» »

OLED TV

OLED TV

Temo vidijo: vsi
««
116 / 137
»»

buttcrack ::

strukelj17 je izjavil:

Hvala vsem za odgovore. Včeraj sem šel tudi pogledat C2 in moram rečt da je to to, in sem praktično odločen za TV.

Me pa še vseeno malo bega velikost. V par postih nazaj sem rekel da bom gledal TV iz cca 2m, pa ste rekli da je 55" dovolj.
Sem pa sedaj malo preobrnil zadeve, in dejansko se bo gledala tv z nekih 2,7metra. Včeraj ko si ogledal velikost 65" v živo, me je seveda še bolj prepričala.

Se vam zdi premajhna razdalja 2,7metra za 65"?

Če sem prav zasledil na spletu je nekje med 2,45m in 3m, idealno za 65".

odvisno kaj boš gledal, za 4k bo idealka, za 720 kanale pa slabo.

fpbs ::

strukelj17 je izjavil:

Hvala vsem za odgovore. Včeraj sem šel tudi pogledat C2 in moram rečt da je to to, in sem praktično odločen za TV. Me pa še vseeno malo bega velikost. V par postih nazaj sem rekel da bom gledal TV iz cca 2m, pa ste rekli da je 55" dovolj. Sem pa sedaj malo preobrnil zadeve, in dejansko se bo gledala tv z nekih 2,7metra. Včeraj ko si ogledal velikost 65" v živo, me je seveda še bolj prepričala.Se vam zdi premajhna razdalja 2,7metra za 65"? Če sem prav zasledil na spletu je nekje med 2,45m in 3m, idealno za 65".

Za razdaljo 2,7m vzemi 65".

darck ::

Saj idealno ne bi bilo tudi 55" velikost saj pri slabši sliki boš videl na eni ali drugi velikosti tiste slabosti je pa to,da na večji 65" bo pa boljše gledati,ko bo slika boljša pa tudi boljši efekt pri gledanju bo. Iz 3-metrov pa vidiš slabo sliko tudi na 42" TV vsaj jaz vidim tako,da sploh ni neke pomoči glede teh slabih 720p predvajanj ali se nižjo 480p sliko. Saj počasi bo vse to šlo v pozabo in upam,da se ne bo nikjer več predvajalo.

strukelj17 ::

Ja nič, naročil OLED 65C21 za ceno 1600€.
Mislim da ste mi kar pomagali. Zato še enkrat hvala!

buttcrack ::

Nisi zgrešil

Ondre ::

fpbs je izjavil:

Ondre je izjavil:

Evo,po teh letih bi zamenjal tv. Sedaj ima,m Philpsa 65OLED 804.Jr za gledanjei iz 3,7 m 77 inčni OLED prevelik?

Za gledanje s te razdalje 77" ne bo prevelik. Zakaj ga pa menjaš že po dveh letih. Ali se ti ne zdi, da bo to malo predrago, ker za tega ne boš dobil kaj dosti.

Dobil odlično ponudbo za njega. V ponedeljek grem po drugega. Samo ne vem 65 OLED ali 77 Miniled..

andrej69 ::

Ondre je izjavil:

fpbs je izjavil:

Ondre je izjavil:

Evo,po teh letih bi zamenjal tv. Sedaj ima,m Philpsa 65OLED 804.Jr za gledanjei iz 3,7 m 77 inčni OLED prevelik?

Za gledanje s te razdalje 77" ne bo prevelik. Zakaj ga pa menjaš že po dveh letih. Ali se ti ne zdi, da bo to malo predrago, ker za tega ne boš dobil kaj dosti.

Dobil odlično ponudbo za njega. V ponedeljek grem po drugega. Samo ne vem 65 OLED ali 77 Miniled..

Lahko vzameš tale vrhunski Philips MINILED;-)

https://www.nakupovanje.net/vsi-oddelki...
https://esvet.com/izdelek/philips-75pml...

