» »

Dell XPS 13'' 2017 16GB RAM

Dell XPS 13'' 2017 16GB RAM

lolipop2 ::

Si morda kdo lasti tega? Izkušnje?
Potreboval bi v glavnem za Lightroom Photoshop zadeve in mi je 13'' čisto dovolj velik, kolikor ga imam namen uporabljati. Ali obstaja tudi opcija, da si nadgradiš dotičnega?

Zanima me najprej, ali je tole sploh možno dobiti kje v Sloveniji, da ima SLO tipkovnico? Verjetno v tujini, če kupiš, ni variante s SLO tipkami?

Hvala

c3p0 ::

Imam '16 model. Nadgradiš kaj? RAM se ne da, je prilotan, disk se da, Wifi modul se da menjat, tu se pa počasi neha. Ultraportable pač.

Tipke si lahko daš dogravirat, če te motijo umlauti. Sam sem ga dobil par 100€ ceneje v .de.

Han ::

Če ga kupiš pri nas, ima praviloma SLO gravuro.

https://www.enaa.com/oddelki/racunalnis...

https://www.enaa.com/oddelki/racunalnis...

https://www.enaa.com/oddelki/racunalnis...

Za cenejše "refurbished" modele pojdi na www.altstore.si.

lolipop2 ::

Sago: v mislih sem imel disk. Ram sklepam, da je 16 max.

Han, hvala!

A obstaja možnost, da prenosnik kupiš v tujini in ti montirajo SLO tipkovnico?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lolipop2 ()

extr3m3 ::

lolipop2 je izjavil:

Sago: v mislih sem imel disk. Ram sklepam, da je 16 max.

Han, hvala!

A obstaja možnost, da prenosnik kupiš v tujini in ti montirajo SLO tipkovnico?



Glej za CRO tipkovnico?
o_O

lolipop2 ::

Tule gledam dva, ki ustrezata iskanim pogojem:
http://www.mylemon.at/suche/alle_katego...

Ali je razlika samo v WIN10 Home oz. Pro? Kako pa je s priključki? Eden ima USB 3.0, WLAN, Bluetooth, Thunderbolt, drugi pa LAN, WLAN, Bluetooth. A to pomeni, da tadrugi nima USB 3 priključkov?!

Hvala za pomoč

Han ::

computeruniverse.net ima boljšo ponudbo.

Tipkovnico načeloma lahko zamenjaš, a te bodo pri nas kar fino olupili.

Vprašaj na alldea.si in jim malo zateži, za koliko lahko pri severnih sosedih dobiš dotični prenosnik... Ponavadi se da malo 'zdilat'.

Mimogrede, folk še vedno jamra zaradi "coil whine" cviljenja.

http://en.community.dell.com/techcenter...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

lolipop2 ::

Han, a pri 15' je ista težava ali samo pri 13'?

Han ::

Isto.

lolipop2 ::

Jao, pa ko ravno najdem nekaj, kar bi mi ustrezalo.... :-/

Han ::

Vzameš tega in če cvili, ga daš nazaj...

c3p0 ::

Moj ne cvili...

technolog ::

Moj cvili, in to zelo. Tam okoli enih, ko se promet v Londonu mal umiri, ga slisim z drugega konca sobe.

lolipop2 ::

Han, pa bi ga vzeli, če bi ugotovil da cvili?
Škoda, da nimajo še verzije z 1TB

broken/link ::

moj tudi cvili. pa imam 13ko z i7-6560U procom. kolikor sem bral po uradnih dell forumih - ne, ne vzamejo nazaj, ker cvili v "obmocju dovoljenega". je pa tudi to res, da enim cvili od samega zacetka (to se je recimo meni zgodilo), enim pa se to zgodi sele kasneje po dolocenem casu.

kar se pa nakupa v SLO tice - ce kupis novega preko spletne trgovine imas zakonsko nevemkoliko dni, da brez razloga vrnes napravo, ce ti ne odgovarja. Ampak kaj bo potem s tvojim denarjem - ali ti dajo dobropis ali vrnejo dnar, pa koliko casa cakas, da se to zgodi... to je pa spet druga zgodba.

Han ::

Kaj pa ThinkPad X1 Carbon s 14" WQHD ekranom?

c3p0 ::

Ni več 1TB verzije? Moj jo ima. Pa še precej cenejši je bil, ker je bil pač lanski model.

sloxl8 ::

Glede menjave tipkovnice. Sem tudi sam preverjal za točno ta model, pa so mi pri uradnem servisu sporočili, da se tipkovnice ne da zamenjati za SLO layout - ultrabook pač. Edina opcija je dograviranje.

lolipop2 ::

broken/link: hja, vrneš že lahko, če je "nedotaknjen". Kolikor sem bral na Dell forumu, se včasih to cviljenje pojavi, ko obremeniš računalnik, npr. zaženeš Lightroom in Photoshop. To pa pomeni, da ga moraš prej nainstalirati gor in vračilo verjetno ni več možno. Pa tudi če bi bilo, s tem izgubim licenco za LR.

