» »

OLED TV

OLED TV

Temo vidijo: vsi
««
138 / 139
»»

freesty ::

Ce kdo kupuje 77" oled.

https://www.lg.com/at/tv-soundbars/oled...

Tu ga dobis za 1899eur. Novi C4.

Se je pa treba registrirat, da vidis koncno ceno. Nisem pa ziher, ce posiljajo v Slovenijo. Je pa tudi free shipping.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Pinzl ::

floyd1 je izjavil:

Gambino je izjavil:

Nikonja je izjavil:

Sej tega me je glih bilo strah da ne bo nobeden napisal 55" je dovolj :) Fak zdaj moram pripravit plan kako to prodat ženi :)

Jaz sem šel prej iz 32 na 55, pa se mi je zdelo, da bo ok. No na začetku je bil uauuu efekt velik, potem po nekaj mesecih pa spoznaš, da bi pa 65 bilo morda idealno. Ker slika je res vrhunks na 55LGG3 (verzija za na steno, res izgleda kot slika z kovinsko obrobo, res izgleda top TV), samo še malo večji bi bil lahko. No sej bom preživel. Za nekaj let bo, potem pa novega z vsaj 65.

Mi smo šli iz 50" na 65" in je enako. Najprej vauuuu, po kakih 2 tednih pa je moja8-O (prisežem, nisem bil jaz8-)) že izjavila, da bi lahko bil malo večji. Tu nikoli ni konca.

po par tednih je ok, midva sva domov pripeljala 55" čeprav sem navijal za 65".
Isti dan, ob gledanju prvega filma mi pa reče škoda k nisva 65" vzela...

Gambino ::

mancslo je izjavil:

Gambino je izjavil:

Nikonja je izjavil:

Sej tega me je glih bilo strah da ne bo nobeden napisal 55" je dovolj :) Fak zdaj moram pripravit plan kako to prodat ženi :)

Jaz sem šel prej iz 32 na 55, pa se mi je zdelo, da bo ok. No na začetku je bil uauuu efekt velik, potem po nekaj mesecih pa spoznaš, da bi pa 65 bilo morda idealno. Ker slika je res vrhunks na 55LGG3 (verzija za na steno, res izgleda kot slika z kovinsko obrobo, res izgleda top TV), samo še malo večji bi bil lahko. No sej bom preživel. Za nekaj let bo, potem pa novega z vsaj 65.

Na koliko daleč pa gledate?

3m cca.

easyrider3 ::

krefi je izjavil:

Katerega priporočate velikosti 77? Je tale B4 uredu? Ali bolje kupiti manjšega in sicer 65 C4? Sedežna oddaljena cca 4m

Mislim,da je bolje vzeti kar večjega 77" LG B4 kakor manjšega 65" C4 saj sploh ni neke razlike kakor samo v svetilnosti. Tudi na drugih spletnih straneh od poznavalcev in testerjev TV pravijo,da je 77" B4 nekako tista najboljša opcija za tistega kateri nima toliko več denarja za kaj boljšega.
Seveda je tudi kar konkretna razlika med dvelikostjo 65" ali 77" in sigurno za običajnega uporabnika je B4 v večji velikosti boljša opcija kakor manjši C4.

Zgodovina sprememb…

Luka321 ::

Kaksna je sploh razlika med LG b4 in c4, razen svetilnosti in procesorja? Vecinoma gledam netflix in fuzbal na areni oz kanal a preko t2. Se splaca dati malo vec za c4?

kanarin ::

Haha, vi ste z mojega vidika privilegirani, da se lahko odločate med 65" in 77" TV, jaz pa sem v dvomu ko bi rad zamenjal svojo dobro staro 42" plazmo - če bo 55" OLED celo prevelik. Resda sem pa sam omejen s prostorom oz specifiko postavitve TV-ja, drugače bi tudi sam ziher vzel 65".

Saj jaz tudi gledam iz slabih 4.metrih 55" TV pa mi ni nič hudega vendar 65" bi mi veliko bolje odgovarjal in verjetno celo 75" ali 77" bi najbrž dober izgledal.
Na koncu pa itak igra vlogo cena in pa kakovost slike a ja pa tisti kateri varčujejo z elektriko tisti morajo tudi na to stvar gledati saj se kar pozna razlika med velikanskimi TV in manjšimi glede porabe elektrike.