Ali pa tale tudi odličen model.

https://www.bigbang.si/philips-75pml950...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Dimnik ()

Ondre je izjavil:

fpbs je izjavil:

Ondre je izjavil:

Ja, če boš vzel miniLEDa, potem boš šel z dežja pod kap - na slabšo sliko. Zato ti vsekakor svetujem OLEDa. Pa upam, da te je izučilo to nadležno čiščenje panela na modelu 804, in se boš odločil za kaj boljšega.

fpbs je izjavil:

Ondre je izjavil:

fpbs je izjavil:

Ondre je izjavil:

Ja, če boš vzel miniLEDa, potem boš šel z dežja pod kap - na slabšo sliko. Zato ti vsekakor svetujem OLEDa. Pa upam, da te je izučilo to nadležno čiščenje panela na modlu 804, in se boš odločil za kaj boljšega.

Čiščnje panela po 8 urah gledanja me ne moti. V 3 letih se mi je mogoče 5 x prikazal. Ambilight pa je deal braker. Tv itak nimam nikoli več kot 3 leta.

psillon22 ::

Menda ima Sony mini led X95L odlično sliko

psillon22 je izjavil:

Saj čisto lahko,da ima odlično sliko ima pa tudi tako ceno kot,da je zlat :D

Saj nekako za OLED Sony TV bi še rekel ma ja cena je malo visoka ampak naj bo ampak MiniLed ima pa definitivno previsoko ceno odkar so jih začeli izdelovati

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

psillon22 je izjavil:

Ja, ta Sony miniLED ima vgrajen Triluminos panel, kar je nekaj povsem drugega, kot Philipsov miniLED, ki ima vgrajen še klasičen panel brez QD nanosa.

fpbs je izjavil:

psillon22 je izjavil:

Ja, ta Sony miniLED ima vgrajen Triluminos panel, kar je nekaj povsem drugega, kot Philipsov miniLED, ki ima vgrajen še klasičen panel brez QD nanosa.

A misliš, da je ta barvni filter kakšna prednost..:D Pri televizorju se gledajo druge stvari kot je kontrast, ostrina slike, prikaz črne, svetilnost samega panela, uniformiranost samega panela,procesiranje slike itd..

Dobro no v končni fazi sploh ni pomembno kaj piše kaj vse ima TV ampak kaj testi pokažejo na testiranjih in zdaj verjetno nimajo vsi ti QLED paneli isto vrednost barvnega razpona in potem ko jih primerjamo z drugimi paneli od proizvajalcev se vidi razlika. Zdaj neke majhna odstopanja niso sploh neki problem sploh za nekoga kateri ima že tako nastavljeno barvo slike na manj kakor ostali.

Kakor pravijo recimo Hisense sploh nikakor dobro ne prikaže DolbyVision in je bolje imeti na HDR10 načinu vsaj to velja za letošnje modele in na podlagi tega praavijo,da morda zaradi tega tudi Samsung noče imeti DolbyVision saj morda ne bi deloval tako dobro kakor HDR10.

Kot sem že omenil kaj ti pomenijo vse napisane značilnosti TV,ko realnost pokaže drugače sploh to govorim za letošnji najboljši MiniLed od TCL proizvajalca gre se za model Q8M kateri se sploh ne more skalibrirati v popolnosti kot pravi FOMO saj TV podpira samo 1 točko pa čeprav ima zapisano 2 in 20 nekako sploh pravih barv ne moreš nastaviti.

Je pa FOMO omenil tudi,da LG G3 ima že skoraj čisto točno nastavljeno sliko iz škatle saj to se je videlo s kalibracijo sedaj v katerem načinu je to mislil pač ne vem.

andrej69 je izjavil:

fpbs je izjavil:

psillon22 je izjavil:

A misliš, da je ta barvni filter kakšna prednost. Pri televizorju se gledajo druge stvari kot je kontrast, ostrina slike, prikaz črne, svetilnost samega panela, uniformiranost samega panela,procesiranje slike itd..

Točno to, kar si zapisal: " Pri televizorju se gledajo druge stvari kot je kontrast, ostrina slike, prikaz črne, svetilnost samega panela, uniformiranost samega panela"
na izboljšanje vsega tega pripomore QD nanos. Ali se ne spomniš prvih Sonyjevih Triluminos FALDov ( ne miniLEDov), ki so bili zelo svetli, in so se lastniki teh TVejev pritoževali, da imajo previsoko, motečo, svetilnost?

