Forum » Strojna oprema » Rx 470 in R9 390 - zavrnjena stvarna napaka/garancija
Rx 470 in R9 390 - zavrnjena stvarna napaka/garancija
cen1 ::
Zdravo,
mesec nazaj sem kupil Asus Rx 470. Po enem tednu so se začele težave: kartica "crkne" po N minutah ali urah igranja, črn zaslon, PC deluje verjetno naprej samo zaslon je črn. Reset ne pomaga (še vedno črn zaslon), izklopit moram napajanje kar je precejšen dokaz da nekaj ni v redu na strojnem nivoju.
Servis je grafo baje pognal skozi 16 urni load test +dodatne teste in vse deluje tako da so mi stvarno napako zavrnili.
Podoben problem z uveljavljanjem sem imel par mesecev nazaj z R9 390, ki je po letu in pol začela kazati artefakte+crkne. Dal v garancijo kjer je delala brezhibno.
Poskusil sem pa na moji strani že vse možno, od nakupa novega napajalca (Corsair rm650x), reinstall windowsow, poskusil ene 3 različne driverje itd itd.. Intel iGPU deluje brez vidnih problemov. Matična dvomim da bi bila vzrok ampak nimam še tretje kartice da bo potrdil to teorijo..
Kaj lahko sploh še potrošnik naredi v tem primeru, ko ti zadeva random crkuje, na servisu pa magično vse dela?
PS: oba problema mi je tudi uspelo posnet na video
mesec nazaj sem kupil Asus Rx 470. Po enem tednu so se začele težave: kartica "crkne" po N minutah ali urah igranja, črn zaslon, PC deluje verjetno naprej samo zaslon je črn. Reset ne pomaga (še vedno črn zaslon), izklopit moram napajanje kar je precejšen dokaz da nekaj ni v redu na strojnem nivoju.
Servis je grafo baje pognal skozi 16 urni load test +dodatne teste in vse deluje tako da so mi stvarno napako zavrnili.
Podoben problem z uveljavljanjem sem imel par mesecev nazaj z R9 390, ki je po letu in pol začela kazati artefakte+crkne. Dal v garancijo kjer je delala brezhibno.
Poskusil sem pa na moji strani že vse možno, od nakupa novega napajalca (Corsair rm650x), reinstall windowsow, poskusil ene 3 različne driverje itd itd.. Intel iGPU deluje brez vidnih problemov. Matična dvomim da bi bila vzrok ampak nimam še tretje kartice da bo potrdil to teorijo..
Kaj lahko sploh še potrošnik naredi v tem primeru, ko ti zadeva random crkuje, na servisu pa magično vse dela?
PS: oba problema mi je tudi uspelo posnet na video
- spremenilo: cen1 ()
neboben ::
a pa si ziher, da napajalnik ustreza, recimo za mojo R9 390X je 850W napajalnik minimum ?
Povsod kjer sem gledal mnenja je bilo 650W več kot dovolj, pa še napajalnik je baje top. To da bi bil 850W minimum prvič slišim.
390-tko sem imel tudi priklopljeno na sposojen 1000W ampak so se pojavili artefakti po dveh minutah idlanja na desktopu. Tako da to ziher ni problem.
390-tko sem imel tudi priklopljeno na sposojen 1000W ampak so se pojavili artefakti po dveh minutah idlanja na desktopu. Tako da to ziher ni problem.
OvCa77 ::
Nihanje v napetosti v hiši, ali pa kakšen UPS, če ga imaš.
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB
Grey ::
Glede na to, da je napajalnik Gold serija, bi rekel, da ni to, ker ima single rail in 648W na njemu. Mogoče pa je pokvarjen?
Si pogledal kabel?
Si poskusil mogoče menjat RAM na plati? Verjetno je ta šel, če so temperature na grafiki normalne.
Si preveril CPU temperaturo?
Če njim dela, preveri kaj od zgoraj naštetega.
Si pogledal kabel?
Si poskusil mogoče menjat RAM na plati? Verjetno je ta šel, če so temperature na grafiki normalne.
Si preveril CPU temperaturo?
