Forum » Zvok in slika » OLED TV
OLED TV
Temo vidijo: vsi

fpbs ::
Saj sem ti napisal nikar se ne obremenjuj glede teh reči, ker boš zbolel:) Rajši se malo potrudi, da boš saj nekaj ljudi na tem forumu prepričal, da kupijo kakšen Lg televizor.Ne razumem, zakaj bi jaz nekoga prepričeval naj kupi LG. Saj nisem trgovec, tako kot ti, ki to delaš, in vsiljuješ Philips iz razloga, da prodaš svojo robo. Jaz želim ljudem pomagati pri nakupu, kar je najboljše za njih ne glede na firmo, ali je to Samsung, Sony, LG, predvsem jih pa želim obvarovati pred nespametnim nakupom, ki ga ti vsiljuješ, in dobesedno prežiš nad vsakomur, ki tu išče pomoč.![]()

andrej69 ::
Saj sem ti napisal nikar se ne obremenjuj glede teh reči, ker boš zbolel:) Rajši se malo potrudi, da boš saj nekaj ljudi na tem forumu prepričal, da kupijo kakšen Lg televizor.Ne razumem, zakaj bi jaz nekoga prepričeval naj kupi LG. Saj nisem trgovec, tako kot ti, ki to delaš, in vsiljuješ Philips iz razloga, da prodaš svojo robo. Jaz želim ljudem pomagati pri nakupu, kar je najboljše za njih ne glede na firmo, ali je to Samsung, Sony, LG, predvsem jih pa želim obvarovati pred nespametnim nakupom, ki ga ti vsiljuješ, in dobesedno prežiš nad vsakomur, ki tu išče pomoč.![]()
Kar si napisal ravno ne drži, in ti bom napisal zakaj ne. Kot prvo ne prodajam jaz svojo robo in tudi ti uprabniki, ki isčejo tukaj pomoč pri nakupu, ni nujno, da bodo kupili televizor pri nas, ker dajem linke različnih prodajaln:) To je kot prvo, kot drugo. Kar se tvojih priporočil tiče je pa tako, ker si videl, da se skoraj nihče ne odloča za nakup Lg televizorjev razen seveda OLED televizorjev, si spremenil taktiko in sedaj priporočaš še kaj drugega ne pa nujno tudi kvalitetnega.. Ker dokler jaz in še kakšen drugi nisem prišel na ta forum si več ali manj priporočal samo Lg-ja. Ker pa sem ti dokazal že nekajkrat in tudi sam si to spoznal, da Lg ni konkurenčen drugim televizorjem kar se tiče kvalitete slike si seveda začel še priporočat tudi kaj drugega. To je vsa poanta..

tbostjan ::
Zdravo eno vprašanje, za vse vas, ki ste bolj v teh TV vodah...
Moj 8 let star LED tv je šel rakom žvižgat in sem se odločil za nakup novega 65 OLEDA.
V ožjem izboru sta dva:
- LG C1 (17,18,19...)
- Panasonic TX-65JZ980E
Tv se bo uporabljal večino za gledanje serij in filmov (HBO MAX, NETFLIX) in pa predvsem športa (NFL, NBA, nogomet...). Doma imam že od prej postavljen 5.1 Focal sistem, tako da zvok televizorja ne igra pomembne vloge.
Najbolj mi je nekako pomembna kakovost slike in pa kvaliteta izdelave.
Cena televizorjev je skoraj identična, oziroma ni niti 5% razlike...
Sam se mogoče malo bolj nagibam k Panasonicu, ker imam z njimi zelo dobre izkušnje (še iz časov plazm). Nasploh se mi zdi da morda proizvajajo v malo manjšem obsegu, da pa so njihovi izdelki izredno kakovostno in s "srcem" narejeni, morda ni tako močan marketing kot pri LG-ju ampak kvaliteta naj bi bila tu.
Ima pa LG prednost, ker se na spletu najde ogromno enih prispevkov in videov o pravilni nastavitvi slike, najboljših nastavitvah in drugi razni "how to...". Pri Panasonicu je to zelo omejeno oziroma je prispevkov zelo malo, še testa sem našel komaj dva. Naj bi pa imel Panasonic najboljšo "out of the box" sliko, kar pa mi tudi veliko pomeni da vzameš iz škatle minimalno spreminjaš in gledaš...
Skratka želim vaš nasvet in kakšen argument oziroma proti argument, zakaj katerega od teh dveh modelov...
p.s. - prosim da se razni promotorji zadržijo "ponujanja" kakšne druge znamke (saj vemo katere), verjamem da gre za zelo primerljive in kakovostne izdelke, vendar pač Philips ni prišel v moj ožjiizbor, mene pač že to "posiljevanje" tule gor odvrne od njega.
Hvala že vnaprej za vašo pomoč.
Lp
Boštjan
Moj 8 let star LED tv je šel rakom žvižgat in sem se odločil za nakup novega 65 OLEDA.
V ožjem izboru sta dva:
- LG C1 (17,18,19...)
- Panasonic TX-65JZ980E
Tv se bo uporabljal večino za gledanje serij in filmov (HBO MAX, NETFLIX) in pa predvsem športa (NFL, NBA, nogomet...). Doma imam že od prej postavljen 5.1 Focal sistem, tako da zvok televizorja ne igra pomembne vloge.
Sam se mogoče malo bolj nagibam k Panasonicu, ker imam z njimi zelo dobre izkušnje (še iz časov plazm). Nasploh se mi zdi da morda proizvajajo v malo manjšem obsegu, da pa so njihovi izdelki izredno kakovostno in s "srcem" narejeni, morda ni tako močan marketing kot pri LG-ju ampak kvaliteta naj bi bila tu.
Ima pa LG prednost, ker se na spletu najde ogromno enih prispevkov in videov o pravilni nastavitvi slike, najboljših nastavitvah in drugi razni "how to...". Pri Panasonicu je to zelo omejeno oziroma je prispevkov zelo malo, še testa sem našel komaj dva. Naj bi pa imel Panasonic najboljšo "out of the box" sliko, kar pa mi tudi veliko pomeni da vzameš iz škatle minimalno spreminjaš in gledaš...
Skratka želim vaš nasvet in kakšen argument oziroma proti argument, zakaj katerega od teh dveh modelov...
p.s. - prosim da se razni promotorji zadržijo "ponujanja" kakšne druge znamke (saj vemo katere), verjamem da gre za zelo primerljive in kakovostne izdelke, vendar pač Philips ni prišel v moj ožjiizbor, mene pač že to "posiljevanje" tule gor odvrne od njega.
Lp
Boštjan

