» »

HOT - Hofer Telekom

HOT - Hofer Telekom

Temo vidijo: vsi
1
...
59 60
61
62 63
...
65

MArkusPrimus ::

Forplan, po moje pa tu potegnemo črto. Pri beli podlagi. Ne vem, ampak če pri vsem tem, kar HOT ponuja, izpostaviš belo barvo (ki je mimogrede estetska), potem res upam, da imaš rjave gate ???

starfotr ::

Utk je izjavil:

Za vsako stvar, ki ni omejena, velja, da je vseeno ne morejo vsi na polno uporabljat. Če bi vsi na optiki stalno točili 100 mega gor in dol, vsi na telefonu pretelefonirali vse minute, smse in gigabajte, vsi hodili za vsak kurc na banko dvigovat po en evro, v trgovini pa vsak na blagajni prečekiral vsako čokoladico, potem pa preštel vsak cent, po možnosti še plačal z bakrom, bi bil svet ena katastrofa. Te stvari so "odprte", da če se ti kaj zgodi med normalno uporabo, da ne boš plačal preveč, da boš nekaj dobil, in to hitro, itd., ne pa da vsak izkoristi vse, tudi če tega sploh ne potrebuje. Za takšne bi bilo čisto prav, da plačujejo več, ker zdaj mi plačujemo več zaradi njih. Nič od tega ni prepovedano, lahko narediš, vsak bo morda kdaj naredil, če je situacija takšna, če "moraš" to stalno delat, se pa malo zamisli ...


Ti mešaš zadeve. Zakaj operaterji prodajajo paketno in ne na minute/mb/sms? Ker sem jim to splača. Da prodajo več, kot ljudje porabijo. Če jaz en mesec porabim 0 vsega, še vedno plačam paket.

In edini pravični sistem je plačilo po porabi.

In potem bi tisti, ki porabijo veliko, guess what plačali več.

PTT je že včasih imel več priključkov, kot pa kapacitet. Vsi naenkrat se med sabo nr bi mogli klicat. Kaj šele v tujino.

Ko pride pa do tega, da se omrežja polnijo, ker ljudje koristijo, kar so plačali, potem pa pogoji pravične uporabe in take ter drugačne nebuloze.

Master_Yoda ::

To je tako kot da bi sel v picerijo, narocil pico, placal oglasevano ceno pice, pojedel pa bi jo lahko samo polovico zaradi pravicne uporabe, ker restavracija kupi samo polovico sestavin ki jih potrebuje in bo eno polovico prodala kot selo drugemu.
Dovie'andi se tovya sagain.

Qcube ::

Meni se zdi bolj kot da bi si naročil mega družinsko pico in pojedel celo, čeprav jo je vsaj 4x preveč.

MrStein ::

starfotr je izjavil:


In edini pravični sistem je plačilo po porabi.

In potem bi tisti, ki porabijo veliko, guess what plačali več.

Guess what, takih paketov je bilo kar nekaj, in pošteni uporabniki jih kar niso hoteli imeti.
No, roke gor, kdo je imel taki paket?
Če jih je več kot tri, pa se naj javijo tudi taki z zakupom.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

m3k ::

forplan je izjavil:

Še komu stran naravnost ogabna, sedaj ko so začeli pretiravat s belo podlago?

Ne samo ogabna, ukinili so prikaz preostalih dni npr. v paketu GIGA, meni zelo koristna funkcija. Skratka z vsako "posodobitvijo" naredijo kakšen zajeb.
Mirko tipka na radirko ////

Kolovrat ::

Jest vse to spremljam prek hot aplikacije, se vidi tudi število dni do izteka...

m3k ::

To vem, samo zakaj jim je bilo treba to ukinit na servisni strani, ker uporabljam njihovo storitev kot stacionarni net.
Mirko tipka na radirko ////

zk_eu ::

A ima kdo izkušnje, če lahko njihi prejšnji Alcatelov MW40V WiFi modem povežeš neposredno na računalniku preko USB kabla, da bi delalo? In sicer na Windows XP bi za en računalnik potreboval.

Ne najdem nikakršnih navodil na internetu. Ubuntu mi je to sicer takoj lepo zaznal in deluje.
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zk_eu ()

starfotr ::

MrStein je izjavil:

starfotr je izjavil:


In edini pravični sistem je plačilo po porabi.

In potem bi tisti, ki porabijo veliko, guess what plačali več.

Guess what, takih paketov je bilo kar nekaj, in pošteni uporabniki jih kar niso hoteli imeti.
No, roke gor, kdo je imel taki paket?
Če jih je več kot tri, pa se naj javijo tudi taki z zakupom.


