» »

Od dizajna do programiranja spletne strani

Od dizajna do programiranja spletne strani

eric_cartman ::

Živjo!

Imam eno vprašanje.. Predvsem me teži tale del, ker sem po poklicu grafični oblikovalec, ki je končno nastavil "čas" na 2017 in začel programirat.. :D

Torej moj cilj je front-end --> in čim več programskih jezikov, ki s tem pridejo v poštev.

Vendar glavni problem mi predstavlja, ker berem forume in vsi pravijo, da je dizajn v Photoshopu slaba rešitev in da se to niti več ne uporablja razen za razreze slik ipd.

Ampak če želiš imet na svoji strani nepravilne oblike likov ipd. kot je ta spodaj, ali se še vseeno lahko izogneš Photoshopu/Illustratorju?



Torej pomagajte mi naredit preskok, kako bi kaj takega naredil front-end developer? :D
  • zavaroval slike: Mavrik ()

kuall ::

Tukaj ti bo najbolj prav prišel CSS, ki nadomesti slike.

SimplyMiha ::

Jap, CSS je bomba za grafični dizajn. Osvoji CSS in stranke bodo padale pred tvoje noge.

Gandalfar ::

kako se tega naučiti

Kar rabiš je, da se začneš učit CSS/HTML-ja. https://www.codeschool.com/ je menda fin za to. Osebno boš za izdelavo takšnih strani moral vložit kar konkretno količino ur v učenje.

Na to temo se splača začet brat smashing magazine ( https://www.smashingmagazine.com/ ) in seveda kupovati njihove knjige.

Eden od načinov s katerim se jaz učim nove tehnologije/pristope je da se grem imerzijo v področje. Najbolj advanced CSS predavanja, ki jih ta trenutek lahko najdeš so verjetno posnetki iz CSS Days - https://vimeo.com/channels/cssday

Drugo kar lahko priporočam je knjiga CSS Secrets od Lea Verou http://shop.oreilly.com/product/0636920... kjer na zelo nazoren in preprost način razloži kako moderni CSS deluje. Transformacije objektov, animacije in multi-layer kompozicije.

kako deluje ta screenshot

Večinoma se danes dela spletne strani v vektorskih aplikacijah. Illustrator, Affnity Designer, Sketch itd. Lahko tudi v photoshopu, samo potem boš verjetno grafične assete moral še enkra risat v vektorje.

Stran, ki si jo polinkal je verjetno bila narisana v enem grafičnem programu, potem jo je pa razvijalec sprogramiral iz nule. Vse kar mu je designer pripravil so bili izvozi kot je logotip v SVG formatu.

Tipografija je web font.

Gumbi so postylani s CSS-jem, drop-shadow, notri je slika za ikono. Verjetno kar 'inline svg'.
Tisto pisano ozadje je SVG, ki je dan v ločen div v ozadju.

Zdaj tole ti verjetno ni povedalo kaj dosti. Enkrat ti bo :)


zakaj se to splača razumeti?

Danes najt designerja, ki res razume kako web deluje in se je sposoben pogovarjati s front-end razvijalci o CSS-ju in vsem kar je s tem povezenega, je manjši čudež. Tipično je to en človek na startup in se ga išče po par let in ko se ga enkrat najde je to dobro plačan in stabilen job.

Zakaj je tak profil tako iskan? Ker designi, ki jih tak designer nariše niso nesmiselni. Predstavljajo smiselen tako tehnološki kot vsebinski presežek. Ko boš enkrat programiral spletne strani za designerjem, ki je do tistega trenutka samo za print delal, boš razumel.

Tipična vprašanja, ki so potem:
- kako bo pa to na telefonu zgledalo? kaj pa če telefon zavrtim za 90 stopinj?
- aha, kaj pa če uporabnik nima miške (je na ipadu) in ne more naredit mouse overja?
- kako pa to izgleda, če ima uporabnik 1600px ali pa 2400px širine zaslona?
- lepe slike gumbov, kako bo pa to izgledalo, ko jih bomo v nemščino prevedli?
- lepi gumbi, zdaj rabim pa še 10 drugih barvnih različic. Po možnosti ne tako, da mi izvoziš 10 novih PNG-jev
- "ne, 1200x800px" fotografija z nekim efetkom, ne more biti shranja kot PNG, ker bo velika 4MB. "Razumem, da hočeš transparenco, ampak internet ne dela tako"

itd.

pixelzgaming ::

https://jsfiddle.net/dzmjojuk/

Evo, lahko se iz primera učiš. Spreminjaj stvari pa ti bo postalo jasno kaj dela kaj.

