkov.

sheldon ::

crystal je izjavil:

ja in kaj pol tud linkedIn opade 😂 ?


Mal so ga "pobiksal" in verjetno niso mislili na LinkedIn s tem korakom.

vostok_1 ::

Ljudje bi se morali bolj navadit ločit zasebno in javno življenje.

Torej nekdo, ki posluša Slayerje bo avtomatsko skenslan za recimo PR googla?
Dobr, Slayerji so itak komercialni, rečemo kaka bolj underground scena.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

dexterboy ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Kdor je tako teslo, da v javni del FB ali ...
Sam res - a bi vi zaposlili nekoga, ki se na FB hvali, da je v bolniški prepotoval pol Evrope, ki grdo govori o sedanjem delodajalcu, ima kakšne rasistične, seksistične in podobne komentarje?

Takšnega, ki se s tem hvali, bi jest dal na seznam NEZAPOSLJIVIH!
Možnost zaposlitve bi dobil šele po tem, ko bi opravil družbeno koristno delo v fondu ur, ki je enak času "bolniške".
Torej, če je bil odsoten, en mesec, pomeni to globa 174 ur družbeno koristnega dela....
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

joze67 ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Kdor je tako teslo, da v javni del FB ali drugega socialnega omrežja meže nalaga slike in komentarje, ki so v nasprotju z pričakovanjem potencialnega delodajalca, si je čisto sam kriv.
In ker je človek vse življenje potencialni iskalec zaposlitve, ima vse življenje pred vsako objavo v mislih vse bodoče potencialne delodajalce in s tem zaprta usta; javni dialog (kar danes socialna omrežja so) pa se zreducira na trivialnosti (še Kmetije in Master Chefa ne smeš komentirati, ker ne veš, kaj se ti bo čez 7 let vrnilo kot bumerang).

SeMiNeSanja je izjavil:

Sam res - a bi vi zaposlili nekoga, ki se na FB hvali, da je v bolniški prepotoval pol Evrope, ki grdo govori o sedanjem delodajalcu, ima kakšne rasistične, seksistične in podobne komentarje?
Absolutno, ker se je izkazalo, da je povedal samo pol resnice (in s tem dražil svoje prijatelje) - namreč bil je težko bolan in je taval od specialista do specialista. K sreči so ga potem pred leti ozdravili.

Stvari nikoli niso tako enostavne, kot jih vidijo tisti, ki bi ... no pobrskajte po temi, kaj vse bi. Vsekakor današnja tehnologija na široko odpira vrata totalitarizmu, tako državnemu kot korporativnemu, družbo pa je ta sprememba našla na levi nogi in zato takšne pobude, pa čeprav se zdijo smešne in/ali drakonske in/ali neživljenjske, pozdravljam in podpiram. Dokler družba ne ujame tehnološkega napredka.

dexterboy ::

Dokler družba ne ujame tehnološkega napredka.
Osebno se bojim, da družba vse bolj ZAOSTAJA za tehnološkim napretkom...
Sedaj je skorajda nemogoče priti iz Ljubljane v Slovenske Konjice po regionalni cesti brez uporabe Garmina.
Tega ljudje 20 let nazaj niso bili sposobni, 100% je temu bilo tako.
Ali pač?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Glugy ::

Eni zanalaš napihujete. Normalno da lahko zahtevaš od delavca potrdilo o nekaznovanosti ipd. To so uradne informacije. Kaj pa ti v zasebnem življenju delaš in če to objavljaš na družbenem omrežju je javno ampak neuradno. Velika razlika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

Miha 333 ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Še malo, pa delodajalec ne bo smel poslat kandidata na zdravniški pregled?

Diagnoz delodajalec že sedaj ne izve, ampak samo ali je/ni sposoben za določeno delovno mesto oz. morebitne omejitve pri delu. Tudi ne sme kandidata spraševati o zdr. stanju, prav tako ne ali je ženska noseča ali namerava zanositi ter ali že ima otroke. Prav tako kandidatu ni treba odgovarjati na vprašanja o zakonskem stanu, kje ali s kom živi, itd, saj to nima zveze s službo.

Tudi pri bolniški odsotnosti delodajalec nima pravice izvedeti diagnoze, ampak samo trajanje bolniške.

Drugače pa delodajalec seveda lahko googla in bere javne objave kolikor hoče, le da to ne sme biti podlaga za odločitev o zaposlitvi. Oziroma namen brskanja ne sme biti tak.