Danes takih praktično ponudb ni več oziroma jih lahko prešteješ na prste ene roke. In imeli so zelo nesorazmerno ceno na enoto glede na današnje cene ponudb.

bosky25 ::

A še komu danes serje internet, slow as fuck, maribor in okoliš, a. :))

johanblond ::

starfotr je izjavil:

In edini pravični sistem je plačilo po porabi.


To je pa takšna neumnost, da je bom celo komentiral.

To bi bilo res (plačilo po porabi), če bi ti prišel med delovnikom med 8. in 14. uro v njihovo poslovalnico in v lastno kantico pretočil točno toliko podatkov kot rabiš in jih točno toliko plačal.

Tudi, če ti kličeš samo eno minuto na leto in pričakuješ da boš klical ravno takrat, kot ti rabiš, pomeni da mora biti omrežje delujoče 365/24, kar stane. In če kdo kliče 1 × krat na leto ali pa 7× na leto, sistem pa je vseskozi v pripravljenosti, je strošek praktično isti.

Ker pa pasovna širina (oz. pretakanje) ni povsem irelevantna, imaš pa potem pakete s porabo.

V osnovi pa je pomembno ali so glavni investicijski stroški (tukaj je potem "pravična" fiksna cena po enoti neodvisno od porabe) ali pa obratovalni stroški (tukaj je pa potem pravično obračunavanje po sami porabi).

Par primerov:
Izgradnja vodovoda je cena na priključek - ker je potrebno potegnit cevi in vse skupaj in stoški izgradnje so neodvisni ail boš enkrat točil 1 L vode ali pa uporabljal vodo vsak dan, poraba vode je plačljiva pa po sami porabi (na m3), ker količina vode tudi ni neomejena.

Ko kupiš posteljo, tudi ne plačas različno ceno za posteljo, ki jo boš imel na vikendu (boš spal samo 5× na mesec), za domov pa boš plačal dražje, ker boš spal 25× na mesec.

Po drugi strani - nimaš restavracije na mesečni pavšal, ker je cena ponev in štedilnika zanemarljiva v primerjavi s stroški vhodnih surovin (T-bone pa rukola) in stroški dela, to je pa tipičen primer, ko ceno določajo obratovalni stroški.

starfotr ::

Še vedno ne spremeni dejstva, da je sistem po porabi najbolj pravičen. Določit je treba samo pravo ceno, osnovano na stroških in investiciji ter na tem, da so tudi sredstva za razvoj in vzdrževanje. To, da zadeve delajo 24/7 ni moj problem. Naj pa ponoči ugasnejo omrežje, če je to problem. Komunale naj pa zaprejo vodovod. Z veseljem plačam samo 1/2 cene za polovično razpoložljivost, če sem ciničen.

Ali drugače, zakaj nekdo za isto storitev plača več na enoto, kot drugi? Ali se pri prvem bolj obrabijo oddajniki, kot pri drugem?

Skratka, vse te storitve so prodajanje megle in potrošniki smo se navadili na to.

Zakaj pa mi v trgovini na delikatesi ne obračunajo "trgovinščine", ker hodim po njihovih prostorih, ker obrabljam njihov nož, ko mi režejo salamo? Samo storitvena podjetja imajo neke imaginarne stroške, kot so omrežnina ipd., kar je živa groza.

Ali ti, če naročiš gradbenika, da ti naredi škarpo ali ga plačaš po delu, ki ga je opravil ali ga plačaš po moči, kako nabildan je? Ker recimo pri elektriki plačaš jakost varovalk, kar je spet neka nebuloza storitvenih firm.

Zakaj potem pri operaterjih denar propade po n mesecih na predplačniški kartici? Ali s tem plačujejo elektriko in kopni?

In zakaj jaz pri letni vinjeti plačam isto, kot nekdo, ki gre samo 1x na mesec leto na AC? zakaj ne more biti 1 mesečna vinjeta enaka ceni letne/12?

Pač glej, ti imaš svoj pogled, jaz pa svojega.

hamez66 ::

Sej ti je zgoraj razložil. Ker si 24 ur na dan dosegljiv na telefon, ne glede na to, a podatke porabljaš ali ne. Če pa bi želel pakete, kjer je to upoštevano, jih pa imaš že sedaj. Pač porabljaš 24ur na dan pripravljenosti, ki sicer ni zapisana nikjer v ceniku, je pa upoštevana v ceni. Ta drugi del, dejansko porabo, pa lahko plačuješ po dejanski porabi ali v naprej zakupljeno količino.

