» »

OLED TV

OLED TV

Temo vidijo: vsi
««
120 / 137
»»

darck ::

fpbs je izjavil:

darck je izjavil:

No zdaj pa verjeti kaj je sploh res ali pravilno. Nemci so naredili BLIND TEST TV in rezultati so tudi kar presenetljivi ali celo čudni sploh pri testu za IGRE kjer je zmagovalec kar Sony A95L
 Overall rating

Overall rating

Najboljši TV leta 2023 na skupni lestvici, ki je sestavljena iz vseh kategorij, kot so filmi, serije, športna TV, pretakanje in igranje iger itd, ja LG G3, najslabši je pa Philips.

Kaj praviš na GAMING test saj ne moreš verjeti,da je Sony daleč pred ostalimi kaj je zdej sploh res ali vse kar so zapisali ali so kaj pomešali.

Pa od kod je Panasonic toliko boljši za gledanje v svetli sobi a ima toliko višjo svetilnost kakor LG G3

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

andrej69 ::

Tole sploh ni profesionalni primerjalni test.. Kot prvo, niso testirali tudi tovarniških nastavitev ali v drugih modih brez kalibracije, ker malo kdo si doma naroči profesinalno kalibracijo. Kot drugo, "kar pa je nabolj pomembno", televizorji niso vsi enako postavljeni.. In kot tretje, sploh niso prikazali dejansko kako slika izgleda na določenih modelih itd.. Se bodo morali še veliko naučiti kako in kaj.. A ni čudno, da sta bila najslabša prav Philips in Sony, ki sta bila povsem na kraju..?

Tako morajo biti televizorji pravilno postavljeni, da se lahko potem delajo pravične primerjave..

Ali pa naš primerjalni test, in kako morajo biti televizorji postavljeni. Mi primerjamo vsaj 6 ali 7 različnih zadev od samega gibanja slike, prikaz barv, odtenkov kože, črnih kadrov, ostrine slike, samih detajlov itd..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Tukaj se lepo vidi kako neumno so postavili televizorje.. Povsem prvi na levi je Philips, in prvi na desni je Sony.

Recimo tale je lepo napisal.

Schade schade schade! Wirklich ein super Video, so stark vorbereitet, aber ich hoffe, das war nur das Review! Über die Ergebnisse und Vergleiche muss wirklich viel mehr geredet werden und auch mal eins-zwei Sachen zeigen!

Also wirklich, ich erwarte ein 40 min Video , wo ihr alles schön vergleicht!

Zgodovina sprememb…

Seveda vsi TV bi morali biti skalibrirani in vse nastavljeno tako kot TV najbolje prikaže.
Sigurno ni Sony najboljši za GAMING in ko vidiš to njihovo oceno si lahko takoj misliš,da tukaj pa nekaj ne štima z njimi.
Kdo pa so bili ti ljudje ko so gledali in dajali ocene teh TV najbrž najbolje kar nekaj ljudi potegniti iz ulice in jih povrašati kateri TV po njihovih mnenjih najbolje zgleda.

Ti ocenjevalci so pač videli kakor so videli.. Če bi dal noter naslednjo garnituro ocenjevalcev, bi bil rezultat zopet drugačen v to sem prepričan.. Tudi mi , ko delamo te primerjave so na kraju vtisi povsem mešani..
Zato kot sem napisal. Še vedno je najbolje iti v samo prodajalno in tam preizkusit določene televizorje, ki te zanimajo. Seveda v različnih nastavitvah najbolje v movie ali filmaker modu, ker v teh nastvitvah se največkrat gledajo televizorji v domačem okolju in so že kar zelo natančni. In pa seveda v Dolby Visonu ali HDR-u. In pa, če je možno, da se preizkusijo različne vsebine. Ker kot sem napisal, se bo doma malo kdo odločil za profesionalno kalibracijo.

Dimnik ::

andrej69 je izjavil:

Ti ocenjevalci so pač videli kakor so videli.. Če bi dal noter naslednjo garnituro ocenjevalcev, bi bil rezultat zopet drugačen v to sem prepričan.. Tudi mi , ko delamo te primerjave so na kraju vtisi povsem mešani..
Zato kot sem napisal. Še vedno je najbolje iti v samo prodajalno in tam preizkusit določene televizorje, ki te zanimajo. Seveda v različnih nastavitvah najbolje v movie ali filmaker modu, ker v teh nastvitvah se največkrat gledajo televizorji v domačem okolju in so že kar zelo natančni. In pa seveda v Dolby Visonu ali HDR-u. In pa, če je možno, da se preizkusijo različne vsebine. Ker kot sem napisal, se bo doma malo kdo odločil za profesionalno kalibracijo.

