» »

HOT - Hofer Telekom

HOT - Hofer Telekom

Temo vidijo: vsi
««
63 / 76
»»

flameir ::

A je kdo že testira hitrosti hot vs bob morda? lokacija lj-domzale

MArkusPrimus ::

Hitrosti so po moje podobne, ker gre za isto omrežje. Pravijo, da ne prioritizirajo nobenega prometa. Hot mi deluje super, povsod kjer sem.

blink ::

Sredi avgusta sem na HoT prenesel številko iz Izimobila, kjer sem imel plačevanje avtomatsko preko direktne obremenitve. Ali se s prenosom številke na drugega operaterja samodejno ukine tudi direktna obremenitev ali je to treba urediti na pay365.si (Mobilab) ki ta mesečna polnjenja izvaja na Izimobilu? Ker danes sem dobil iz 3388 samodejni sms, da mi bodo trgali mesečni znesek za storitve opravljene do vključno 4.9., pa mi je malo čudno ker sem bil prepričan da predplačniški paket pomeni, da storitve plačaš vnaprej, ne za nazaj.

MrStein ::

Prenos številke je zgolj to: prenos številke

Če hočeš ukiniti direktno bremenitev, jo pač moraš ukiniti.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

marjan_h ::

Vprašal bi še, če sedaj izberem paket mini, ali to pomeni da mi takoj obremenijo, da plačam 7 EUR, ali čez en mesec? Torej drugače povedano ali plačam vnaprej ali za nazaj?

Opkow ::

Zakupljeni paketi se placajo vnaprej. 30 dni.

no comment ::

Je HOT ok za tujca, ki bo potreboval telefon pri nas za mesec ali dva (od tega verjetno kak teden HR)? Ima kdo še kaj bolj ugodnega? No, ni treba, da je bolj ugodno (ker se mi je smejal, ko sem začel mencat o tem ali ga bo stalo 7 ali 10 eur), lahko da je tudi samo malo bolj "udobno" (npr. več kot HOT nudi v gostovanju)...

modelno1 ::

Bob ima tudi predplačniške pakete brez omejitve porabe klicev/sms v EU. Se boš moral pa ti registrirati kot uporabnik, da bo enote iz predplačniškega paketa lahko uporabljal tudi v EU, ker verjetno kolega ne bo mogel dokazati trajnih vrzi v Slo.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

MrStein ::

Ni take omejitve.
Razen če bi takoj šel v tujino in nič uporabljal v Sloveniji.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

modelno1 ::

Ja, pa je, če hočeš koristiti enote iz paketov.
Bob
Hot
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

MrStein ::

Koliko uporabnikov poznaš, ki jim ne delajo enote v EU?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

modelno1 ::

To je novo od 4. 6. 2019 in velja za kartice aktivirane po tem datumu. Pri vseh predplačniških ponudnikih, ker tako zahteva Uredba št. 2015/2120 z dne 25. 11. 2015 in Uredba št. 2016/2286 z dne 15. 12. 2016.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

no comment ::

MrStein je izjavil:

Koliko uporabnikov poznaš, ki jim ne delajo enote v EU?

Sebe. Izven SLO imam, ne vem, 1.7Gb, kar ni enako 3Gb kot imam v Slo.

MrStein ::

Saj v EU nikoli ni enako kot v domači državi. Že od nekdaj.

In če smo natančni: potrdil si, da ti enote delajo v EU. Ne vse, ampak to tak nikoli niso. (oziroma: pravila se kar pogosto spreminjajo)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Vedran ::

Predplačniki morajo dokaziti trajne vezi z območjem Republike Slovenije, če želijo uporabljati storitve v EU brez pribitkov.

BOB
https://bob.si/pomoc-in-informacije/izk...


za uporabo mobilnih storitev v EU gostovanju po domačih cenah in ostalih pogojih gostovanja kot v domačem omrežju brez pribitkov, mora uporabnik mobilnih storitev bob predložiti dokazila o trajnih vezeh z območjem Republike Slovenije.

trajne vezi z območjem Republike Slovenije imajo vsi uporabniki ne glede na državljanstvo, ki na tem območju dejansko prebivajo ali so na tem območju pogosto in bistveno prisotni zaradi šolanja, trajnega delovnega ali drugega pogodbenega razmerja, ki terja fizično prisotnost. trajne vezi se lahko izkazuje z dokazilom o vpisu v redne programe šolskih ali visokošolskih zavodov, o delovnem razmerju, o trajnem prejemku javnih sredstev ipd.


v kolikor ne izkažeš trajnih vezi, se v EU/EEA gostovanju pri uporabi storitev zaračunajo tudi pribitki in sicer:

0,03904 EUR na minuto odhodnega klica v Slovenijo oz. znotraj omrežij držav, za katere velja EU regulacija,
0,0132 EUR na minuto dohodnega klica,
0,0122 EUR na poslani SMS,
0,0054 EUR na poslani MMS in
5,49 EUR na GB.
pribitki se obračunavajo ne glede na to ali imaš zakupljene enote ali sicer plačuješ po porabi.