Zdravo eno vprašanje, za vse vas, ki ste bolj v teh TV vodah...
V ožjem izboru sta dva:
- LG C1 (17,18,19...)
- Panasonic TX-65JZ980E
Lp
Boštjan
Teško je reči kateri je kvalitetnejši. Vsak ima pluse in minuse.. Mene pri Panasonicu edino moti ostrina slike, ki ni na nivoju drugih OLED televizorjev. Pa tudi pri LED televizorjih je enako. Panasonic ima predvsem odličen prikaz barv (najbolj natančne barve), dočim je v drugih segnemtih primerljiv z drugimi OLED televizorji ali pa celo nekaj malega zaostaja.. Sicer pa kot sem napisal razlike so zelo majhne. Razlike so predvsem pri samem procesiranju slike, tako, da je mogoče najbolje, da se odpraviš v kakšno prodajalno pa tam narediš primerjavo.. Mogoče ti bo slika na Lg-ju izgledala bolje. Kar pa se tiče same izdelave in elektronskih sklopov, pa je na strani Panasonica toda tudi tu so razlike majhne.

tbostjan ::
Hvala Andrej. Ja ravno kar se tiče kvalitete izdelave, in samega vezja, čipov ko odpreš televizor, mi je en serviser govoril da je to kot noč in dan, in da je Panasonic daleč tudi pred Sonyjem. Ker je baje skoraj ves "chipset" made in Japan in se ful izogibajo kitajcev.
Po testih sodeč pa tudi ostrina slike ne zaostaja za LG-jem, je pa res da jaz v živo nisem videl še OLED Panasonica...
Verjetno bo res najbolje da se odpravim kam pogledat v živo - če ga imajo kje sploh razstavljenega.
Hvala.
Po testih sodeč pa tudi ostrina slike ne zaostaja za LG-jem, je pa res da jaz v živo nisem videl še OLED Panasonica...
Verjetno bo res najbolje da se odpravim kam pogledat v živo - če ga imajo kje sploh razstavljenega.
Hvala.

Hvala Andrej. Ja ravno kar se tiče kvalitete izdelave, in samega vezja, čipov ko odpreš televizor, mi je en serviser govoril da je to kot noč in dan, in da je Panasonic daleč tudi pred Sonyjem. Ker je baje skoraj ves "chipset" made in Japan in se ful izogibajo kitajcev.
Hvala.
Včasih je Panasonic res bil kar nekaj spredaj pred ostalimi proizvajalci, kar se tiče elektronike. Toda v zadnjem času temu ni več tako. Panasonic uporablja večinoma Panasonic elektrolitske kondenzatorje , dočim recimo Sony uporablja Rubycon. Ostali pa recimo Elite kondenzatorje itd.. Vsi pa skoraj v glavnem danes uporabljajo kar se tiče plošč napajanja Delta in Bush. Danes v sami življenski dobi ni skoraj razlik med temi priznanimi proizvajalci. Važna je samo čim daljša garancija:) Kar se tiče še ostrine na Panasonicu, ko sem delal primerjave, sta recimo Philips in Sony imela vsekakor najboljšo ostrino slike, pa zopet ne preveč izraženo, da bi to motilo.. Kar pa se tiče ogleda v živo, pa mislim, da boš lahko preveril v Harwey Normanu, ker Big Bang v glavnem več ne prodaja Panasonica, ker se je prodalo zelo malo teh televizorjev.

Super, hvala.
Ta model JZ 980 je Panasonicov budget model, kamor spadajo LGejevi modeli A in B, Philipsov model 705/706. Vsi ti modeli imajo vgrajen panel slabše kakovosti.
Kar se tiče zvoka, ti C1 pretvori stereo v 5.1
Panasonic ne podpira novega zelo pomembnega video kodeka AV1, kar je danes nujno.
Kar se tiče operacijskega sistema je WeBos občutno boljši.

Super, hvala.
Ta model JZ 980 je Panasonicov budget model, kamor spadajo LGejevi modeli A in B, Philipsov model 705/706. Vsi ti modeli imajo vgrajen panel slabše kakovosti.
Panasonic ne podpira novega zelo pomembnega video kodeka AV1, kar je danes nujno.
Seveda omogoča ta kodek.