-> https://developer.mozilla.org/en-US/doc...
Komp: 2600X | 16GB DDR4 | 500GB NVMe | 10 + 10 + 6 + 4 TB HDD | GTX 1060 6GB
Telefon: S23 Ultra
Avto: Megane MK4 GTLine

Zgodovina sprememb…

eric_cartman ::

Gandalfar hvala za izčrpen odgovor. Dejansko mi je razkril ogromno skrivnosti. :)

Kar se tiče učenja programiranja takole. Začetne stopničke sem naredil že na FERI-ju pri osnovah programiranja I in II na elektro --> sicer v Cju.

HTML in CSS sem se najprej učil preko Codeacademy in tutorialov. Vendar mi nekatere stvari niso bile povsem jasne. Ravno nekaj časa nazaj sem spraševal za tečaj. Zdaj pa sem ravno ulovil zadnja mesta za prijavo na 12-tedenskem tečaju (2krat na teden) pri Smart Ninji. Skratka bom napisal ko končam tudi nek kratek review, če bo koga tukaj na slotech še zanimalo--> zaenkrat je super. Prijavil sem se pa tudi na tečaj "Web developer Bootcamp" (Udemy), ki je trenutno zelo v pomoč pri dopolnjevanju znanja. Se lepo dopolnjuje s tečajem, ker pove tudi kakšne trike, ki jih na tečaju ni časa omeniti. Osnove so mi jasne in tudi razumem, kaj si mi želel povedati. :) Sem pa potreboval neko dodatno pomoč, ker samouk, ko znaš premalo, da bi razumel nekatere stvari je kar težko bit.

Torej hvala tudi za linke(bom vse pregledal). Front end je res tako področje, ki se spreminja iz meseca v mesec. In rabil sem cel mesec samo, da sem si razjasnil čisto vse pojme. Kaj je Bootstrap, jQuery, kaj je NodeJS, kaj je ReactJS, kaj je backend/frontend, Angular etc. v nedogled... :)

Če smem vprašat, se ti ukvarjaš z web development-om?


@pixelgamingz
Hvala za link do tega primera. :)

Netrunner ::

@eric_cartman => CSS / HTML je v osnovi se ga lahko naučit, vendar ga obvladati pa ni tako enostavno :) oz. to pridobiš z izkušnjami.

Veselo na delo :) Več ne rabim pisati saj so že drugi lepo razložili.

PrihajaNodi ::

nauci se php. To se danes isce! Html sploh jezik ni.

Sarazyph ::

@eric cartman upam da ne zameriš, žal ti ne znam pomagat, me pa samo zanima, kako se ti zdi na Smart Ninja delavnicah/tečaju za HTML/CSS? Moraš imeti dost podlage, da lahko slediš?

Netrunner ::

PrihajaNodi je izjavil:

nauci se php. To se danes isce! Html sploh jezik ni.


Brez html-ja je php skorajda neuporaben :)

HTML in CSS je osnova preden se lotiš PHP-ja oz. karkoli drugega.

@eric_cartman => če si iz MB te lahko za ceno ene pive usmerim v pravo smer oz. razjasnim malo pojme ki so ti neznani :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Netrunner ()

eric_cartman ::

Ubistvu že imam vprašanje.. Bootstrap da ali ne? :) Res je, da je lažji za uporabljat in naredit responsive page. Ampak.. Je pa baje po drugi strani počasen in neka potuha za developerje?

PS
@Trolljegeren
Sm iz LJ, vendar bom v juniju, ko bodo izpiti migriral med FERI-jem in LJ. :)
Tko da.. Če boš takrat še za..Ti dam BP za neko pivo ali 5.. :)

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi ::

Netrunner je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

nauci se php. To se danes isce! Html sploh jezik ni.


