» »

HOT - Hofer Telekom

HOT - Hofer Telekom

Temo vidijo: vsi
««
26 / 80
»»

Ishmael ::

brez-imenko

A ima ta usmerjevalnik možnost aktivacije sim ali moraš preko telefona ?
ŽigaDolhar:Slo-Tech ni zavezan tebi (ali komurkoli drugemu) omogočati platformo
za širjenje svojih misli in uresničevanje tvoje pravice do svobode govora.
Nenapisani člen Slo-Tech pravilnika krši 39. člen Ustave RS

brez-imenko ::

Hmm, najbrž ja. Specifično zame A1 SIM kartica in huawei b315 sem samo "zložil" skupaj in vklopil pa je delalo s prve. Ena žalost zna biti WLAN kateri pa imajo problem skoraj vsak router kadar ima ta samo integrirano WLAN anteno in ne moraš dodati boljše. Drugače ta router ima zadaj možnost priklopa zunanjih anten tudi tistih iskrinih logaritmic in lahko, če si še na tako zavoženem kraju lahko nekoliko rešiš situacijo in postaviš antene na najboljšo možno lokacijo. Firmware je dober pri tem routerji, ne čisto idealen za vsakega ampak ponuja večino zadev. Na youtubu je nekaj predstavitev okrog tega routerja.
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

Cruz ::

Nekje sem zasledil, da je prenos številke iz HoT brezplačen, a je to res? Je kdo že odjavil številko? Pa še to; če preneseš številko se dalje uporablja prvotna številka(069)?
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

MrStein ::

Če preneseš, potem je _ista_ številka. Ne deloma, ampak cela.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Mare2 ::

Cruz je izjavil:

Nekje sem zasledil, da je prenos številke iz HoT brezplačen, a je to res? Je kdo že odjavil številko? Pa še to; če preneseš številko se dalje uporablja prvotna številka(069)?

Jaz sem prenesel številko iz HOT na T-2. Dopoldne dal zahtevo, drug dan je že bilo rešeno. Imam sedaj bistveno boljši signal. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Dajarra ::

Pozdravljeni.

Sem prebiral temo za nazaj, pa vseeno, če ima kdo minutko na hitro:

1. Moram še kaj na Telekomu urejat, če grem na Hot?
2. Deluje overall smooth? A1 omrežje, je tako?
3. Je hitrost LTE-ja kaj nižja kot jo imam sedaj na Telekomu?
4. Karkoli drugega...

smihael ::

Tethering v tujini še vedno ne dela.

smihael ::

Oz. našel sem rešitev. V nastavitev APN-ja je treba dodati pod type poleg default še dun.

Dajarra je izjavil:

Na obrazcu za prenos številke (če jo boš prenesel), treba označit, ali želiš da se ti pogodba na Telekomu naj konča ali ne. Tako da direktno s Telekomom nimaš nič (Hot bo po potrebi kontaktiral s tem obrazcem Telekom, da ti prekine pogodbo).
Motiti se je človeško.

ninny ::

Nov uporabnik Hot paketa le na EDGE oz. 2G. Imam telefon z MediaTek MT6592 cpujem ter se ne morem povezati na 3G. Omrežje Telekoma Slovenije deluje v 3G, Hot pa ne? Sedaj razmišljam, da bi šel nazaj na Izimobil, ker novega telefona pa res ne mislim kupovat. Napravil sem tudi factory reset in mi je preklemano žal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ninny ()

konspirator ::

Si v nastavitvah (network mode) izbral lte/wcdma/gsm ?

Naloži si tale app in poglej, na katero bazno se povezuješ:
https://play.google.com/store/apps/deta...
--

Zgodovina sprememb…

ninny je izjavil:

Nov uporabnik Hot paketa le na EDGE oz. 2G. Imam telefon z MediaTek MT6592 cpujem ter se ne morem povezati na 3G. Omrežje Telekoma Slovenije deluje v 3G, Hot pa ne? Sedaj razmišljam, da bi šel nazaj na Izimobil, ker novega telefona pa res ne mislim kupovat. Napravil sem tudi factory reset in mi je preklemano žal.