Super, hvala.
Seveda omogoča ta kodek.
Ja, sem preveril drugje, tu piše da ga podpira.

darck ::
Tudi jaz sem zasledil kar nekaj komentarjev uporabnikov,da Panasonic prikaže slabšo ostrino slike sploh v SDR formatu.

skyform ::
QD OLED zgleda taprava stvarca. Zadeva se prodaja kot vroče žemljice a je cena pri 55" med 2400-3000€. Tudi Sony A95K že razprodan v nemčiji, so imeli preorder in si dobil zravn PS5. Na youtubu že polno videjev za Samsung S95B in primerjave z LGji. Zadeva zgleda nora, vse slabosti WRGB OLEDa odpravljene. Svetlejša slika, svetlješe barve, dosti intenzivnejše barve, žari kot LCD, manj ABLa, dosti čistejši panel, dost boljši near black performance, nič tintinga tudi pod kotom nič na popolnoma beli sliki, slika ne postane zelena pod kotom, itd, res neverjetno. Komaj čakam, da vidim to čudo v živo.

Vse super samo marsi kateri si ne bo mogel privoščiti QD OLED razen,če bo z leti kaj cena drastično dol padla saj trenutno se po večini največ kupuje 65" velikost televizorjev in cena QD OLED televizorja je kot,da greš avto kupit.

Kaki avto, če pa se da S95B v 65" že dobit za 3499€, 55" pa 2499€. To sploh ni pretirao za novo tehnologijo. Sony A95K pa je 500€ dražji pri obeh velikostih ampak ga ponekdo prodajajo z PS5. Prodaš PS5 pa si na enaki ceni kot Samsung. Če gledam, da navadn wrgb oled kot A80K stane samo 300€ manj v 55 in 65" kot S95B in novi Lgji so tudi dragi, je tale qd oled prava zmaga.

QD OLED zgleda taprava stvarca. Zadeva se prodaja kot vroče žemljice a je cena pri 55" med 2400-3000€. Tudi Sony A95K že razprodan v nemčiji, so imeli preorder in si dobil zravn PS5. Na youtubu že polno videjev za Samsung S95B in primerjave z LGji. Zadeva zgleda nora, vse slabosti WRGB OLEDa odpravljene. Svetlejša slika, svetlješe barve, dosti intenzivnejše barve, žari kot LCD, manj ABLa, dosti čistejši panel, dost boljši near black performance, nič tintinga tudi pod kotom nič na popolnoma beli sliki, slika ne postane zelena pod kotom, itd, res neverjetno. Komaj čakam, da vidim to čudo v živo.
Seveda, ker gre za popolnoma drugačno strukturo slikovnih pik:) Največja prednost teh panelov bo predvsem svetlost in pa natančnost barv.

Seveda recimo,da sem samski in živim svoje življenje in delam kakor meni paše ja potem,ko bi imel željo po nekaj najboljšem TV bi si res lahko tudi privoščil televizor za 3.000 ampak z plačo pod 1.000 EUR in veliko mlado družino pa defenitivno ni variante,da bi šel denar metati za to novo drago tehnologijo saj tak TV si lahko kupiš edino na obroke ali kredit. Potem pa še tisto,ko ne veš ali bo televizor sploh zdržal 5-let delovanja in za njega si vrgel toliko denarja.
Nekateri se lahko z denarjem stegnemo samo do srednjega razreda LCD televizorjev in OLED ali QLED s tem kar odpadejo iz seznama. Seveda kot večina pravi treba je tudi vedeti kaj kdo rabi ne samo gledati in kupiti nekaj kar je najnovejše in potem od tega nič kaj uporabljati.....Menda ja vsak ve kaj ga pri sedanjem TV moti in kaj bi si želel pri naslednjem in ja tisti kateri ne gledajo HDR vsebin a je njim sploh potrebno neki vrhunski TV ???? Tudi tisti kateri hočejo čim večjo svetilnost potem naj vzamejo 8K TV saj imajo veliko večjo svetilnost a meni svetilnost sploh ni pomembna,tudi barve niso pomembne, vse kar bi edino rad imel je boljši kontrast in to kar ima OLED črno barvo brez kakega Blomminga ali vsaj nemoteči malo izraziti Blomming. OLED televizor verjetno nikoli ne bi imel saj bi se verjetno prehitro uničil s kako zapeko slike pa tudi baje,da bela barva ni bela kot ledeno drsališče pri hokeju.
Nekateri se lahko z denarjem stegnemo samo do srednjega razreda LCD televizorjev in OLED ali QLED s tem kar odpadejo iz seznama. Seveda kot večina pravi treba je tudi vedeti kaj kdo rabi ne samo gledati in kupiti nekaj kar je najnovejše in potem od tega nič kaj uporabljati.....Menda ja vsak ve kaj ga pri sedanjem TV moti in kaj bi si želel pri naslednjem in ja tisti kateri ne gledajo HDR vsebin a je njim sploh potrebno neki vrhunski TV ???? Tudi tisti kateri hočejo čim večjo svetilnost potem naj vzamejo 8K TV saj imajo veliko večjo svetilnost a meni svetilnost sploh ni pomembna,tudi barve niso pomembne, vse kar bi edino rad imel je boljši kontrast in to kar ima OLED črno barvo brez kakega Blomminga ali vsaj nemoteči malo izraziti Blomming. OLED televizor verjetno nikoli ne bi imel saj bi se verjetno prehitro uničil s kako zapeko slike pa tudi baje,da bela barva ni bela kot ledeno drsališče pri hokeju.

Mislim, da je bolje še malo počakati z nakupom. Zgleda, da so tudi tu določene težave:
https://www.techradar.com/news/samsung-...
https://www.hdtvtest.co.uk/n/Samsungs-Q...

Saj kateri hoče res velik TV in mu ni problem denar ima na izbiro tudi Micro Led televizor in tako bo imel najboljše kar televizorji ponujajo.

Je nekaj težav sedaj s temi predstavitvenimi televizorji, bodo pa določene zadeve odpravljene z televizorji , ki bodo prišli v redno prodajo.