Luka321 je izjavil:

Kaksna je sploh razlika med LG b4 in c4, razen svetilnosti in procesorja? Vecinoma gledam netflix in fuzbal na areni oz kanal a preko t2. Se splaca dati malo vec za c4?

Vse odvisno kolikšna je cenova razlika med tema dvema modelima pa recimo v trgovini Makspro je razlika 175 Eur kar nekako bi se jaz raje odločil za C4.

Drugače pa mislim,da se model G4 sploh ne bo več kaj prodajal saj si bodo vsi večinoma želeli raje G5.

fpbs ::

Luka321 je izjavil:

Glede na to, da je majhna razlika v ceni, dobiš pa pri C4 boljši panel, s tem višjo svetilnost, zmoglivejši procesor namenjen premijskim OLED modelom, boljši zvok z dvema subwoofer zvočnikoma. Če je prostor zelo svetel, potem vsekakor C4.

Super hvala obema! Kaksna pa je kaj kakovost slike oleda na kabelski, sploh pri sportih, kjer so hitri premiki slike? Nekje sem bral da imajo ledi boljsi upscaling pri nizjih locljivostih, je to res? Ce ima kdo c4 doma in gleda sport preko t2, siola itd. ste zadovoljni?

Vsi tisti testni ljudje televizorjev so vedno povedali,da OLED TV ima nekako najboljši upscaling slike v primerjavi z vsemi drugimi TV tudi tistimi najboljšimi premium LED TV potem takem bi moral dobro prikazovati T-2 vsebine.

Nekako pri RTINGS imajo tabelo TV z upscalingom kjer je prikazano,da je Sony najboljši zdaj ali to točno drži je pa drugo vprašanje saj glede Samsunga kjer ga imajo ocenjenega pod Sony kaj vem ali je res saj čisto vsi testni ljudje televizorjev so povedali,da Samsung malo slabše prikaže sliko katera ima nižjo resolucijo kakor recimo kateri OLED LG. Samsung se je šele z zadnjimi modeli TV nekaj popravil glede upscalinga in ja LG se je tudi popravil in prišel zraven Sony celo prehitel ga je z lanskim modelom G4 a letošnji bo še boljši.

https://www.rtings.com/tv/tests/picture...

Načeloma sem se odločil za PHILIPS 55OLED819 , poštev pa bi prišel tudi leto dni starejši 818 (če se dobi občutno ugodneje). Predvidevam, da obstajajo kakšni popusti za 818 ? Sam sem našel eno ponudbo za 1.099 €, 819 je kot vidim 200€ dražji. Se sploh splača data toliko več za novejši model ? 55" je (žal) maksimum kar si lahko privoščim (prostorsko gledano). Prav za ta model(a) sem se odločil zaradi vrtljivega stojala.

andrej69 ::

kanarin je izjavil:

Načeloma sem se odločil za PHILIPS 55OLED819 , poštev pa bi prišel tudi leto dni starejši 818 (če se dobi občutno ugodneje). Predvidevam, da obstajajo kakšni popusti za 818 ? Sam sem našel eno ponudbo za 1.099 €, 819 je kot vidim 200€ dražji. Se sploh splača data toliko več za novejši model ? 55" je (žal) maksimum kar si lahko privoščim (prostorsko gledano). Prav za ta model(a) sem se odločil zaradi vrtljivega stojala.

Tukaj dobiš sedaj model 819 ceneje.

https://www.bigbang.si/philips-oled-4k-...

https://www.mimovrste.com/oled-televizo...

scipascapa ::

https://klub.t-2.net/ponudba.aspx/telev...

1428EUR s pikami...lepo na obroke 2 leti.

Zgodovina sprememb…

Smartydug ::

Kot rečeno drugje, nabavili smo OLED, Hisensov ki mi je po prvi uporabi povzročil major eye strain. Verjetn je bil profil osvetlitve premočan, pa še 55inch sem sedel 1m stran ko sem nastavljal. Ali ima kdo izkušnje okoli tega, je rešil, ali vrniti pa kupit navaden VA panel TV.