Ta mtk bi moral podpirati lte.

broken/link ::

+ preveri APN.

konspirator je izjavil:

Izbral sem 3G in je nastavljeno na 3G vendar nima nikakršnega vpliva, razen če zamenjam s sim s Telekomovim omrežjem. Povezujem se z postajo, ki podpira gsm,umts in lte. In tudi APN imam tako kot v navodilih piše. Gre pa za telefon z Androidom 5.1. Verjetno drug mesec grem nazaj na prejšnjega operaterja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ninny ()

ninny je izjavil:

konspirator je izjavil:

Izbral sem 3G in je nastavljeno na 3G vendar nima nikakršnega vpliva, razen če zamenjam s sim s Telekomovim omrežjem. Povezujem se z postajo, ki podpira gsm,umts in lte. In tudi APN imam tako kot v navodilih piše. Gre pa za telefon z Androidom 5.1. Verjetno drug mesec grem nazaj na prejšnjega operaterja.

Na postaji piše lahko da podpira, mobitel se poveže in kaže da je, vendar hitrosti so Edge. Niso vse postaje usposobljene in delujoče. Tvoj telefon bi moral imeti 4g.

konspirator ::

Na katero bazno se povežeš ?
Preveri še delovanje v kakšnem večjem mestu.
Točen model telefona ?

mt6592 je muhast, https://www.kimovil.com/de/liste-smartp...
pri enih je za 3g napisan 850 in 2100 Mhz https://www.kimovil.com/de/wo-kaufen-th..., pri drugih 900 in 2100 Mhz https://www.kimovil.com/de/wo-kaufen-xi...

Apn nima veze, če se telefon ne poveže na 3g.

Packistan
Ta mtk bi moral podpirati lte.

V praksi ne, glej seznam zgoraj - samo dva mobitela ga https://tinyurl.com/y8gby9ao .
https://www.kimovil.com/de/wo-kaufen-tc...
https://www.kimovil.com/de/wo-kaufen-Al...
--

Zgodovina sprememb…

Kitajski LTE ne deluje na frekvencah slovenskega LTE. Specialnost MTK čipov in njih derivatov :))

Ok, zadeva je sedaj sledeča. Na telefonu ne morem več izbirati med 2g in 3g pri HoT sim kartici in imam vedno Edge. Če pa sim vstavim v tablico se mi poveže na 3G vendar so hitrosti ca. 2Mbps. Zgleda da imajo ene čudne frekvence. Pri drugem operaterju gre do 7M. Nepotreben expiriment zame.

Modri dirkač ::

Cheap kitajc pac podpira samo dolocene frekvence, nima tukaj A1 veliko s tem.
Everybody lies!

Ishmael je izjavil:

Kitajski LTE ne deluje na frekvencah slovenskega LTE. Specialnost MTK čipov in njih derivatov :))
kaj pa je "kitajski LTE" in kaj je "slovenski LTE"? in "specialnost MTK čipov". če lahko malo bolj podrobno obrazložiš za tehnični forum.

TRIROG ::

Kakšne imate izkušnje s signalom na področju BTC-ja? Nekje sem prebral, da naj bi bil bolj slab?

broken/link je izjavil:

Ishmael je izjavil:

kaj pa je "kitajski LTE" in kaj je "slovenski LTE"? in "specialnost MTK čipov". če lahko malo bolj podrobno obrazložiš za tehnični forum.

Različne frekvence imamo in so telefoni nekompatibilni z našim omrežjem

Koko007 ::

To ni res. Sam sem že imel v rokah kar nekaj telefonov z mediatekovimi procesorji in je lte ter 3g delal normalno. Drugo je če telefon prek aliexpresa naročiš, tisti pa res ne bo deloval na našem 4g. Nasplošno so med ameriškim evropskim in kitajskim trgom med frekvencami in tehnologijami kar velike razlike zato lahko pride do tega. Ni pa nikakor to nujno da ne bo delalo.

2€ doplačila za 50/10Mbit lte je vprašljive vrednosti. Gre do 50Mbit, vendar le ko omrežje ni zasedeno. Drugače je okoli 20Mbit.