QD OLED zgleda taprava stvarca. Zadeva se prodaja kot vroče žemljice a je cena pri 55" med 2400-3000EUR. Tudi Sony A95K že razprodan v nemčiji, so imeli preorder in si dobil zravn PS5. Na youtubu že polno videjev za Samsung S95B in primerjave z LGji. Zadeva zgleda nora, vse slabosti WRGB OLEDa odpravljene. Svetlejša slika, svetlješe barve, dosti intenzivnejše barve, žari kot LCD, manj ABLa, dosti čistejši panel, dost boljši near black performance, nič tintinga tudi pod kotom nič na popolnoma beli sliki, slika ne postane zelena pod kotom, itd, res neverjetno. Komaj čakam, da vidim to čudo v živo.
Mislim, da je bolje še malo počakati z nakupom. Zgleda, da so tudi tu določene težave:
Sem že videl tole in za enkrat noben od reviewerov tole ni omenil, ker kot kaže se to vidi samo na statični sliki, predvsem, če se TV uporabljaš kot monitor in če se gleda bolj od blizu, za navadno uporabo pa tole ni problem. V glavnem to je prava malenkost proti tem koliko težav imajo WRGB OLEDi, po tem takem bi morali počakati tudi z nakupom z OLEdom, ki je že celo večnost na tržišču, lol. Tole bo morda Samsung že odpravil naslednje leto, v glavnem zadeva je videti dosti boljša od navadnioh OLEDov, sploh ni primerjave. Če nebo LG pogruntal kaj novega so pečeni.
QD OLED zgleda taprava stvarca. Zadeva se prodaja kot vroče žemljice a je cena pri 55" med 2400-3000EUR. Tudi Sony A95K že razprodan v nemčiji, so imeli preorder in si dobil zravn PS5. Na youtubu že polno videjev za Samsung S95B in primerjave z LGji. Zadeva zgleda nora, vse slabosti WRGB OLEDa odpravljene. Svetlejša slika, svetlješe barve, dosti intenzivnejše barve, žari kot LCD, manj ABLa, dosti čistejši panel, dost boljši near black performance, nič tintinga tudi pod kotom nič na popolnoma beli sliki, slika ne postane zelena pod kotom, itd, res neverjetno. Komaj čakam, da vidim to čudo v živo.
Seveda, ker gre za popolnoma drugačno strukturo slikovnih pik:) Največja prednost teh panelov bo predvsem svetlost in pa natančnost barv.
Vem, vem, sem si že vse možno o QD OLEDu prebral.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()

Sem že videl tole in za enkrat noben od reviewerov tole ni omenil. To je prava malenkost proti tem koliko težav imajo WRGB OLEDi po tem takem bi morali počakati tudi z nakupom z OLEdom, ki je že celo večnost na tržišču, lol. Tole bo morda Samsung že odpravil naslednje leto, v glavnem zadeva je videti dosti boljša od navadnioh OLEDov, sploh ni primerjave. Če nebo LG pogruntal kaj novega so pečeni.
Vem, vem, sem si že vse možno o QD OLEDu prebral.![]()
Na kratki čas ravno ne bo tako, ker bodo cene Samsungovih panelov nekonkurenčne Lg panelom:) Na dolgi rok pa se lahko zgodi da bo Lg izgubljal.. Bo pa zanimivo videt, koliko se bodo spustile cene obeh panelov. Ker Lg bo zagotovo spustil še cene svojih OLED panelov, ker vsekakor ne bo hotel prepustit primat Samsungu:)) Večini ljudem pa je še vedno predvsem pomembna cena, in ne toliko najnovejša tehnologija:)) Ker jaz osebno tudi ne bom nikoli dal recimo 30-40% več denarja za "nekaj kvalitetnejši" panel. Sicer pa bo čas vse pokazal.

Tole ni samo nekaj kvalitetneejše tole je huda razlika. Uniformity je next level proti WRGB OLED, enako barve in svetlost, potem pa White balance, ki je meni ful pomembn. LG je enostavno nesposobn. Celo večnost se že ubadajo s tem OLEDom in še kar je zelenkasta slika na WRGB OLEDih sploh pod kotom. Ta OLEDov dober vidni kot si lahko nekam vtaknejo, meni osebno je ogaben, čist zelena slika pod kotom, kaj boš s tem, meni osebno je lepša slika pod kotom na LCDjih, magari se spere, saj WB obdrži. Samsung je pa tole porihtal s prve. Tu se takoj vidi, da so pri Samsungu večji talenti in da jim je zelo pomembn white balance in lepe barve. Jaz sovražim enkrane, kjer WB vleče na zeleno tole mi je prav odvratno in me grozno moti na trenutnih OLEDih in se nikakor ne da odpraviti. Kdor pa mi ne verjame, da tole ne drži, pa si naj postavi doma LCD zravn OLED pa bo takoj videl razliko v WBju. Preko kamere se še le lepo vidi kako modro zeleni so OLEDi, QD OLED pa izpde kot LCD preko kamere, ravno zaradi nove strukture pixlov in QD filtra. Jaz se enostavno ne morem navadit na OLEDovo zelenkasto sliko, me še kar moti sploh v igrah je to najbolj opazno, v filmih še gre, se nekak ne opazi tak, za igre pa ni kul.
Zgodovina sprememb…