A je res lahko tako elastičen panel kot je prikazano,ker to je pa res že hudo in menda super za videti.

Oled

Oled

Kupil sem novega OLEDA in na odsevu se vidi, da ekran oz folija spodaj ni ravna.
Je to zrelo za vrnitev? Na servisu sicer, ko sem jih klical pravijo, da je to normalno.
Na sliko to nima vpliva.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ondre ()

hodu63 ::

Ja, to je normalno. Povezano je s tehnologijo izdelave. Na spletu najdeš kar nekaj opisov tega pojava če v Google vpišeš oled wavy reflections

mugen999 ::

Kupujem tv, gledal bi z razdalje 3m. Vzel bi velikost 75". In se sprasujem zakaj bi dal za tako veliko televizijo 1300-1600 eur, če pa jo dobim tudi ze za cca 800 eur. Recimo hisense 75A7GQ 4K UHD QLED. So drazji tvji res toliko boljsi od cenejsih iste velikosti. S tem da bi igral tudi kak špil na njej. Sicer pa nisem zelo zahteven uporabnik, do sedaj sem s te razdalje gledal staro 42" televizijo.

Študiram zdaj glede velikosti televizije glede na oddaljenost gledanja televizije. Monitor imam diagonalo cca 70cm, gledam ga pa ravno tako z odaljenosti cca 70 cm. Torej je razmerje pri računalniku cca 1. Zdaj si pa predstavljaje da igrate špil na računalniku in televiziji. Po tej logiki bi moral biti za enako izkušnjo kot na računalniku na televiziji 75"(190cm diagonala) odaljen približno 2m. Ali imam prav ?

Pa si ti normalen,da primerjaš OLED s tem Hisense najcenejšim modelom k je eden najslabših LED TV v prodaji. Seveda OLED stane več saj je stokrat boljši in ja nekateri bi najraje kupili 75" TV za 500 EUR in imeli sliko kot na OLED TV. Ko že ne misliš dati toliko denarja za OLED TV potem ti je vsak LED TV že skoraj boljši kakor ti vstopni Hisense TV. Imam doma Hisense E7HQ pa lahk povem,da je bil nakup zgrešen in bolje,da bi vzel Samsung.

Nisem vedel da je res toliko slabši. Bom moral iti očitno v big banga pogledat razliko med oled in led. S tem da ta hisense je qled, kar je bolje kot led imho.

Tudi ta Qled od Hisense ni neka tista zadeva kot bi morala biti in je veliko drugih Qled TV na izbiro kateri so boljši. Sony sploh nima Qled panela ampak svoj Triluminos panel in ima kar dosti boljši prikaz barv kakor ta Hisense. Vse to evropsko kar ponuja Hisense od TV je nič kaj v primerjavi z ameriškimi modeli kateri so pa res hvaljeni. Sedaj sem na dopustu v Portorožu in v apartmaju prav sedaj gledam TV Samsung UE55NU7023 kateri je iz leta 2018 pa lahko brez premisleka rečem,da prikazuje dosti lepšo sliko kakor Hisense E7HQ kateri je Qled TV. Vendar tudi pri tem Samsungu se opazi kako barve in kontrast pada,ko se ga gleda pod kotom vendar še vedno manj kakor pri Hisense.

Razlika med tem Hisense in bilo katerim OLED na trgu je kot noč in dan to je kot,da gledaš Volkswagna in Mercedesa

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

A kdo ve kje imajo te cenejše hisense razstavljene zraven z drugimi boljšimi znamkami. Moram se prepričat na lastne oči o razlikah.

kanarin ::

darck je izjavil:

Razlika med tem Hisense in bilo katerim OLED na trgu je kot noč in dan to je kot,da gledaš Volkswagna in Mercedesa

Ta primerjava je totalno mimo. Če bi napisal namesto Volkswagna recimo Dacia ali kakšno še bolj obskurno znamko bi se mogoče šlo tako pa... Volkswagni so seveda kvalitetni avtomobili to vsi vedo. Kakšen dan in noč neki.

