» »

BiH - nekaj vprašanj

BiH - nekaj vprašanj

kryptonite ::

oče je bil iz bih in mama slovenka, rojen sem v slo in tle sm cel lajf. dol mam stanovanje na relativno (bih lol) dobri lokaciji v federaciji.
a imam avtomatsko bih državljanstvo? če ne ,a ga lahko dobim?
če imam dol bančni račun in si uredim tam stalni naslov + državljanstvo, če je potrebno; recimo da imam 1.000EUR prilivov na le ta račun, bi hotela kaj slovenija od mene (davki whatever)?
dol bi šel za nekaj časa, odpru bi s.p. (kar pač majo dol ekvivalentno s.p.ju tukaj) za ta cajt (poslujem z tujino), plačeval bi bosni vse kar je povezano s tem. Kaj s tem denarjem in slovenijo pol?
še nekaj, lahko odprem račun v eur dol?

to je zaenkrat samo ideja, samo me resno mika it dol nekaj cajta, vmes bi še posloval brez ubijalskega slo. spja (sklepam da je dol vse skupaj dosti bolj 'ugodno'?)

če mogoče ve kdo še več o situaciji dol glede 'spja' , bom vesel vsake informacije.

recimo na netu sm zasledil da v federaciji (not republika srpska) ni davka na dobiček, če posluješ več kot 50% s tujino (poslujem 100% s kar za bih bi bla tujina)

mal bi blo fajn tud zamenjat okolje, pa verjetno je vse bolj poceni dol, čeprav sm gledal da hrana ni ravno tolko bolj poceni kot tukaj.
  • zaklenilo: zee ()

harmony ::

V kolikor ima fotr BiH drzavljanstvo ga lahko ti kot otrok dobis. Glede na to, da razmisljas o odpiranju s.p. predvidevam, da si starejsi od 18 let, kar pomeni no-go. Seveda je tu govora o BiH, kjer se dejansko vse da. :) Poklici direkt v Sarajevo in za zihr povprasaj.

Slovenija v kolikor odjavis davcno rezidenstvo nima s teboj vec nic.

Vse to kar sprasujes bi lahko dobil direktno v Bosni. Poklices banko in poves svoje zelje.

zee ::

Predzadnje sporocilo ima vse potrebne informacije.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje odpreti podjetje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5310747 (9063) NikolormousB

Republika Srpska (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25358863 (53554) bluefish
»

Delo na ladji - davek