Tole ni samo nekaj kvalitetneejše tole je huda razlika. Uniformity je next level proti WRGB OLED, enako barve in svetlost, potem pa White balance, ki je meni ful pomembn. LG je enostavno nesposobn. Celo večnost se že ubadajo s tem OLEDom in še kar je zelenkasta slika na WRGB OLEDih sploh pod kotom. Ta OLEDov dober vidni kot si lahko nekam vtaknejo, meni osebno je ogaben, čist zelena slika pod kotom, kaj boš s tem, meni osebno je lepša slika pod kotom na LCDjih, magari se spere, saj WB obdrži. Samsung je pa tole porihtal s prve. Tu se takoj vidi, da so pri Samsungu večji talenti in da jim je zelo pomembn white balance in lepe barve. Jaz sovražim enkrane, kjer WB vleče na zeleno tole mi je prav odvratno in me grozno moti na trenutnih OLEDih in se nikakor ne da odpraviti.
Enkrat kvalitetnejši ta panel zagoovi ni, tukaj moramo biti realni.. Realno je nekje za 50% kvalitetnejši ali pa še to ne, razlika v ceni bo pa kar velika.. Bomo pa videli koliko se bo res prodalo teh televizorjev.. Nekaj zagotovo in to predvsem zaradi Samsungovega odličnega marketinga.. Kar se tiče svetlosti sem sedaj malo pogledal meritve in ta novi Samsung panel niti ni veliko svetlejši.. Recimo lanski Philips 936 in pa Panasonic 2000 sta povsem konkurenčna letošnjemu Sonyu A95K. Res pa je, da je očitna razlika v barvnem razponu Rec2020.

Ni vse v meritvah, OLED ma svetle highlightse, ampak QD pa ima celo sliko dosti svetlejšo, ne samo te male površine in QD OLED žari kot LCD, barve prav žarijo OLED tega ne zmore. Vsi so navdušeni. Končno je LG dobil konkurenco, je že bil čas, ker so postali leni brez konkurence in se jim ni dalo odpravljatni niti najbolj očitnih težav, ki jih ima OLED, ker so pač vedeli, da se bo vseeno prodajal. Sedaj pa se bodo morali malo zmigati. Pozabi, da bo kaki WRGB OLED konkuriral z QD OLEDom, ni šans, samo poglej si vse te youtubere, kr meša se jim, sploh ni primerjave, vsi pravijo, da je razlika dosti večja kot npr med najslabšim oledom in najboljšim. Razlika v ceni men najdražjim WRGB OLEDom in QD OLEDom pa je tako mala, da je prav butasto vzet WRGB OLED. Tisti, ki si lahko privošči najdražji WRGB OLED si lahko tudi privoščiš QD OLED in ga je dosti bolj logično kupiti za teh par sto evrov več, ker je napredek več kot očiten.

In še nekaj treba tukaj povedat.. Da tile primerjalni Sony in Samsung televizorji niso enaki televizorjem, kateri bodo v prosti prodaji:)) Ker tile modeli kateri se sedaj pojavljajo po spletu so nastavljeni tako, da pokažejo predvsem svoje pozitivne lastnosti in precej manj negativnih..! Ker so nastavljeni preko servis menija..

Ni vse v meritvah, OLED ma svetle highlightse, ampak QD pa ima celo sliko dosti svetlejšo, ne samo te male površine in QD OLED žari kot LCD, barve prav žarijo OLED tega ne zmore. Vsi so navdušeni. Končno je LG dobil konkurenco, je že bil čas, ker so postali leni brez konkurence in se jim ni dalo odpravljatni niti najbolj očitnih težav, ki jih ima OLED, ker so pač vedeli, da se bo vseeno prodajal. Sedaj pa se bodo morali malo zmigati. Pozabi, da bo kaki WRGB OLED konkuriral z QD OLEDom, ni šans, samo poglej si vse te youtubere, kr meša se jim, sploh ni primerjave, vsi pravijo, da je razlika dosti večja kot npr med najslabšim oledom in najboljšim. Razlika v ceni men najdražjim WRGB OLEDom in QD OLEDom pa je tako mala, da je prav butasto vzet WRGB OLED. Tisti, ki si lahko privošči najdražji WRGB OLED si lahko tudi privoščiš QD OLED in ga je dosti bolj logično kupiti za teh par sto evrov več, ker je napredek več kot očiten.
Ja razlika bo nekje 1.000€ kar pa zopet ni tako malo:) Sicer pa poglej vsak sam ve kaj mu je pri televizorju najbolj pomembno.. In če ti misliš, da se isplača dati teh 1.00€ več potem ne vidim nikakršnega problema.. Ker večina zasigurno ne bo dala toliko več denarja:) Bodo pa seveda takšne televizorje kupovali ljudje, katerim cena sploh ni pomembna..! Sicer iz mojih izkušenj je takih zelo malo, jih je pa nekaj %

Od kod 1000€? Morda ko bodo meli 77 in 85" QD OLED. Za enkrat je kot sem že zgoraj napisal samo 300€ razlike med A80K in S95B v 55 in 65", ali misliš, ko cene padejo, ker jaz govorim o začetnih cenah.

Sem že videl tole in za enkrat noben od reviewerov tole ni omenil, ker kot kaže se to vidi samo na statični sliki, predvsem, če se TV uporabljaš kot monitor in če se gleda bolj od blizu, za navadno uporabo pa tole ni problem. V glavnem to je prava malenkost proti tem koliko težav imajo WRGB OLEDi, po tem takem bi morali počakati tudi z nakupom z OLEdom, ki je že celo večnost na tržišču, lol. Tole bo morda Samsung že odpravil naslednje leto, v glavnem zadeva je videti dosti boljša od navadnioh OLEDov, sploh ni primerjave. Če nebo LG pogruntal kaj novega so pečeni.![]()
Skyform, malo se omiri in ne žali. Čas bo pokazal dobre lastnosti tega QD-OLEDa. Verjetno ne veš, da je bil za prvega najboljšega OLEDa pred desetimi leti na CES12 proglašen Samsungov RGB OLED, pa ni nikdar prišlo do proizvodnje. Pa kot kaže tudi v ta QD-OLED Samsung ni 100% prepričan, in potrebne bodo še precejšnje izboljšave. Na to kaže, da ne poteka 100% možna proizvodnja, ampak samo 30%. Nič še ni jasnega, kaj bo z burn-inom. Samsung je že leto prej ponudil QD-OLED panele Sonyju in Panasonicu, sam je pa izjavljal da še ne bo pričel s proizvodnjo QD-OLEDov. Šele čez 2-3 leta bo vse skupaj jasno.