Upload pa je po deklariranih 10-12Mbit

Torej so nekako precenili kaj lahko ponudijo in to dali v paket.

Slučajno se ve ali bodo te 50GB paketi bili tudi v prihodnosti ali bo šlo to po poteh simobila in mobitela kjer je neomejeno postalo neomejeno s omejitvami ?

Modri dirkač ::

Čestitam za odkritje tople vode.
Tako kot pri vseh ostalih operaterjih je deklarirana hitrost vedno do xx Mbit.
Everybody lies!

OvCa77 ::

Sedaj sem aktiviral samodejno polnenje preko MC. Sedaj je tudi možnost polnenja za 5€
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

kanko ::

Zgleda, da je opcija 5EUR možna samo pri samodejnem polnjenju in ne pri enkratnem.

Dajarra je izjavil:

Pozdravljeni.

2. Deluje overall smooth? A1 omrežje, je tako?
3. Je hitrost LTE-ja kaj nižja kot jo imam sedaj na Telekomu?
4. Karkoli drugega...

1. Jaz nisem rabil nič naredit. Edino Hot-u sem dal pooblastilo, da lahko oni urejajo te zadeve namesto mene. Hot-ova spletna stran me je lepo vodila skozi proces.
2. Splošni konsenz je, če deluje smooth na A1 ali Bob omrežju, potem bi moralo delovati enako tudi na Hot. So pa eni uporabniki poročali, da to za njih ni veljalo...
3. To je odvisno od različnih dejavnikov. Na Hot strani piše, da ponujajo hitrosti do 20 Mbit/s, za dodatna 2EUR pa se ti dvigne do 50/10 Mbit/s. Fajn si je tudi pogledat zemljevid pokritosti LTE preden greš na Hot.
4. Jaz ti svetujem, da si kupiš Hot SIM kartico, si daš gor 5EUR in preizkusiš njihove storitve preden dokončno preneseš številko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kanko ()

ninny je izjavil:

Mogoče Alcatelov ali kakšen drug Hotspot, ker pravijo, da niso vsi bendi zajeti za naše področje? Potem se boš lahko povezoval preko WLANa

Zgodovina sprememb…

Modri dirkač je izjavil:

Sedaj dela, 52Mbit dol 12Mbit gor med 10 zvečer in 10 zjutraj. Zelo se pozna pozicija sprejemnika. Če je postaja polna je hitrost med 30 in 32Mbit.

tikitoki ::

Ishmael je izjavil:

Modri dirkač je izjavil:

Sedaj dela, 52Mbit dol 12Mbit gor med 10 zvečer in 10 zjutraj. Zelo se pozna pozicija sprejemnika. Če je postaja polna je hitrost med 30 in 32Mbit.

Kaj si specswhore al resno rabis tolk:)?

hunter01 ::

smihael je izjavil:

Oz. našel sem rešitev. V nastavitev APN-ja je treba dodati pod type poleg default še dun.

Hvala za tole!! Sramota da ne morejo tega napisat v nastavitveni PDF!
Jaz sem do sedaj ze kar zelo razocaran nad HOT. Prej sem bil na telemachu brez problemov. Na HoT pa same bedarije. Ta hotspot v tujini mi je cel dan zivcev pobral, v hribih ne dela net, medtem ko ima kolega lte zraven mene (tudi na HoTu). Ker moj moto g gen1 nima lte sem bil cist brez neta. Ocitno so 3g signal nadomestili s 4g namesto da bi dodali? Verjetno je stroskovno ceneje, ne vem nimam znanja na tem podrocju, vem samo da mi net ne dela kjer je telemach delal :).

Doma (bezigrad pri obvoznici) imam 1 crtico signala, telemach je bil poln signal. Se malo pocakam, ce je sedaj konec s temi tezavami, ce ne bom sel kam drugam. Ponudbe je dovolj.

tikitoki je izjavil:

Ishmael je izjavil:

Modri dirkač je izjavil:

Kaj si specswhore al resno rabis tolk:)?

