Forum » Programska oprema » preimenovanje 700 slik naenkrat
preimenovanje 700 slik naenkrat
iskra ::
pozna kdo kaj takega?
700 slik preimenovat je pa kr precej ročnega dela ...
ali3n ::
freevare, dela ko šus... batch conversion/rename... simple&usefull...
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Brane2 ::
v bashu bi slo z necem v tem stilu:
novoime=1
for filetek in _ime direktorija_ do
mv _ime_direktorija_/filetek _ime_direktorija_/$novoime.jpg
done
# bipni, ko koncas
echo $"\a"
Fertik deu !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
EZ2BHard ::
Brane2, to ti ne bo delalo. V vrstici z mv si namrec najprej pozabil zapisati $ pred filetek, ampak tudi, ce se tam ne bi zmotil, ti tole ne bi delalo, oz. bi ti unicilo vse datoteke razen zadnje (ker bi jih kar vse po vrsti preimenovalo v 1.jpg). Jaz za taksne zadeve uporabljam Perl, npr.:
ls -1 *.jpg | perl -ape 's/^(.*)$/sprintf("mv \"$1\" novoime-%03d.jpg",++$i)/e;' | sh
Prednost te resitve je, da z minimalnimi spremembami dela povsod, kjer lahko uporabljas Perl. Torej hitro po ActivePerl for Windows. Verzija tega mojega enovrsticnega umotvora za Windows bi se glasila nekako takole (v MS-DOS oknu):
dir *.jpg | perl -ape 's/^(.*)$/sprintf("move \"$1\" novoime-%03d.jpg",++$i)/e;' > preimenuj.bat
Nato samo pozenes preimenuj.bat in vse datoteke bodo po vrsti preimenovane v imena oblike novoime-035.jpg. Jaz v taksnih masovnih preimenovanjih uporabljam se regularne izraze za dodatno selektivno spremembo imen datotek, ampak ne bom vas zdaj moril s tem, mogoce kdaj drugic.
Brane2, to ti ne bo delalo. V vrstici z mv si namrec najprej pozabil zapisati $ pred filetek, ampak tudi, ce se tam ne bi zmotil, ti tole ne bi delalo, oz. bi ti unicilo vse datoteke razen zadnje (ker bi jih kar vse po vrsti preimenovalo v 1.jpg). Jaz za taksne zadeve uporabljam Perl, npr.:
Yeah, right. Za tistim mv je treba dodati v verziji 0.91 se:
novoime=$novoime+1
ob popravku filetek v $filetek, seveda...
Mea culpa...
BTW: tvoja resitev je enovrsticna, samo tezko upravicuje ravno perl. Tole bi lahko izvedel tudi z Bash-om ali cem drugim.
PS: Aja, argument je bil prenosljivost. Stekam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
PAc skombiniras zeljena orodja preko cevovodov in v skriptu meces not slikce, ven pa padajo na drugem koncu ustrezno predelane...
Ce ne drugega, podpira Gimp (Linux verzija GNU Photoshopa ) Script Fu - skriptiranje.
Napises torej lahko kratek programcek, ki slike nalozi, jih spremeni in posejva.
Seveda verjetno zna tudi Photoshop, vendar je Gimp zastonj...
EZ2BHard ::
Brane2, tudi to ne bo v redu, nastal bo namrec niz oblike 1+1+1, v originalni verziji pa manjka se podpicje in namesto direktorija bi morala biti maska. No, ce bo kdo slucajno preizkusal zadeve, ki jih tukaj pisemo, naj poskusi verzijo 0.92 za (ba)sh, ki deluje pravilno :
i=0; for file in *.jpg ; do i=$[$i+1]; mv "$file" novoime-`printf %03d $i`.jpg; done
ali3n: vse se da "pes". Kaj tocno bi ti rad naredil, oklestil datoteke na doloceno velikost? Drugace sem pa jaz bolj zagovornik operacijskega sistema FreeBSD, ceprav Linux tudi uporabljam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: EZ2BHard ()
BigWhale ::
Gandalfar ::
convert -size 120x120 cockatoo.jpg -resize 120x120
+profile "*" thumbnail.jpg
In this example, '-size 120x120' gives a hint to the JPEG decoder that the
image is going to be downscaled to 120x120, allowing it to run faster by avoid-
ing returning full-resolution images to ImageMagick for the subsequent resizing
operation. The output image. It will be scaled so its largest dimension is
120 pixels. The that might be present in the input and aren't needed in the
thumbnail.
iskra ::
tista varianta z windows explorerjem mi ne diši preveč k dela (1) namesto recimo (001) in pol mi meša zadeve ...
infranview al kar je že pa bom zdej naložu d preizkusim zadevo ... tnx
Mercier ::
tista varianta z windows explorerjem mi ne diši preveč k dela (1) namesto recimo (001) in pol mi meša zadeve ...Jup, bedasto. Komot bi naredili bolje, če so se že lotili.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Batch image resizeOddelek: Zvok in slika | 1692 (1520) | KoMar- |
» | for zanka v cmdjuOddelek: Programska oprema | 1587 (1424) | ;-) |
» | Ime Priimek v Ime_Priimek (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 4965 (3925) | Doman |
» | Project IGI - Glasba iz igre v WAV pa se jo ne da odpret...Oddelek: Igre | 1092 (1026) | R33D3M33R |
» | Program, ki bi pomanjšal več slik naenkrat!Oddelek: Programska oprema | 1573 (1415) | ajagodnik |