Ti bi imel zgleda rad telefonsko številko, kjer ponoči ne bi bil dosegljiv. Ja ne vem, mogoče se pa kakšna firma spomni tako neumnost. Ampak bi še vedno plačeval prijavljenost v omrežju za tisti čas, ko je telefon prijavljen in pripravljen sprejemati klice.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hamez66 ()

starfotr ::

Ja ponoči spim in ne rabim telefona.

MrStein ::

starfotr je izjavil:


Zakaj potem pri operaterjih denar propade po n mesecih na predplačniški kartici?

Saj ne propade.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

AštiriL ::

zk_eu je izjavil:

A ima kdo izkušnje, če lahko njihi prejšnji Alcatelov MW40V WiFi modem povežeš neposredno na računalniku preko USB kabla, da bi delalo? In sicer na Windows XP bi za en računalnik potreboval.

Ne najdem nikakršnih navodil na internetu. Ubuntu mi je to sicer takoj lepo zaznal in deluje.Dela, tudi driverje kot ethernet adapter ti poinštalira. Na WinXP SP3 32bitnem CPUju.

Ampak MW40 je no-go: github.com/AstiriL/alcatel-router-exploit_sl
(poleg teh web-ui exploitov ima tudi WPA handshake "feature" in se lahko povežeš brez gesla-eno geslo je, ki ga vedno sprejme). Sem pisal na Alcatel ampak ni odgovora. Pisal sem tudi na HoT in teh modemov ne prodajajo več.

Druga stvar:
Recimo jaz zanalašč porabim vse enote na računu zadnji dan: sms-e z zgoraj omenjeno "exploit skripto" ali pa z android aplikacijo, ki pošlje sms-e, klice z "shekano" hrvaško govorilnico, ki se avtomatsko javi na vsak klic in prenos podatkov z `cat /dev/urandom | nc -lkp 12345` na serverju in `nc d.a4l.space > /dev/null` na telefonu/PC-ju. Na telefonu kurim T2-Oranžni MINI, na PC-ju pa HoT.

Tretja stvar:
HoT za polnjenje uporablja captive portal, ki ti ob 0€ stanja pokaže, da moraš napolniti račun, če poskusiš uporabljati internet. Blokira skoraj ves IP/TCP/UDP promet, razen na svoj strežnik za polnenje računa. Kar seveda mora dovolit DNS promet, da lahko captive portal iz hot.si odpreš. Seveda pa ne filtrira DNS requestov na svojem DNS strežniku (do katerega imaš dostop), torej lahko mirno zahtevaš katerikoli IP naslov ali TXT/NULL/PRIVATE record na svoj NS-nameserver preko HoT DNS strežnikov in tvoj strežnik bo ta DNS request dobil in nanj bo lahko odgovoril. Torej se lahko s svojim strežnikom lahko pogovarjaš na HoTu tudi, če nimaš stanja. Poskusite: `dig google.com`, ko nimate stanja in dobili boste IP. Če imaš (čim krajšo) domeno in strežnik, dosegljiv preko UDP53 porta lahko v enem DNS paketu encodaš 255 bajtov minus dolžina domene uploada in 65535 bajtov downloada (NULL record).
Obstaja super programček prav za ta namen: code.kryo.se/iodine, ki naredi IP tunel čez DNS pakete na tak način. To sem ugotovil nekaj tednov nazaj, uspešno uporabljam.
Strežnik je na T-2, 100/100 FTTH, telefon pa na LTE od HoT, dobim 100kb/s uploada in 300kb/s downloada.

Na DNS strežniku od namecheapa nastavim thost.a4l.space na CNAME c.a4l.space (moj strežnik) in NS t.a4l.space na CNAME thost.a4l.space
Naložim iodined in ga zaženem na Linux strežniku z domeno t.a4l.space (255-15 bajtov uploada). Bindam na 0.0.0.0:53
Naložim iodine na BusyBox na telefon/PC ali pa uporabim AndIodined Android aplikacijo (boljša/lažja opcija)
Povežem client na t.a4l.space prek DNS-> IpOverDns iodine protokola prek AndIodine aplikacije
Imam svoj strežnik na telefonu dostopen iz 10.24.0.1 in ostale ljudi povezane prek iodine tunelov na 10.24.0.1/24.
Priklopim se preko SSHja na strežnik in nastavim Dynamic SOCKS5 proxy, bindam proxy na 127.0.0.1:1984 na telefonu.
Vpišem proxy firefox in bum, free internet.
Če kdo rabi geslo za dostop do tega tunela (dam povezavo v Tor prek mojega serverja 10.24.0.1:9050), ZS.

