» »

Pomoč pri migraciji e-mailov

Pomoč pri migraciji e-mailov

moxon ::

Pozdravljeni,

ker na tem področju nisem pretirano vešč bi prosil strokovnjaka oz. nekoga, ki se na to spozna, da mi svetuje / pomaga pri težavi, ki je sledeča:

Na strežniku A sem imel do nedavnega postavljeno spletno stran in prišlo je do situacije, da je znanec, ki mi je odstopil prostor na strežniku po pomoti zbrisal vse kar je bilo na disku torej tudi spletno stran. Backupov ni, ker je firma zamenjala disk, starega pa unilčila. Kakorkoli, ni panike, imam backup in lahko stran hitro postavim drugje.

Moja težava je... Silno pomembno mi je, da ne izgubim e-mailov. Do njih na strežniku ne morem prit, imam pa vse zbrane v Thunderbirdu (imap account). Ker nisem vedel kako točno k zadevi pristopiti sem najprej vse maile označil v Thunderbirdu in jih preprosto shranil na prenosnik. Maili so exportani kot .eml datoteke. Na tej strani https://buckleupstudios.com/easily-move... sicer zelo lepo razložijo kako najlažje migrirati maile na nov strežnik ampak kot sem že dejal, jaz do starega strežnika nimam dostopa.

Ali so .eml datoteke dejansko tip datotek, ki se hranijo tudi na strežiku in jih lahko preprosto prenesem na nov strežnik? Spletno stran sem se odločil postaviti na Hostkotovih strežnikih, kjer sem v cPanelu tudi kreiral poskusni mail naslov in preko FTP clienta preveril kot kakšne datoteke shranjuje strežnik maile. Hitro sem ugotovil, da mi ni nič jasno :)

Zelo bom vesel, če mi lahko kdo pomaga vsaj s kakšnim hintom.

Hvala že v naprej!
  • spremenil: moxon ()

Baja ::

preko ftp-ja ne bo šlo.

če imaš mejle še vedno v TB, naredi imap account za novi mejl (strežnik), potem pa preprosto skopiraš mejle iz starega inboxa v novi inbox.

Miha 333 ::

1. Najprej varnostno kopiraj celoten Thunderbird profil, program mora biti med tem zaprt. Lokacija profila: http://kb.mozillazine.org/Profile_folde...
2. Upaj, da si imel vključeno offline hrambo oz. sinhronizacijo mailov z IMAP accounta.
3. Pojdi v offline mode (klik na računalnika spodaj levo). Ne sinhroniziraj ničesar.
4. Naredi novo lokalno mapo.
5. Prekopiraj vsa sporočila iz imap mape v lokalno mapo. Če bo to uspelo, si lahko šele oddahneš.
6. V Thunderbirdu vzpostavi nov IMAP račun in prenesi sporočila iz lokalne mape v mape tega računa.

moxon ::

Hvala obema za nasvet! Čez vikend se lotim zadeve, fingers crossed :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Thunderbird - arhiv, backup?

Oddelek: Pomoč in nasveti
182179 (1495) gddr85
»

Gmail za 15. rojstni dan dobiva štoparico (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5019218 (15606) MrStein
»

Thunderbird in prostor na disku

Oddelek: Pomoč in nasveti
5695 (550) _Denny_
»

Izvoz e-pošte iz Apple Mail

Oddelek: Programska oprema
192531 (476) MrStein
»

Thunderbird spet v slovenščini