Obstaja ostra meja med zasebnim in službenim in prav je tako.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miha 333 ()

next3steps ::

Saj je kul,če ne dobim šihta, ker sem na fejsu sredi šihta slikan vinjen ko svina. Ni pa kul, če me fašist od delodajalca noče, ker sem pisal o idiotskem Janezu Janši.
Dokler delo ne trpi, nima future-boss se kaj brigati, kakšna so moja osebna prepričanja - pa četudi tri krat na dan molim na preprogi... Pa čeprav je moj partner moški... Pa čeprav so moji starši čefurji...

dexterboy je izjavil:

SeMiNeSanja je izjavil:

Kdor je tako teslo, da v javni del FB ali ...
Sam res - a bi vi zaposlili nekoga, ki se na FB hvali, da je v bolniški prepotoval pol Evrope, ki grdo govori o sedanjem delodajalcu, ima kakšne rasistične, seksistične in podobne komentarje?

Takšnega, ki se s tem hvali, bi jest dal na seznam NEZAPOSLJIVIH!
Možnost zaposlitve bi dobil šele po tem, ko bi opravil družbeno koristno delo v fondu ur, ki je enak času "bolniške".
Torej, če je bil odsoten, en mesec, pomeni to globa 174 ur družbeno koristnega dela....

Tebe pa bi spustili med ljudi šele takrat, ko bi opravil vse možne psihoteste.

Zgodovina sprememb…

dexterboy ::

@3much5me; jaz bi pogrnil že na prvem psihotestu, ker sem normalen.
Tvoja osebna prepričanja in tvoja vinjenost med službo pa so najboljša za delo čuvarja ovac na Veliki Planini.
Ne vem, kakšno delo ti omogoča, da si pijan. Šofer avtobusa? Zdravstveni tehnik na urgenci?
Pa to, da greš moliti? Kaj, med operacijo? Sredi prometne konice?
Mogoče smo te mi napačno razumeli, pa bi te, če se motim(o), lepo prosil, če nam malo bolj podrobno razložiš, kaj si želel napisati. Hvala vnaprej.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

oxyuranus ::

http://talkweb.eu/i-just-bought-more-th...

Sicer bo pa facebook slej ko prej sel monetizirat tudi informacije iz privatnih profilov. To, da je prislo do taksne odlocitve na nivoju EUja, pomeni, da je stvar postala ze resen problem, in resno upam, da ste se vsi tisti, ki vam FB pomeni zivljenje in ste brez njega nule, zaceli sekirati, zakaj ste leta nazaj tako vehementno govorili, da nimate nic za skrivati.

oxyuranus ::

#000000 je izjavil:

FB bi moral ostat kot neka oaza privatnosti, in delodajalec nebi smel pobirat podatkov od tam, samo seveda folk je glup k kurac, nabije svakokakve slike in poste na FB, najverjetneje v želji da to gledajo samo prjalti.


Ha ha ha ha, FB oaza privatnosti?!?!:D :D :D FB je najvecji napad na zasebnost, ever, in ne bo nikoli oaza privatnosti. Glup (oz. naiven) ni samo folk, ki nabija gor razne slike ampak kdorkoli, ki ga sploh aktivno uporablja. Ena zadeva so vse informacije, ki jih vidijo drugi, vecja tezava pa so, VSE informacije, ki jih FB ima. In enkrat jih bo zacel prodajati. Pa ne boste mogli cez mejo, ker poznate nekoga, ki pozna nekoga, ki je terorist itd. Enako je tudi z googlom (ta postaja se bolj problematicen, ker so seveda ljudje tako "glupi" (naivni), da nalagajo gor vse svoje podatke ("poglej me, sem huda faca, znam cloud uporablat :D), vkljucno s fotkami, kontakti, itd., pa se direktno povezanimi z njihovimi osebnimi podatki. Takoj, ko se bo spravil kdo od velikih zbiralcev osebnih informacij, dati taksne podatke v moznost poizvedbe (se komu drugemu kot velikim firmam in trocrkovnim agencijam), se bo takim pacientom, ki nimajo nic za skrivat zacelo zivljenje hudo komplicirati, bo kaksna cena zdr. zavarovanja nenadno zrasla, kaksne sluzbe ne bo dobil, pa seveda ne bo ziv bog mogel dokazati, da so krsili kaksno EU direktivo.