Na žalost sem malo nazaj zabrickal server, ker sem pisal programe, katerih feature je spraviti Load average na 40, moj 2. server pa mi ne dovoli poslušat na portu 53, ker je Telemach zelo dober operater, zdaj pa sem na morju in ga ne morem reštartat ...

SK IAVS
-- na ST se uporabnike med seboj tika.
https://a4l.space/

VrtniPalcek ::

starfotr je izjavil:

Še vedno ne spremeni dejstva, da je sistem po porabi najbolj pravičen. Določit je treba samo pravo ceno, osnovano na stroških in investiciji ter na tem, da so tudi sredstva za razvoj in vzdrževanje. To, da zadeve delajo 24/7 ni moj problem. Naj pa ponoči ugasnejo omrežje, če je to problem. Komunale naj pa zaprejo vodovod. Z veseljem plačam samo 1/2 cene za polovično razpoložljivost, če sem ciničen.

Ali drugače, zakaj nekdo za isto storitev plača več na enoto, kot drugi? Ali se pri prvem bolj obrabijo oddajniki, kot pri drugem?

Skratka, vse te storitve so prodajanje megle in potrošniki smo se navadili na to.

Zakaj pa mi v trgovini na delikatesi ne obračunajo "trgovinščine", ker hodim po njihovih prostorih, ker obrabljam njihov nož, ko mi režejo salamo? Samo storitvena podjetja imajo neke imaginarne stroške, kot so omrežnina ipd., kar je živa groza.

Ali ti, če naročiš gradbenika, da ti naredi škarpo ali ga plačaš po delu, ki ga je opravil ali ga plačaš po moči, kako nabildan je? Ker recimo pri elektriki plačaš jakost varovalk, kar je spet neka nebuloza storitvenih firm.

Zakaj potem pri operaterjih denar propade po n mesecih na predplačniški kartici? Ali s tem plačujejo elektriko in kopni?

In zakaj jaz pri letni vinjeti plačam isto, kot nekdo, ki gre samo 1x na mesec leto na AC? zakaj ne more biti 1 mesečna vinjeta enaka ceni letne/12?

Pač glej, ti imaš svoj pogled, jaz pa svojega.


Tvoj problem je, da predpostavljaš, da je sistem linearen. Po tvoji logiki poštene delitve, bi moral plačevati fiksne stroške omrežnine plus vsako enoto posebej. Se pa verjetno izkaže, da so fiksni stroški višji in bi ti na koncu plačeval več kot sedaj.

marjan_h ::

Jaz imam dva vprašanja:

Teh 1500 minut je brezplačno v vsako omrežje v Sloveniji? Torej tudi če kličeš iz mobitela na stacionarni telefon iz Portoroža v Maribor?

Koliko podatkov se sedaj prenese pri naložitvi povprečne spletne strani? Zanima me če bo dovolj 3GB.

Hvala.

DINAMIK ::

marjan_h je izjavil:

Jaz imam dva vprašanja:

Teh 1500 minut je brezplačno v vsako omrežje v Sloveniji? Torej tudi če kličeš iz mobitela na stacionarni telefon iz Portoroža v Maribor?

Koliko podatkov se sedaj prenese pri naložitvi povprečne spletne strani? Zanima me če bo dovolj 3GB.

Hvala.

Teh 1500 minut je brezplačno v vsako omrežje v Sloveniji...,v vsa mobilna in ostala omrežja..:)edino 090 je plačljivo :)) Za normalno uporabo bo dovolj 3GB..;)

urosh ::

marjan_h je izjavil:

Jaz imam dva vprašanja:

Teh 1500 minut je brezplačno v vsako omrežje v Sloveniji? Torej tudi če kličeš iz mobitela na stacionarni telefon iz Portoroža v Maribor?

Koliko podatkov se sedaj prenese pri naložitvi povprečne spletne strani? Zanima me če bo dovolj 3GB.

Hvala.


Ne morem, da nebi:
...dvE vprašanjI...

se tega res niste učili v šoli?

Vedran ::

AštiriL je izjavil:


Dela, tudi driverje kot ethernet adapter ti poinštalira. Na WinXP SP3 32bitnem CPUju.

Ampak MW40 je no-go: github.com/AstiriL/alcatel-router-exploit_sl
(poleg teh web-ui exploitov ima tudi WPA handshake "feature" in se lahko povežeš brez gesla-eno geslo je, ki ga vedno sprejme). Sem pisal na Alcatel ampak ni odgovora. Pisal sem tudi na HoT in teh modemov ne prodajajo več.

