» »

Konverter 12V/220V

Konverter 12V/220V

Mercier ::

Najeli smo hišo s sončnimi celicami, ki se uporabljajo za razsvetljavo (meni je OK, pa čeprav ne bi bilo tekoče vode, ampak...). To so pa žal tudi edine informacije, ki jih imam.

So to toliko standardne rešitve, da lahko nabavim konverter iz 12 V (enosmerno) na 220 V (50 Hz) in priklopim musko? Kaj pa vtičnice? So te 12V zadeve v različnih variantah? :8)

Brane2 ::

Pri sončnih celicah je velik problem moč. Zato rabiš stvari, ki so karseda šparovne.

Ne vem kolk velke panele (in koliko) jih ima ta bajta a mislim, da bi ji delal težave že navaden radio, ki bi lahko brutto (skupaj s pretvornikom) požgal kakih 50W in čez.

V najboljšem primeru boš lahko kolikortoliko trajno napajal kak avtoradio. Prej se obvezno pozanimaj o razpoložljivi napetosti v bajti in dovoljenih močeh...

Mercier ::

Pri sončnih celicah je velik problem moč. Zato rabiš stvari, ki so karseda šparovne.
Ja, sem spremljal temo o sončnih celicah, ampak sem si nameraval teženje z vprašanji o moči prihraniti do takrat, ko bom vedel, da ne rabim s sabo nest lotkolma...torej, prvo težit vam in kasneje drugim. >:D

Ampak je garant premalo moči, za to, kar mi rabimo. Tnx!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako je Elon Musk odkril "toplo vodo" iz Trebnjega (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
9132159 (26869) Unknown_001
»

elektrika v stanovanjskem vikendu

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
4413497 (12569) Bias
»

Sončne/solarne celice

Oddelek: Znanost in tehnologija
84552 (2683) osti1
»

home made klima+ napajanje s sončnimi celicami. (strani: 1 2 )

6012135 (8561) energetik
»

Solarne celice

356015 (5426) Blisk

Več podobnih tem