Brez html-ja je php skorajda neuporaben :)

HTML in CSS je osnova preden se lotiš PHP-ja oz. karkoli drugega.

@eric_cartman => če si iz MB te lahko za ceno ene pive usmerim v pravo smer oz. razjasnim malo pojme ki so ti neznani :)


html se lahko nadrka vsak, ko se pa zečnejo if stavki se pa malo ustavi.

urli ::

PrihajaNodi je izjavil:

nauci se php. To se danes isce! Html sploh jezik ni.


Vidiš, ko niti osnov ne veš, potem pa strelaš takšne.

http --> hypertext transfer protocol - protokol (dogovor), kako se bodo prenašali podatki na relaciji odjemalec-strežnik po "http protokolu oz. http dogovoru"

html --> hypertext Markup Language, označevalni jezik, ki ga omenja zgornji protokol

html (5) je čista osnova in se ga je pač potrebno naučiti, šele potem sledi ostalo - css, js, php... treba it lepo po vrsti in ne kar nekaj preskakovati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urli ()

eric_cartman ::

html se lahko nadrka vsak, ko se pa zečnejo if stavki se pa malo ustavi.


To mi je jasno in tudi prav je tako (drugač bi to lahko delal vsak, ki ima 5 minut časa).. Po drugi strani pa me niti ne skrbi.. Sem pač trmast po naravi.. :) In ko mi nekaj ne gre, ni tako, da se naveličam vsega.. Ampak grem pa lepo po vrsti.. Rad bi imel dobro znanje osnov. In plan je nekje "obvladati" vse do novega leta. Saj se mi ne mudi. Službo imam dobro in tudi plačana ni slabo. Skratka lepo počasi in zanesljivo.. :)

PrihajaNodi ::

Html se lahko načiš v parih dneh max 1 teden. Pa niti ni to učenje pač bolj spoznavanje pravil.

Netrunner ::

eric_cartman je izjavil:


@Trolljegeren
Sm iz LJ, vendar bom v juniju, ko bodo izpiti migriral med FERI-jem in LJ. :)
Tko da.. Če boš takrat še za..Ti dam BP za neko pivo ali 5.. :)


Se priporočam. Ono opcijo za 5 :)

Drugače pa raje kot kak bootstrap si poglej fundation5 ali skeleton ali kakšno drugo alterantivo. Bootstrap je preveč ... generičen in dologočasen :)

Pa načeloma ti css frameworki se splača uporabit šele po tem ko že poznaš osnove, ker je fajn razumeti tisto kar tam sestavljaš :)

eric_cartman ::

Hvala Mavrik :) To res ne bi bilo smiselno..

@Trolljegeren
Sicer pa se strinjam.. Ravno sem poslušal, da je problem ravno v generičnosti. Takoj prepoznaš kaj je bootstrap in kaj ne in preveč se ga uporablja.


No edino kar sm želel rečt je to.. Tuki na tečaju se bomo za backend učil Python-a. Men je sicer tole mal žal, ker bi blo boljše, da se naučimo PHP, ki ga dans dobesedno že vsi zahtevajo kot je že tut PrihajaNodi povedal.

Ampak kolko si pa pol uporaben s Pythonom? Oz. ali je prehod potem na PHP težek? Vsaj osnove bi se rad naučil. Ne želim bit punčka za vse. Ampak je pa dobro, da se ti vsaj sanja o vsem. :)

PrihajaNodi ::

Alfa in omega za web ti je HTML/CSS/PHP. Ink ko bo obvladaš to, ni vrag da ne dobiš dela, ker dejansko vsi to iščejo. Sicer imaš indijce, ki to "obvladajo" ampak potem dobiš ti njihovo kodo za popravljat in si prekleto dobro plačan.

Netrunner ::

eric_cartman je izjavil:

Ampak kolko si pa pol uporaben s Pythonom? Oz. ali je prehod potem na PHP težek?


Ne poznam Python-a vendar ko enkrat naštudiraš logiko programiranja je prehod med jeziki relativno hiter in enostaven.

d4vid ::

python je sicer precej enostaven jezik, kolikor ga poznam. Naucil se ne bos nic neumnega. Sicer pa, ce poznas PHP tudi prehod na kak jezik ni tezek. Vsak jezik ma sicer posebnosti, ampak ko se enkrat naucis sintakso, je potem enostavno.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Spura ::

d4vid je izjavil:

Vsak jezik ma sicer posebnosti, ampak ko se enkrat naucis sintakso, je potem enostavno.