Preizkušal sem če držijo navedbe :D
(in imel sem še 18GB za skurit)

toro69 ::

Jaz sem po 2 mesecih obupal. Nedelovanje MMS, prekinjanje... Sem zamenjal za cenejši T-2. Glede, da sem bil ze na vseh SLO omrežjih je bila to daleč najslabša izkušnja.

shadeX ::

(pravi) IQ Veverica, je vse to že od vsega začetka opozarjal v tej temi.

Zgleda, da enim deluje boljše, drugim pa slabše ali pa sploh ne. Očitno še Hot ni pripravljen za široko javnost...

toro69 je izjavil:

Jaz sem po 2 mesecih obupal. Nedelovanje MMS, prekinjanje... Sem zamenjal za cenejši T-2. Glede, da sem bil ze na vseh SLO omrežjih je bila to daleč najslabša izkušnja.

Jaz pa sem šel iz t-2 na hot. Ista cena, 20gb dodatnega neta. Performans enak, mms-i delajo iz prve in vedno in tudi preko gsm omrežja se prenesejo na telefon. Pri t-2 je zahteval 3g za prenos, ki pa kuri baterijo.
Nobenih problemov več z dvojnimi računi ki jih t2 tako rad pošilja ko mu zmanjka denarja za plače.

Na srečo imaš pri t-2 paket start ki je enak kakor hofer paket, brez hot ga nebi ponudili. Konkurenca dela.

Hot ima še lično aplikacijo za preverjanje potrošnje, ni skrbi da bi kaj prekoračil

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ishmael ()

dev ::

+1 zadovoljen uporabnik HoTa. Res je bil signal boljši pri Telemachu, vendar pa težav z dosegljivostjo nimam. Za to ceno + toliko prenosa podatkov je to za mene TOP trenutno. Uporabljam pa že 3+ mesece.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dev ()

Mavrik ::

Hmm, kako je kaj stanje z roamingom te dni? Klici v/iz Švice npr. delajo?
The truth is rarely pure and never simple.

toro69 ::

toro69 je izjavil:

toro69 je izjavil:

Samo v vednost na Windows mobile 10 ne delajo MMS sporočila.

Uraden odgovor:
Spoštovani,

zahvaljujemo se vam za izkazano zaupanje.

S težavbo smo seznanjeni in gre za to, da na sistemih W8 ali W8.1. APN nastavitve delujejo, na sistemih W10 pa ne.
Problem so naši tehniki že posredovali na Microsoft in takoj, ko dobimo odgiovor vas bomo o tem nemudoma obvestili.

Za vsa dodatna vprašanja vam ostajamo na voljo.

Želimo vam lep dan in vas lepo pozdravljamo.

2
Pozdrav.

Samo kot nasvet. Mogoče bi prej uredili, če bi povprašali Simobil in/ali Bob, ker ne verjamem da oni še niso rešili MMS problema glede da je WP10 že eno leto zunaj?

3
Pozdravljeni.

Zanima me če bo zadeva urejena še v tem tednu, drugače bom primoran zamenjati operaterja?

4
Zahvaljujemo vam se za poslano sporočilo.

Žal trenutno odhodni MMS-i na Applovih napravah še ne delujejo. Dohodni MMS-i delujejo brez težav. Težava je povezana z nastavitvami na strani Apple-a in upamo, da bo le-ta na njihovi strani čimprej odpravljena. Za nevšečnosti se vam opravičujemo.
Žal je Apple veliko podjetje, od katerega ne moremo pričakovati rešitve v tem tednu. Prenos številke je do konca leta 2017 iz HoTa brezplačen.
Za vsa nadaljnja vprašanja vam ostajamo na voljo.

Želimo vam lep dan še naprej in vas lepo pozdravljamo,

Vaša HoT ekipa

5
Pozdrav.

Zahvaljujem se za odgovor. Samo mene zanima če ste rešili situacijo na "Windows mobile 10".

Zanima me po kaki teoriji vidite problem v Applu in Microsoftu, glede na to da isti operacijski sitem v Simobil, Telekom, Telemach... omrežju pošiljajo in prejemajo MMS brez problema?