No pa te imamo........in zakaj potem, ti na vse možne načine vsiljuješ pilipsa, pa magari je najslabši model??

Ja saj vemo, da ti nebo potegnilo....

Dimnik je izjavil:

andrej69 je izjavil:

No pa te imamo........in zakaj potem, ti na vse možne načine vsiljuješ pilipsa, pa magari je najslabši model??

Ja saj vemo, da ti nebo potegnilo....

Se vidi, da nisi zadosti inteligenten, da bi vedel o čem se gre..! Sem ti že napisal, če nimaš kaj pametnega za napisat je bolje, da nič ne napišeš:)

Dimnik ::

Vidimo tvojo inteligenco, ja....

Saj sem napisal, da ti ne bo potegnilo.....preberi si svoj post, zelo počasi, pa boš mogoče razumel moj post, če ne, naj ti ne bo nerodno, samo vprašaj. Ampak,potem bo problem....da ne boš mogel vedno pilipsa vsiljevat

fpbs ::

andrej69 je izjavil:

Tole sploh ni profesionalni primerjalni test.. Kot prvo, niso testirali tudi tovarniških nastavitev ali v drugih modih brez kalibracije, ker malo kdo si doma naroči profesinalno kalibracijo. Kot drugo, "kar pa je nabolj pomembno", televizorji niso vsi enako postavljeni.. In kot tretje, sploh niso prikazali dejansko kako slika izgleda na določenih modelih itd.. Se bodo morali še veliko naučiti kako in kaj.. A ni čudno, da sta bila najslabša prav Philips in Sony, ki sta bila povsem na kraju..?

To je bil zelo profesional test z visiko strokovno komisijo, in popolnoma nič ni čudno, da je Philips dobil najslabšo oceno. Tudi, če bi dobili drugo garnituro ocenjevalcev, nebi bilo kaj dosti drugače, sem prepričan, da bi Philips ravno tako dobil najslabšo oceno. Lahko bi tudi Philipsa postavili v sredino, pa nebi bilo nič drugače.
Als Jury waren dabei:
Martin Grohme vom WDR, Mitglied des ARD-Kompetenzzentrums Audio/Video,
Dr. Dietrich Westerkamp, Experte für HDR und TV-Standards und Emmy-Award-Preisträger,
Christoph Kast von der SWR-Broadcast-Technik,
Lea Piaskowki von der Hochschule der Medien Stuttgart, Masterstudentin A/V-Technik,
Moritz Bastian, Colorist, Geschäftsführer Farbstudio Köln,
Jonas Damm – Colorist,
Eric Beeckmans, Fachjournalist.

polde66 ::

Tukaj filips pač ni mogel kupiti ocenjevanja. Se zgodi.
polde

fpbs je izjavil:

andrej69 je izjavil:

To je bil zelo profesional test z visiko strokovno komisijo, in popolnoma nič ni čudno, da je Philips dobil najslabšo oceno. Tudi, če bi dobili drugo garnituro ocenjevalcev, nebi bilo kaj dosti drugače, sem prepričan, da bi Philips ravno tako dobil najslabšo oceno. Lahko bi tudi Philipsa postavili v sredino, pa nebi bilo nič drugače.
Als Jury waren dabei:
Martin Grohme vom WDR, Mitglied des ARD-Kompetenzzentrums Audio/Video,
Dr. Dietrich Westerkamp, Experte für HDR und TV-Standards und Emmy-Award-Preisträger,
Christoph Kast von der SWR-Broadcast-Technik,
Lea Piaskowki von der Hochschule der Medien Stuttgart, Masterstudentin A/V-Technik,
Moritz Bastian, Colorist, Geschäftsführer Farbstudio Köln,
Jonas Damm – Colorist,
Eric Beeckmans, Fachjournalist.

Se vidi kako profesionalen test je bil to, če ne znajo niti pravilno televizorje postavit..;(( Televizorje se nikoli ne postavlja tako, ker oko ne more zaznat vseh televizorjev naenkrat kar je smisel teh primerjav;-)) Tukaj je vidno polje zelo omejeno. Zato pa sem prilepil nekaj slik, da se vidi kako morajo biti televizorji pravilno postavljeni..! Če niso imeli na razpolago večji prostor, da postavijo televizorje kot treba, je bolje, da sploh niso delali teh primerjav. Pa saj se tukaj ne gre samo za Philips, temveč mi je zelo čudno, da je Sony bil tako zelo slabo ocenjen, čeprav je na večini drugih testih ocenjen kot eden najboljših OLED televizorjev 2023.. Sicer pa ne bomo nikoli vedeli kakšni bi bili rezultati, če bi bili televizorji postavljeni drugače. Pa, da še še enkrat navežem na to postavitev. Ko mi primerjamo televizorje, imamo vse 4 televizorje skupaj 2 zgoraj 2 spodaj pa oko komaj zazna vse 4 televizorje naenkrat, kaj šele tukaj , ko so povsem razmetani na vse strani.. Kako lahko recimo dobiš v vidno polje naenkrat Sonya in Philipsa..??