Druga stvar:
Recimo jaz zanalašč porabim vse enote na računu zadnji dan: sms-e z zgoraj omenjeno "exploit skripto" ali pa z android aplikacijo, ki pošlje sms-e, klice z "shekano" hrvaško govorilnico, ki se avtomatsko javi na vsak klic in prenos podatkov z `cat /dev/urandom | nc -lkp 12345` na serverju in `nc d.a4l.space > /dev/null` na telefonu/PC-ju. Na telefonu kurim T2-Oranžni MINI, na PC-ju pa HoT.

Tretja stvar:
HoT za polnjenje uporablja captive portal, ki ti ob 0EUR stanja pokaže, da moraš napolniti račun, če poskusiš uporabljati internet. Blokira skoraj ves IP/TCP/UDP promet, razen na svoj strežnik za polnenje računa. Kar seveda mora dovolit DNS promet, da lahko captive portal iz hot.si odpreš. Seveda pa ne filtrira DNS requestov na svojem DNS strežniku (do katerega imaš dostop), torej lahko mirno zahtevaš katerikoli IP naslov ali TXT/NULL/PRIVATE record na svoj NS-nameserver preko HoT DNS strežnikov in tvoj strežnik bo ta DNS request dobil in nanj bo lahko odgovoril. Torej se lahko s svojim strežnikom lahko pogovarjaš na HoTu tudi, če nimaš stanja. Poskusite: `dig google.com`, ko nimate stanja in dobili boste IP. Če imaš (čim krajšo) domeno in strežnik, dosegljiv preko UDP53 porta lahko v enem DNS paketu encodaš 255 bajtov minus dolžina domene uploada in 65535 bajtov downloada (NULL record).
Obstaja super programček prav za ta namen: code.kryo.se/iodine, ki naredi IP tunel čez DNS pakete na tak način. To sem ugotovil nekaj tednov nazaj, uspešno uporabljam.
Strežnik je na T-2, 100/100 FTTH, telefon pa na LTE od HoT, dobim 100kb/s uploada in 300kb/s downloada.

Na DNS strežniku od namecheapa nastavim thost.a4l.space na CNAME c.a4l.space (moj strežnik) in NS t.a4l.space na CNAME thost.a4l.space
Naložim iodined in ga zaženem na Linux strežniku z domeno t.a4l.space (255-15 bajtov uploada). Bindam na 0.0.0.0:53
Naložim iodine na BusyBox na telefon/PC ali pa uporabim AndIodined Android aplikacijo (boljša/lažja opcija)
Povežem client na t.a4l.space prek DNS-> IpOverDns iodine protokola prek AndIodine aplikacije
Imam svoj strežnik na telefonu dostopen iz 10.24.0.1 in ostale ljudi povezane prek iodine tunelov na 10.24.0.1/24.
Priklopim se preko SSHja na strežnik in nastavim Dynamic SOCKS5 proxy, bindam proxy na 127.0.0.1:1984 na telefonu.
Vpišem proxy firefox in bum, free internet.
Če kdo rabi geslo za dostop do tega tunela (dam povezavo v Tor prek mojega serverja 10.24.0.1:9050), ZS.

Na žalost sem malo nazaj zabrickal server, ker sem pisal programe, katerih feature je spraviti Load average na 40, moj 2. server pa mi ne dovoli poslušat na portu 53, ker je Telemach zelo dober operater, zdaj pa sem na morju in ga ne morem reštartat ...

SK IAVS


1. Kaj pa priporočate kot varnostno sprejemljivo zamenjavo za Alcatel-a? Mogoče ZTE iz Hofer-ja ali kaj drugega?

2. Ali to pomeni da je HoT telekomovo omrežje varnostno vprašljivo in ne priporočaš njegove uporabe ali si pač samo najdel luknjo v njihovem sistemu kako lahko brez stoškov uporabljati njihov internet?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vedran ()

hojnikb ::

a še komu ponudi samo 10e+ pri polnjenju z paypal&co ?
#teamred
MediaBox: AMD R5 1600 AF, 8GB DDR4, 256GB SSD, 1060 6GB, B450M-DS3H, W10

Gregex ::

Jp, to je že vedno tako. Če hočeš samo 5e polnit moraš glih v štacuno po vrednostnico, to je zame praktično edina slabost hota.

hojnikb ::

ne, ko sem prvič polnu kake 3 mesce nazaj, je bla opcija tut 5e preko paypal
#teamred
MediaBox: AMD R5 1600 AF, 8GB DDR4, 256GB SSD, 1060 6GB, B450M-DS3H, W10

Gregex ::

U, to pa nisem vedel, meni je vedno pokazalo 10e.

hojnikb ::

No, s takim foram je HoT za mene konc, kar se tiče sekundarnega sima...