Hikari ::

spremeni svetlost/kontrast. lahko zamenjaš tudi video mode (mogoče ne na vivid oz kaj podobnega)

Smartydug je izjavil:

Kot rečeno drugje, nabavili smo OLED, Hisensov ki mi je po prvi uporabi povzročil major eye strain. Verjetn je bil profil osvetlitve premočan, pa še 55inch sem sedel 1m stran ko sem nastavljal. Ali ima kdo izkušnje okoli tega, je rešil, ali vrniti pa kupit navaden VA panel TV.

Če te prav razumem, imaš nastavljeno preveliko svetilnost? Ali lahko poveš točno oznako modela? Upam, da nisi vzel tistega za 800€, brez garancije.

Sen trenutno dak na Filmmaker profil pa je dosti boljše. Mogoče niti ni toliko sama svetilnost kot pa mrbit modra svetloba ali pa hitro migetanje slike, zdaj dejstvo da je 120mhz ali pa tiste PWM krmiljenje ledic mogoč.

Vzel sem A85N zadnji Hisense OLED, ima garancijo in vse. Sem pa malo brskal, da enim pač OLED ne odgovarja, niti IPS ne pa je večina na VA panelih.

Morda je treba TV na kakšno kalibracijo dati...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Smartydug ()

misek ::

Ko sem priključil mojega Hisens-a na Android box, se je TV postavil v HDR način. Gledanje navadnega TV programa v tem načinu je bilo prav mučno. Na srečo sem hitro opazil ta problem in popravil nastavitve na boxu.

Ali obstaja kak hisense forum kjer bi dobil izkusnje za spec model?

andrej69 je izjavil:

Tukaj dobiš sedaj model 819 ceneje.

https://www.bigbang.si/philips-oled-4k-...

https://www.mimovrste.com/oled-televizo...

Hvala Andrej za namig, danes sem naročil na Mimovrste PHILIPS 55OLED819 s 10% popustom (1.169€). Me res zanima v kolikšni meri bo slika boljša v primerjavi s trenutno Panasonic plazmo (TX-P42G20E). Večina gledanih vsebin bo zaenkrat še vedno FHD. Ima že kdo izkušnje s prehodom iz plazme na OLED ?

tony1 ::

Se dobi za okrog 1000 EUR že kakšen 65'' OLED? Je to še premalo denarja?

tony1 je izjavil:

Za malo več denarja dobiš LG B4: https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...

A je kdo kupoval že preko te spletne trgovine maks pro? Je vse tipi top? Ko sem malce primerjal so najcenejsi, C4 je 1k, mimovrste, big bang in drugi pa imajo dražje za 150-200EUR. Je kje kakšen keč? Dostavo za LJ imajo brezplačno, za dostavo drugam pa piše cena po dogovoru (malce čudno).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Luka321 ()

Luka321 je izjavil:

A je kdo kupoval že preko te spletne trgovine maks pro? Je vse tipi top? Ko sem malce primerjal so najcenejsi, C4 je 1k, mimovrste, big bang in drugi pa imajo dražje za 150-200EUR. Je kje kakšen keč? Dostavo za LJ imajo brezplačno, za dostavo drugam pa piše cena po dogovoru (malce čudno).

Mojemu bratu so jo v Kranj pripeljal brezplačno.

brett ::

Eno vprašanje za strokovnjake:

Ko kje vidim "ta nove" TV-je (OLED, LED, etc)pri kolegih, itd., opažam da se slika (scene) pri filmih, serijah nekam hitro "premika". Pa nima veze ali je input TV shema (npr. HBO, Kino, AMC,...) ali film s travnika. Niti nima veze v kakšni kvaliti je vir: 720p, 1080p ali 4k.
Ne vem kako naj razložim, hmmm... Ko je npr. neka scena gibanja, se mi zdi kot da se premikajoči objket giblje s recimo 1.2X hitrostjo. Potem se spet upočasni na klasično 1.0X hitrost. Kot da je na speedu. Prav moteče. Pri inform. vsebinah, etc. tega ni. Se to lahko deaktivira, ne da je pri tem pokvarjena kvaliteta slike?
Doma imam klasičen fullHD TV 47" Sony in teh "anomalij" ni.

scipascapa ::

Neke vrste ghosting - nastavitve.