Glede na to, da očitno pričakujete da bo Apple, Microsoft... ekskluzivno glede na nastavitve HoT omrežja za vas izdal nov operacijski sitem (firmware) vas v pričakovanju iOS 11 in Windows mobile 11 lepo pozdravljam!

6
Zahvaljujemo vam se za poslano sporočilo.

Opravičujemo vam se za nenatančen odgovor. Kakor ste predpostavili, tudi skupaj z Microsoftom sodelujemo pri pripravi rešitve. Kot gostujoči operater v A1 ne prevzamemo po avtomatizmu njihove nastavitve, ker gre vseeno za drugačne sisteme.
Opravičujemo vam se za nevščečnosti. Ob rešitvi vas bomo obvestili.

Želimo vam lep dan še naprej in vas lepo pozdravljamo,

Vaša HoT ekipa

Poporodne težave. Upam, da jim Apple in Microsoft kmalu rešita problem. :P

Po zamenjavi operaterja dobim tale email:

Spoštovani,

zahvaljujemo se vam za izkazano zaupanje in hkrati opravičujemo za nevšečnosti.

Sporočamo vam, da MMS sporočila na napravah Windows 10 Mobile ne delujejo zaradi napake na strani Microsofta in le-ta z njihove strani ne bo odpravljena.

Za vsa nadaljna vprašanja vam ostajamo na voljo.

Želimo vam lep dan in vas lepo pozdravljamo.

Vaša HoT ekipa

Očitno nesposobna tehnična ekipa oz. so se odločili za se ne bodo ukvarjali s WIN10...

Želim si, da bi poznal katerega tehničarja, ki dela na tem sistemu, da bi mi samo razložil kaj je problem.
Predvidevam, da ponavadi v takšnih primerih ni problem nesposobnosti kadra, ampak bolj odločitve vodstva oz. denar.

kanko je izjavil:

ni problem nesposobnosti kadra

Ko sem bil jaz še pri Hotu sem imel občutek, da telefon dvigujejo kak ženske iz trgovin Hofer.

iNooby ::

Čez nekaj dni mi poteče naročnina pri A1, se mi splača preklopit na HoT? Kakšno je vaše mnenje?
Haters gonna hate...

"žrtvuj" 7eur (2eur za simko, 5eur za polnitev) in testiraj. ni tu preprostega odgovora. kakšne hibe ima HoT pa je vse v tej temi zapisano, preleti zadnjih par strani.

iNooby ::

ne razumem čist postopka....torej jaz se prijavim na spletni strani hot al grem tja po sim kartico al kako? pol pokličem na simobil in rečem da nebom več pri njih ? ne štekam
Haters gonna hate...

Na SiMobil nič ne kličeš.

1.) za test: kupiš HOT in ga testiraš, ako dolgo želiš
2.) če se odločiš za HOT in ukinitev A1, na HOT pošlješ obrazec za prenos številke in tam označiš, da to istočasno prekinejo na A1. (razen če ti je vseeno za številko, potem ukinjaj po želji)
Motiti se je človeško.

shadeX ::

Nujno potestiraj kako zadeva dela kjer se nahajaš. Ni nekega magičnega odgovora pri Hotu. Enim dela super, drugim ne (ugotovitve po prebiranju teme).

Vedi, da ti slo-tech-ovci upravičeno svetujejo test.

HOT ima še predporodne težave. :)

Vzemi pri t-2 paket Brezčasni Maxi
https://www.t-2.net/brezcasni-maxi

1 leto imaš 20% popust
9,99 € (7,99 EUR)
(fiksiraš se lahko na omrežje Mobitel)
Paket Brezčasni Maxi vključuje 3.000 minut klicev v vsa slovenska omrežja, 3.000 SMS ali MMS sporočil in 20 GB podatkovnega prenosa.
Podatkovni prenos v EU (max) 2,127 GB**

Najbrž rabiš še kaj drugega imeti naročenega pri t2, da imaš lahko tudi ta paket?

6151 ::

če hočeš imeti 20% popust ja
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB
««
26 / 80
»»