izi še ma opcijo 20e/1 leto?
#teamred
MediaBox: AMD R5 1600 AF, 8GB DDR4, 256GB SSD, 1060 6GB, B450M-DS3H, W10

MadMax ::

Paypal 5eur sem imel opcijo ko sem bil pri sosedih, da sem lahko speljal registracijo (brez te se EU tujina ne šteje "kot doma").
Drugače pa tudi meni pokaže min. 10eur.
Je pa po drugi strani res, da fizično kupljene vrednostnice ne propadejo (preverjeno na 6+ mesecev), kar malce ublaži bolečino... Kupiš, poslikaš (da ne izgubiš), pa je...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

MrStein ::

A ne piše na njih, kako dolgo so veljavne?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MadMax ::

Ne, ampak ker je natisnjeno na termopapir itak ni neomejeno :D
(razen če poslikaš...)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

J.McLane ::

Jaz ne razumem teh vaših težav, tudi če bi bilo avtomatsko polnjenje računa po 20€, itak ti za paket 7€ vsakih 30 dni porabi samo 7€, se pač nebi polnilo vsakih 30 dni. A je problem to da ti na računu "stoji" dobroimetje in nočeš s 3€ nikogar kreditirat en mesec?
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

DJ Beat ::

urosh je izjavil:

marjan_h je izjavil:

Jaz imam dva vprašanja:

Teh 1500 minut je brezplačno v vsako omrežje v Sloveniji? Torej tudi če kličeš iz mobitela na stacionarni telefon iz Portoroža v Maribor?

Koliko podatkov se sedaj prenese pri naložitvi povprečne spletne strani? Zanima me če bo dovolj 3GB.

Hvala.


Ne morem, da nebi:
...dvE vprašanjI...

se tega res niste učili v šoli?

Misliš "NE BI"?

hojnikb ::

J.McLane je izjavil:

Jaz ne razumem teh vaših težav, tudi če bi bilo avtomatsko polnjenje računa po 20€, itak ti za paket 7€ vsakih 30 dni porabi samo 7€, se pač nebi polnilo vsakih 30 dni. A je problem to da ti na računu "stoji" dobroimetje in nočeš s 3€ nikogar kreditirat en mesec?

gre se za to, da če imaš zadevo kot standby številko (recimo emergency telefon) je 10€/3 mesce čist nepotrebn strošek.
#teamred
MediaBox: AMD R5 1600 AF, 8GB DDR4, 256GB SSD, 1060 6GB, B450M-DS3H, W10

bajsibajsi ::

hojnikb je izjavil:

a še komu ponudi samo 10e+ pri polnjenju z paypal&co ?


S PP polnim od 2017 in nikoli nisem videl, da bi lahko polnil za manj kot 10 eur.

hojnikb ::

ocitno je to opcija sam, ko prvic filas. js sn sigurno filal samo za 5e.
#teamred
MediaBox: AMD R5 1600 AF, 8GB DDR4, 256GB SSD, 1060 6GB, B450M-DS3H, W10

srus ::

Ne, nikoli nisem videl on-line polnenja za manj kot 10 EUR. Je treba fizično v poslovalnico, ko hoče Gorenjec zapraviti samo 5 EUR.

Sedaj moje vprašanje. Hot sem uredil tašči, ki zelo malo telefonira (nič sms, nič interneta), ima paket Hot Start, na mesec porabi manj kot evro, tako, da je še pet evrov na 90 dni preveč in se dobroimetje kar nabira. Od zadnjega polnenja z vrednostnico jo minilo že več kot 90 dni in telefonija (odhodna, dohodna, do vseh operaterjev) še kar dela. Sem pričakoval kakšen opozorilni sms ali opozorilo v Hot aplikaciji, pa nič od tega.

Morda kdo ve za kaj gre? Ali prav razumem navodila na internetu, da ne moreš več telefonirati, če je od zadnje polnitve minilo več kot 90 dni in da po 270 dneh od zadnje polnitve dobroimetje propade.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: srus ()

_Denny_ ::

srus je izjavil:

Ali prav razumem navodila na internetu, da ne moreš več telefonirati, če je od zadnje polnitve minilo več kot 90 dni in da po 270 dneh od zadnje polnitve dobroimetje propade.