S tem se pa tezko strinjam.

Meni se zdi odvec, da se nek designer uci PHP. Ze samo ce zna zrihtat da so njegovi designi trivialno vkljucljivi v aplikacijo (torej da zna dat od sebe tut CSS in podobne stvari, ne pa da samo slikce producira) je vreden svojega denarja. Raje naj to zna dobro, kot pa se brezveze diversificira v neskoncnost. Kaj bo pa potem, ce bo na firmi, kjer stack ni PHP/Python? Danes je vsako podpodrocje tok siroko, da je kar groza. In tudi zakaj bi svet rabil se enega podpovprecnega PHP programerja?

Gandalfar ::

Poglej si npr. https://tutorial.djangogirls.org/en/ tutorial, če te zanima kako en website skupaj s Pythonom povežeš in spraviš na internet.

Načeloma ti širina znanja lahko samo koristi. Designer, ki zna tudi osnove PHP-ja je zelo zaželjen, ker bo lahko tudi kakšen Wordpress/Drupal template bistveno hitreje adaptiral, kot eden, ki dela samo v CSS/HTML. Spet odvisno od tega kaj hočeš.

Je pa industrija tako velika in raznolika, da se skoraj za vsak presek nekih znanj najdejo specializirani jobi, ki to izkoriščajo in iščejo te preseke.

PrihajaNodi ::

Spura je izjavil:

d4vid je izjavil:

Vsak jezik ma sicer posebnosti, ampak ko se enkrat naucis sintakso, je potem enostavno.

S tem se pa tezko strinjam.

Meni se zdi odvec, da se nek designer uci PHP. Ze samo ce zna zrihtat da so njegovi designi trivialno vkljucljivi v aplikacijo (torej da zna dat od sebe tut CSS in podobne stvari, ne pa da samo slikce producira) je vreden svojega denarja. Raje naj to zna dobro, kot pa se brezveze diversificira v neskoncnost. Kaj bo pa potem, ce bo na firmi, kjer stack ni PHP/Python? Danes je vsako podpodrocje tok siroko, da je kar groza. In tudi zakaj bi svet rabil se enega podpovprecnega PHP programerja?



Zato, ker s phpjem stran res deluje tako kot mora in imas vse v kompletu.

Je pa industrija tako velika in raznolika, da se skoraj za vsak presek nekih znanj najdejo specializirani jobi, ki to izkoriščajo in iščejo te preseke.


s tem znanjem bo.cel lajf delal kot freelancer pa vesel bo da bo kak projekt dobil sploh.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

PrihajaNodi je izjavil:


Je pa industrija tako velika in raznolika, da se skoraj za vsak presek nekih znanj najdejo specializirani jobi, ki to izkoriščajo in iščejo te preseke.


s tem znanjem bo.cel lajf delal kot freelancer pa vesel bo da bo kak projekt dobil sploh.

V Sloveniji mogoče, v svetu si z lahkoto najdeš specializiran job.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

eric_cartman ::

Hvala Gandalfar :)
Sem začel gledat njene videe in ima dejansko posrečeno in zanimivo razlago. :)

Invictus je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:


Je pa industrija tako velika in raznolika, da se skoraj za vsak presek nekih znanj najdejo specializirani jobi, ki to izkoriščajo in iščejo te preseke.


s tem znanjem bo.cel lajf delal kot freelancer pa vesel bo da bo kak projekt dobil sploh.

V Sloveniji mogoče, v svetu si z lahkoto najdeš specializiran job.


PrihajaNodi.. Why so grumpy??
Če obrneš na zavihek zaposlitve že samo tukaj na slotech.. Nevem no.. Zdi se mi, da je ogromno možnosti kar se zaposlitve tiče. Mogoče se motim, ampak sem ravno zato pred kratkim tu odprl temo koliko ljudi je dobilo prek slo-tech portala zaposlitev. Freelance ni za mene. Eventuelno, da sem stalni zunanji sodelavec in delam prek s.p. tako kot sedaj --> to ja. Da pa bi se zafrkaval preko spletnih strani za freelancanje in iskal priložnostna dela in projekte v Slo za par mesecev, potem pa raje ostanem tukaj kjer sem.

