Forum » Pomoč in nasveti » Slike prenešene iz interneta
Slike prenešene iz interneta
tv6865 ::
Pozdravljeni, iz interneta sem si prinesel večjo količino slik, ki so v neznanem formatu. Za odpiranje lahko uporabljam slikarja, vendar ne morem dat kjlukice pod možnost datoteke te vrste vedno odpri z izbranim programom.
Ko grem na sliki pod lastnosti mi piše pod Vrsta datoteke: Datoteka.
Ali se da kako zrihtat da bi bile slike vidne v kakem ACD Systemu ali pa kako drugače rešit zadevo.
LP
Ko grem na sliki pod lastnosti mi piše pod Vrsta datoteke: Datoteka.
Ali se da kako zrihtat da bi bile slike vidne v kakem ACD Systemu ali pa kako drugače rešit zadevo.
LP
Lonsarg ::
Vrste datotek se definirajo preprosto po besedilu za zadnjo piko(.jpg za slike).
Če ne moreš spremeniti s katerim programom odpiraš potem sploh nobene pike nimaš da bi definiral tip. Preprosto preimenuj v tisti format v katerem že veš da je;)
Če ne moreš spremeniti s katerim programom odpiraš potem sploh nobene pike nimaš da bi definiral tip. Preprosto preimenuj v tisti format v katerem že veš da je;)
tv6865 ::
Sedaj sem dal končnico .jpg zraven pa zadeva deluje. Bo potrebno ponovit za vseh 500 slik.
K0l1br1 ::
Včasih smo takole
Rename *.* *.JPG
Testiraj v ločenem direktoriju, morda bo delalo, drugače pa bi acdsee moral imeti batch rename.
Rename *.* *.JPG
Testiraj v ločenem direktoriju, morda bo delalo, drugače pa bi acdsee moral imeti batch rename.
otago ::
Poglej za Nikon Project. Je bil taksen easy, free software za manipulacijo slik, tam je delalo.
https://www.howtogeek.com/111859/how-to...
https://www.howtogeek.com/111859/how-to...
kunigunda ::
Ce ti ime ni pomemben, potem oznaci vse (Ctrl-A), preimenuj (F2) pa napisi npr slika.jpg in ti bo vse preimenoval, slika.jpg,slika(1).jpg itd...
filip007 ::
Irfanview uporabi ali pa če jih preimenuješ pod cmd.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako smiselno urediti zbirko datotekOddelek: Programska oprema | 2253 (2095) | c3p0 |
» | Spreminjanje vrste datotekeOddelek: Pomoč in nasveti | 1886 (1739) | Okapi |
» | Programček za spreminjanje filov...Oddelek: Programska oprema | 744 (744) | opeter |
» | Ime Priimek v Ime_Priimek (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 5024 (3984) | Doman |
» | preimenovanje 700 slik naenkratOddelek: Programska oprema | 1985 (1734) | Mercier |