Ah ja, počakati na 2018, če bo kaj bolje, I guess...

Modri dirkač ::

Kompliciras, vzemi (zdaj znizan) 2016 macbook pro 13". V vseh pogledih boljsi laptop.
Imam oba doma.
Everybody lies!

sloxl8 ::

Kakorkoli obračam, je MBP 13,3" z i5, 8GB RAM in 256GB SSD okrog 1500 EUR. Ni ravno top deal.

c3p0 ::

Ni, ne. Izdelava MBP je sicer boljša (touchpad, ohišje, lahko ga odpreš z enim prstom, pri XPS to pozabi), ne upraviči pa toliko višje cene. 200€ bi še rekel, v mojem primeru bi pa bilo skoraj jurja več 8-O

Curly ::

Namesto TVja včasih pogledam kakšen youtube blog in sem opazil, da kar nekaj teh blogerjev macbooke menja za dell xps. Sicer je stvar lahko malo sporna, saj obstaja velika možnost, da so sponzorirani... ampak vsi ga pohvalijo, menda je export time celo boljši kot na macu. Se mi pa zdi to relativno dober feedback, konec koncev ga oni uporabljajo vsak dan in če jim je kul, pol mora bit kul. Tudi sam bi se v primeru nakupa prenosnika v tem rangu odločil za Dell xps.

martincek1 ::

Pri uporabi Premiere Pro je export sigurno krajši zaradi boljših specsov, tle ni debate.

Glede Youtuberjev: Ko uploadaš 15 minut (odlično montiranega) contenta vsak dan, po možnosti v 4K resoluciji, je presneto pomembno če se ti export skrajša za par minut. Takrat so izgled in možni defekti na zadnjem mestu. Če jim med editanjem cvili, pač dajo gor slušalke za $400, ko so konc pa povlečejo ven 2017 MBP za surfanje po netu...

Če si pa kupuješ komp za 5 let in ga ne misliš metat okol kot ključe od avta, je pa stvar mal drugačna.

Curly ::

To je res, želel sem samo izpostavit, da je načeloma XPS boljši. Cviljenje pa vsekakor ni dobro, tud meni ni všeč, ampak kdor se odloča za nakup naj si pa sam pogleda: bo tvegal piskanje, bi rajši boljši izgled, boljši performance, boljši imiđ... potem naj se pa odloči.

lolipop2 ::

Načeloma nimam nič proti MBP. Amapk WINsov sem navajen, znam kaj "uštimati". MBP pa mi zna prestavljati težavo še v tem, da mi ni poznan sistem.
Laptop pa mislim imeti dolgo časa, ker ponavadi nimam živcev za nakupe tehnične robe. Zato bi rad kupil enkrat in takrat OK. :(

Modri dirkač ::

Curly je izjavil:

To je res, želel sem samo izpostavit, da je načeloma XPS boljši. Cviljenje pa vsekakor ni dobro, tud meni ni všeč, ampak kdor se odloča za nakup naj si pa sam pogleda: bo tvegal piskanje, bi rajši boljši izgled, boljši performance, boljši imiđ... potem naj se pa odloči.


S tem se zelo težko strinjam:

1. kot že omenjeno, coil whine
2. dell se precej segreje, tudi pri normalni uporabi in glede na to, da so reže na spodnji strani, je uporaba kjerkoli drugje kot na neki trdni podlagi skoraj nemogoča.
3. trackpad je poglavje zase, pri mbp enostavno ne rabiš miške, ker je trackpad svetlobna leta pred vso konkurenco. Precision win driverji gor ali dol, daljše in bolj kompleksno delo je na dellu (kaj šele na drugih win laptopih) skrajno mučno.
4. TB3 in grafični gonilniki so še zmeraj v "razvojni fazi", pri mbp vse enostavno dela. Sploh ko priklopiš zunanji monitor in scaling dela takoj brezhibno, brez login/logout in občasnih težav z zbujanjem iz sleep mode, in to v kombinaciji z dell monitorji, jao ...
5. Zaslona sta tam, tam. Pri dellu je nadležno nenehno minimalno prilagajanje svetlosti, touch-a skorajda ne uporabljam, ker ne maram mastnih lis.

Tako na hitro, kar me najbolj moti.
Everybody lies!

Modri dirkač ::

6. Zvočniki v macu so v primerjavi z dellom nekje 10 kakovostnih razredov višje.
Everybody lies!

lolipop2 ::

Se pravi, da je MacBook Pro 13.3" Retina (i5, 3.1, 16GB, 512GB, Iris650, TBar) - 2.699,00€ boljša opcija? Pa ne se zdaj it vojne. Zanima me za mašino, ki bi jo imel dolgo (no, kolikor bo mogoče) časa. Ne nameravam menjati in rabim nekaj, kar bo delalo bp.