Invictus ::

Stalni zunanji sodelavec ne moreš biti, vsaj ne non stop za isto firmo. je fajn imeti še kak drug račun 1x do 2x na leto zaradi FURSa.

Ko pa enkrat padeš v freelance svet, dobiš reference, se ne grebeš več za drobiž na tistih freelance job dražbah. Če objaviš da si fraj, te hitro pokličejo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

eric_cartman ::

Imam še eno vprašanje. Delam spletno stran in ne bi se tako rad zlahka vdal in takoj začel uporabljat Bootstrap, ker je lažje.

Trenutno sem naredil dizajn za spletno stran(vaja) in jo tudi dokončal kar se tiče izgleda. Vendar problem je seveda v različnih velikostih. Torej za responsive CSS sem probal že z media queries. Ampak če narediš recimo 3 velikosti small/medium/large in jim določiš min-width.

Ali to pomeni, da moraš naredit tudi 3 različne css-je za postavitev? Torej, da jih polinkam v html dokumentu in jih od tam bere glede na to kakšna je velikost ekrana?

kuall ::

večina cssja ostane enaka, večinoma samo kaj skriješ v mobile in pa postaviš elemente vertikalno namest horizontalno. drgač pa si nejasno vprašal.

blackbfm ::

Brez html-ja je php skorajda neuporaben :)


Ne pisi neumnosti no..web development ni samo frontend, tisto kar odpres z brskalnikom

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

eric_cartman ::

kuall je izjavil:

večina cssja ostane enaka, večinoma samo kaj skriješ v mobile in pa postaviš elemente vertikalno namest horizontalno. drgač pa si nejasno vprašal.


Hvala za odgovor. Bom poskusil bolj točno vprašat. Torej ali morš posebej ločit css-je za "mobile"(S), "tablet"(M) in pa "desktop"(L) verzijo? Oz. ali morš potem vključit še dodatno varianto CSS-ja za 4K ekrane ipd.?

jizzer ::

Lahko že, ampak ni pa glih potrebno. Ne rečem, da se ne dela, v nekaterih primerih je mobile verzija razen kake color sheme, precej drugačna.

Predstavljaj si tako: imaš postavljeno desktop stran, po željah (specifikacijah) stilirano in delujočo. Želiš narediti mobile verzijo, ok, prebral si si nekaj o media querijih(MQ) ampak očitno premalo :) brez zamere. Mogoče ti bo bolj jasno z developer toolsi.
V firefoxu jih odpreš z ctrl+shift+k. Če že poznaš (po mojem mnenju in tvojih postih na st, pomoje jih :D) ok, ampak vseeno malo razlage, ker z tem bi ti MQji skoraj morali biti jasni. No med temi toolsi imaš možnost prikaza mobile strani, ki jih lahko prilagodiš za specifičen telefon/resolucijo, in poljubno skaliraš med širino zaslona.
V osnovi nastaviš na čimbolj širše in greš vedno nižje ter opazuješ odzivanje. Ko vidiš da se stran čudno prikazuje, si v okolici width mere (e.g. na 877px čudno zgleda - 880(+/- 10px)) nastaviš MQ na to mero, in v tistih stilih določiš kaj bi rad da se spremeni. Nekak tako na hitro.
Sicer sem z tem delal enih 2x,3x predvsem zaradi tega, ker mi na šihtu ni glih nuja, sem v osnovi developer, poleg tega pa je precej zamudno in dolgočasno. Ampak na tak način bi naj to delovalo:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jizzer ()

pixelzgaming ::

Zasledil sem, da se dela na eni stvari, ki se ji reče CSS Grid. Ideja naj bi bila, da se stran ne postavlja navznoter temveč navzven. Podobno kot je pri bootstrapu stran razdeljena na 12 delov v HTML s divi, se sedaj že v osnovi razdeli na mrežo, ki jo lahko sam poljubno definiraš kje, kaj, kako in potem postaviš elemente v tisti del mreže, ki ga želiš. Kje se kak del prikaže pa se enostavno definira v CSSju in ni več potrebe po stotih divih enga znotraj drugega, brez containerjev, itd.

