» »

Telefon v kopalnici ob tuširanju?

Telefon v kopalnici ob tuširanju?

Domobrancek ::

Pozdravljeni. Imam eno hitro (in ne preveč pametno) vprašanje: Lahko telefon crkne, če nima IP ratinga in ga imaš, ko se tuširaš v kopalnici. Bi ga lahko kondez uničil v tem primeru ali ne? Sam ga običajno nimam s seboj danes pa sem ga imel in se mi je posvetilo, da to verjetno ni ravno najbolše :D

Hvala

Furbo ::

Odvisno od velikosti kopalnice, koliko pare zgeneriraš, prezračevanja, koliko špricaš naokoli...
...jaz ga imam vedno, ker folk po murphiju kliče ravno tedaj, seveda kje na kaki polici, ne ravno pod tušem :)
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Unknown_001 ::

Kupi wasserdicht telefon.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Mare2 ::

Nekateri tuširajo svoje pse, nekateri telefone... :)

Sicer pa vlaga lahko "pokvari" GSM do te mere... glej prve zadetke v googlu.
https://www.google.si/search?q=v+stik+z...
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

gumby ::

Vsako napravo se da uničiti, če se dovolj dolgo ukvarjaš z njo.
my brain hurts

Machete ::

Furbo je izjavil:

Odvisno od velikosti kopalnice, koliko pare zgeneriraš, prezračevanja, koliko špricaš naokoli...
...jaz ga imam vedno, ker folk po murphiju kliče ravno tedaj, seveda kje na kaki polici, ne ravno pod tušem :)

Kot da bo konec sveta, če pokličeš nazaj čez 3 minute.
Jaz ga ne vlačim v kopalnico, ko se tuširam. Naredim preveliko savno.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

RejZoR ::

Ne vem kako aparati zdržijo v deželah kjer je 100% vlaga v zraku skozi večino leta? Vse zoksidira in crkne po 2 mesecih?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Da.

jype ::

A bi koga zanimal mobilni telefon, ki ima na hrbtni strani vdelane ščetine?

Sprašujem za kolega.

shadeX ::

Domobrancek je izjavil:

Pozdravljeni. Imam eno hitro (in ne preveč pametno) vprašanje: Lahko telefon crkne, če nima IP ratinga in ga imaš, ko se tuširaš v kopalnici. Bi ga lahko kondez uničil v tem primeru ali ne? Sam ga običajno nimam s seboj danes pa sem ga imel in se mi je posvetilo, da to verjetno ni ravno najbolše :D

Hvala

Praviloma ne. Naj ti povem svojo izkušnjo.

Kot študent pred 10 leti delal na - 20 stopinj. Poleti so bila temperaturna odstopanja ogromna (zunaj v senci 30, notri -20, pomeni 50 stopinj razlike). Imel sem HTC Desire (2010 model) in ga nosil vedno v žepu bunde. V hladilnici sem bil lahko tudi po uro ali več (predstavljaj si če daš ti litersko flaško vode na -20 za eno uro, ti v tem času zmrzne), no s telefonom ni bilo skoraj nič drugače (s tem da je bilo lahko v žepu malo bolj topleje ampak še vedno velik minus).

Ko sem prišel ven na 30 stopinj (oz. na soncu še več), je telefon postal dobesedno moker. Lahko si ga brisal kolikor si želel, ampak se je kar spotoma močil naslednjih nekaj minut.

Indikator je vedno ostal bel in nepobarvan, telefon je še danes v uporabi in deluje. Edino škodo, ki je naredila hladilnica je bilo to da se je baterija hitro "pokvarila". Po kakem letu je bila popolnoma fuč in sem jo moral zamenjati. In to dvakrat (dokler sem delal tam).

Glede na to izkušnjo, pravljice ki jih servis pravi okol v stilu "telefon ne sme bit na vlagi ker se indikator pobarva" in podobne cvetke, jaz pač ne padam.

P.S

Ne vem zakaj potrebuješ telefon v kopalnici, ampak za glasbo poslušat lahko simpl nabaviš bluetooth zvočnik za 20EUR, katerega povežeš preko telefona, ki ga pustiš nekje blizu kopalnice :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

Saj nima veze na kaj ti padaš, veze ima kdo ti ta telefon zavrne v garanciji :)
In seveda ima vseh nekaj tisoč telefonskih modelov, ki so na trgu naprej od leta 2010, iste indikatorje in ohišja kot tvoj htc.

vuki ::

Najboljši odgovor si si podal že sam, kaj ti bo sploh telefon v kopalnici med tuširanjem!!! Zakaj, se boš javil, če te kdo kliče, če dobiš sms, tweet, karkoli....
Vzemi si čas zase, tistih par minut ne boš nič zamudil!

Mare2 ::

Lahko ga ravnotakrat kaka beyba pokliče. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

jype ::

Mare2 je izjavil:

Se bo pač po sili razmer malo delal hard to get, pa kaj.

Unknown_001 ::

jype je izjavil:

Mare2 je izjavil:

Se bo pač po sili razmer malo delal hard to get, pa kaj.

Saj je včasih tako še bolje. Pač logika gre nekako takole, da zaposlen človek, ki ima kaj za početi v življenju ni za druge dosegljiv v isti sekundi ampak z zamikom ;)
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vigo električni radiator z ip 24 standardom

Oddelek: Loža
182253 (1639) nokia6310
»

Plesen v tuš kabini

Oddelek: Loža
4212981 (11226) louser