HOT
https://www.hot.si/gostovanjeveu.html


Za namene Politike poštene uporabe HoT od svojih uporabnikov gostovanja v EU zahteva, da predložijo dokazila o običajnem prebivališču v Sloveniji ali drugih trajnih vezeh s Slovenijo, ki vključujejo pogosto in bistveno prisotnost na njenem ozemlju.

Novi uporabniki dokažejo trajne vezi z registracijo na: https://www.hot.si/selfcare/registracij...

V kolikor običajno prebivališče oz. trajne vezi niso dokazane, uporabnik ne more koristiti gostovanja v EU brez dodatnih stroškov; to pomeni, da lahko pride do dodatnega zaračunavanja storitev. Podrobnosti zaračunavanja so navedene v Ceniku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vedran ()

AštiriL ::

Vedran je izjavil:

AštiriL je izjavil:


Dela, tudi driverje kot ethernet adapter ti poinštalira. Na WinXP SP3 32bitnem CPUju.

Ampak MW40 je no-go: github.com/AstiriL/alcatel-router-exploit_sl
(poleg teh web-ui exploitov ima tudi WPA handshake "feature" in se lahko povežeš brez gesla-eno geslo je, ki ga vedno sprejme). Sem pisal na Alcatel ampak ni odgovora. Pisal sem tudi na HoT in teh modemov ne prodajajo več.

Druga stvar:
Recimo jaz zanalašč porabim vse enote na računu zadnji dan: sms-e z zgoraj omenjeno "exploit skripto" ali pa z android aplikacijo, ki pošlje sms-e, klice z "shekano" hrvaško govorilnico, ki se avtomatsko javi na vsak klic in prenos podatkov z `cat /dev/urandom | nc -lkp 12345` na serverju in `nc d.a4l.space > /dev/null` na telefonu/PC-ju. Na telefonu kurim T2-Oranžni MINI, na PC-ju pa HoT.

Tretja stvar:
HoT za polnjenje uporablja captive portal, ki ti ob 0EUR stanja pokaže, da moraš napolniti račun, če poskusiš uporabljati internet. Blokira skoraj ves IP/TCP/UDP promet, razen na svoj strežnik za polnenje računa. Kar seveda mora dovolit DNS promet, da lahko captive portal iz hot.si odpreš. Seveda pa ne filtrira DNS requestov na svojem DNS strežniku (do katerega imaš dostop), torej lahko mirno zahtevaš katerikoli IP naslov ali TXT/NULL/PRIVATE record na svoj NS-nameserver preko HoT DNS strežnikov in tvoj strežnik bo ta DNS request dobil in nanj bo lahko odgovoril. Torej se lahko s svojim strežnikom lahko pogovarjaš na HoTu tudi, če nimaš stanja. Poskusite: `dig google.com`, ko nimate stanja in dobili boste IP. Če imaš (čim krajšo) domeno in strežnik, dosegljiv preko UDP53 porta lahko v enem DNS paketu encodaš 255 bajtov minus dolžina domene uploada in 65535 bajtov downloada (NULL record).
Obstaja super programček prav za ta namen: code.kryo.se/iodine, ki naredi IP tunel čez DNS pakete na tak način. To sem ugotovil nekaj tednov nazaj, uspešno uporabljam.
Strežnik je na T-2, 100/100 FTTH, telefon pa na LTE od HoT, dobim 100kb/s uploada in 300kb/s downloada.

Na DNS strežniku od namecheapa nastavim thost.a4l.space na CNAME c.a4l.space (moj strežnik) in NS t.a4l.space na CNAME thost.a4l.space
Naložim iodined in ga zaženem na Linux strežniku z domeno t.a4l.space (255-15 bajtov uploada). Bindam na 0.0.0.0:53
Naložim iodine na BusyBox na telefon/PC ali pa uporabim AndIodined Android aplikacijo (boljša/lažja opcija)
Povežem client na t.a4l.space prek DNS-> IpOverDns iodine protokola prek AndIodine aplikacije
Imam svoj strežnik na telefonu dostopen iz 10.24.0.1 in ostale ljudi povezane prek iodine tunelov na 10.24.0.1/24.
Priklopim se preko SSHja na strežnik in nastavim Dynamic SOCKS5 proxy, bindam proxy na 127.0.0.1:1984 na telefonu.
Vpišem proxy firefox in bum, free internet.
Če kdo rabi geslo za dostop do tega tunela (dam povezavo v Tor prek mojega serverja 10.24.0.1:9050), ZS.

