» »

Studentski dom Lj- neprepoznavno omrezje

Studentski dom Lj- neprepoznavno omrezje

sadio ::

Delalo je skoraj pol leta BP, sedaj pa javi napako neprepoznavno omrezje. Do kabla ni, ker cimru dela na obeh ,meni pa ne, nalozil sem tudi windowse se enkrat(8.1), probal z vsemi cmd komandami, posodobil driverje, spreminjal lastnosti za ethernet povezavo, nato nalozil se windows 10 in tudi tu ne poveze. Wifi dela(mislim na druga omrezja), ugotovil pa sem doma, da kabel brez problema poveze na nas telemach, tako da mora biti nekaj do studentskega interneta. Gre se za racunalnik Lenovo g50-30 trenutno pa imam windows 10.
Hvala za kakrsnokoli pomoc!!

BivšiUser2 ::

Pokliči administratorja v tvojem domu. Sicer pa ta WiFi od študenta je itak zanič. Raje si omisli ksbel + virtual router za ostale naprave.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

crniangeo ::

verjetno si zaradi kršenja pravilnika pristal na crni listi. Preveri pri skrbniku. Lahko pa preveriš še tako, da si spremeniš mac naslov na mac od cimra.
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Ne gre se za WiFi, ampak za žično povezavo preko UTP kabla. V sobi sta 2 vtiča za ta kabel, in na računalniku od cimra delata oba, na mojem pa nobeden. Administrator mi ni znal pomagati, saj imam vse narejeno, kot je treba. Enostavno ne zazna omrežja. Ali je možno, da sem blokiran (čeprav je administrator rekel, da naj ne bi bil). Zanimivo pa je, da mi vsa druga omrežja zazna in poveže, razen tega študentskega interneta.

Ali ima kdo kakšen predlog, kaj storiti?

HVALA

Scorpia ::

Kupi drugo usb mrezno pa probaj, ali pa zamenjaj mac adreso na obstojeci mrezni.
////

So kje kakšna navodila, kako to storiti (menjava MAC naslova)?

Težava rešena zamenjal sem samo hitrost interneta na 10Mb/s full duplex in sedaj deluje(prej je bilo na samodejno), tako da sedaj imam 10x počasnejši internet, ker na 100 pa noče povezati.

mn ::

sadio je izjavil:

Težava rešena zamenjal sem samo hitrost interneta na 10Mb/s full duplex in sedaj deluje(prej je bilo na samodejno), tako da sedaj imam 10x počasnejši internet, ker na 100 pa noče povezati.

Si preveril / poskušal zamenjati kabel?

Fsegula62 ::

sadio je izjavil:

So kje kakšna navodila, kako to storiti (menjava MAC naslova)?

https://technitium.com/tmac/ tole je najlažje, če potrebuješ

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN na Amisu, bizarno počasen internet. (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
9012280 (9560) Invictus
»

Internetna povezava

Oddelek: Pomoč in nasveti
14997 (822) Luka91
»

Težava z dostopom do interneta

Oddelek: Omrežja in internet
142318 (2115) solatko
»

Na laptopu mi noče zagnati interneta