Se še vedno spomnim,da so enemu tukaj na tem forumu pri Makspro naredili tako izjemo,ker on je hotel TV Sony XH90 a ker ga niso imeli so mu ponudili veliko boljši Sony XH95 za samo 100 Eur več. To je bila res ena vrhunska poteza,da dobiš kaj takega.

scipascapa je izjavil:

Neke vrste ghosting - nastavitve.

Sem bolj bos teh tehničnih zadevah:P
Kaj je ghosting? Kje v nastavitvah? Slika - Napredne nastavitve?

Ker ravno gledam tole LG 55C4. Jo imam namen vzeti, ampak me izredno motijo te speed scene. Prav nerealisticno, umetno!

fpbs je izjavil:

tony1 je izjavil:

Za malo več denarja dobiš LG B4: https://www.makspro.si/avdio-in-video/t...

Super, hvala. Je za razmislit. ;)

Gambino ::

Luka321 je izjavil:

Jaz imam z njimi slabe izkušnje.

Kaj pa je bilo konkretno narobe?

brett je izjavil:

Ko kje vidim "ta nove" TV-je (OLED, LED, etc)pri kolegih, itd., opažam da se slika (scene) pri filmih, serijah nekam hitro "premika". Pa nima veze ali je input TV shema (npr. HBO, Kino, AMC,...) ali film s travnika. Niti nima veze v kakšni kvaliti je vir: 720p, 1080p ali 4k.
Ne vem kako naj razložim, hmmm... Ko je npr. neka scena gibanja, se mi zdi kot da se premikajoči objket giblje s recimo 1.2X hitrostjo. Potem se spet upočasni na klasično 1.0X hitrost. Kot da je na speedu. Prav moteče. Pri inform. vsebinah, etc. tega ni. Se to lahko deaktivira, ne da je pri tem pokvarjena kvaliteta slike?
Doma imam klasičen fullHD TV 47" Sony in teh "anomalij" ni.

To težavo, ki jo opisuješ bi pripisal TVejem s 50Hz osveževanjem slike, in slabim procesiranjem, kar upliva na gladkost gibanja. Pri 100 Hz televizorjih je gibanje bolj gladko, ker se slika osveži 100-krat na sekundo, v primerjavi s 50-krat pri 50 Hz. To zmanjša učinek "motion blur" - zamegljenost gibanja, ki je pogost pri 50 Hz. 100 Hz televizorji lahko bolje ohranijo podrobnosti pri hitrih prizorih, medtem ko lahko pri 50 Hz pride do izgube ostrine ali "ghostinga" - sledi gibanja. 100 Hz televizorji so prijaznejši za oči, saj zmanjšujejo utripanje slike, kar je lahko manj utrujajoče pri daljšem gledanju.
Pri LG C4 nobenih teh težav ne bo.

Hvala! Vem kaj misliš, poznam ta efekt. Tudi smotan.
Samo jaz pa v mislih gibanje, ki je kot bi dal na hitrost nad normalno. Ne 2x hitrost, ne 1,5x hitrost, ampak nekaj manj kot 1,5x. Kot bi dal za sec., dve prevrtavanje prizora na hitreje. Sej pravim, težko opišem, ne da bi v živo pokazal. Morda zato, ker je osveževanje slike 120Hz?? Torej 20Hz več od "normale" = 100Hz. Je morda to?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brett ()

Pinturicchio ::

To kar ti opisuješ je soap opera effect. Bolj gladko gibanje slike.

Zgodovina sprememb…

Sem šel pogledat kaj to sploh pomeni, ker mi znan izraz. In, ja. To je to po opisu. Kot sem prebral, dodajo "umetno" slike, da je slika kao bolj tekoča. Da se zabriše blur efekt med gibanjem. In je moteče. Sem pogledal kako se to da rešiti oz. ali se sploh da. In naj bi se. Hvala za pomoč in usmeritev!!!! :)

Vas (vsi, ki to berete) to ne moti? In če da, ali ste to izklopili?

brett je izjavil:

Hvala! Vem kaj misliš, poznam ta efekt. Tudi smotan.
Samo jaz pa v mislih gibanje, ki je kot bi dal na hitrost nad normalno. Ne 2x hitrost, ne 1,5x hitrost, ampak nekaj manj kot 1,5x. Kot bi dal za sec., dve prevrtavanje prizora na hitreje. Sej pravim, težko opišem, ne da bi v živo pokazal. Morda zato, ker je osveževanje slike 120Hz?? Torej 20Hz več od "normale" = 100Hz. Je morda to?