A ne bi bilo fino, ce bi lahko placal $10, pa bi ti google za doloceno osebo dal vse njegove search keyworde in na katerega od rezultatov je kliknil (ja tudi to zbirajo, kar poglejte si kam kaze link v rezultatu, na katerega kliknete - nazaj na google, ki si to shrani pod vas profil (gmail, a ni fino, dobis zastonj email, google vas lahko pa sledi pod necem?! genialna ideja!), v katerega ste ves cas prijavljeni in seveda nikoli ne pobrisete googlovih cookijev). O vas vedo prakticno vse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: oxyuranus ()

blackbfm ::

Ena zadeva so vse informacije, ki jih vidijo drugi, vecja tezava pa so, VSE informacije, ki jih FB ima. In enkrat jih bo zacel prodajati


Nikoli ne bodo dal vseh podatkov od sebe, to je njihova konkurencna prednost, njihov core biznis..ce dajo to, potem sami nimajo nic.

Tut oglasevalec ne dobi direktno od fbja/googla nobenih specificnih podatkov o profilu, ampak lahko zgolj cilja glede na interese, starost, itd... In seveda ne pomeni da vsak ki bo kliknu tvoj oglas, da bo postal tvoj kupec.

dexterboy ::

@oxyuranus;
ljudje s(m)o ovce in lahko jim tupiš, kolikor hočeš, pa jim ne bo kapnilo na glavo, dokler ne bodo sami to preizkusili na svoji koži...
Jaz sem imel podobno preizkušnjo v LJ zoo. Lepo piše, da se živali ne hrani. No, pa smo imeli z otrokoma višek banan, opice pa ravno prav lačne. Sedaj imam na levi dlani dve manjši praski... seveda sem videl napis, da se živali ne hrani...
Prijatelj, ki mora furati FB zaradi službe, je omenjal neko stran, ki slikovito prikaže uporabo fejsiča. Če mi pošlje link, ga tu prilimam.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

oxyuranus ::

blackbfm je izjavil:

Ena zadeva so vse informacije, ki jih vidijo drugi, vecja tezava pa so, VSE informacije, ki jih FB ima. In enkrat jih bo zacel prodajati


Nikoli ne bodo dal vseh podatkov od sebe, to je njihova konkurencna prednost, njihov core biznis..ce dajo to, potem sami nimajo nic.

Tut oglasevalec ne dobi direktno od fbja/googla nobenih specificnih podatkov o profilu, ampak lahko zgolj cilja glede na interese, starost, itd... In seveda ne pomeni da vsak ki bo kliknu tvoj oglas, da bo postal tvoj kupec.


Mogoce ampak jaz zaupam v kapitalizem in zeljo, da kupljene delnice prinesejo dobicek. Tudi Milka ni z znizevanjem deleza kakava dolgorocno zasluzila, je pa kratkorocno prinesla mgmtu velike bonuse. In enako bo Z FBjem in googlom, sploh pri slednjem, ki je zelo pazil na svoj PR aka "don't be evil", se je zaradi pritiska delnicarjev, vse skupaj precej sprostilo, pocakaj nekaj let, pa bomo videli. Vmes jih pa pridno polni s svojimi kontakti, slikami, iskanji itd.. Mogoce te pa ne bo bolela glava.

Seveda je dobra alternativa FBju, postaviti svoj web page. Ampak potem nisi tako cool ;)

blackbfm ::

Vmes jih pa pridno polni s svojimi kontakti, slikami, iskanji itd.. Mogoce te pa ne bo bolela glava.


Kok more sele tebe bolet glava ce se izogibaš najboljsih spletnih orodij/storitev/omrezij..

Seveda je dobra alternativa FBju, postaviti svoj web page. Ampak potem nisi tako cool ;)


Ne gre se za to kaj je kul, enostavno je čas pokazal da je fb boljša alternativa ce gledamo zadnjih 20 let

oxyuranus ::

Hm, pa me zanimivo ne, se druzim vecinoma kar v realnosti ;), pa tudi nekih potreb po hvaljenju kje vse sem bil nimam, za vse ostalo se da pa poskrbeti, zoprno je sicer malo ker te probajo proizvajalci raznih gadgetov, npr. telefonov ovirati, pri tem, in prisiliti, da jim predas svoje podatke (apple, google,...), ampak hvala za skrb, mi gre kar vredu. S self hostingom se da potrebo po vseh teh "oblacnih" storitvah relativno preprosto resiti, z osnovno higijeno kot je ciscenje cookijev in ne uporabljanje gmail logina (ali gmaila v celoti) pa tudi iskanje ni vec tako problematicno, pa npr. google vraca vedno slabse rezultate glede na relevantnost, postajam navdusen nad duckduckgo.

