Forum » Informacijska varnost » xyz.eim0wyy.biz - malware site?
xyz.eim0wyy.biz - malware site?
MrStein ::
Je komu znana domena *.eim0wyy.biz ?
Med iskanjem po guglu sem odprl 3-4 rezultate v novih tabih. (beri: ne vem točno kateri rezultat je odprl kaj)
Na prvem tabu zraven prvega kjer sem izvajal iskanje se je pojavila neka anketa iz omenjene domene. Nekaj o uporabi interneta (kako pogosto, kateri brskalnik). Je dobro prevedeno v slovenščino. Zgleda, ko da je od Chrome. Le nagrada 500 EUR na koncu mi je vzbudila sum.
Na virustotal.com ima oceno 4/64. Od teh štirih ravno Google Safebrowsing pravi: Phishing site, ampak Chrome je odprl stran brez pripomb.
Še ena zanimivost: sem odprl še en tab z google iskanjem, in na tem se tipke kurzor gor/dol premikajo med zadetki (pri aktualnem je narisan taki trikotniček), medtem ko na prvem tabu te tipke zgolj skrolirajo stran gor/dol. Obe sta https://www.google.si , vmes se nisem nič prijavljal ali podobno.
Med iskanjem po guglu sem odprl 3-4 rezultate v novih tabih. (beri: ne vem točno kateri rezultat je odprl kaj)
Na prvem tabu zraven prvega kjer sem izvajal iskanje se je pojavila neka anketa iz omenjene domene. Nekaj o uporabi interneta (kako pogosto, kateri brskalnik). Je dobro prevedeno v slovenščino. Zgleda, ko da je od Chrome. Le nagrada 500 EUR na koncu mi je vzbudila sum.
Na virustotal.com ima oceno 4/64. Od teh štirih ravno Google Safebrowsing pravi: Phishing site, ampak Chrome je odprl stran brez pripomb.
Še ena zanimivost: sem odprl še en tab z google iskanjem, in na tem se tipke kurzor gor/dol premikajo med zadetki (pri aktualnem je narisan taki trikotniček), medtem ko na prvem tabu te tipke zgolj skrolirajo stran gor/dol. Obe sta https://www.google.si , vmes se nisem nič prijavljal ali podobno.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google Chrome (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 15009 (9232) | Tr0n |
» | Opera 10.5 pre-alpha (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 8767 (6834) | HairyFotr |
» | Izšla Opera 10 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 15807 (10397) | clix |
» | Opera 9 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Brskalniki | 22242 (13990) | R33D3M33R |
» | Nova anketa!Oddelek: Novice / Ankete | 2720 (2720) | Hellios |