Lahko bi televizorje postavili tudi tako kot na tej sliki, seveda bolj skupaj in bi bil vidni kot veliko boljši;)

polde66 je izjavil:

Tukaj filips pač ni mogel kupiti ocenjevanja. Se zgodi.

Saj nikjer ne kupuje ocenjevanj.. To je zopet nekakšna fikcija v tvoji glavi.. Če kdo mešetari z podkupovanji, lažnim marketingom itd.. sta to vsekakor Korejski dvojec, posebej Samsung.

Zgodovina sprememb…

Na tvoji sliki so samo filipsi z ambilightom zato so pa tako postavljeni, da ambilight pride do izraza. Na tem testu pa tega pač niso ocenjevali. Zna pa bit da tisti, ki so ocenjevali in ki so postavljali tv-je niso ravno začetniki. No kakor za koga. Fant si pa hitr užaljen, če kaj ni po tvoje.
polde

polde66 je izjavil:

Na tvoji sliki so samo filipsi z ambilightom zato so pa tako postavljeni, da ambilight pride do izraza. Na tem testu pa tega pač niso ocenjevali. Zna pa bit da tisti, ki so ocenjevali in ki so postavljali tv-je niso ravno začetniki. No kakor za koga. Fant si pa hitr užaljen, če kaj ni po tvoje.

Sploh nisem užaljen, pa tudi nisem več fant..:D Me pa moti, če se delajo nekakšne primerjave, ki pa niso poštene;-) Zakaj pa je to edini test, ki imajo postavljene televizorje v črki U..? Zakaj niso postavili televizorje tako kot na vseh drugih primerjalnih testih..? Prosim, če mi lahko to pojasniš..!

Zgodovina sprememb…

Recimo primerjava Panasonica in Philipsa, ko sta oba televizorja postavljena kakor treba..

Si mogoče pomislil, da je vaša postavitev mogoče napačna? Da gredo časi naprej, da mogoče še kdo drug ve kaj več?
polde

polde66 je izjavil:

Si mogoče pomislil, da je vaša postavitev mogoče napačna? Da gredo časi naprej, da mogoče še kdo drug ve kaj več?

Saj ni samo naša postavitev takšna.. A si nisi pogledal slike katere sem prilepil..? Mogoče pa na HIFI niso dorasli tem zadevam.. Pa tudi ne gre za samo postavitev, morali bi malo pokazati različne vsebine kako izgledajo, da ljudje malo vidijo..!

Sem gledal tvoje slike kot dokaze proti LG-ju pa mi je šlo na smeh. Tako da slike tukaj prav gotovo niso merodajna zadeva. Če bi se odločal verjeti testom HIFI.de ali tebi je odgovor zelo preprost. Vsaj zame, pa brez zamere.
polde

polde66 je izjavil:

Sem gledal tvoje slike kot dokaze proti LG-ju pa mi je šlo na smeh. Tako da slike tukaj prav gotovo niso merodajna zadeva. Če bi se odločal verjeti testom HIFI.de ali tebi je odgovor zelo preprost. Vsaj zame, pa brez zamere.

Saj se tukaj ne pogovarjava sedaj o kvaliteti slike, temveč o postavitvi televizorjev..

andrej69 je izjavil:

polde66 je izjavil:

Saj se tukaj ne pogovarjava sedaj o kvaliteti slike, temveč o postavitvi televizorjev..

Razumem, ampak lej mislim vsaj zase da nimam kaj dvomiti v ekipo, ki je postavljala in ocenjevala. Mislim , da niso ravno neki brezveziči.
polde

polde66 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

polde66 je izjavil:

Razumem, ampak lej mislim vsaj zase da nimam kaj dvomiti v ekipo, ki je postavljala in ocenjevala. Mislim , da niso ravno neki brezveziči.

To kar so Nemci obavili je kot,da so se šli otroci igrati v peskovnik saj,če imaš toliko in toliko testov kjer so podobni rezultati omenjenih TV in sama ocena njih je čisto drugače dosti pove. Ali boš sedaj verjel enim Nemcem ali stotim drugim mora pa biti jasno vsakem normalnem človeku.
Če ti eden reče Renault avto je bil najboljši potem je treba kar verjeti čeprav pol miljona drugih trdi pa drugače.