Od kod 1000EUR? Morda ko bodo meli 77 in 85" QD OLED. Za enkrat je kot sem že zgoraj napisal samo 300EUR razlike med A80K in S95B v 55 in 65", ali misliš, ko cene padejo, ker jaz govorim o začetnih cenah.
V mislih sem imel primerjavo Sonya A95K in pa Lg-ja C2. Pa tudi Philipsa 807 .
A95K bo toliko boljši TV, da sploh nima smisla primerjati. S95B se dobi še 500EUR ceneje in je v bistvu skoraj enaka zadeva. WRGB OLED nima za burek, tega se bodo branili samo feni znamk katere še trenutno nimajo QD OLED. Jaz pa bom vedno favoriziral novo tehnologijo preko znamke, namesto, da bi ljudje bili srečni, da bo OLED končno to kar mora bit že zdavnaj se eni še kar ne moremo sprijazniti ali priznati, da WRGB OLEd nima za burek proti QD OELDu kar se tiče slike, čistoče panela in vidnega kota. Philips lahko, da not ne vem kakšne procesorje pa ne vem kaj vse, nič ne bo dosegel proti QD OLEdu.
Sem že videl tole in za enkrat noben od reviewerov tole ni omenil, ker kot kaže se to vidi samo na statični sliki, predvsem, če se TV uporabljaš kot monitor in če se gleda bolj od blizu, za navadno uporabo pa tole ni problem. V glavnem to je prava malenkost proti tem koliko težav imajo WRGB OLEDi, po tem takem bi morali počakati tudi z nakupom z OLEdom, ki je že celo večnost na tržišču, lol. Tole bo morda Samsung že odpravil naslednje leto, v glavnem zadeva je videti dosti boljša od navadnioh OLEDov, sploh ni primerjave. Če nebo LG pogruntal kaj novega so pečeni.![]()
Skyform, malo se omiri in ne žali. Čas bo pokazal dobre lastnosti tega QD-OLEDa. Verjetno ne veš, da je bil za prvega najboljšega OLEDa pred desetimi leti na CES12 proglašen Samsungov RGB OLED, pa ni nikdar prišlo do proizvodnje. Pa kot kaže tudi v ta QD-OLED Samsung ni 100% prepričan, in potrebne bodo še precejšnje izboljšave. Na to kaže, da ne poteka 100% možna proizvodnja, ampak samo 30%. Nič še ni jasnega, kaj bo z burn-inom. Samsung je že leto prej ponudil QD-OLED panele Sonyju in Panasonicu, sam je pa izjavljal da še ne bo pričel s proizvodnjo QD-OLEDov. Šele čez 2-3 leta bo vse skupaj jasno.
Žalim?

Zgodovina sprememb…

A95K bo toliko boljši TV, da sploh nima smisla primerjati. S95B se dobi še 500€ ceneje in je v bistvu skoraj enaka zadeva. WRGB OLED nima za burek, tega se bodo branili samo feni znamk katere še trenutno nimajo QD OLED. Jaz pa bom vedno favoriziral novo tehnologijo preko znamke, namesto, da bi ljudje bili srečni, da bo OLED končno to kar mora bit že zdavnaj se eni še kar ne moremo sprijazniti ali priznati, da WRGB OLEd nima za burek proti QD OELDu kar se tiče slike, čistoče panela in vidnega kota. Philips lahko, da not ne vem kakšne procesorje pa ne vem kaj vse, nič ne bo dosegel proti QD OLEdu.
Poglej jaz nobene nove tehnologije ne kritiziram, toda bo pa potrebno še malo počakat, da se bo res videlo koliko je ta tehnologija res vredna in na dolgi rok zanesljiva:) Kot sem ti napisal tile primerjalni testi, ki se sedaj na veliko promovirajo ne pomenijo kaj dosti.. Ker je Samsung za te primerjave izbral res določen % najboljših televizorjev ki so seveda nastavljeni povsem drugače in tudi najverjetneje z povsem drugo strojno opremo kot televizorji kateri bodo v prosti prodaji:)) Saj sam veš, da Samsungu ne gre 100% zaupat, pa naj bodo to televizorji, telefoni itd.. In nikakor ne zagovarjam Lg-ja, da ne bo pomote.. Ko bom imel priliko primerjat vse te določene televizorje, potem bom lahko povedal še kaj več.

Jaz pa sem prepričan, da je boljša tehnologija kot WRGB OLED in dvomim, da bomo potem videli slabše panele kot so v trenutnih S95B, če pa bo to res pa se naj grejo soliti, potem so ti, ki so ga sedaj kupili nardili najbolj pametno potezo. V glavnem zadeva zgleda obetavna in jaz ne kupim več WRGB OLEd dokler ne odpravijo zelenkaste slike in vseh ostalih težav, ki jih ima.