O ja pa je še kar vedno velika razlika med Mercedes ali Volkswagen. Jaz sam vem kako deluje ta Hisense pas imam še novejši model kakor tistega katerega ti gledaš. Kar sram me je,ko imam kakšen obisk in vidijo kako ta TV prikazuje sliko. Hitrost gibanje slike ne moreš nikakor pametno nastaviti in to je kar zelo opazno tudi pa malenkost ko se v stran odmakneš od TV se slika že kvari in gubi barvo,kontrast kar bleda postane. Pri predvajanju slabše slike na programih ali ponudnikih vsebin se pa tudi opazi kako slabo naredi TV upscaling.

Ti samo gasa pejt v trgovino in malo preglej in primerjaj pa boš videl

batista ::

mugen999 je izjavil:

Študiram zdaj glede velikosti televizije glede na oddaljenost gledanja televizije. Monitor imam diagonalo cca 70cm, gledam ga pa ravno tako z odaljenosti cca 70 cm. Torej je razmerje pri računalniku cca 1. Zdaj si pa predstavljaje da igrate špil na računalniku in televiziji. Po tej logiki bi moral biti za enako izkušnjo kot na računalniku na televiziji 75"(190cm diagonala) odaljen približno 2m. Ali imam prav ?

Doma imam 75". Sem probal gledat iz razdalje 2m. Film ki ima čr rob zgoraj in spodaj sem še nekako lahko gledal. Full screen zadeve pa so mi bili obrazi absolutno preveliki in mi je bilo negledljivo. Tudi za igre je vsaj meni 2m premajhna razdalja. Vsaj kake 3m metre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: batista ()

darck je izjavil:

Ja se strinjam s teboj. Pred leti sem kupil Volkswagna, Žena pa leto kasneje Mercedeza, ki so mu morali še med garancijo zaradi rjavenja zamenjat vrata, in je kmalu ugotovila, da je najbolje, da se ga čim preje reši. Meni pa Volkswagen še danes po mnogih letih, odlično služi.

fpbs je izjavil:

darck je izjavil:

Ja se strinjam s teboj. Pred leti sem kupil Volkswagna, Žena pa leto kasneje Mercedeza, ki so mu morali še med garancijo zaradi rjavenja zamenjat vrata, in je kmalu ugotovila, da je najbolje, da se ga čim preje reši. Meni pa Volkswagen še danes po mnogih letih, odlično služi.

Saj tudi Volkswagn, Audi,Bmw rjavijo se jih kar dosti takih vidi po cesti voziti. Itak vse to je delno Nemško pakiranje, če pa že hočeš kvaliteto potem pa poglej za Lexus pa neko Francosko sranje od Renaulta kot je Laguna katero ima moj brat,star avto 25 let pa še vedno deluje u piko razen rja ga po pragih napada. kolega pred 15 leti imel Pasata karavan ta boljša izvedba in avto brez rje razen na prvem odbijaču se je naredila kar rja in zatem še luknja za celo pest.Tudi foter od kolega iz Ljubljane kupil novega Pasata 8n po dveh letih same težave in težave in se ga je takoj losal in prodal in nabavil Toyoto katero še sedaj vozi. Tudi pri avtomobilih je tako kot pri TV,da lahko najbrž trofiš točno tistega s problemi.

LG OLED TVs say Goodbye Innovation Hello Ads because Money!

Gambino ::

fpbs je izjavil:

darck je izjavil:

Toliko gnilih VW, kot sem sam videl, jih pri drugih znamkah nisem.

VelkBla ::

Imam vprašanje za družinskega kolega glede TV. Zjutraj mu Tv še dela, čez ene 4 ure ga ponovno prižge in se zgodi to:

https://imgur.com/a/8Ax9Hpi

Poskusil je z drugim HDMI kablom in drugim Box-om in težava je ista. Torej ali je to sploh možno popraviti in pri komu (če je kdo že imel izkušnje)?