Zblojeni bebci od NEMCEV in nič drugače :))8-) zaradi mene lahko še Tesla in Vox televizor zraven ocenijo a briga mene te izjave.

polde66 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

polde66 je izjavil:

Saj nisem napisal, da ekipa ni bila v redu ali kaj podobnega. Toda enostavno se televizorji ne postavljajo tako, kar se tiče primerjalnih testov.. Sem v življenju veliko televizorjev že primerjal, vendar pod takšnimi popgoji pa še ne..8-O Vidni kot mora biti takšen, da vidiš vse televizorje naenkrat, ne pa samo dva ali tri.. Ker drugače se tako lahko ocenjujejo televizorji vsak posebej. Daj mi sedaj razloži kako naj jaz vidim Philipsa in Sonya istočasno, če pa sta preveč narazen, in še to pod zelo velikim kotom.? Philips povsem levo Sony povsem desno.

Zgodovina sprememb…

andrej69 je izjavil:

polde66 je izjavil:

andrej69 je izjavil:

polde66 je izjavil:

Saj nisem napisal, da ekipa ni bila v redu ali kaj podobnega. Toda enostavno se televizorji ne postavljajo tako, kar se tiče primerjalnih testov.. Sem v življenju veliko televizorjev že primerjal, vendar pod takšnimi popgoji pa še ne..8-O Vidni kot mora biti takšen, da vidiš vse televizorje naenkrat, ne pa samo dva ali tri.. Ker drugače se tako lahko ocenjujejo televizorji vsak posebej. Daj mi sedaj razloži kako naj jaz vidim Philipsa in Sonya istočasno, če pa sta preveč narazen, in še to pod zelo velikim kotom.? Philips povsem levo Sony povsem desno.

Mogoče so pa primerjali tako,da so pogledali enega in potem šli do drugega in ga pogledali in nato se nekako spomnili ja tisti je bil boljši. :)):))

Kateri debil postavi Sony v tak položaj z ocenami je res debil,ko celi svet je postavil pa drugačno diagnozo. Toatlno so se prikazali kot eni veliki luzerji in nič drugega. Se že celi svet smeji NEMCEM :))

In kje se sedaj da bolje ocenit kvaliteto slike, na našem primerjalnem testu ali njihovem, naj mi nekdo razloži..

glider- ::

Kaj je razlika med LG OLED65C31 in LG OLED65C32?

glider- je izjavil:

Glede prikaza slike sigurno nič in je razlika samo kakšna zunajna vizualna stvar.

xeroxan44j ::

Velikokrat to pomeni za kater trg je in pomeni minimalna sprememba zunanjosti tv-ja.

glider- je izjavil:

Pri lanskih modeloh je bila razlika med 21 in 22 v tem, da je imel 22 belo zadnjo steno.

glider- je izjavil:

Ključna tehnična razlika je sprejemnik. Ostale razlike so v obliki stojala in robov ohišja.

polde

andrej69 je izjavil:

glider- je izjavil:

Ključna tehnična razlika je sprejemnik. Ostale razlike so v obliki stojala in robov ohišja.

V čem pa je razlika tega sprejemnika?

Nekateri LG OLED imajo dvokanlane sprejemnike tako je tudi zapisano ponekod a ne ?

To pomeni nekako tako snemaš eden program gledaš drugi program vsak sprejemnik dela po svoje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darck ()

Presky ::

Aja zanimivo, jas na mojem trenutnem philipsu včasih snemam recimo program slo2, pa ne morem nič drugega gledat, dokler ne posname...pa zahteva disk večji od 200Gb, da lahko snema gor...

Kako je pa pri Lg C3 glede record programov?
BIOHAZARD

Presky je izjavil:

Aja zanimivo, jas na mojem trenutnem philipsu včasih snemam recimo program slo2, pa ne morem nič drugega gledat, dokler ne posname...pa zahteva disk večji od 200Gb, da lahko snema gor...

Kako je pa pri Lg C3 glede record programov?

Določene različice C3 imajo dvojni tuner, kar omogoča istočasno snemanje in gledanje. Vendar to so v glavnem različice, ki so namenjene za nemško tržišče.

Ok, tnx.

Zdaj sem komaj videl, da je različna cena za Lg C3 iste velikosti. In sicer:

Lg C3

https://esvet.com/izdelek/lg-oled42c31l...

Lg C3 Evo (50€ dražji)

https://esvet.com/izdelek/lg-oled42c32l...

