» »

Programiranje-rekurzije

Programiranje-rekurzije

Zixan ::

Pozdravljeni,
Rad bi vprašal, če pozna kdo kakšno stran ali ima pri sebi primere naloge iz rekurzij, ki niso pretežke. Nivo težavnosti rekurzij, ki bi jih rad reševal so podobne tem:
-Izpis vseh kombinacij dolžine 3 od 0 do n
-Izpis vseh permutacij od 0 do n
-Na koliko različnih načinov lahko postavimo n kraljic na šahovnico velikosti n*n
-v 2d tabeli kako priti iz zgornjega levega do spodnjega desnega kota, da bo vsota največja/najmanjša, če se lahko premikamo samo dol in desno
itd.
Sam sem že malo iskal na netu, a so večinoma problemi bili prelahki ali pretežki.
Lep pozdrav in v naprej se zahvaljujem za pomoč

BivšiUser2 ::

Za kraljice poglej med zapiski ( če jih imaš), pa tudi kombinacije smo delali na tablo (Keri faks si?).
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Zixan ::

FRI, žal ne iščem rešitev na probleme, ki sem jih omenil, ampak nove na katerih bi lahko še malo vadil.

AndrejS ::

Izpis vseh map in podmap na disku

Aja sorry spet nisem bral. Jaz bi na tvojem mestu naredil program, ki odpre in gre določenem direktoriju, si zapiše ime objekta, če je stvar datoteka, če pa je direktorij pa še enkrat pokliče funkcij ki odpre in gre po trenutnem direktoriju. Na koncu naj stvar izgleda takole:

DirektorijX
+t.txt
+glasba.mp3
+DirektorijY
-+datoteka.docx
-+datoteka1.pptx

Boš zajel praktično rekurzijo & pisanje v datoteko.
EDIT: me je AndrejS prehitel

Zgodovina sprememb…

Jst ::

Rekurzije ti morajo "zlezti pod kožo". To je takšen ne-zdrava-kmečka-pamet primer, pri kateri naloge malo pomagajo, vsaj vsem, ki sem jim jaz razlagal, in ko so dojeli, so ponavadi dojeli za VSE. All or nothing.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst je izjavil:

Rekurzije ti morajo "zlezti pod kožo". To je takšen ne-zdrava-kmečka-pamet primer, pri kateri naloge malo pomagajo, vsaj vsem, ki sem jim jaz razlagal, in ko so dojeli, so ponavadi dojeli za VSE. All or nothing.

Mah, odvisno če štekaš primer. Sem rešil par nalog z rek., na starih izpitih, kjer iteracija tudi opravi svoj job, pa sem na izpitu pogorel pri obeh nalogah z rekurzijo.

mojster_joni ::

v učwnju se pol sranja dela rekurzivno v praksi iterativno ker je rekurzija prepočasna

Kaj se splača sploh reševati rekurzivnega v praksi? Razen dela z direktoriji?

towers of hanoi

Jst ::

V praksi? Primerov je toliko, da ne vem ali sploh resno misliš.

Res pa je, da z rekurzijo pridejo druge stvari. Ampak če lahko problem rešiš iterativno, ne uporabljaj rekurzije, samo da izgleda kul.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

johnnyyy ::

BivšiUser2 je izjavil:

Parktično kjer koli, kjer imaš povezane enake/podobne objekte. Jaz sem veliko rekurzij uporabljal za programiranje filesystema in grafične knjižnjice. Pri FSju npr blok vsebuje informacije od naslednjega bloka, ta od naslednjega itd. pri GUI pa windowing, torej okno v katerem imaš n oken in v teh oknih spet okna itd. Dejansko lahko z rekurzijo elegantno rešiš iskane po teh podsistemih.

OrkAA ::

Pri rekurziji je treba paziti, ker imajo nekateri jeziki, npr. Python omejitev "Maximum recursion depth". Kar pomeni, da program vrne exception, ko je dovolj globoko v rekurziji. Pri CPythonu je to vecinoma 1000 nivojev.

OrkAA je izjavil:

Pri rekurziji je treba paziti, ker imajo nekateri jeziki, npr. Python omejitev "Maximum recursion depth". Kar pomeni, da program vrne exception, ko je dovolj globoko v rekurziji. Pri CPythonu je to vecinoma 1000 nivojev.

to majo vsi razen če ima računalnik neskončno resourcev

OrkAA ::

To ni res, vecina low-level jezikov, ti dovoli rekurzijo dokler ne zafilas stacka. Python jo eksplicitno limitira ze veliko prej.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Java metode;

Oddelek: Programiranje
354910 (4102) ragezor
»

JAVA Program brez rekurzije

Oddelek: Programiranje
61215 (1010) noraguta
»