» »

OLED TV

OLED TV

Temo vidijo: vsi
««
9 / 136
»»

profdoktor ::

jernej47 ::

Tole je dobra pridobitev. Samo še colorimetri se morajo poceniti. Vsekakor bi servisi, ki ponujajo kalibracijo, morali drastično zmanjšati stroške kalibriranja takšnih zaslonov. V bistvu bi morali že prodajalci to privzeto zagotoviti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jernej47 ()

DamjanB52 ::

jernej47 je izjavil:

Servisi, ki ponujajo kalibracijo, bi morali drastično zmanjšati stroške kalibriranja takšnih zaslonov
Kateri servisi jo pa pri nas sploh ponujajo, razen AV-Planeta v Trzinu? Sicer pa, drastično mogoče ne, ker postopek zahteva hudo opremo, in čas - naštelat je treba oz. lahko 11 presetov:
five for SDR (Cinema, Expert 1, Expert 2, Game and Technicolor); three for HDR (HDR Cinema, HDR Game and HDR Technicolor); and three for Dolby Vision (DV Cinema Home, DV Cinema and DV Game)
Tudi če gre vse to avtomatsko, in ni več treba plačevat stručkota, so tukaj urne postavke ..
V bistvu bi morali že prodajalci to privzeto zagotoviti
To podaljša čas proizvodnje, vprašanje pa je, ali je smiselno, ker ne veš, koliko časa bo stvar v skladišču, kalibracija pa drifta ..

V prvi polovici je par zanimivih informacij:

fpbs ::

Novi 2018 OLEDi so že v prodaji:
https://geizhals.at/?cat=tvlcd&xf=3381_...

Čez mejo, nove nižje cene OLEDov:
https://geizhals.at/?cmp=1607153&cmp=16...

cekr ::

To nič ne pomeni. LG ni ravno znamka, ki bi jo imel na steni.
Čakamo na konkretne cene od Sony-a.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Sine, koliko si star da se zaljubiš v znamko? Ali si samo mučki provokator?

profdoktor je izjavil:

Dam raje par € več pa imam mir. Nisem ravno kupec, ki bi se mu dalo tovorit škatle na vsaki 2 leti.
Zadeva mora zdržat min 15 let. Po čemer pa Goldstar ravno ne slovi.

neo5468 ::

Če mora zadeva zdržati 15 let, nakup oled televizorja ne priporočam.

Boš moral dat kar "konkretno" 600-700€ več ob tem, da boš prikrajšan za kar nekaj kodekov, kar pomeni, da ti Sony v primerjavi z LGejem marsikaj ne bo predvajal. Kar se pa tiče Goldstarja, ki ga že skoraj 20 let ni več. To so bili dobri TVeji, njihova težava so bili samo elkoti v napajanju, ko si zamenjal tiste 3-4 komade ni bilo več nikakršnjih okvar. Veliko večji, oziroma nepopravljiv je bil problem Sonyja, ki je bil edini proizvajalec LCDejev, ki se je poslužil RGB osvetljevanje ozadja, kar je bil popoln kiks.

Včasih je bil Goldstar potem je pa postal Lucky Goldstar oz. je bilo že prej tako, samo je bil napis skrajšan. V glavnem sedaj je oznaka LG. Isti šmorn.

cekr je izjavil:

profdoktor je izjavil:

Dam raje par € več pa imam mir. Nisem ravno kupec, ki bi se mu dalo tovorit škatle na vsaki 2 leti.

Čudno da se ti da sploh vstati iz pojstle za slovensko plačo. Jao, si ti en mučki provokator. :)

neo5468 je izjavil:

Če mora zadeva zdržati 15 let, nakup oled televizorja ne priporočam.

So mi za sedanjega Sonya tudi pravili, da ne bo zdržal toliko časa(11 let) kot prejšnja omara od Nordmendeja, ki je bil pravi polom od kvalitete. No, slednji je šel v večna lovišča samo zato, ker ga noben ni več maral.

profdoktor je izjavil:

cekr je izjavil:

profdoktor je izjavil:

Čudno da se ti da sploh vstati iz pojstle za slovensko plačo. Jao, si ti en mučki provokator. :)

Potem sem pa provokator, če pravim, da se splača kupit malo boljšo zadevo. Gledam tudi na to, da čimmanj smetim okoli.

Slovenska plača ni tako slaba, kot si misliš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

Sem šel gledat, kaj je s pri nas nekoč zelo čislano tv znamko Nordmende.
http://www.nordmende-ce.de/

Ostala je samo še nalepka na kitajskem šitu.