Zdaj,če je res tako kot sem videl par primerjavah in ko je govora,da OLED dosti slabše prikaže BELO BARVO potem to ni dobro zame sploh ne. Teh par primerjav med sabo ko vidiš OLED in QLED eden poleg drugega in ko se na njih prikazuje hokej je očitno,da je OLED slabši saj nima tiste BELE barve in skoraj vsak malo boljši LCD bi že bolje prikazal belo barvo. Jaz tudi ne vem kako to nekatere ne moti in pa še to,da vleče bolj na zelo je še toliko slabše kot bi vleklo na modro. Saj so tudi primerjave med OLED in MiniLed kjer v določenih prikazih OLED ne prikaže tako dobro ni takega efekta kot Miniled TV. Se spomnim nazaj ko sem imel Sony televizor in sem samo šel v nastavitve in izbiral med WHITE BALANCE pa se je tako orenk poznalo kako je BELA barva povdarjena in recimo to je bilo na vstopnem modelu Sony TV.

Žalim? :D A sem ti stopil na žul, ker sem napisal resnico o LGju. Si pa res zaljubljen v tole znamko, da tole vzameš kot žalitev. Vem glede Samsunga in RGB OLED in zakaj ga je Samsung ni dalje razvijal, ker so rekli, da ne verjamejo v to tehnologijo. V 10 letih se pa je dosti spremenilo, je pa res, da še vedno niso prepričani v OLEd jap, tudi cene kažejo na to. Njihovi Mini LEDi stanejo enako kot QD OLED in tale QD OLEd sploh niso nič kaj napihovali ali delali reklam, kr na enkrat so ga dali v prodajo, baje da jih je Samsung Electronics pušal, da ga dajo v prodajo, da še Tv sploh ni bil ready za prodajo in ima buge v OSu pa počasn OS. To še več pove o tem kako dobra tehnologija je, da so ga na silo izdali in tako owna.Potem pa ne veš, kaj pišeš, še enkrat si prečitaj svoj post "lol"ek. Prav nič mi nisi stopil na žul, v svoji histeriji pa pišeš neumnosti. Če bo Samsungov TV boljši od LGejevega, se bom pač odločil za Samsunga, ampak to šele čez tri leta ko se bo stvar razčistila.

To sploh ni vprašanje, če bo boljši, Samsung S95B je že boljši TV kot bilo kateri LG OLED. To, da pa mi vsi pišemo neumnosti, razen ti in andrej pa že tak vemo, samo vidva sta tukaj mojstra, ki se že 10 ali več let prepirata med seboje in limleta eno in isto sranje, da že na pamet vem kaj si bo kdo drugemu napisal.

Ma saj se je že poprej govorilo da bo boljši in tudi nekako uganili so kje se bo poznala izboljšava proti OLEDu. Ko bo pa enkrat še cena bolj primerna potem bo pa res OLED šel v pozabo vsaj pri določenih kupcih.

Jaz pa sem prepričan, da je boljša tehnologija kot WRGB OLED in dvomim, da bomo potem videli slabše panele kot so v trenutnih S95B, če pa bo to res pa se naj grejo soliti, potem so ti, ki so ga sedaj kupili nardili najbolj pametno potezo. V glavnem zadeva zgleda obetavna in jaz ne kupim več WRGB OLEd dokler ne odpravijo zelenkaste slike in vseh ostalih težav, ki jih ima.Kolikor vem, si ti kupoval OLEDe s paneli najnižje kvalitete. Zanimivo, kako si hvalil Philipsa 706, ko sem ti pa razkril, da ima vgrajen slabši panel, si se ga pa na hitro odrešil.

Jaz pa sem prepričan, da je boljša tehnologija kot WRGB OLED in dvomim, da bomo potem videli slabše panele kot so v trenutnih S95B, če pa bo to res pa se naj grejo soliti, potem so ti, ki so ga sedaj kupili nardili najbolj pametno potezo. V glavnem zadeva zgleda obetavna in jaz ne kupim več WRGB OLEd dokler ne odpravijo zelenkaste slike in vseh ostalih težav, ki jih ima.Kolikor vem, si ti kupoval OLEDe s paneli najnižje kvalitete. Zanimivo, kako si hvalil Philipsa 706, ko sem ti pa razkril, da ima vgrajen slabši panel, si se ga pa na hitro odrešil.
A je taka primerjava ali NE,ker če je potem res tukaj nekaj ne štima in če ima Qd-Oled prikazano podobno kot Qled na tem posnetku potem ni debate,da je Oled slabši pri prikazovanju BELE barve.

Sploh ni res da sem ga zato vrnil, ti si pa en ej, da misliš, da si ti razlog, da sem vrnil TV. Vrnil sem ga, ker je imel preveč zeleno sliko, sploh bela, pretemne zelenkaste podnapise v SDR, slab dalinjc brez glasovne podpore in nobe bližnjice do nastavitev za sliko. Sem že vse to napisla tu ampak, če si ti pozabil ali nisi videl moj post si prosim ne izmišljuj stvari. Sony A8 in A80J sta zate tudi nižji rang? Trenutno imam A8, A80J pa ima brat tako da dobro vem kako izgledajo taboljši OLEDi.
Zgodovina sprememb…

A je taka primerjava ali NE,ker če je potem res tukaj nekaj ne štima in če ima Qd-Oled prikazano podobno kot Qled na tem posnetku potem ni debate,da je Oled slabši pri prikazovanju BELE barve.
Ni takšna razlika v WBju kot preko kamere, na kameri tole izgleda ful huje kot v resnici. V resnici je zelo majhna razlika, včasih so kakšene scene, ki so zelo svetle malo bolj zdimane kot na LCDju in to je to, ostale scene pa so lepše. Največje težave so pri igrah, ki so svetle kot kakšne Forza Horizon in imajo dosti napisov in teh for, za za odaje, šport (hokej najbrž izpade bolj zdiman, še nisem primerjal, ker ga ne gledam), filme pa sploh ni panike je lepša slika kot LCDjih, sploh HDR in DV in podnapisi v HDR in DV ne žarijo tako kot na LCdjih, da te naspol oslepijo ampak so ravno prav.