Če se odloči za drug TV, na kaj naj bo pozoren oz. izbira? Trenutna TV je bila Sony Bravia, 55'' (139 cm), optike še nima. Ostal bi pri 55'', mogoče 60''. Da nima neko pretirano porabo elektrike (je to sploh možno?). Omenil mi je, da obstaja riziko "burn in" in za katere? Za Oled? Kaj še ... kaj biti pozoren pri Qled, Oled ali 4k UHD?

Pravi, da je to prvi Sony, ki mu je crknil in je vedno kupoval samo Sony televizorje.

Hvala

VelkBla je izjavil:

Imam vprašanje za družinskega kolega glede TV. Zjutraj mu Tv še dela, čez ene 4 ure ga ponovno prižge in se zgodi to:

https://imgur.com/a/8Ax9Hpi

Poskusil je z drugim HDMI kablom in drugim Box-om in težava je ista. Torej ali je to sploh možno popraviti in pri komu (če je kdo že imel izkušnje)?

Če se odloči za drug TV, na kaj naj bo pozoren oz. izbira? Trenutna TV je bila Sony Bravia, 55'' (139 cm), optike še nima. Ostal bi pri 55'', mogoče 60''. Da nima neko pretirano porabo elektrike (je to sploh možno?). Omenil mi je, da obstaja riziko "burn in" in za katere? Za Oled? Kaj še ... kaj biti pozoren pri Qled, Oled ali 4k UHD?

Pravi, da je to prvi Sony, ki mu je crknil in je vedno kupoval samo Sony televizorje.

Hvala

Najverjetneje je težava s samim panelom ali nadzorno ploščo. Kar pa se tiče same izbire televizorja, je povsem odvisno kakšne vsebine bo gledal v kakšnem okolju itd.. Pa tudi za kakšno ceno bi kupil televizor.

Okolje kot lega dnevne sobe, kje TV stoji ali kaj tretjega? Kakor ga poznam gleda šport, različne zvrsti filmov, kakšno serijo, ostalo pa ne vem. Za budget je rekel cca. 1400 eur. Ga bom vprašal, če je že pogledal kakšen model pa copy/paste naredim.

VelkBla je izjavil:

Okolje kot lega dnevne sobe, kje TV stoji ali kaj tretjega? Kakor ga poznam gleda šport, različne zvrsti filmov, kakšno serijo, ostalo pa ne vem. Za budget je rekel cca. 1400 eur. Ga bom vprašal, če je že pogledal kakšen model pa copy/paste naredim.

Važno je, če bo gledal v svetlejšem ali temnejšem prostoru ali oboje. Kar pa se tiče vsebin torej raznovrstne.

Če se ne motim je dnevna soba JZ-Z, ampak ok, je rekel da bo gledanje TV potekalo v obeh pogojih.

VelkBla je izjavil:

Če se ne motim je dnevna soba JZ-Z, ampak ok, je rekel da bo gledanje TV potekalo v obeh pogojih.

Potem je odlična izbira tale OLED.

https://www.bigbang.si/philips-55oled81...

Ali pa tale model.

Ali pa potem še kakšen LED ali MINI LED model.

https://www.bigbang.si/sony-bravia-x90k...

https://www.bigbang.si/samsung-neo-qled...

https://www.shoppster.si/p/3157413

andrej69 je izjavil:

VelkBla je izjavil:

Potem je odlična izbira tale OLED.

Ali pa tale model.

https://www.bigbang.si/philips-55oled71...

Ali pa potem še kakšen LED ali MINI LED model.

https://www.bigbang.si/sony-bravia-x90k...

https://www.bigbang.si/samsung-neo-qled...

https://www.shoppster.si/p/3157413

VelkBla je izjavil:

S kakšne razdalje pa gleda TV? Samo za nekaj evrov več dobi že OLEDa diagonalo 65". Od diagonale 55" pa mu predlagam tega OLEDa:
https://www.bigbang.si/lg-oled55c21la-p...
Popoln nesmisel je kupovati letošnji model Philips 55OLED818/12, ker je cena občutno previsoka.

Pffff....pojma nimam glede razdalje. Če piše QLed MiniLed ali pa OLed DirectLed, gre samo za vrsto zaslona/vrsto osvetlitve zaslona?

