» »

Nakup rabljenega avta z lizingom

Nakup rabljenega avta z lizingom

petra1234 ::

Zdravo.

Potrebovala bi opis oz. potek pri prodaji oz. nakupu avta.

Kupiti želim avto, ki ga gospa prodaja. Gospa za ta avto plačuje še lizing.
(Ne vem če je to pomembno, a avto je star 2 leti, malo vožen, dobro ohranjen.)
Gospa za avto želi 9000 evrov, kar direkt - gotovina.
Ni problem znesek. Toliko denarja imam.
Problem je, ker ne vem kako poteka to, da ona še plačuje ta lizing, kar pomeni, da ona ni lastnica tega avta, ampak je le "šofer" ;) tega avta.
S kom jaz podpišem pogodbo? Z njo? Z lizing hišo?

Oz. ne vem kako in kaj? Gospa je sicer rekla, da greva kar direkt na UE in da bi ona tam položila ta denar lizing hiši.
In potem narediva prepis?
Realno ali ne?

Hvala za odgovore že naprej.

lp

Petra
  • spremenil: Mavrik ()

petra1234 ::

In upam, da je razvidno iz vprašanja - zgoraj opisanega kaj me moti, ker drugače niti ne znam povedat/ napisat.

LP

Petra

K0l1br1 ::

Denar mora iti leasing hiši. Leasing hiša mora dati pooblastilo, da ona sploh lahko naredi prepis. Ali pa ga naredi direkt leasing hiša, ki bo podpisala pogodbo. Ona pa mora rešiti svoje razmerje z leasing hišo.
Kar ima ona v glavi, je vse po domače.

jero_no1 ::

Mogoče bo še najbolš, da pokličeš v lizing hišo, kjer gospa plačuje lizing in se točno pozanimaš.

fikus_ ::

Lizing hiša je lastnik avtomobila, torej so oni pravi naslov. Verjetno boš prevzela lizing. Sedanja "voznica" se mora s tem strinjati (in s pogoji lizing hiše) in to je bolj kot ne vse.

AndyS ::

Sedanjo voznico verjetno boli polog, ki ga je morala dati. Sedaj pa odvisno koliko ga je bilo

NikolormousB ::

Pred nekaj leti sem bil v podobni situaciji. Prodajal sem dobro leto star avto, za katerega sem plačeval lizing. Poklical sem lizing hišo in povedal, da bi avto lahko prodal. Poslali so mi obračun, koliko sem jim še dolžan in papirje za prenos lastništva. Šel sem na banko, plačal kar je od lizinga ostalo in potem avto normalno prodal kupcu.

Ne vem sicer kakšen znesek je gospa še dolžna, ampak pri meni je bilo tako, da sem lizing hiši plačal več, kot sem dejansko dobil kupnine. Lizing hiše namreč večino stroškov in obresti obračunajo v prvem letu ali dveh zato je poplačilo takrat najdražje. Če gospa nima keša, da bi v naprej plačala lizing, malo pazi, da ji ne boš kar brez pogodbe dajal keša v roko.

val46 ::

Variant je več. Lahko prevzameš njen lizing in normalno plačuješ njene položnice od dneva prevzema avta dalje(seveda moraš za to imeti pooblastilo lizing hiše in z njimi sklenjeno pogodbo o plačilu lizinga+odvisno od lizing hiše boš morala najbrž it na tehnični ali UE narediti novo prometno dovoljenje,na katerem boš napisana ti kot uporabnica avta).Po vsej verjetnosti bo ta gospa hotela tudi kaj odkupnine. Odvisno kolk je sedaj ta avto vreden na tržišču in kolk je potrebno še plačat lizing hiši. Najbolje da pokličeš na lizing in se pozanimaš za točno določen avto...kolk ima še za odplačat in kolk je prodajna cena po eurotaxu tega avta. Najhitreje boste rešili tako,da greste na lizing hišo in povesta,da bi ona pač rada ta avto prodala(se ga znebila drugače povedano,ker prodat nekaj kar ni tvojega ne moreš) in naj vam naredijo predračun za predčasno poplačilo lizinga...