neocodexx ::
To ne more bit takšna razlika, sigurno tut ni imel pravilno WB nastavljeno, nisem gledal do konca ampak to je čisto mimo ena redneck primerjava škoda besed o tem videju.
Mene pa zanima kaj je zdaj z C2 modeli 42". Vincent je rekel da se jih dalo že par tednov nazaj v UK dobiti, pri nas v slo nič, amazon.de out of stock. Ve kdo kaj?
Mene pa zanima kaj je zdaj z C2 modeli 42". Vincent je rekel da se jih dalo že par tednov nazaj v UK dobiti, pri nas v slo nič, amazon.de out of stock. Ve kdo kaj?

Seveda ne izgleda OLED tak moder, tole je zaradi kamere, preko kamere izpade OLED ful hladen. Večjo svetlost zmore LCD bolj moder in temen izpade OLED preko kamere. Če bi imel zraven npr en starejši LCD, ki ni dosti svetlejši od OLEDa ali bi nastavil LCD na enako svetlost kot jo zmore OLED potem bi izpadla bravno skor identično. Npr sem nardil nekaj slik med A8 in XE90, XE90 ni nič svetlejši v HDR kot A8, je skor malo temnejši, svetle zadeve manj žarijo kot na A8 in sta oba izgledala enako na slikah in videjih kar se tiče barv in WBja.

Včeraj šel malo pogledat v Big bang pogledat TV in ja res so neverjetno lepi tisti prizori na OLED televizorjih celo na 75" Sony X81J je neverjetna slika sploh nič kaj slabše ne izgleda kot OLED seveda to je samo taki prizori kjer je vse bolj kakor ne barvito recimo,da potem pa vidiš tisti prizori ko se pokaže mesto zvečer iz zraka tam pa je OLED nenormalno super. Sem pa opazil kar nekaj zanimivosti in res so čudni v trgovini,da imajo take nastavitve po televizorjih . Na policah so bili postavljeni TV in LG 48" OLED C1 je zgledal tako slabo nastavljen da sploh ne veš,da je OLED bil je recimo za malenkost različen od Sony X81J a zraven je stal pa še Samsung Q85A katerega so pa navili svetlost menda do konca saj to je nenormalno,da bi kdo imel tako osvetlitev za gledanje. Recimo LG OLED C1 je imel kot nekako zasenčeno svetlo barvo isto je zgledalo kot na Sony X81J pa tudi barve nikakor ni imel pravih,ker sam vem saj sem že poprej videl kako OLED prikazuje barve in kontrast. Zdaj ali je res tako slabo bilo nastavljeno ali pa je kaj narobe z panelom seveda pa tisti Samsung Q85A favorizirajo,da prvo vsakem pade v oči. Tudi to me je presenetilo ko sta bila eden poleg drugega Sony XH9005 in X81J pa je prav očitno X81J bolje zgledal kar sploh ne more biti res.
Res pa da se večina predvaja 4K iz USB ključka saj sem videl vtaknjenega v televizor zato tudi vse lepo izgleda.
Najbolje se vse vidi ko imaš kakšen slabši video izvir in potem vidiš kako kateri obdela sliko
Res pa da se večina predvaja 4K iz USB ključka saj sem videl vtaknjenega v televizor zato tudi vse lepo izgleda.
Najbolje se vse vidi ko imaš kakšen slabši video izvir in potem vidiš kako kateri obdela sliko
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()

Kdaj se pričakuje kakšen 43" OLED TV pri nas saj ob vseh teh primerjav LCD televizorjev kot so LG Nano 75,Samsung Q60A,Sony X80J....... je že cena na takem nivoju,da bi potem že raje vzel OLED 48" samo ta velikost mi je nekako prevelika na razdalji manj kot 2-metra. Ko me zagrabi potem hočem prav dober TV saj to bo sploh TV katerega bom sam uporabljal saj tistega večjega imajo ves čas otroci v obdelavi. Butasto se mi zdi da kupim 43" TV in dam za njega 400-700 EUR a televizor je še vedno daleč stran od še približnega kot izgleda OLED. Nekateri proizvajalci tudi v tej velikosti 43" nimajo tistega modela kot bi si ga želel kot recimo Sony X90J in nikjer nisem pri nas v prodajalni zasledil katerega podobnega vsaj temu Sony TV sami neki nižji modeli TCL,Hisense kar ni dobro.
A se tudi že kaj govori kake bodo cene 43" OLED televizorjev saj če ne bo potem druge bom pa moral vzeti kar LG 48 C1.
A se tudi že kaj govori kake bodo cene 43" OLED televizorjev saj če ne bo potem druge bom pa moral vzeti kar LG 48 C1.

Si prepričan, da je 48" preveč za tvojo razdaljo? Jaz imam na 2,2m 55" pa je super.
Mislim da bi res bil prevelki,ker bi preveč videl slabosti slabe predvajane video kvalitete teh programov kateri se gledajo. Sigurno je pa res to,da bi raje verjetno kupil 48"OLED kakor kašen 43" LCD televizor za 700 eur.

Pa smo spet tam ko je govora o procesorju pa še kaj kar naredi sliko dobro.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darck ()

scipascapa je izjavil:
C1 55'' se že dobi za 1000€ :)
Takšna cena je že nekaj časa, kakor tudi za Philipsa 806.