VelkBla je izjavil:

Pffff....pojma nimam glede razdalje. Če piše QLed MiniLed ali pa OLed DirectLed, gre samo za vrsto zaslona/vrsto osvetlitve zaslona?

Koliko metrov ima sedežno oddaljeno od TVeja? Glede vrste zaslona. Najboljši je OLED, ki je samosvetleč. Ostali so LEDi in imajo osvetljevanje zaslona. Med temi je najboljši QLED, pri Sonyju Triluminos, in pri LGeju NanoCell. Nadgradnja teh je miniLED. Najslabši so DirectLED brez con in dimminga.

fpbs je izjavil:

VelkBla je izjavil:

Koliko metrov ima sedežno oddaljeno od TVeja? Glede vrste zaslona. Najboljši je OLED, ki je samosvetleč. Ostali so LEDi in imajo osvetljevanje zaslona. Med temi je najboljši QLED, pri Sonyju Triluminos, in pri LGeju NanoCell. Nadgradnja teh je miniLED. Najslabši so DirectLED brez con in dimminga.

Daj prosim te lepo ne laži ljudem.. Lg LED televizorji so daleč od kvalitete:) Jaz najhujšemu sovražniku, nikoli ne bi priporočil Lg LED televizorja..

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/na...
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/qn...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Dimnik ()

Pri LED TV je osvetlitev lahko samo DIRECT led kar pomeni ledice čez celi panel ali pa EDGE led kjer so ledice samo ob zunajnem okvirju panela in sedaj kaj je bolje si lahko vsak sam razlaga vendar logično bi moralo biti,da ledice katere so razporejene čez celi panel naj bi bolje bilo kakot tiste katere so ob straneh. Še največji problem pri teh EDGE led osvetlitvi postaja,ko svetloba ob straneh panela uhaja in tega je kar veliko bilo omenjenega pri nekaterih uporabnikih takih TV.

Še enkrat niso vsi ljudje totalno upaljeni na OLED,da takoj rečejo to je najboljše ampak,ko imajo doma več istih primerjav lahko svoje občutke povedo kakor je tukaj povedal uporabnik na spodnji sliki. Za njega je LG OLED G2 in tudi Sony A90J slabši kakor letošnji MiniLed X95L. Toliko o tem,da bi vedno moralo držati,da je OLED najboljši

MiniLed boljši kakor LG G2 ali Sony A90J

MiniLed boljši kakor LG G2 ali Sony A90J

Gambino ::

Naročil LG OLED55G23 pri Maks-pro. Naročilo potrjeno. Plačilo po predračunu.
Čakam nekaj dni, ni pene, se ne mudi, potem pa dobim sporočilo, da izdelek ni dobavljiv. Ok, se zgodi, če ga ne bi spet oglaševali po višji ceni.
Samo v opozorilo, da je omenjen prodajalec nekorekten, če bo kdo tam naročal!

Gambino je izjavil:

Naročil LG OLED55G23 pri Maks-pro. Naročilo potrjeno. Plačilo po predračunu.
Čakam nekaj dni, ni pene, se ne mudi, potem pa dobim sporočilo, da izdelek ni dobavljiv. Ok, se zgodi, če ga ne bi spet oglaševali po višji ceni.
Samo v opozorilo, da je omenjen prodajalec nekorekten, če bo kdo tam naročal!

Nekaj podobnega kot sem jaz klical nekega prodajalca glede prenosnika ali ga imajo na zalogi in so povedali,da imajo a kaj ko so potem takoj ceno zdvignili na spletu. se pravi,če jih ne bi klical bi ostala ista cena

SlimDeluxe ::

Ali tale zadeva še zmeraj velja za ok nakup? :)
https://www.bigbang.si/lg-oled65c21la-o...
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS

SlimDeluxe je izjavil:

Ali tale zadeva še zmeraj velja za ok nakup? :)
https://www.bigbang.si/lg-oled65c21la-o...

Za takšen denar že dobiš letošnji OLED model.

https://www.bigbang.si/philips-65oled71...

NejcSSD ::

Ojoj, s čim primerjaš...
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

NejcSSD je izjavil:

Ojoj, s čim primerjaš...

A si primerjal v živo oba televizorja..?
««
116 / 137
»»