VANR ::

Poglej še malo Asus ProBook serijo. Jaz sem imel enega iz te serije pa so super- dobra kvaliteta izdelave, baterija in specs-i za ceno. To so v bistvu poslovne verzije ZenBook-ov: https://www.asus.com/Laptops/ASUSPRO-Se... . Pa še 3-letno garancijo imajo, kar je že kar redko dandanes.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: VANR ()

Curly ::

Z lahkoto lahko vzameš xps brez zaslona na dotik, če ga ne rabiš, hardware je nedvomno boljši, glede piskanja je tko kot je tukaj apple zmaga. O ceni se niti ne bom pogovarjal, ker menim da niti nista primerljive.
Vseh ostalih 4, 5.? Lastnosti je pa bolj apple fanboy izgovorov oz. Preferenca uporabnika, tebe lahko moti, nekomu je pa všeč, ali pa tega niti nikoli ne bo uporabljal- npr. Thunderbolt.

Zaslon na dotik je pa super na konferencah, sestankih, ko v postelji pregleduješ slike, na terenu. Žal bo trajalo še kakšno leto, da pride tudi na macbook.

P.s. če bi osebno imel namen zapravit 3kEUR za prenosnika bi tudi razmislil o mbp,vendar bi poleg tega verjetno nabavil še en konkreten workstation z windowsi. Se boš moral najprej odločit koliko denarja imaš in kaj dejansko želiš oz. Potrebuješ.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Curly ()

lolipop2 ::

Saj, ravno zato sem v štartu izbiral Dell. Za 2K dobim super mašinco. Ne vem, kako da ne zrihtajo ta cvilež. Me pa zanima, da če to enkrat porihtajo, a bo obstajal kak popravek za tiste, ki jim cvili. :-/ Dileme dileme

Curly ::

Dvomim, da za cviljenje obstaja rešitev, mogoče če bi zamenjal komplet cvileč del. Sicer pa več sreče pri prihodnji seriji:))

lolipop2 ::

Pa ne štekam Dell firmo. Vedo, da obstaja težava, pa kar nič. Kolikor sem bral na njihovem forumu, je to obstajalo že 2016. A jim ni v interesu tega porihtat?!
Btw, kdaj pa delajo "novo serijo"? Šele 2018?

Modri dirkač ::

Vedo tudi za težave z njihovimi monitorji in DP1.2, mst itd., kaj šele epic tb3 dock fail.
Everybody lies!

lolipop2 ::

Najbolš, da kar neham brat :-/

broken/link ::

Han je izjavil:

Kaj pa ThinkPad X1 Carbon s 14" WQHD ekranom?

tole ti je tudi opcija. Nimam izkušenj z njim, ampak sodelavcu je povšeči.

dj_uro ::

kaj pa naprimer ASUSov UX501VW?
vw-klub.si

lolipop2 ::

Težko je sedaj, ko se človek napali na nekaj, kar mu overall deluje top. Pa še 13' je fajni. Mogoče pa vseeno riskiram to cviljenje.

steev ::

:|

Curly ::

steev je izjavil:

Kaj pa ta?
https://www.cyberport.de/asus-b9440ua-g...

Splača se ti pogledat tud take alternative, mogoče niso top kot naj bi bil XPS ali pa MPB, definitivno pa gre za solidne zadeve, poglej še acer in lenovo, mogoče HP, skoraj vsak proizvajalec ima nekaj.

VANR ::

https://www.asus.com/Laptops/ASUS-ZenBo...

Tale je tud bolj "premium" laptop.

sebek1 ::

Če misliš primarno uporabljat touchpad, kupi macbooka, to se windows zadeve skrijejo. Če misliš primarno uporabljat miško pa kupi windows mašino. Tracking miške, scrolling, UI je na macbooku zanič. Tak, da jaz bi se na podlagi tega odločil.

c3p0 ::

Miško se da na macu porihtat na nivo win, npr. z USB Overdrive. Medtem trackpada na win ne moreš porihtat, ker je strojno inferioren. XPS-ov "precision" trackpad je le par generacij za macovimi.

lolipop2 ::

Jaz se definitivno nagibam bolj k XPS, ker mi bolj ustreza Win okolje. Sem včeraj malo pregledal youtube za to cviljenje pa ne vem, ni mi delovalo tako grozno. Pri nekaterih se niti slišalo ni. A je to res tako glasen problem?!

Katero slo trgovino pa priporočate, da bi naročil laptop? Da lahko povem specifikacijo, pa po možnosti še barvo in da zrihtajo? Za totega Dell mislim.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik za oblikovanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
528208 (4639) m0LN4r
»

Nasvet za prenosnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
141172 (923) solatko
»

Ultrabook

Oddelek: Kaj kupiti
212483 (1910) fortycc
»

Dell XPS 13 ali 15 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6910524 (6784) Mavrik
»

Dell XPS 15 vs. Lenovo X1 Carbon (4th gen) vs. Macbook pro 15

Oddelek: Kaj kupiti
314001 (3318) Invictus

Več podobnih tem