Na žalost sem malo nazaj zabrickal server, ker sem pisal programe, katerih feature je spraviti Load average na 40, moj 2. server pa mi ne dovoli poslušat na portu 53, ker je Telemach zelo dober operater, zdaj pa sem na morju in ga ne morem reštartat ...

SK IAVS


1. Kaj pa priporočate kot varnostno sprejemljivo zamenjavo za Alcatel-a? Mogoče ZTE iz Hofer-ja ali kaj drugega?

2. Ali to pomeni da HoT telekomovo omrežje varnostno vprašljivo in ne priporočaš njegove uporabe ali si pač samo najdel luknjo v njihovem sistemu kako lahko brez stoškov uporabljati njihov internet?


1. HoT-a več ne uporabljam, ampak nazadnje sem uporabljal MW40 prek USB kabla. Ker ima tako dostop do modema res samo PC, je še vse dokaj varno.
2. Varnostno vprašljivo ni, take stvari so po mojem mnenju dokaj varne. Če uporabljaš HTTPS itak ne more nihče nič gledat, tudi če bi imel dostop. Slučajno lahko uporabljaš Internet brez stanja, kar pa ne bi smelo delati nobenih težav.
Ostani 127.0.0.1, ko si 0.0.0.0, nosi 255.255.255.255.

Apofis ::

Oj. Kaj zgubim, če grem na hoferjev paket HOT mini? Zdj sm na A1, paket orto eu, naročnina 20 eur, govorim max 10 minut, smsov max 50, mmsov skor nič, podatkov ne nucam niti 1gb (s tujino vred)...kokr gledam ma hot mal počasnejši prenos podatkov, sam za mobitel je najvrjetneje še to čist kul. thx

cortez ::

@Apofis

lahk greš tud na mobi....

600 enot - 3,95 €

Machete ::

600 je res malo malo, pars tavri ti zdownloada, ko ne veš in si čez. IZI 6000 enot, 8 eur.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Apofis ::

Ja, nočem bit na limiti...teli trije gbji mi bojo vrh glave

Aja, kaka ideja katerga v mesecu bi se mi splačalo skenslat naročnino pr A1, da bo čimmanj stroškov? Račun dobim mislim, da 14ga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Apofis ()

J.McLane ::

Pri A1 ne moreš kenslat sredi obračunskega obdobja, tako da kljub temu da narediš prenos cifre ti bodo oni dodelili novo telefonsko za obstoječo naročnino in bo normalno delovala do konca obračunskega obdobja.

Najbolje da pogledaš na račun za kakšno obdobje ti zaračunavajo storitve, račun dobiš verjetno par dni kasneje.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Apofis ::

Aaaha, tako torej, hvala za odgovor.

MrStein ::

Še enkrat: prenos številke nima veze s prekinitvijo pogodbe.
Številko lahko preneseš kadarkoli.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Mato989 ::

Ok, glede na današnjo novico o draženju telekoma ko bom za neodvisni plačeval že kaj? 18€ mi je dokončno presedlo...

Kako je torej kaj Hofer oz. HOT... všeč mi je spletna stran kjer se registriraš... predvidevam da znotraj vse urejaš kakšen paket hočeš, ampak zanima me pokritost na štajerskem in nasploh.... uporabljajo od A1 oddajnike ali kako?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

sfaljk ::

Z družino ga uporabljamo že malo več kot leto.
Prehod na HoT se je zgodil iz istega razloga kot pri tebi. Enostavno se ti zdi neumno plačevati precej več za skoraj enako storitev. Uporabljamo pakete za 10€. Na vsake 30 dni za tri uporabnike nafilam za 30€. Do sedaj nobenih problemov. Pokritost okolice Ljubljane je dobra. Uporabljajo omrežje A1.

Sam bi šel na "normalnega" operaterja, če bi bila cena maks 12€ na mesec.

Mato989 ::

sfaljk je izjavil:

Z družino ga uporabljamo že malo več kot leto.
Prehod na HoT se je zgodil iz istega razloga kot pri tebi. Enostavno se ti zdi neumno plačevati precej več za skoraj enako storitev. Uporabljamo pakete za 10€. Na vsake 30 dni za tri uporabnike nafilam za 30€. Do sedaj nobenih problemov. Pokritost okolice Ljubljane je dobra. Uporabljajo omrežje A1.