Še ena novost pri letošnjih LG OLEDih - "Logo luminance adjustment" to reduce the risk of image retention and burn-in:

leiito ::

Jp, to je ena metoda, ampak glede na resnost in razširjenost problematike je nujno, da imaš v meniju anti burn-in opcijo, ali pa kar gumb na daljincu, in ti zniža OLED light na minimum, ker manj ko to žarči ven, manjša je temperatura, kasneje se bo zapeklo in manj bo zapečeno in bo lažje odstraniti. Pojavljajo se že tudi posebne krpe za odstranjevanje burn-inov, ampak je še vedno potreben tudi pravi grif.

leiito je izjavil:

Posebne krpe za odstranjevanje burn-inov, ampak je še vedno potreben tudi pravi grif
Posebne krpe za odstranjevanje burn-inov ? ? Me spominja na zelene markerje za CD-je .. kako lahko taka "posebna krpa" sploh deluje? Kaj se pravzaprav "zapeče": vir (bele) svetlobe, ali barvni filter nad njim? Obrisat ne moreš ne eno ne drugo, pa če imaš še tak grif, ker je vmes zaščitna plast (plastika ? / steklo ?) .. ali se pač šališ?

Neverjetno! Najnovejša tehnologija, ki je vredna nič.

Kaj se sekiraš, itak nimaš 3500 EUR da bi si kupil en konkreten televizor. Ko boš imel pa 3500 EUR za televizor pa se boš lahko sekiral o tehnologiji. Velja? :))

profdoktor je izjavil:

Kaj se sekiraš, itak nimaš 3500 EUR da bi si kupil en konkreten televizor. Ko boš imel pa 3500 EUR za televizor pa se boš lahko sekiral o tehnologiji. Velja? :))

Ne obremenjuj se z mojo denarnico. Če dam toliko denarja, hočem perfekcijo. Ne pa da bom še skrbel, kdaj se bo nekje zažgala neka pika.
In še iskal neko funkcijo, ki odpravlja anomalijo pri sami tehnologiji. TV je zato, da ga prižgeš in gledaš. Ne pa zato, da si njegov suženj in rešuješ napake zablojene tehnologije.
Na finte, "saj pri normalni uporabi se pa to ne pojavi." ne padam. Prej ali slej se bo.

Ma ja, mene tudi moti da se pri Lambotu odpirajo vrata navzgor, drugače bi ga že imel. Ko to pošlihtajo ga prec kupim.

Sehr fajn primerjava. Ni kaj.

Tsunamii ::

MEh..isto so pravili za plazmo. Jo imam ze 8 leto pocasi in je cisto OK se danes glede burna...in kvalitete. Sicer se bom obremenjeval po 2020 ko grem v shoping po nov Tv.. :)) 8-)

DamjanB52 je izjavil:

leiito je izjavil:

Posebne krpe za odstranjevanje burn-inov, ampak je še vedno potreben tudi pravi grif
Posebne krpe za odstranjevanje burn-inov ? ? Me spominja na zelene markerje za CD-je .. kako lahko taka "posebna krpa" sploh deluje? Kaj se pravzaprav "zapeče": vir (bele) svetlobe, ali barvni filter nad njim? Obrisat ne moreš ne eno ne drugo, pa če imaš še tak grif, ker je vmes zaščitna plast (plastika ? / steklo ?) .. ali se pač šališ?

V mislih sem imel sicer mrtve piksle, na youtubu so navodila za reanimacijo in v bistvu gre za pritisk s palcem, ampak ne kar nek random pritisk in pa to posebno krpo rabiš, živa vlakna ali nekaj takega, in glede na to kako hitro se razvija to področje so gotovo naštudiral tudi kako porihtat burn-in. Ljudje shekajo NSA pa da naujo en navaden burn-in porihtal, ne ga biksat.

Mrtve piksle se res da masirat, da oživijo, burn-in bi se pa načelno tud dal porihtat: ce ima zaslon precizno sliko burn-ina, se da izračunat kontra-sliko, ki se potem nekaj časa peče .. za plazmo so sicer pogruntal, kako sprot ocenjevat skurjenost fosforja na sub-pikslih, iz česar bi lahko zračunal kontra-sliko, ampak je blo že prepozno, plazme so izumirale .. cena take tehnologije je pa drugo vprašanje

Amdforce ::

Jaz po par letih uporabe lg 55eg9100 nimam niti pikice tega opevanega burn ina, pa gledamtv z logoti, igram ps4 itd. Sej tv kupis za uporabo ne kot razstavni eksponat. Sicer se nemaram prepucavat okoli denarja, ampak tisti ki ne kupi oleda izkljucno zaradi moznosti burn ina ima verjetno druge razloge, bodisi denar, brand preference, itd. V sosednji temi je nekdo lepo prilepil test oleda po mislim da 5000 ur uporabe. Rezultati so odlicni. Ampak ja,... dejmo rect burn in pa pokopljimo to tehnologijo. Ne recem pa, da burn in ni mozen,...mislim predvsem na iphone x in zaslone v podobnem nacinu uporabe. No, vsake oci imajo svojega malarja, in nima vsak malar isto debelga tosla....tako da jaz ga ob prvi priliki zamenjam.....za 65 ali pa 75" OLED.
Ps- zgoraj ko je damjan omenil plazmo-jaz sem imel na plazmi burn in, ki pa se je vedno popucal do naslednjega priziga tvja, je pa bil opazen pred izklopom ja. Plazma je bila pk model od lgja. Dela se danes.

krepki ::

profdoktor je izjavil:

Ma ja, mene tudi moti da se pri Lambotu odpirajo vrata navzgor, drugače bi ga že imel. Ko to pošlihtajo ga prec kupim.

