Forum » Na cesti » Servis kolesa
Servis kolesa
Grizzly ::
Zanima me, kje bi dobil ventil, kot je tukaj na sliki:
Se ga lahko pobere s katerega drugega kolesa ali mora biti za točno določeno kolo?
Imam pa še eno kolo, ki potrebuje servis: menjeva žic za zavore (prednja + zadnja) in nekaj vijakov bo treba privit. Zanima me koliko bi me stal tak servis (Ljubljana) in kje je najbližji v okolici LJ-Center?
Se ga lahko pobere s katerega drugega kolesa ali mora biti za točno določeno kolo?
Imam pa še eno kolo, ki potrebuje servis: menjeva žic za zavore (prednja + zadnja) in nekaj vijakov bo treba privit. Zanima me koliko bi me stal tak servis (Ljubljana) in kje je najbližji v okolici LJ-Center?
jero_no1 ::
In verjetno tudi na precej bencinskih črpalkah bi mogl met ventilčke.
Servis te bo stal tolk kot je material in recimo še ene 30€ za 1 uro dela. Eden izmed servisov v centru je Rogo-Šport.
Servis te bo stal tolk kot je material in recimo še ene 30€ za 1 uro dela. Eden izmed servisov v centru je Rogo-Šport.
Samael ::
Jaz sem dal v Bauerju (v btcju) dober mesec nazaj nekaj malega čez 50 eur za nastavitve zavor, nastavitve prestav in menjavo žic od zavor.
Se pa, vkolikor greš tja, zmeni natančno kaj želiš, da ne bo kot pri meni, kjer je bila dogovorjena (s predračunom) nastavitev zavor in prestav za 18 eur, ko pa pridem tja pa navedejo zgoraj omenjeno potrojeno vsoto s komentarjem "saj smo vas najbrž prej poklicali..", am ne, niste?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
BCSman ::
Ishmael ::
Te ventilčke dobiš skupaj z novo zračnico. Menjaj kar oboje, stara guma ti bo spustila le po parih kilometrih
Kako veš da bo spustila po parih kilometrih, je iz slike razvidno da je ventil v slabem stanju?
Ishmael ::
Kako veš da bo spustila po parih kilometrih, je iz slike razvidno da je ventil v slabem stanju?
Iz slike je razvidno da je guma razpokana. Sam sem zamenjal samo preluknjano zračnico s podobno razpokano gumo, nato sem peš hodil 10 kilometrov do doma za popravilo, ko je usekalo čez in čez.
TehDucky ::
Kot je @Packistan reku, plašč je razpokan in ti priporočam menjavo, ker boš imel spet v kratkem defekt. Glede ventilčka pa lahko preveriš na 2 načina če je to ali je zračnica. Vzemi ven zračnico in jo samo napumpaj pa preveri kje spušča, ali pa vzami iz zračnice na drugem koncu kolesa pa jo vstavi v to in napumpaj ter preveriš če drži. Drugače pa ja, bi mogli imet povsod tale ventil ali pa vsaj unega starega z gumico. Menjava pletenic bi te morala priti 18€, pa potem kar je še ostalega servisa (zategni vijake ponavadi pomeni, da serviser preveri tudi luft v vseh ležajih in pestah).
Saj sploh nisem imel nobenega defekta, samo bolj napolnit sem želel, sem odvil tist obroč in je v hipu spuščal zrak ven. Ker imam prvič opravka s takim ventilom sem vprašal kaj je to. Predvidevam da bo z nastavkom za običajne presta francoske ventile možno to napolnit. Našel sem, da se imenuje "dunlop" ventil.
K0K0 ::
Če ga odviješ je normalno da spusti. Tle sam priklopiš tlačilko in pumpaš. Načeloma je ista tlačilka kot za presto oz francoski ventil.
http://www.bajkmanija.si/ventil-dunlop
Če boš menjal celo zračnico lahko zmontiraš tako z avtoventilom. Luknja v obroču je dovolj velika.
http://www.bajkmanija.si/ventil-dunlop
Če boš menjal celo zračnico lahko zmontiraš tako z avtoventilom. Luknja v obroču je dovolj velika.
twom ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mini tlačilka za koloOddelek: Šport | 3967 (3050) | lolipop2 |
» | Naraščanje tlaka v bojlerjuOddelek: Loža | 1086 (781) | DePalmo |
» | 28'' (42-622) zračnica za kolo dolgi avto-ventilOddelek: Loža | 3562 (1525) | Vanich |
» | Mestno kolo - polna gumaOddelek: Loža | 4312 (3524) | DKirbi |
» | Polnjenje kolesarskih pnevmatik na Petrolovih avtomatskih tlačilkahOddelek: Šport | 13101 (12366) | jype |