Pa ne najdem v čem je boljši Evo? Po podatkih je videti vse isto, nevem...
BIOHAZARD

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Presky ()

Aja nevem, to sta verjetno oba Evo, razlika je: LG OLED42C31LA in
LG OLED42C32LA

Torej, zakaj je dražji 2LA?
BIOHAZARD

Kelly ::

Zdravo,..

Zanima me vaše mnenje, še bolj pa izkušnje s panasonic Oled TV. (kvaliteta slike, zvoka, trpežnost, Okvare, servis, morebitni stroški, ?,.. povezljivost) s sistemom google tv. Vsaka deljena izkušnja dobrodošla !

Presky je izjavil:

LG OLED42C32LA

Mogoče ima 2. TV sprejemnika zato je dražji.

darck je izjavil:

Presky je izjavil:

LG OLED42C32LA

Mogoče ima 2. TV sprejemnika zato je dražji.

Kaj pa je TV sprejemnik?

Pa TV sprejemnik je mišljeno kot TV tuner in naj bi imeli nekateri modeli vgrajena tudi dva sprejemnika. So pa digitalni in analogni sprejemniki in uporabljajo se za sprejem frekvence po anteni.

Ja sej to sem gledal med podatki na zgornji strani esvet.com, pa nič ne pise za dva tunerja...al ne vidim
BIOHAZARD

Kelly ::

Zdravo,da malo zmotim,..

Zanima me vaše mnenje, še bolj pa izkušnje s panasonic Oled TV. (kvaliteta slike, zvoka, trpežnost, Okvare, servis, morebitni stroški, ?,.. povezljivost) s sistemom google tv. Vsaka deljena izkušnja dobrodošla !

Okapi ::

Presky je izjavil:

Ja sej to sem gledal med podatki na zgornji strani esvet.com, pa nič ne pise za dva tunerja...al ne vidim

Dva sprejemnika sta uporabna samo, če imaš anteno ali kabelsko tv (dvb-t, dvb-c). Danes večina tega nima.

Zato je tudi malo televizorjev, ki bi to imeli. Pred 20 leti je pa to imel vsak malo boljši televizor, skupaj s "sliko v sliki".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

darck je izjavil:

Pa TV sprejemnik je mišljeno kot TV tuner in naj bi imeli nekateri modeli vgrajena tudi dva sprejemnika. So pa digitalni in analogni sprejemniki in uporabljajo se za sprejem frekvence po anteni.

Da te popravim. TV sprejemnik je celotna naprava. TV sprejemnik- televizor, pa ima vgrajen kanalnik za sprejem kanalov. Lahko ima vgrajena tudi dva kanalnika. Analogni sistem je prenehal delovati že pred cca 10 leti.

Ja analogni sprejemniki za kanale še vedno obstaja in pri nastavitvah imaš še vedno opcijo za iskanje analognih ali digutalnih programov, če se iščejo programi na zunaj o zemeljsko anteno. Jaz sem še vedno priklopljen na zunajno anteno vendar res pa,da imam samo programe v digitalnem signalu. Ta signal iz zunanje antene je hitrejši kakor vsi ti od naših ponudnikov operaterjev TV vsebin.

Okapi ::

Analognega signala prek antene že precej let ni več. Razen če ti televizor lovi radijske postaje.;)

Ja to itak najbrž vsi vemo,da analognega signala ni že nekaj let vendar TV imajo pa še vedno opcijo za iskanje.

eos1911 ::

kaj je fora tega oglasa (predvsem cena) na Amazonu za Philips 55oled708

zavajon ::

darck je izjavil:

Jaz sem še vedno priklopljen na zunajno anteno vendar res pa,da imam samo programe v digitalnem signalu. Ta signal iz zunanje antene je hitrejši kakor vsi ti od naših ponudnikov operaterjev TV vsebin.

Je znano, da signal po bakrenem ali optičnem kablu potuje z nekoliko zmanjšano hitrostjo, ki je cca. 200.000 km/s, ampak je to kljub temu dovolj hitro, da razlike ne moreš opazit.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zavajon ()

Ja pri meni je zelo opazno in to nekaj sekund je zamika med predvajanjem zemeljskega signala po zunanji anteni ali preko ponudnika T-2 ali A1. Res pa,da nimam optike in sem priključen na ADSL zato ne morem komentirati kako bi predvajalo preko optike. 100% pa je nekaj sekundi zamik preko zunajne antene ali T-2,A1 ponudnika.

fikus_ ::

Razlika nastaja zaradi obdelave signala, prehajanje iz enega v drug sistem prenosa, .... tudi do nekaj sekund.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
««
120 / 137
»»