Mogoče komu olajša delo, predvsem bo lažje postavljat prazen prostor.
https://www.w3.org/TR/css-grid-1/

Komp: 2600X | 16GB DDR4 | 500GB NVMe | 10 + 10 + 6 + 4 TB HDD | GTX 1060 6GB
Telefon: S23 Ultra
Avto: Megane MK4 GTLine

kuall ::

eric_cartman je izjavil:

kuall je izjavil:

večina cssja ostane enaka, večinoma samo kaj skriješ v mobile in pa postaviš elemente vertikalno namest horizontalno. drgač pa si nejasno vprašal.


Hvala za odgovor. Bom poskusil bolj točno vprašat. Torej ali morš posebej ločit css-je za "mobile"(S), "tablet"(M) in pa "desktop"(L) verzijo? Oz. ali morš potem vključit še dodatno varianto CSS-ja za 4K ekrane ipd.?


Sem zgrešil to vprašanje.

Ja poseben css rabiš za različne velikosti zaslonov. Ampak samo majhen delček celotnega cssja strani mora biti napisan za različne velikosti zaslonov.

Drugače pa jaz napovedujem, da bo css enkrat zamenjal en jezik bolj prijazuen programerjem. Isto SQL. Problem cssja je ,da rabiš polno trikv, da kaj dosežeš. Problem sqlja je, da je zanič jezik (podvajanju kode se težko izogneš). Izumljajo polno jezikov tam kjer ni treba (npr. C# je popolni jezik, če mene vprašate, ne rabimo še enega nadomestka za njega), da bi pa naredili alternativo za CSS ali SQL pa ne.
No to je najbrž tudi zato, ker sta SQL in CSS vpeta v druge sisteme, ni ju lahko zamenjat ker bi menjava podrla veliko obstoječih sistemov. To pa še ne pomkeni, da njuna zamenjava enkrat ne bo potrebna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kuall ()

Sno0py ::

Zdravo, trenutno delam stran, ki bi iskala izdelke iz baze oz seznama,..
Na stran sem dodal vse izdelke in na zacetku naredil "box" v katerem lahko napises interno/serijsko stevilko in stran pokaze samo zahtevan izdelek in pokaze na katerem mestu se nahaja v katerem regalu itd.

No zdaj sem prisel do "problema" vsak uporabnik bi moral oznaciti ce ga postavi kam drugam se pravi spremeniti lokacijo. Ko se stran osvezi mora posodobljen podatek ostati.
Probal sem s tem : http://www.developerdrive.com/2012/06/a... ampak mi shranjuje samo en "edit" jaz bi jih pa 720 potreboval :D

Sem se zacetnik in me zanima, ce je se kaksen nacin za resiti to zadevo? Vse izdelke in podatke sem convertu v html kodo iz excela in jih prenesel v tabelo html.
Vse mi deluje kot sem si zamislil razen shranjevanja in editanja dolocenega podatka..

Je mogoc boljse, ce odprem kaksen database za kaj taksnega? (tako bi imel tudi backupe in posodobljeno bazo) s tem nacinom kot sem zgoraj napisal bi pa shranjevalo samo na internetu..

Upam da razumete kaj zelim narediti in bi prosil za vaso pomoc

lp

Sno0py ::

Stran oz iskanje bi zgledalo nekako takole: https://prnt.sc/gfp46v to akr je obkrozeno bi moral uporabnik spreminjati

Arey ::

To je z reactom dost enostavno narest, če seveda znaš kaj tega. Verjetno tudi z drugimi js frameworki, no. Pa spremembe pošlješ na backend server prek nekega APIja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[HTML5] možnosti le z html, brez javascript itd. (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
565286 (3131) DePalmo
»

Ali izdelovati spletne strani ali programirati?

Oddelek: Loža
213975 (2155) c3p0
»

Učenje programiranja (Front-end) (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
5212701 (9797) matjash
»

V katerem jeziku se lahko naredijo najzahtevnejše spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7011046 (8558) gamemen

Več podobnih tem