Osveževanje 100 ali 120 Hz izhaja iz preteklosti, ko so TVeji koristili omrežno frekvenco 50 ali 60Hz za vertikalno frekvenco. 100 Hz se uporablja v državah s 50 Hz omrežno frekvenco (npr. Evropa), saj predstavlja dvojnik omrežne frekvence. 120 Hz se uporablja v državah s 60 Hz omrežno frekvenco (npr. ZDA), saj prav tako predstavlja dvojnik njihove omrežne frekvence.

Djole ::

brett je izjavil:

Sem šel pogledat kaj to sploh pomeni, ker mi znan izraz. In, ja. To je to po opisu. Kot sem prebral, dodajo "umetno" slike, da je slika kao bolj tekoča. Da se zabriše blur efekt med gibanjem. In je moteče. Sem pogledal kako se to da rešiti oz. ali se sploh da. In naj bi se. Hvala za pomoč in usmeritev!!!! :)

Vas (vsi, ki to berete) to ne moti? In če da, ali ste to izklopili?

To je prva stvar, ki sem jo izklopil pri sebi, starsih, bratu :)

Pinturicchio ::

Vsaka znamka TV-jev ima to, le da se pri vsakem drugače reče. Da pa se to izklopit. Jaz recimo imam pri LG-ju judder nekje na polovici, da zgladi gibanje slike, ni pa preveč opazno.

Tnx.
Če bom rabil bolj natančna navodila kje to najti pri LGju in zmanjšati oz. izklopiti, se priporočam za vsako pomoč :)
A prav piše judder? Kaj je ta beseda? Prevajalnik nič ne najde ;)

Kje bos vzel c4? Na maks pro?

Da. Ali pa tam kjer sem pred 15 leti Sony-a - Mediamarket (v LJ Moste). Jo ima za 1028EUR.
Čakam še, če bo kje cena padla pod 1kEUR:)

Luka321 je izjavil:

Izven LJ je 10EUR. Tako mi je rekel po telefonu. Sem jo pa januarja naročil za pravno osebo, kjer sem zaposlen. Vse BP.

Leta 23' je pri njem vzel manjši TV brat, leto prej družinski kolega 65". Vse BP. Sta pa iz LJ - prevoz zastonj.

Zgodovina sprememb…

predi ::

Na C4 se tega neumnega efekta, zaradi česar je vse videti kot scena iz videoigre, rešiš že s preklopom nastavitev slike na Cinema, če se prav spomnim. Res ne vem, zakaj bi kdo želel gledati takšno sliko. Folk je dobesedno videti lesen. Pa še privzeta nastavitev je takšna.

Nikonja ::

predi je izjavil:

Na C4 se tega neumnega efekta, zaradi česar je vse videti kot scena iz videoigre, rešiš že s preklopom nastavitev slike na Cinema, če se prav spomnim. Res ne vem, zakaj bi kdo želel gledati takšno sliko. Folk je dobesedno videti lesen. Pa še privzeta nastavitev je takšna.

Pozabljaš da veeeeelika večina ko vklopi TV nič ne štima na njem, in tko ko je po defaultu tko je... zato pri mariskaterem vidiš ta "soap opera efect" kaj je zame veliki NO NO

Sem jo (LG C41 55") naročil za 999EUR pri Mediamarket Trade iz LJ (že pred 15 leti tu kupil Sony-a). Dostava precej izven LJ 10EUR z vnosom v dnevno sobo. Sem se malo zdilal... MaksoPro je vmes dvignil na 1019EUR8-)

Zgodovina sprememb…

A pri njih se ne da online kupit, za vsako stvar piše da jih kontaktiraš?