Točno to + ostaneš brez telefonske številke kot pri vseh ostalih predplačniških paketih pri drugih operaterjih. Za take, ki ne kličemo skoraj nič je najbolj primeren naročniški Bob 4 cente.
Asrock X99 Extreme4, i7-5820K@4.2ghz, 32GB Crucial DDR4-2133 CL15@2400 CL12
Zotac GTX 970 AMP Omega Core, 2TB ADATA XPG SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

J.McLane ::

Iz splošnih pogojev:
2. HoT SIM kartica je aktivna devetdeset (90) dni od zadnjega polnjenja HoT računa - v tem primeru gre za Aktivnega
uporabnika. V kolikor v tem času Uporabnik ne polni svojega HoT računa vsaj enkrat, po izteku veljavnosti aktivnega HoT
računa Uporabnik ne more več uporabljati storitev, navkljub morebitnemu dobroimetju na HoT računu, razen za Klice v sili
- tak HoT račun je neaktiven.
3. Uporabnik lahko zahteva vračilo dobroimetja v obdobju, ko HoT račun ni več aktiven in do trenutka, ko je HoT račun ukinjen.
Tako zahtevo Uporabnik odda preko e-pošte na info@hot.si.
4. Klice v sili HoT mobil zagotavlja tudi v primeru neaktivnosti SIM kartice, vse do ukinitve HoT računa.
5. Uporabnik lahko ponovno aktivira HoT račun s polnitvijo HoT računa najkasneje v roku dvesto sedemdeset (270) dni od
dneva, ko je HoT račun postal neaktiven. Ob ponovni polnitvi HoT računa se morebitno neporabljeno stanje dobroimetja
na HoT računu ponovno aktivira. V kolikor Uporabnik tudi v teh dodatnih dvesto sedemdesetih (270) dnevih ne napolni HoT
računa, le tega ne more več polniti in uporabljati (ponovna aktivacija ni več možna). HoT račun se v tem primeru ukine in
Uporabnik nepovratno izgubi pravico do uporabe te Mobilne številke in dobroimetja na HoT računu.
6. Uporabnik lahko HoT račun polni do maksimalne vrednosti dvesto (200) EUR.


Z neuporabo in obveznim 90 dnevnim polnjenjem se ti lahko zgodi, da na računu presežeš 200 € in ne moreš več polnit. V tem primeru ti očitno ostane samo to, da počakaš, da postaneš neaktiven in zahtevaš dobroimetje nazaj, nato aktiviraš in spet čakaš da dosežeš 200 €.

Pri polnjenju z 10 € na 90 dni se ti to ne more zgoditi prej kot po 5 letih uporabe. No kakorkoli neporabljen denar ti na računu nikoli ne zastara in izgine, vedno ga lahko dobiš nazaj.

Potem imaš pa še tole:
8. Uporabnik ima možnost vklopa storitve samodejnega (avtomatskega) polnjenja. Samodejno polnjenje si Uporabnik vklopi
na Portalu Moj HoT. Pri samodejnem polnjenju je privzeti znesek pod katerim se sproži samodejna polnitev. S tem zneskom
je Uporabnik predhodno (pred aktivacijo samodejnega polnjenja)seznanjen. V kolikor Uporabnik želi spremeniti ta privzeti
znesek, lahko pokliče CPU ali pošlje zahtevo na info@hot.si.


Torej nebi bil greh vprašat ali lahko privzeto samodejno polnjenje znižaš iz 10 € na 5 €, to lepo obrazložiš z zgornjim problemom z 200 €.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

marjan_h ::

Še dve vprašanji:

Ali je 6.99 EUR cena z davkom vred? Torej dobiš položnico in plačaš samo 6.99 EUR?
Ali je ponudba "1500 min in 1500 SMS" ali "1500 min ali 1500 SMS"?

Ganon ::

hojnikb je izjavil:

gre se za to, da če imaš zadevo kot standby številko (recimo emergency telefon) je 10€/3 mesce čist nepotrebn strošek.


Zakaj bi v tem primeru izbral karkoli drugega od paketa bob 4 cente? Plačuješ nič, dosegljiv si vedno.

marjan_h je izjavil:

Še dve vprašanji:

Ali je 6.99 EUR cena z davkom vred? Torej dobiš položnico in plačaš samo 6.99 EUR?
Ali je ponudba "1500 min in 1500 SMS" ali "1500 min ali 1500 SMS"?


Smo v Ameriki? Ne. Cena je vedno z vključenim davkom, kaj vam ni jasno.

Ponudba je 1500 minut IN 1500 SMS-ov IN 3GB. Kar jasno piše na uradni strani, za tiste, ki niso leni.

marjan_h ::

Ganon je izjavil:marjan_h je izjavil:

Še dve vprašanji:

Ali je 6.99 EUR cena z davkom vred? Torej dobiš položnico in plačaš samo 6.99 EUR?
Ali je ponudba "1500 min in 1500 SMS" ali "1500 min ali 1500 SMS"?