Sam bi šel na "normalnega" operaterja, če bi bila cena maks 12€ na mesec.


Super... dejansko bom najverjetneje šel na HOT lepo in vzel 10€ paket... ki je dejansko boljši od onega za 18€ na telekomu.... katastrofa!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato989 ::

A ma kdo kak odličen pregleden programček ki ti gleda koliko interneta porabi računalnik in ga lahko omejuješ tudi recimo? Pod pogojem da grem še na HOT net?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

6151 ::

Whatpulse recimo. Ima pa tudi windows vgrajeno (omrežje nastaviš na metered, deluje za wireless, nevem pa če tudi za kabel)

WaterBoy ::

Zdravo

Letos smo uporablali hofer internet in je na računu ostalo nekaj evrov. Sedaj tega interneta in sim kartice ne potrebujem več, zanima me kako lahko porabim ta denar ki je še ostal na računu. Čez 2 meseca bodo deaktivirali številko.

stara mama ::

090 :D

Killermode ::

WaterBoy je izjavil:

Zdravo

Letos smo uporablali hofer internet in je na računu ostalo nekaj evrov. Sedaj tega interneta in sim kartice ne potrebujem več, zanima me kako lahko porabim ta denar ki je še ostal na računu. Čez 2 meseca bodo deaktivirali številko.

Najboljše bo, da vprašaš na slo-tech forumu. Tle ti bomo zagotovo mi to uredili.
Namesto da bi na info@hot.si poslal zahtevek za vračilo denarja z svojo telefonsko številko, serijsko sim kartice in puk kodo in vsemi svojimi osebnimi podatki + TRR kam naj nakažejo. Po možnosti še sliko sim kartice.

MArkusPrimus ::

Imaš 2 možnosti:

1. Preneseš dobroimetje iz kartice na novega uporabnika, nekoga iz družine, prijatelja

2. Pišeš na info@hot.si in ti povrnejo znesek.

Kar ti je ljubše.

VrtniPalcek ::

A ti mora vsak operetor izplačati dobroimetje, če to zahtevaš od njih? ali je samo hofer tako "dober"? sprašujem za telekom

MrStein ::

Itak.

To je tako, kot če bi vprašal "a vsaka banka mi mora izročiti sredstva z mojega TRR?"
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

WaterBoy ::

Hvala sem uredil

Mi bodo vrnali ko poteče kartica

blink ::

Ali MMS-i sploh delajo na HOT omrežju? Imam vpisane spodnje podatke in sprva mi je delovalo, sedaj pa opažam da že dva meseca ne. Ima še kdo drug probleme?
https://www.hot.si/rocne_nastavitve_02_...

stara mama ::

Imaš pozitivno stanje na računu?

KAVINSKY ::

blink je izjavil:

Ali MMS-i sploh delajo na HOT omrežju? Imam vpisane spodnje podatke in sprva mi je delovalo, sedaj pa opažam da že dva meseca ne. Ima še kdo drug probleme?
https://www.hot.si/rocne_nastavitve_02_...


Meni niso delovali z konfiguracijo, katero ti pošljejo na telefon. Sedaj, ko sem vpisal te podatke pa deluje.

J.McLane ::

Meni se dogaja, da kljub ročno vpisani konfiguraciji, čez nekaj časa pride iz omrežja nova nastavitev in to ročno povozi. Preveri kaj imaš zapisano, vse ostale moraš pobrisat. Ima pa T2, malo drugačno navodilo kjer so nastavitve za MMS vpisane v default Internet APN, morda bi bilo to za probat.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

CleanPower ::

Pozdravljeni,

če ima kdo hoferjev zte wifi modem bi ga povprašal kako zadeva lovi signal v primerjavi z vašim mobilnim telefonom? Vem da ne lovijo vsi telefoni enako, ampak rad bi neko okvirno vrednost kvalitete lovljenja signala zte modema.

hvala, lp

stara mama ::

V čem je razlika med HOT Giga in Giga+ ter zakaj je slednji cenejši?

J.McLane ::

Gre za povezano storitev, Giga+ je na voljo samo tistim, ki že imajo pakete MINI, MAXI ali EXTRA.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

anketar ::

s tem nagraujejo obstoječe uporabnike in vabjo nove, da presedlajo, oboji majo pa korist kar je redkost, da obstoječi uporabniki dobijo ugodnost

SG_101 ::

Mi lahko kdo razlozi tale GIGA+. Sem uporabnik paketa maxi. Prav tako imam na drugi sim kartici paket Giga (uporabljam za domaci internet). Lahko imam ta giga+ namesto paketa giga?

