» »

Mestno kolo - polna guma

Mestno kolo - polna guma

DKirbi ::

Torej, študiram v tujini in imam mestno kolo s katerim se vozim na faks vsak dan. Zadnji mesec sem imel kar nekaj težav, ker sem opazil da je zadnja guma postala precej mehka in je nisem mogel napumpat da bi bila trda. Zračnica je bila s schrader ventilom, sicer zaflikana ampak že kar izrabljena. Menjal sem zračnico z novo in sicer z dunlop ventilom. Problem je ker nimam pumpe ki bi imela kakršen koli barometer, zato pač pumpam po občutku z majhno ročno pumpo (baje je profesionalna). Je kakšno nepisano pravilo, kako trde morajo biti gume ko so polne? Baje bi morale biti trde ampak nevem kaj je definicija trde gume... namreč gumo vedno ko jo napumpam potipam s prsti tako da nanjo s palcem močno pritisnem.
Pumpam zato lahko 10 minut ko je zračnica že razmeroma trda ampak se bo še vedno vdala, ko bom nanjo pritisnil s palcem.


Vem da je čudna tema ampak me vedno živcira, da mam premehko gumo ko se vozim. Naj obiščem kakšno črpalko in poskušam tam napumpat?

Spet po drugi strani če pumpam v nedogled, postaja že pumpa vroča in me skrbi da bo vsake tolk cajta nekaj razneslo...

Invictus ::

Nabavi dobro pumpo, ali pa adapter za pumpanje na bencinskih ...

Tiste male ročne so večino neuporabne ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

first_line ::

Ali sploh pravilno uporabljaš pumpo? Pumpaš tako, da na enem koncu držiš pumpo za ročaj in nato premikaš tega gor in dol oziroma levo in desno če je pumpa v horizontalnem položaju.

spirit ::

Greš na bencinsko, prej kupiš nastavek za zvoj ventil in napumpaš na tolk barov kolikor piše na gumi. Če že ročno preverjaš trdoto do delaj od strani kjer je guma sama mehkejša in ko je trda po robovih je dovolj polna, ampak še vedno bolj priporočam bencinsko.

DKirbi ::

Pumpam mislim da pravilno, ker ne držim za odprtino kjer bi naj pumpa zajemala zrak. Ampak ja, se pa kar precej namučim po par minutah, ko je kolo že trdo.

Kako pa drugi pumpate kolesa? Imate kakšne posebne pumpe, če naprimer bencinske ni ravno blizu itd.? Nastavek sicer že imam ker sem ga potreboval za tisto ročno pumpo.
Bom pa vseeno šel na pumpo še danes najbrž, da dobim občutek...

kixs ::

Bolj trdo gumo bos imel, hitreje se bos peljal, bolj bos cutil neravnine in kamencke. Prevec napumpana guma in direktna soncna svetloba ne gre skupaj, gumo raznese.

V barih je pa priblizno tako nekje 4-8 barov lahko napumpas dobro ohranjeno zracnico in gumo. Tocno ti pise na gumi sami, verjetno v PSI. 8 barov je cca 120PSI. Osebno ne bi sel cez 6 barov.

lp

alexa-lol ::

Nastavek za avtomobilsko gumo stane 1.50€ .

Moraš pa iti na eno starejšo pumpo ker te nove majo neke digitalne polnilne postaje, ki so čudne. Ta na križišču Zaloške in Kajuhove v LJ vem da ima ta staro mašino.

Napumpaš do 2 bar in bi moralo biti OK.

kixs ::

Do 2 bara je za gorsko kolo in voznjo po terenu (suhem). Cestaki imajo navadno kar na 8 barov. Za po mestu pa bi dal med 4 in 6 barov.

driver_x ::

Jaz pumpam s kompresorjem na 8,5 bara, v dežju kakšen bar spustim ven.

Master_Yoda ::

Ve kdo kje v MBju je kaksna starejsa pumpa (Ne digitalna)?

Ce imam avto ventil verjetno ne rabim nobenega nastavka ?

dice7 ::

Master_Yoda je izjavil:

Ve kdo kje v MBju je kaksna starejsa pumpa (Ne digitalna)?

Ce imam avto ventil verjetno ne rabim nobenega nastavka ?


vsepovsod

ne rabiš

DKirbi ::

Sem našel nek grški servis s kolesi in tam uspel zastonj napumpat obe gumi s tistim posebnim kompresorjem. Zdaj sta obe zares trdi in ja, z ročno pumpo mi nebi nikoli uspelo tak napumpat gum. To je mogoče bolj za kakšno skrajno silo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mini tlačilka za kolo

Oddelek: Šport
273463 (2546) lolipop2
»

28'' (42-622) zračnica za kolo dolgi avto-ventil

Oddelek: Loža
93378 (1341) Vanich
»

Katero pumpo/tlačilko za avto?

Oddelek: Na cesti
243914 (3379) SeMiNeSanja
»

Polnjenje kolesarskih pnevmatik na Petrolovih avtomatskih tlačilkah

Oddelek: Šport
1812430 (11695) jype
»

Soft start za elektromotor

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
73148 (2941) xabre

Več podobnih tem