Forum » Pomoč in nasveti » Abit NF7-S problemi...
Abit NF7-S problemi...
Keyser Soze ::
Torej.
Sedaj ko sem po 6-letih postal lastnik deloma novega računalnika imam seveda rahle probleme, ker nekako nisem sledil trendom razvoja.
Problem je pa slednji. Ko sem vkomponiral MB(oard) v ohišje priključil napajalnik, vtaknil procesor(Barton 2500+) in v PCI(da PCI) slot potisnil grafično ter priključil moj prastari ata66 SG disk(IDE1) na MB ter računalo zagnal, je prišlo do težav.
Stvari sicer delujejo. MB, procesor, ram(256/333), disk, grafična. Ampak ko računalo preveri vse te naprave in bi moral bootati disk preprosto zaslon postane črn in v zgornjem levem kotu veselo utripa kurzor(dos verzija).
Disk sicer še vedno melje svoje, imam pa občutek, da je kriva grafika(PCI - GF2 MX400). Torej, so moji občutki pravilni ali mešani?
Možnost preizkusa z AGP kartico namreč trenutno nimam(razen če mi kdo dobrodušno posodi svoj R9600PRO ).
Ali obstajajo kakšne rešitve kar se tiče nastavitev v Biosu(sem ga resetiral že ne 100× in nastavljal vse mogoče)?
P.S.: Še nekaj glede rama. Ali dela na NF7S 512MB modul od WinBONDA? Pa še ta dual rate??, a se lahko kupi dva ista modula enega za drugim ali je potrebno kupit komplet v katerem sta dva modula?
Pa kako hudiča naj odstranim hladilnik pritrjen z Arctic Silver "limom". Sem jo že zamrznil na sub-zero pa ni in ni šlo dol. "Fleksarca"?
P.P.S.: To je vse od mene. Hvala za vašo pozornost in nasvidenje.
Sedaj ko sem po 6-letih postal lastnik deloma novega računalnika imam seveda rahle probleme, ker nekako nisem sledil trendom razvoja.
Problem je pa slednji. Ko sem vkomponiral MB(oard) v ohišje priključil napajalnik, vtaknil procesor(Barton 2500+) in v PCI(da PCI) slot potisnil grafično ter priključil moj prastari ata66 SG disk(IDE1) na MB ter računalo zagnal, je prišlo do težav.
Stvari sicer delujejo. MB, procesor, ram(256/333), disk, grafična. Ampak ko računalo preveri vse te naprave in bi moral bootati disk preprosto zaslon postane črn in v zgornjem levem kotu veselo utripa kurzor(dos verzija).
Disk sicer še vedno melje svoje, imam pa občutek, da je kriva grafika(PCI - GF2 MX400). Torej, so moji občutki pravilni ali mešani?
Možnost preizkusa z AGP kartico namreč trenutno nimam(razen če mi kdo dobrodušno posodi svoj R9600PRO ).
Ali obstajajo kakšne rešitve kar se tiče nastavitev v Biosu(sem ga resetiral že ne 100× in nastavljal vse mogoče)?
P.S.: Še nekaj glede rama. Ali dela na NF7S 512MB modul od WinBONDA? Pa še ta dual rate??, a se lahko kupi dva ista modula enega za drugim ali je potrebno kupit komplet v katerem sta dva modula?
Pa kako hudiča naj odstranim hladilnik pritrjen z Arctic Silver "limom". Sem jo že zamrznil na sub-zero pa ni in ni šlo dol. "Fleksarca"?
P.P.S.: To je vse od mene. Hvala za vašo pozornost in nasvidenje.
OM, F, G!
matyaz ::
Problem je z PCI grafiko, nadgradi bios osnovne plošče na najnovejšo verzijo (16) in stvar bi morala začeti delovati.
A ni najnovejša verzija BIOSa 19???
Sicer pa imamo en problem. Kako pa naj flešam BIOS če mi pa grafika na funkcionira???
Mislim, da bom kej čez okn vrgu.
Kakšna pametna rešitev? Poleg izposoje ali nakupa grafike na AGP? Če bo kdo predlagal to ga bom pretepu .
P.S.: A nobeden ne premore 1GB dual channel RAMA?
Sicer pa imamo en problem. Kako pa naj flešam BIOS če mi pa grafika na funkcionira???
Mislim, da bom kej čez okn vrgu.
Kakšna pametna rešitev? Poleg izposoje ali nakupa grafike na AGP? Če bo kdo predlagal to ga bom pretepu .
P.S.: A nobeden ne premore 1GB dual channel RAMA?
OM, F, G!
Turtle ::
ni pomoči.......mislm sicer, da je neka vrjanta, da z žiletko greš, sam lahk pobereš robove....Tile limi so v bistvu ene smole, k pol k so skupej nekak reagirajo....(mal laično, tea ne poznam tako dobr)....
ni pomoči.......mislm sicer, da je neka vrjanta, da z žiletko greš, sam lahk pobereš robove....Tile limi so v bistvu ene smole, k pol k so skupej nekak reagirajo....(mal laično, tea ne poznam tako dobr)....
Stallone ::
Ok, vsi k mate to plato, ali vm svet rdeča in rumena lučka ko prižgete računalo? Men pa NE zazna Sata disk, mislm v RAID-u ja, v winsih pa pol ne :(
Men gori oboje ko ga prižgem. Ko je pod napajanjem pa samo rdeča.
-Samo kaj bi ti jaz govoril, ko pa ne vem ali jo bom usposobil ali ne
-Samo kaj bi ti jaz govoril, ko pa ne vem ali jo bom usposobil ali ne
OM, F, G!
matyaz ::
Če imaš plato NF7-S v 2.0 je zadnji bios 16. NF7-S v2.0Moral boš dobiti agp grafiko drugače ne boš mogel flešati pa pazi na verzijo plate, da ne boš flešal z napačnim biosom.(NF7-S ali NF7-S v2.0)Če imaš v2.0,kar verjetno imaš, je to napisano na nalepki na škatli od plate.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Abit IC7-MAX3 - revolucija ali nateg?Oddelek: Novice / Matične plošče | 2437 (2437) | ender |
» | 333MHz rame ali 400MHzOddelek: Kaj kupiti | 1175 (1108) | c3R4R |
» | Flashanje Biosa na ABIT ploščiOddelek: Pomoč in nasveti | 1309 (1222) | smilyxx |
» | Zagon racunalnika na nenavaden nacinOddelek: Pomoč in nasveti | 1097 (935) | Yeznick |
» | Nov BIOS za ABIT NF7-x...Oddelek: Strojna oprema | 916 (846) | SaS |