Smo v Ameriki? Ne. Cena je vedno z vključenim davkom, kaj vam ni jasno.

Ponudba je 1500 minut IN 1500 SMS-ov IN 3GB. Kar jasno piše na uradni strani, za tiste, ki niso leni.


Ta ponudba je tako dobra, da ne verjamem tisto kar piše na uradni strani. Sicer jaz ne vidim tukaj minusov. Ima kdo kakšno pripombo?

brez-imenko ::

Zakaj bi v tem primeru izbral karkoli drugega od paketa bob 4 cente? Plačuješ nič, dosegljiv si vedno.

Imaš lahko samo eno številko ali se motim? Kadar rabiš za več lokacij rabiš tudi več številk.
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

Ganon ::

marjan_h je izjavil:

Ganon je izjavil:marjan_h je izjavil:

Še dve vprašanji:

Ali je 6.99 EUR cena z davkom vred? Torej dobiš položnico in plačaš samo 6.99 EUR?
Ali je ponudba "1500 min in 1500 SMS" ali "1500 min ali 1500 SMS"?


Smo v Ameriki? Ne. Cena je vedno z vključenim davkom, kaj vam ni jasno.

Ponudba je 1500 minut IN 1500 SMS-ov IN 3GB. Kar jasno piše na uradni strani, za tiste, ki niso leni.


Ta ponudba je tako dobra, da ne verjamem tisto kar piše na uradni strani. Sicer jaz ne vidim tukaj minusov. Ima kdo kakšno pripombo?
brez-imenko je izjavil:

Zakaj bi v tem primeru izbral karkoli drugega od paketa bob 4 cente? Plačuješ nič, dosegljiv si vedno.

Imaš lahko samo eno številko ali se motim? Kadar rabiš za več lokacij rabiš tudi več številk.


Da bi več številk uporabljalo isti paket? To ne bo šlo.

aborko ::

Ta ponudba je tako dobra, da ne verjamem tisto kar piše na uradni strani. Sicer jaz ne vidim tukaj minusov. Ima kdo kakšno pripombo?

Dobrodošel v 2019. BTW imaš tudi hit bob 5GB prenosa, 2 kmin in 2k smsov za 5,5€ prvih 12 mesecev, potem 7€ - brez vezave, podaljševanja in ostalih neumnosti. Ali Drzni bob 25GB, 3k pogovorov in smsov za 7€.

hojnikb ::

trenutno pač zmaga revolucija z 20000 enotami za "3,5€". To pa zato, ker si kupiš vrednostice po polovični ceni, kar naredi efektivno ceno paketa 3,5€
Can't beat that.
#teamred
MediaBox: AMD R5 1600 AF, 8GB DDR4, 256GB SSD, 1060 6GB, B450M-DS3H, W10

marjan_h ::

@Ganon kaj je bilo tako nesmiselno?

dev ::

Tole revolucijo z 20000 enotam za "3.5eur" je mozno polnit prek spleta tako kot hot?
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

hojnikb ::

ne, samo preko kartic.
#teamred
MediaBox: AMD R5 1600 AF, 8GB DDR4, 256GB SSD, 1060 6GB, B450M-DS3H, W10

Ganon ::

marjan_h je izjavil:

@Ganon kaj je bilo tako nesmiselno?


To, da so ti ponudniki na trgu že leta (bob že 8 let) in potem naletiš na človeka, ki pravi, da temu "ne verjame". Kje si bil do zdaj? Si hiberniral? So te zamrznili? Si včeraj padel z Marsa?

marjan_h ::

Ganon je izjavil:

marjan_h je izjavil:

@Ganon kaj je bilo tako nesmiselno?


To, da so ti ponudniki na trgu že leta (bob že 8 let) in potem naletiš na človeka, ki pravi, da temu "ne verjame". Kje si bil do zdaj? Si hiberniral? So te zamrznili? Si včeraj padel z Marsa?


Ne, samo ne spremljam reklam. Sicer če se pravilno spomnim se je začelo s 500 min in 1 GB prenosa podatkov. Sedaj pa za isto ceno dobiš 3x več.

@hojnikb torej 1 enota je 1 min pogovora ali 1 sms ali 1 MB prenosa podatkov?
1
...
59 60
61
62 63
...
65


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri predplačniški paket? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12716652 (437) misek
»

Spar mobil (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
483100315 (4530) zuz3k
»

Hot, BOB, Telemach in vse ostalo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10110839 (2588) muchacho
»

Katerega operaterja priporočate (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
659011 (1766) Invictus
»

Znane cene Hoferjeve mobilne telefonije HoT (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9019527 (7836) AštiriL

Več podobnih tem