» »

Mandljevo mleko poceni

Mandljevo mleko poceni

FiReFTW ::

Mogoče kdo ve kje bi se dobilo mandljevo mleko najceneje?
V šparu imajo res izjemno drago, preko 2€ za 1liter.
Nevem zakaj so pri nas mandljeva mleka tako draga, v drugih državah so cene nižje pa imajo višje plače od nas, res zelo čudno.

Ps. ne zanima me da bi si doma delal

kingsix ::

Videl sem ga v Hoferu. Cene pa ne vem...tna bit ceneje.

Unknown_001 ::

Glej v tujih trgovskih verigah. Pri domačih za take ekstra "nove" stvari plačaš ekstra maržo ker navadno zelo malo tega naročijo na zalogo.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

ingeniero ::

Kupiš napravo za delanje sojinega 'mleka'. Išči pod 'soy milk maker'. Ponavadi jih dobiš v kakšni kitajski trgovini. Recimo firma Joyoung je ena izmed bolj znanih.

Pardon, šele sedaj sem prebral, da te ne zanima, da bi si delal sam ... Je pa kvaliteta dosti boljša od kupljenega ... ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ingeniero ()

c3p0 ::

Jasno, da ga narediš doma. Pa v kupljenem je notri mandljev koliko? 1-2%? Ostalo so razna gostila in dodatki, da ne izpade vodeno.

RejZoR ::

Sej tud v "pravem" ni veliko mandljev. Dejansko je velika večina vode, nekaj malega mandljev (govorimo o samem ekstraktu snovi iz semena), ostalo pa se sfiltrira ven, da nimaš neke gošče spodaj...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

blink ::

c3p0 je izjavil:

Jasno, da ga narediš doma. Pa v kupljenem je notri mandljev koliko? 1-2%? Ostalo so razna gostila in dodatki, da ne izpade vodeno.


Enkrat sem si ga pripravil doma in ni vredno časa, energije in stroškov. Večino mandljevega džusa oz. "mleka" (mleko izvira zgolj iz samic sesalcev) sestavlja voda, tisti 1-2% pa je delež ki ga prispevajo mandlji, vse ostalo je mandljeva gošča ki jo je potrebno sfiltrirati in odstraniti. V primerjavi z doma pripravljenim se ti 2 eura zdi smešno malo, kajti paketek 200g mandljev je kar preko 3 eur (toliko sem jih porabil za 1 liter), pot do džusa pa je še dolga :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blink ()

c3p0 ::

Odvisno koliko si učinkovit pri ekstraktiranju, sam sem iz pol pakla mandljev dobil konkretno dobro mleko, slab liter. Pravi okus in ne nekaj zgoščenega, kar bežno spominja na mandlje. Ja, rabiš dober blender, čas in voljo. Mandlje je treba tudi namakat, zato tega ne počnem redno.

Ostanek je uporaben in nikakor ni za v smeti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ovseni kosmiči (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11514908 (11983) kjut
»

Varjenje kave (cold brew)

Oddelek: Loža
81435 (1066) Tilen
»

Blender za orescke

Oddelek: Kaj kupiti
124715 (4422) kingsix
»

Mandljevo mleko cena

Oddelek: Loža
143831 (3446) c3p0

Več podobnih tem