Če njim dela, preveri kaj od zgoraj naštetega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Grey ()
Malner ::
Matična. To je bilo pri sosedu, ko sem mu sestavil nov računalnik. Nesi jim cel računalnik.
Magic1 ::
Ma to je jajcanje. Sem jaz tudi imel probleme. Prvo sem sumil grafično, so mi jo zamenjal za enako, ker zadeva ni bila odpravljena sem se probal skoraj vse ostalo, ostala je le plata in procesor. Torej je verjetno plata, katero so na servisu zavrnil, je baje vse ok. Na koncu sem menjal za drugo novejšo grafično in vse je bilo ok. Zgleda neka neugodna situacija med plato in grafično, kljub temu, da je oboje od iste firme...
Magic
Poskusil bom če bo zadeva delovala v drugem PCIe slotu (ne vem če to sploh dela ker mora bit ponavadi vedno zgornji). Rezervne matične nimam, lahko bi pa dal grafo v star athlon sistem ampak ne vem če se mi da s tem ukvarjat.
@Grey: težave z 470 so na starem in novem napajalcu, tudi prek HDMI kabla. Rezervnega RAMa nimam ampak glede na to da iGPU dela brezhibno je verjetno ok. Mislim da sem nedolgo nazaj pognal memtest in je bil ok.
To da nesem cel sistem na servis je mišljeno v okviru garancije ali pač na nek X PC servis? To bi kot last resort ker bom takoj ob 50EUR..
@Grey: težave z 470 so na starem in novem napajalcu, tudi prek HDMI kabla. Rezervnega RAMa nimam ampak glede na to da iGPU dela brezhibno je verjetno ok. Mislim da sem nedolgo nazaj pognal memtest in je bil ok.
To da nesem cel sistem na servis je mišljeno v okviru garancije ali pač na nek X PC servis? To bi kot last resort ker bom takoj ob 50EUR..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cen1 ()
Machete ::
Zakaj more bit v prvem slotu? To je samo teoretično hitrejše vodilo (ker je ponavadi primarno 3.0, ostali spodaj pa 2.0)
Dejanskih razlik ne boš nikoli videl ne čutil.
Dejanskih razlik ne boš nikoli videl ne čutil.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Grey ::
Poskusil bom če bo zadeva delovala v drugem PCIe slotu (ne vem če to sploh dela ker mora bit ponavadi vedno zgornji). Rezervne matične nimam, lahko bi pa dal grafo v star athlon sistem ampak ne vem če se mi da s tem ukvarjat.
Mora se ti dat. Če nočeš plačat njim, moraš plačat s svojim časom. Ni zastonj sendviča.
Driverje imaš najnovejše? Windowsi posodobljeni?
Sem že poskusil prek HDMIja in se je zgodilo isto, tako da žal ni kabel. Ta vikend bom stestiral še vse možno tako da takrat kaj več.
Posodobitev teme: če dam grafično v pcie slot 2 crkne celoten sistem po par min igranja cs-go, kot da bi mu odrezal elektriko ali da bi ga ugasnil. V slot 1 pa zgine samo slika, ventilatorji itd delajo naprej in pa malo dlje traja. Obnašanje sem stestiral z dvema napajalcema.
Iz tega predvidevam da je kriva matična, edino to še ne vem če naj pošljem samo matično na garancijo ali kar cel sistem da ga pred tem stestirajo..
Iz tega predvidevam da je kriva matična, edino to še ne vem če naj pošljem samo matično na garancijo ali kar cel sistem da ga pred tem stestirajo..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC ne pokaze slike po 3 mesecih neuporabeOddelek: Strojna oprema | 2899 (1810) | polde66 |
» | Restartanje računalnikaOddelek: Strojna oprema | 2567 (2237) | s1ck |
» | nov procesor => matična ne prepozna grafičneOddelek: Pomoč in nasveti | 3851 (2699) | Thanatos |
» | Čuden zagon in počasen BIOS (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 9698 (8674) | Amadeuss |
» | Kako ugotoviti zakaj se mi ugasne računalnik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3126 (2779) | Jst |