No ampak nazaj na temo, seveda bom kot delodajalec preveril FB, pa vse kjer bi potencialnega zaposlenega nasel. Glede na to, da je nedokazljivo je taka uredba EU cisto nepomebna. Skoda casa, ki so ga porabili zanjo...

oxyuranus ::

Morda zgoraj manjka zakljucek, nobeno orodje ni nezamenljivo, postane pa hud problem, ce si okrog njega zgradil osebno identiteto, in takih je kar nekaj, castilca macole se nisem videl, ljudi, ki padajo v ekstaticne transe ob vsaki irelevantni podrobnosti, ki jo da ven apple, google, fb, microsoft,... pa sem videl ze kar precej. Te pa imajo problem, pa ni tehnicne narave :)

blackbfm ::

pa tudi nekih potreb po hvaljenju kje vse sem bil nimam


Zato ti pa seka ven na drugi strani.. hvaljenje kako kao nasprotujes googlu, applu itd itd, in ker tega ne moreš počet po fb, je treba to dopovedat random ljudem na forumu ane.

S self hostingom se da potrebo po vseh teh "oblacnih" storitvah relativno preprosto resiti, z osnovno higijeno kot je ciscenje cookijev in ne uporabljanje gmail logina (ali gmaila v celoti) pa tudi iskanje ni vec tako problematicno, pa npr. google vraca vedno slabse rezultate glede na relevantnost, postajam navdusen nad duckduckgo.


Večina si ne želi komplicirat življenja. Sploh pa ne s self-hostingom, marsikdo se že pri kakšnem dropboxu zaštrika in rabi pomoč.

ljudi, ki padajo v ekstaticne transe ob vsaki irelevantni podrobnosti, ki jo da ven apple, google, fb, microsoft,... pa sem videl ze kar precej. Te pa imajo problem, pa ni tehnicne narave :)


Sprejemanje vsega mentalno gledano res ni najbolj zdravo, ampak zavračanje tudi ni ..

oxyuranus ::

https://www.cnet.com/news/us-border-pat...
(saj vem, da nihce nima nic za skrivat, ne pa spregledat, da US Constitutional Rights veljajo za drzavljane US ;))

blackbfm je izjavil:

ljudi, ki padajo v ekstaticne transe ob vsaki irelevantni podrobnosti, ki jo da ven apple, google, fb, microsoft,... pa sem videl ze kar precej. Te pa imajo problem, pa ni tehnicne narave :)


Sprejemanje vsega mentalno gledano res ni najbolj zdravo, ampak zavračanje tudi ni ..


Samo tistega, kjer namesto z denarjem placas z osebnimi podatki :)

Pa tistega kjer vecina pelje druzbo v tole (vidis, saj uporabljam youtube :D):

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: oxyuranus ()

blackbfm ::

https://www.cnet.com/news/us-border-pat...
(saj vem, da nihce nima nic za skrivat, ne pa spregledat, da US Constitutional Rights veljajo za drzavljane US ;))


Kaj točno ima veze nek US border patrol in ameriški zakoni? A tebi se ne zdi normalno da če prideš na tuje se prilagodiš ti njim, ne oni tebi?

Samo tistega, kjer namesto z denarjem placas z osebnimi podatki :)


aja po tvoje ce placas z denarjem se pa nikakor ne obdeluje tvojih osebnih podatkov al kako

oxyuranus ::

blackbfm je izjavil:

https://www.cnet.com/news/us-border-pat...
(saj vem, da nihce nima nic za skrivat, ne pa spregledat, da US Constitutional Rights veljajo za drzavljane US ;))


Kaj točno ima veze nek US border patrol in ameriški zakoni? A tebi se ne zdi normalno da če prideš na tuje se prilagodiš ti njim, ne oni tebi?