Edit: sem ze nastudiral. Prijaviti sem se mogel v hot aplikacijo s tisto telefonsko stevilko kjer imam sedaj paket giga in tam vnesem pri aktivaciji giga+ telefonsko st. kjer imam sedaj paket maxi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SG_101 ()

spam321 ::

SG_101 je izjavil:

Mi lahko kdo razlozi tale GIGA+. Sem uporabnik paketa maxi. Prav tako imam na drugi sim kartici paket Giga (uporabljam za domaci internet). Lahko imam ta giga+ namesto paketa giga?

Edit: sem ze nastudiral. Prijaviti sem se mogel v hot aplikacijo s tisto telefonsko stevilko kjer imam sedaj paket giga in tam vnesem pri aktivaciji giga+ telefonsko st. kjer imam sedaj paket maxi.


In po novem "domači internet" avtomatsko plačuješ 10€ namesto 15€?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: spam321 ()

SG_101 ::

Ja. Hvala Hofer.

w4nkst4 ::

uh top ponudba, vzames hot mini in giga+, obe kartici v telefon in mas 203gb za 16.99€ :D

1500 min pa je tudi dovolj, naj se omogocijo nakazovanje prenosa podatkov med paketi in ostali ponudniki propadejo :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: w4nkst4 ()

Bug ::

Ellow,

Kupil sem Hoferjev paket z modemom ZTE. Upošteval sem priložena navodila razen tega da nisem hotel samodejnega vplačila. Na napravo sem dobil sms da je paket Hot Giga aktiviran in da imam na računu 17 eur. Signal je - 107 dBm oz 3 črtice od 5-ih na LTE omrežju , izmerjena hitrost na Speedtestu pa ne presega 1 Mbps downloada in 0.87 Mbps uploada. Hitrost je enaka ali jo testiram s prenosnikom ali s telefonom pri čemer nista obe napravi hkrati povezani na ZTE. Prav tako nimam na nobeni napravi aplikacij ki bi povzročale velik pretok prometa po omrežju.

Ima kdo kako idejo, nasvet? Se je že e komu pripetilo podobno?

EDIT: Zanimivo pa je to, da je prikazano stanje na moj hot 2.01 eur ter prikaz da še ni bilo porabe zakupljenih količin 0/200... Bom verjetno moral poklicati na hot in preveriti kak je na stvari...
Lp.
It's a basic truth of the human condition that everybody lies.
The only variable is about what.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bug ()

DamirK ::

anketar je izjavil:

s tem nagraujejo obstoječe uporabnike in vabjo nove, da presedlajo, oboji majo pa korist kar je redkost, da obstoječi uporabniki dobijo ugodnost


Tudi sam imam HotMini ter HotGiga in najprej nisem verjel da mi Hofer ponuja enak paket ki ga imam, za 30% manjši mesečni znesek.
Navajen sem namreč vsakoletnega postopnega zviševanja cen paketov pri ostalih ponudnikih in sem bil prepričan da imajo nekaj za bregom.

Včeraj sem prestavil paket iz Giga na Giga+ , nov popust mi skoraj pokrije ceno Mini paketa za telefon.
Prej sem plačeval za oba paketa 7+15=22 €, sedaj pa 7+10=17 € .

Hvala Hofer !

P.S. Pogrešam še paket Nano ali Piko z 100minut+1GB za 1€ !!!

-valvoline- ::

Upajmo da bomo v kratkem dobil kasno pametno ponudbo z neomejeno kolicino lte neta, da se koncno losamo kablov in lopovskih trojckov za domaco uporabo. Za kabelsko tv ponudbo pa alix operaterje za 20e letno oz manj k 2e na mesec za 10000 programov (ze uporabljam).

ps, se strinjam da hot-u manjka kasen pico oz paket za upokojence, tle bi se precej folka lahko pobrali, sploh med upokojenci. Paketi ala telekom/a1 z 500 enot bi lahko ponudil za cca 3e recimo.

Zgodovina sprememb…

««
63 / 76
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spar mobil (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
490149881 (14602) Steinkauz
»

HoT, bob, Izi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
578723 (4307) zobnik
»

Hot, BOB, Telemach in vse ostalo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
15649222 (11550) V-i-p
»

kateri predplačniški paket? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
15440313 (16659) VrtniPalcek
»

Znane cene Hoferjeve mobilne telefonije HoT (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9035313 (23622) AštiriL

Več podobnih tem