» »

WinME, Win2k & Linux

WinME, Win2k & Linux

bastadu ::

Na mašini imam instalirana WinME in Win2k in imam "win boot loader", ki mi pač omogoča izbiro sistema, ki bi ga rad zagnal. Sedaj bi si na mašino dal še linux in me zanima, če bi lahko obdržal obstoječi boot loader? Če bi lahko dal še eno vrstico pod [operating systems], ki bi predstavljala linux? Kako bi moralo to izgledati? Hvala za help!
  • spremenilo: bastadu ()

whatson ::

mislim da win boot loader ne podpira linux particij... predlagam ti da izberes Liloja (linux loaderja), ki pa lahko loada katere koli sisteme, in še veliko bolj prilagodljiv je...

T-minator ::

Lahko pa nardiš svoj loader. Na netu najdes. Jest sem ga naredu s dodatkom partition magica 6.

andrej ::

seveda lahko linux zaganjast s tega menija. vse kar moras naredit je, da z dd-jem v linux zapises boot sektor v eno datoteko dolgo 512 bytov potem pa to datoteko napises v boot.ini.
Za podrobna navodila si preberi poseben linux how-to na to temo. sorry ampak nimam direktnega linka pri roki...

Vexto ::

Da, lahko pa tudi z loadlin.exe (je na skoraj vsakem CD-ju distribucije). S tem boš lahko zagnal linux s katere koli dos-ovske particije. Na tej dos-ovski particijo se mora nahajati tudi slika jedra, torej bzImage. Potrebno se še samo skonfuguirati konfiguracijsko datoteko za loadlin in config.sys.
Smeh je pol zdravja, nasmešek pa pol smeha

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GRUB ne zažene WIN XP

Oddelek: Operacijski sistemi
161608 (1409) kriko1
»

Lilo/Grub boot loader

Oddelek: Operacijski sistemi
71069 (1020) BigWhale