Forum » Programiranje » Cenejsi mikrokontrolerji
Cenejsi mikrokontrolerji
boss-tech ::
Malo bi se rad igral in se naucil sprogramirat kaksen kontroler, ter kontroliral kaksne lucke, motorcke in podobno. Za kaksne lastne igrace.
https://onion.io je kar poceni, ampak imajo probleme. Se kaj podobnega?
Arduino in podobno je start kit okoli 100EUR?
https://onion.io je kar poceni, ampak imajo probleme. Se kaj podobnega?
Arduino in podobno je start kit okoli 100EUR?
- spremenil: boss-tech ()
SaXsIm ::
Ne se hecat. Nabavi en arduino nano, pa dokupi, kar se ti zdi, da boš rabil. 15 - 20 EUR je več kot dovolj za vse skupaj.
SaXsIm
Nublet ::
Če nimaš izkušenj s programiranjem mikrotov je arduino najboljša izbira, za njim pa kak RPi če boš potreboval "pravi" sistem.
Dodatno lahko tudi esp8266 nabaviš, vendar če si začetnik je arduino dobra izbira že zaradi obilo tutorialov in knjižnic na netu.
Dodatno lahko tudi esp8266 nabaviš, vendar če si začetnik je arduino dobra izbira že zaradi obilo tutorialov in knjižnic na netu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nublet ()
Siddh ::
http://www.ebay.com/itm/Starter-Kit-UNO...
To je dovolj za start kit, moraš pa še arduniota po želji dokupit. Potem pa počasi dokupiš LCD pa kakšen H-most za motorčke pa bo.
To je dovolj za start kit, moraš pa še arduniota po želji dokupit. Potem pa počasi dokupiš LCD pa kakšen H-most za motorčke pa bo.
Vidim da je kar cenejse. Potem npr rabim https://store.arduino.cc/arduino-nano
Ter npr dodatki kot so senzor za temp, diode, motorcek al kaj podobnega. Za zacetek vsaj led diode. Da se malo igram s tem. Kar se tice programiranja imam izkusnje na drugih podrocjih. Tako da verjetno ne bo problem.
Potrebujem se kaj drugega?
Ter npr dodatki kot so senzor za temp, diode, motorcek al kaj podobnega. Za zacetek vsaj led diode. Da se malo igram s tem. Kar se tice programiranja imam izkusnje na drugih podrocjih. Tako da verjetno ne bo problem.
Potrebujem se kaj drugega?
Zgodovina sprememb…
kuman
To je neka kopija ali kako? Ni mi cisto jasno. Imas pa polno vsega
To je neka kopija ali kako? Ni mi cisto jasno. Imas pa polno vsega
Zgodovina sprememb…
Siddh ::
Tale ne pošilja v slovenijo. Je pa menda kopija. Itak ni razlike proti originalu, razen tu pa tam kak gonilink ne dela iz prve, potem pač probaš drugo verzijo gonilnika.
Bom verjetno vzel kar poceni kopijo, toliko da se začnem učit, preizkusim zadeve. Pol pa že vzamem kaj boljšega.
A se kdo ubada s tem? Npr kontrola motorčkov, LED, kontrola preko bluetootha itd.
A se kdo ubada s tem? Npr kontrola motorčkov, LED, kontrola preko bluetootha itd.
Zgodovina sprememb…
dottor ::
Če boš rabu driver za kitajca povej imam eno verzijo ki deluje brez problema
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
Highlag ::
Za učenje lahko nabaviš tudi kakšno platformo, ki jo podpira mbed.
Recimo tole: FRDM-KL46Z
Razvojno okolje uporabljaš preko brskalnika, lahko pa projekte nato eksportiraš tudi v profi orodja (Keil). Na voljo je tudi en kup projektov s katerimi si lahko pomagaš na začetku.
Recimo tole: FRDM-KL46Z
Razvojno okolje uporabljaš preko brskalnika, lahko pa projekte nato eksportiraš tudi v profi orodja (Keil). Na voljo je tudi en kup projektov s katerimi si lahko pomagaš na začetku.
Never trust a computer you can't throw out a window
Ribič ::
Jaz tudi glasujem za Arduino Nano ali pa kakšno kopijo omenjene plošče. Nanj direktno priklopiš USB v računalnik, ploščo pa zapičiš v breadboard in že lahko izdeluješ prototip.
Vse ribe so mi pobegnile!
d_DJ ::
Jaz ti prodam STM32F4 Series za 10€, kupil sem ga ker sem mislil, da ga bom na FRIju rabil, pa sem ga vsega enkrat uporabil. Zdaj mi bolj kot ne leži v predalu.
FX6300B ::
priporočam arduino mega, se ga dobi z kitajske(aliexpress) za 7$ imam 2 brez slabih izkušenj itd..
ko se ravno pogovarjamo me pa zanima če kdo ve da bi obstajalo kaj podobnega ESP8266 s tem da bi bilo več pinov okrog 30 mogoče ?, sedaj uporabljam esp + mega2560 samo bi bil za nek projekt če bi hotel priklopiti gor TFT zaslon bi bil mega prešvoh
ko se ravno pogovarjamo me pa zanima če kdo ve da bi obstajalo kaj podobnega ESP8266 s tem da bi bilo več pinov okrog 30 mogoče ?, sedaj uporabljam esp + mega2560 samo bi bil za nek projekt če bi hotel priklopiti gor TFT zaslon bi bil mega prešvoh
May the force be with you!
Cervantes ::
Arduino je cukrček, res.
Sem pa hotel z njim krmiliti periferijo preko wifija, pa se mi ustavilo.
Rabiš cajt.
Sem pa hotel z njim krmiliti periferijo preko wifija, pa se mi ustavilo.
Rabiš cajt.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nodeMCU, ESP8826Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 787 (725) | mujek |
» | Avtomatika za sončni kolektor (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11263 (7427) | FX6300B |
» | RPi, Arduino... Alternative?Oddelek: Strojna oprema | 1670 (1036) | opeter |
» | Arduino in luči (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12063 (9689) | FX6300B |
» | Programiranje preprostega robotaOddelek: Programiranje | 4925 (4192) | Rias Gremory |