» »

Prijava na subvencije oziroma spodbude

Prijava na subvencije oziroma spodbude

N0t0ri0us ::

Dober večer.

Stvar je taka. Imam podjetje, katero ima trenutno možnost za pridobitev zagonskih spodbud v vrednosti do 40.000€, medtem ko plačam 30% jaz, preostalih 70% oziroma maksimalno 40.000€ pa "časti" EU.

Namen se imam prijaviti na ta razpis, ampak sem dobil nasvet, da naj to storim preko podjetji, katera se ravno s tem tudi ukvarjajo. Sodeč po besedah nekega prodajalca mi je toplo priporočil, da naj delam to preko podjetja, da so do sedaj imeli 2 stranki, ki sta dobili sredstva preko podjetja, mimo njega pa nobene. Naj ne bi imel jaz nobenih možnosti za to, ker naj bi bilo cel kup birokracije.

Kolikor je bil s tem seznanjen, takšno podjetje računa cca 800€ + 3-5% nakupa oziroma pridobljenih sredstev, kar pa ni malo. Če vzamejo 3% od pridobljenih sredstev + 800€, moram za to trdo delat 1 mesec.

Ima kdo izkušnje s pridobivanjem sredstev ali pa s podjetji, ki se s tem ukvarjajo? Je res takšna znanost oddati papirologijo za pridobtev sredstev? Enkrat sem že izpolnjeval papirje za podoben razpis in razen tega, da sem zgrešil vrsto razpisa ni bilo nobene večje znanosti :))

cekr ::

Ni problem izpolniti papirje. Problem je v tem, da imajo ti posredniki neko politično zaslonbo in brez provizij ne spustijo nikogar h koritu. To ti je verjetno že znano iz drugih primerov v državi.
V kakšnem drugem času bi temu rekli "mafija".
Njihovo delo je itak samo fotokopiranje pogodbe in mastno kasiranje.
Sem že imel takšen problem. Smo potem raje sami sfinancirali. Itak ti gre to v stroške in na koncu si na istem. Seveda, če ti podjetje prinaša nek dohodek.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

N0t0ri0us ::

lani je bilo prijavljenih 28 podjetji od tega jih je 14 dobilo subvencije. Meni so pri esperu rekli, da je bilo lani pri njih prijavljenih 8 in so dobili vsi subvencije...

No nisem si mislil, da je res takšna banda tudi pri teh stvareh...

Podjetje mi prinaša nek dohodek, ampak za moje podjetje je 40.000€ malo manj kot imam letnega prometa - ne dobička. Glede na to, da nisem davčni zavezanec se meni to pozna ogromno. Sicer pa s stroški tudi če bi bil zavezanec ne bi imel težav.

NikolormousB ::

Mislim, da vem za kater razpis gre. Sicer ravno ogromno izkušenj nimam, sem se pa že prijavljal na podobne zadeve, ki jih razpisuje SPS in imam kolege, ki so že dobili več razpisov.

To, da nimaš možnosti, če se prijaviš sam, niti slučajno ni res. Veliko ljudi dela te stvari in-house. To, da gre za kup birokracije je popolnoma res. Znanosti ni, je pa veliko dela. Treba je zelo pozorno prebrati kaj od tebe zahtevajo in to dobesedno tudi napisati v dokumentacijo. Zelo verjetno je, da bo vloga nepopolna ali slaba, če to delaš prvič.

Jaz ti svetujem, da namesto podjetja dobiš koga, ki je to že kdaj delal v lastni firmi ali za koga. Če narediš prijavo sam, pa ti nekdo samo pregleda in popravi, boš prišel skozi veliko ceneje.

Ali pa se obrneš na kakšno lokalno organizacijo, ki bi znala pomagati. Po Sloveniji imaš razne Regionalne razvojne agencije, obrtne zbornice, inkubatorje... Meni so na regionani razvojni agenciji pomagali precej.

Njihovo delo je itak samo fotokopiranje pogodbe in mastno kasiranje.