Ko gledaš enega poleg drugega QD-OLED in WOLED se res vidi razlika v prikazu barve in Samsung izgleda bolj toplih barv in pri LG pa nekako na zelenkasto vleče vse skupaj in pa zanimivo tudi,da se na LG poprej prikaže predvajanje kakor na Samsungu pa sta oba bila priključena na isti kanal ali izvor predvajanja.
Kako to,da LG prikaže za kakšno desetinko sekunde hitreje kakor Samsung???

Tudi primerjava 55" velikost s 65" se kar očitno dobro pozna a ko primerjaš pa zraven še 75" to pa je ogromna razlika pa čeprav v trgovini niti ne zgleda tako ogromen ampak verjamem,ko domov prneseš tak TV je to orenk velika stvar in mogoče res vrhunsko doživetje.
Mogoče bi sedaj tudi spremenil mnenje in vzel tudi večjo velikost slike samo,da TV ima dobro gibanje slike,ker to je najbolj pomembno bolj kakor kontrast,prikaz črne barve in celo kakor upscaling. Kaj ti bo televizor,če ima vrhunsko sliko,če pa se slika čudno giblje in to v več čudnih primerih kot,da slika ni normalna-naravna kot drugič pa,ko se vidi,da ne teče gladko in to se vidi takrat,ko kamera se premika v eno stran ali pri hitrih gibih kot je recimo filmi z borilniimi veščinami itd.....

Težko je primerjat TV-e, posebej v trgovini ker nikoli ne veš kako je dejansko slika nastavljena - sm slišal da občasno trgovine na določenih znamkah sliko namerno naštimajo da izgleda mal slabše ker imajo večji zaslužek na drugi znamki ali sam prodajalec dobije večjo nagrado če proda druge znamke več.

Jaz sem trenutno na 55" in zdaj aktivno delam na finančnem ministru da si zamenjamo za 77". Prvo sm mislil skočit na 65" ampak 77" je to kaj si želim, čeprav bo res izgledala velika ampak na to se hitr navadiš :)

Pred parim leti, ko so bile na trgu še 60"tke, sem hotel tako. Sedaj sem kolebala med 55 in 65. Samo glede na to, da imamo glave od tv-ja oddaljene 1,95m, sem se odločil, da bo 55 dovolj. 65tko s te razdalje je moteče gledati, ker oči ne zajamejo več cele slike, ampak moraš že pogledavati L:D

Nikonja je izjavil:

A pri njih se ne da online kupit, za vsako stvar piše da jih kontaktiraš?

Imajo spletni obrazec in ga lahko izpolniš. Pa se potem preko mailov dopisuje.
Meni ni problem zvrcnt in se dogovorit. Sta oba zelo prijazna. No vsaj jaz imam take izkušnje. So malce outdated :)
Samo meni je prav prišlo, da sem se zmenil za točno uro dostave. S spletnim naročilom je to težko.

Zgodovina sprememb…

Včeraj sem dobil PHILIPS 55OLED819. Moram reči da sem kar malo zgubljen v množici nastavitev za sliko in zvok. V primerjavi s prejšnjim TV (Panasonic Plazma) mi je privzeta slika preveč "žareča", zvok pa (zaradi vgrajenega malega subwooferja) preveč bobneč (kar moteče pri govornih vsebinah). Mogoče gre za samo za stvar navade in prilagoditve, vseeno me zanima ali obstajajo kakšni best practice kako si nastavit optimalno sliko in zvok za udobno uporabo v domače okolju (razumem da so v trgovinah TV-ji običajno drugače nastavljeni). Saj sem se že nekaj igral in spreminjal ampak kot rečeno čisto preveč je vseh možnih nastavitev,vseh iskreno niti ne razumem. Uporabljam za klasične TV programe, YouTube in Netflix.

Žal priloženi daljinc nima dediciranih tipk za prilagoditev slika in zvoka (profil), tako da se moraš prebijat skozi Google OS menuje., kar ni najbolj prijazno, Tudi Amibilight sem si predstavljal da bo bolj preprosto ker je dedicirana (največja) tipka - izklop/vklop - pa s klikom šele prideš v menu kjer moraš izbirati oz. klikati.
««
138 / 139
»»