Da pa ne bom sam filozofiral, naj povem moj primer. Imel sem 5 let star avto,katerega sem pred tolk leti kupil novega iz trgovine in takrat sklenil pogodbo z lizingom.Plačeval sem 190€ na mesec.No,po 5ih letih sm tam avto hotel prodat in sem se na lizingu pozanimal,kolk sm jim še dolžan,v primeru,da jim avto danes(takrat) odplačam. In sem dobil pojasnilo, da sem jim dolžan na tisti dan še 3600€.Ker je tržna vrednost mojega avta takrat bila na avtonetu med 6.500 in 8000€,sem ga dal v oglas za 7.500€.Kupca sem dobil,mu lepo razložil situacijo in se je strinjal s tem, da greva na lizing,kjer on plača tistih 3600€ mojega dolga do lizing hiše+ da mi še meni da 3500€.Ko sva na tak način plačala lizing hiši tistih 3600€,sem jaz dobil potrdilo,da je moj dolg do lizing hiše poplačan in da grem s tem potrdilom na tehnični,kjer mi so potem spremenili(naredili novo prometno) na moje ime. Nato sva kar tam na tehničnih naredila z novim lastnikom prepis in je avto prešel v njegovo last.

Tolk o tem...upam da sem ti kaj pomagal.Sicer pa,kot sm ti že zgoraj napisal...prvo se pozanimaj na lizing hiši kaj pa kako, denarja tej gospe pa dokler nimaš vseh stvari preštudiranih in objasnjenih nikakor ne dajat.

Lp

...:TOMI:... ::

Tvoj opisan postopek ima po moje en korak preveč. Namesto, da bi bil novi lastnik 2. lastnik, je tako postal 3. lastnik.

Lizing hiša, ti, novi lastnik. Ti si bil po moje čisto brez potrebe lastnik tistih nekaj minut.
Tomi

MadMicka ::

Kot rečeno petra1234, pozanimaj se pri lastniku, tj. lizing hiši. Samo pazi, da se ne bo zgodilo, da bi ti plačala za rabljen avto enako kot za nov, zdejšna lizigojemalka pa bi se zastonj vozila dve leti.

Tomi, glih to ni nujno res, odvisno za koliko ga je prodal. Očitno za zelo dobro ceno, zato se mu je splačalo, da obroke poplača do konca in ga sam proda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

...:TOMI:... ::

Jaz kot novi kupec bi raje bil na papirju 2. kot 3. lastnik. Ja, lahko se mu je splačalo. Lahko bi se tudi dogovorili z vsemi 3 strankami v postopku, kaj in kako, da se čim manj komplicira.
Tomi

val46 ::

Stvar je bila v temu, da novi lastnik ni hotel prevzeti lizinga,ker bi ga prišlo dražje.Meni so namreč takrat naredili predračun za poplačilo ostalega dolga do lizing hiše,brez obresti za zadnji dve leti,kot bi še mogel jim plačevat(namesto 3900 kot bi še mel za poplačat,če ne bi predčasno plačal, sem plačal 3600-govorim o cca zneskih,par evrov gor al dol).In četudi bi novi lastnik prevzel lizing in takoj naslednji dan hotel plačat preostali dolg,bi ga prišlo dražje zaradi nekih administrativnih stroškov itd. Ne spomnim se zdaj vsega natančno kolko in zakaj,ma vem da je bil en "hakeljc".Zato sem svoj primer podal le kot okvirni,zraven pa dodal,da naj se dostična gospa ali gospodična pozanima za konkreten primer,ker je najbrž odvisno tudi od same lizing hiše.Ne delujejo vse po istem kopitu in vsaka ma neke svoje "fore".

Tisto,2.ali 3.lastnik, ti je pa v kolikor kupuješ avto za naslednjih recimo 10 let,najbrž čisto vseeno.Drugače je,če si prekupčevalc al kej tazga.Jst zase vem,da če kupim 5,6let star avto zase,ga mam namen zgurat do konca v naslednjih letih in četudi bi ga čez recimo 10 let hotel prodat,bi takrat imel avto 15 let in krepko čez 300000km in kaj dosti zanj tko in tko ne bi upal ne vprašat,kaj šele dobit.Tko da,tisto,1.2.ali 3.lastnik je v teh primerih čisto brezpredmetno.V mojem primeru je novi lastnik točno vedel kaj kupuje in na kak način,tko da to ni igralo nobene vloge.Kupobal je namreč zase in ne za nadaljno prodajo.In vam povem,majstr se še zdaj vozi prov lepo z njim(4 leta od tega je kupil)in nima nobenih težav.Včasih se kje celo srečamo in spijemo kako kafečke al pivo in si kej povemo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uvoz avtomobila iz tujine

Oddelek: Na cesti
4524251 (4322) benjaminp
»

eUprava - status vozila (v postopku od...)

Oddelek: Na cesti
172891 (2137) zk_eu
»

Zakaj se prodajajo malo rabljeni avtomobili ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9517637 (14654) rejven
»

Leasing vprašanje

Oddelek: Na cesti
72680 (2391) smacker
»

Avto iz Nemčije vreden 30K za 15K (lizing hiša ga je zaplenila). Je to nateg? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6118578 (16016) T0RN4D0

Več podobnih tem