Svašta pička rodi,samo para neče

Jan50 ::

Na Mimovrste vidim oglase za LG OLED TV 55EG9A7V s ceno 1649€ in za LG OLED TV 55EG9A7V s ceno 1059€. Je dražji res toliko boljši, da je vreden razlike v ceni?

mgermo ::

Če sta oba enaka modela, potem ne.

Jan50 ::

Se opravičujem, ker sem narobe napisal. Dražji model ima oznako OLED55B7V.

Gatsu ::

Dražji model ima 4K resolucijo in podpira HDR. Če boš gledal samo kablesko oz IPTV televizijo ter kvečjemu še 720P/1080P filme iz pašnikov potem je A7 čisto dovolj zate. Če pa imaš Ps4 Pro/X1X oz bi gledal tudi Netflix/Amazon video in 2160P HDR filme iz pašnikov potem se definitivno splača dat 600€ več za dražji model.

neo5468 ::

Un za 1100€ na mimovrste je sam 1080p.

prostime ::

Jan50 je izjavil:

Se opravičujem, ker sem narobe napisal. Dražji model ima oznako OLED55B7V.

A7 je pri Majdiču 999 ojrov + brezplačna poštnina

Tudi sam sem v dilemi med A7 in B7.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: prostime ()

Tu ni dileme. A7 je starejši model, to da ni 4K, pomeni da so tudi druge komponente suboptimalne + ni ravno racionalno kupovati špico tehnologije v verziji, ki potem ne izkorišča potenciala te tehnologije. HDR je sedanjost, 4K pa itak, razen če gledaš samo programe v shemi, v tem primeru je pa boljša opcija kak Sony LCD.

leiito je izjavil:

Tu ni dileme. A7 je starejši model, to da ni 4K, pomeni da so tudi druge komponente suboptimalne + ni ravno racionalno kupovati špico tehnologije v verziji, ki potem ne izkorišča potenciala te tehnologije. HDR je sedanjost, 4K pa itak, razen če gledaš samo programe v shemi, v tem primeru je pa boljša opcija kak Sony LCD.

@leiito Hvala za nasvet. Največ gledam programe v shemi, večino HD in pa filme ter serije iz pašnikov. Iščem veliko 55. Katerega Sonyja si imel v mislih? (v rangu Lg B7?)

Hvala.

Verjetno je mislil na ta dva, žal sta oba dražja, pa tudi nista v rangu B7:
https://geizhals.at/?cmp=1607153&cmp=15...

prostime je izjavil:

leiito je izjavil:

@leiito Hvala za nasvet. Največ gledam programe v shemi, večino HD in pa filme ter serije iz pašnikov. Iščem veliko 55. Katerega Sonyja si imel v mislih? (v rangu Lg B7?)

Hvala.

Tudi za programe v shemi se obetajo spremembe in počasi se prehaja na 4K:
https://www.t-2.net/novice/t-2-kot-prvi...

profdoktor je izjavil:

Nažalost sem omejen na Siol in baker :)

prostime je izjavil:

profdoktor je izjavil:

Tudi, če si omejen na Siol in baker, bi ti svetoval izbiro B7 s 4k in s podporo vseh možnih HDRov. Počasi bo vedno več 4k ponudnikov. Upam, da imaš možnost montaže sat-antene, ker tudi tam se napoveduje v kratkem podpora 4k in HLG.

Imaš pa tu še nižjo ceno: https://www.saturn.de/de/product/_lg-55...

fpbs je izjavil:

prostime je izjavil:

profdoktor je izjavil:

Tudi, če si omejen na Siol in baker, bi ti svetoval izbiro B7 s 4k in s podporo vseh možnih HDRov. Počasi bo vedno več 4k ponudnikov. Upam, da imaš možnost montaže sat-antene, ker tudi tam se napoveduje v kratkem podpora 4k in HLG.

Ok, hvala.

@fpbs Bi te lahko samo še za hitro razlago razlik med B7 in C7? Ceni sta dosti blizu

Tale Full-HD OLED je zanimiv za 799€, ampak ni pa to za gledat na razdalji pod 3m, ker je ločljivost malce preslaba. Če si navajen na retino, je Full-HD "krneki". :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DamjanB52 ()

Aaargh .. sem že čist obupalo - kako jaz popravilo objava? Opcijo "popravi" videlo samo pri tej objavi, ne pa pri prejšnji. In kaj pravzaprav pomenijo planke? Jaz videlo samo, da se objava obarvalo zelena ..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DamjanB52 ()

ToniT ::

Prispevek lahko popraviš samo nekaj minut po objavi. Planke (lojtra) pa pomeni skok na točno določen zapis.

Aha - hvala .. tole objavo bom pa še enkrat ponovil, ker tako podrobnega testa pa še ne:
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c8
««
9 / 136
»»