Razpisi, ki jih ven daje SPS so precej raznoliki in običajno zahtevajo precej personalizirano prijavo. Poslovni načrt, finančno konstrukcijo, opis ekipe, natančno opredelitev projekta in podobno.

jtothek ::

Ta podjetja, ki ponujajo prijavo na razpise so ponavadi kadrovsko sestavljana iz ljudi, ki so delali na organih, ki dajejo te razpise/subvencije. In imajo to v nulo naštudirano kako projekt speljet ali pa če kaj ne vejo pokličejo svoje nekdanje sodelavce/kolege na ministerstvo. In potem so ta podjetja v poziciji da ponavadi dajo neko garancijo, da bodo sredstva pridobljena. Zdaj ali je to neka "mafija" naj vsaj pri sebi opredeli.

Absolutno pa lahko tudi sam izpolniš razpisno prijavo, brez tretjih posrednikov. Imaš ponavadi na organu, ki ponuja sredstva dokument z vsemi zahtevanimi podatki in prijavni list. Je pa res, da večje cifre se obračajo več papirologije bodo zahtevali (predračuni, potrdila bank o danem kreditu, etc....(odvisno na kateri razpise se prijavljaš)).

N0t0ri0us ::

jtothek ::

Ja, no saj maš razpisno dokumentacijo in vzorce kako bi to moglo zgledat.

Zdaj je na tebi, če misliš, da boš to sam delal. Je absolutno izvedljivo, moraš pa bit picajzlast.

hmm23 ::

N0t0ri0us je izjavil:



Kolikor je bil s tem seznanjen, takšno podjetje računa cca 800€ + 3-5% nakupa oziroma pridobljenih sredstev, kar pa ni malo. Če vzamejo 3% od pridobljenih sredstev + 800€, moram za to trdo delat 1 mesec.



Niti ni veliko

N0t0ri0us ::

če gledaš na investicijo ni veliko. Prav tako za večja podjetja.. Medtem ko pogledaš iz druge strani imajo oni s tem dan ali dva dela, pokasirajo pa kar lepe denarje.. so našli dobro tržno nišo :D

vostok_1 ::

Kolikor vem se za evropska sredstva tepejo, kot lačni levi, če jim vržeš en lep kos mesa v ogrado.
Zmagajo ta večji in tisti blizu. Ni totalna korupcija, you still have a chance, ampak prepare to eat glass.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

N0t0ri0us ::

mesec in pol kasneje se oglašam. :)

Sem šel na razpis preko posrednika. Potem sem videl zakaj nimajo ljudje brez posrednikov niti malo možnosti, da pridobijo sredstva. V moji dokumentaciji je bilo cca 80 strani, cel kup nekih dokazil, pogodb itd na katere nebi sam niti pomislil, da jih bi lahko priložil zraven. Število točk je bilo omejeno na 100, minimalno jih je bilo treba imeti 50. Načrtovano je bilo, da dobim okrog 75 točk, dobil sem jih pa 58.

Sredstva sem uspešno dobil oziroma jih bom, tako da sem eden izmed redkih v zahodni Sloveniji, kateri jih bo dobil.. :) če koga zanima še cena - 800€ + 5% od višine pridobljenih sredstev brez DDV

p.s. ne me razumet narobe, da če dokumentacijo delaš sam, da nimaš možnosti. Možnosti so, ampak je treba v to vložit ogromno časa, na koncu bo pa dokumentacija še vedno težko konkurenčna nekomu, kateri je sodeloval pri xx razpisih.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razvoj projekta - pridobitev sredstev

Oddelek: Programiranje
5910 (747) jernejl
»

Komu prodati idejo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
476691 (4403) blackbfm
»

SharkTank, iskanje kupca/investitorja

Oddelek: Loža
142101 (1269) iKst
»

Nepovratna sredstva in bistroumni pogoji za uspeh preferiranih prejemnikov.

Oddelek: Loža
91925 (1636) Vikking
»

Neumne ponudbe za delo, prilepite svoje najdbe in vire

Oddelek: Loža
354457 (2987) CaqKa

Več podobnih tem