Samo tistega, kjer namesto z denarjem placas z osebnimi podatki :)


aja po tvoje ce placas z denarjem se pa nikakor ne obdeluje tvojih osebnih podatkov al kako


Prav imas :D Vse svoje podatke bom dal v vse instance cloudov kar jih bom nasel. Zdaj imas prav in svet bo zaradi tebe lepsi in boljsi, pa se enega +1 ti bom dal, bravo, izboljsal si svet. Sem zmotno mislil, da ga izboljsujem jaz z edukacijo neuki userjev, ki sploh ne razumejo, kam vse skupaj pelje, pa si me razsvetlil, da je tvoj nacin neskoncno boljsi. Bravo, car si. :D

dexterboy ::

Enim je pač všeč, če je njihov anus viden mnogim ljudem, pa še všečkanje pride serijsko zraven.
Brez doplačila opreme :))
Zakaj bi šel ven v naravo med ljudi in na sonce, če pa lahko gledaš doma south park, kako otroci delajo snežaka?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Markoff ::

Miha 333 je izjavil:

Nimaš prav:


Ustava RS
14. člen
(enakost pred zakonom)
V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Vsi so pred zakonom enaki.

Zaposlovanje je regulirano z zakonom, tudi če gre za zasebno podjetje.

Se pravi je edino nediskriminatorno načelo pri zaposlovanju - met kocke? Prodajnike ne smem izbirati na podlagi verbalnih veščin, programerje ne na podlagi znanja programiranja, računovodje ne na podlagi poznavanja rač. standardov, ... konec koncev je znanje točno to - osebna okoliščina.

Miha 333 je izjavil:

Še enkrat, to, koga lajkam na FB, katero glasbeno skupino poslušam, katero politično stranko podpiram, v katerem društvu sem, kaj pišem na omrežjih, nima delodajalca kaj brigati, dokler to nima zveze s službo. Oziroma to ne sme biti filter za zaposlitev ali nezaposlitev nekoga.

Saj nikogar ne briga, kakšne nebuloze pišeš po FB profilu, razen če si Meglič in imaš par grupijevk, ki ti sledijo. A če sam objavljaš na javnem delu spleta osebne informacije, potem niso več osebne. In vsak ima pravico te informacije brati. To pravico si vsem sam podelil, nihče si je ni prisvojil.

Če bom še kdaj izbiral kandidata, bom še naprej uporabljal Google, FB, LinkedIn in skupne znance. Temu se reče background check, ne preverjanje, ali je simpatizer ljubljene politične stranke in ali ima točno določeno barvo kože in spolno prepričanje.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

aycabron ::

Kaj folk ne ve da je facebook javen? To je kot da mi nosil vsa svoje prepričanja na nosu, delodajalcem pa preprečeval di bi ti nos gledali. Kdor je mislil da face neki prvatega, kjer ga ne bo noben jebu za njegove objave, komentarje, slike, skupine, prijatelje in asociacije, je pa res butalc.

Markoff ::

next3steps je izjavil:

A bi ti bil srečen, ker si na forumu napisal, da so Trumpova dejanja po večini idiotska in bi zaradi tega ostal brez šihta?

Mešamo delodajalčevo branje izjav zaposlencev na netu in odpuščanje brez utemeljene podlage? Odpustijo te lahko tudi brez takšnih izjav, to veš, ne?

Vsekakor pa nihče ne bi hotel zaposliti človeka, ki bi javno izražal tako odkrita in pavšalna mnenja, na funkcijo, ki zahteva zelo veliko stopnjo diskretnosti, zaupnosti in diplomacije. Ti bi ga?
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

poweroff ::

Gospa iz afere Piranski zaliv je na Facebooku objavljala precej osebne podatke. Tudi slike iz plaže, pa kdaj gre na kavico.

Torej je jasno, kdo bi zaposlil tako osebo - če je že ti nočeš. ;)
sudo poweroff

PaX_MaN ::

Markoff je izjavil:

Vsekakor pa nihče ne bi hotel zaposliti človeka, ki bi javno izražal tako odkrita in pavšalna mnenja, na funkcijo, ki zahteva zelo veliko stopnjo diskretnosti, zaupnosti in diplomacije. Ti bi ga?

Nihče da ne bi, a? SLOVENIJA REPRESENT
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaposlitev - osebna spletna stran?

Oddelek: Loža
213160 (1730) Boomerang
»

ESČP: nadzor elektronskih komunikacij zaposlenih nedopusten

Oddelek: Novice / Zasebnost
309425 (7859) SeMiNeSanja
»

Evropski varuhi zasebnosti: delodajalci ne smejo preverjati kandidatov na družbenih o (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
9225342 (21010) PaX_MaN
»

Nemčija bo hudo kaznovala sovražni govor (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
13031303 (28024) Mavrik

Več podobnih tem