Forum » Kaj kupiti » Zunanje ohišje ali Docking Station?
Zunanje ohišje ali Docking Station?
JN ::
Imam Surface 4 z 256GB. Dovolj za delo, premalo za filme, glasbo, arhiv...
Rabim nekaj kar bo imelo USB 3, bo relativno prenosno (iz sobe v sobo) in znalo uporabljati 3.5" Sata3 HDD, ki jih bom kupil ločeno.
Kaj predlagate:
a) Zunanje ohišje z RAID1? Katero, kje kupiti?
ALI
b) Docking Station? Nekaj takega: www.sharkoon.com/product/1686/16815#desc
Ampak mi izlgedajo malce nezaščiteni diski (statična elektrika, ipd.) Ima kdo izkušnje?
ALI
c) ?
Zakaj RAID1 oz. Clone? Če crkne disk.
Backup pomembnih zadev imam sicer kot se spodobi (2 zunanja HDD doma/služba + cloud) AMPAK ne delam pa backupov filmov, glasbe in podobnega. In ko mi je crknil WD Elements Portable, ki sem ga do sedaj uporabljal za ta namen, sem ostal brez vseh filmov, ki sem jih v zadnjem letu in pol potegnil dol, da bom "enkrat pogledal". Pa vsi videi iz zadnjega dopusta, ki sem jih na hitro snel, da posodim GoPro. Ni ravno konec življenja, ni pa fino.
Zakaj ne NAS? Ker ne rabim + bojim se kriptovirusov.
OffTopic: WD 2,5" zunanji trdi disk Elements Portable je SRANJE! Niti dve leti ni zdržal, crknil je po moje samo USB kontroler, pa itak se ga ne da vzet ven in priklopit na SATA,... reševanje pa kotar.si pravi od 180€ naprej.
Rabim nekaj kar bo imelo USB 3, bo relativno prenosno (iz sobe v sobo) in znalo uporabljati 3.5" Sata3 HDD, ki jih bom kupil ločeno.
Kaj predlagate:
a) Zunanje ohišje z RAID1? Katero, kje kupiti?
ALI
b) Docking Station? Nekaj takega: www.sharkoon.com/product/1686/16815#desc
Ampak mi izlgedajo malce nezaščiteni diski (statična elektrika, ipd.) Ima kdo izkušnje?
ALI
c) ?
Zakaj RAID1 oz. Clone? Če crkne disk.
Backup pomembnih zadev imam sicer kot se spodobi (2 zunanja HDD doma/služba + cloud) AMPAK ne delam pa backupov filmov, glasbe in podobnega. In ko mi je crknil WD Elements Portable, ki sem ga do sedaj uporabljal za ta namen, sem ostal brez vseh filmov, ki sem jih v zadnjem letu in pol potegnil dol, da bom "enkrat pogledal". Pa vsi videi iz zadnjega dopusta, ki sem jih na hitro snel, da posodim GoPro. Ni ravno konec življenja, ni pa fino.
Zakaj ne NAS? Ker ne rabim + bojim se kriptovirusov.
OffTopic: WD 2,5" zunanji trdi disk Elements Portable je SRANJE! Niti dve leti ni zdržal, crknil je po moje samo USB kontroler, pa itak se ga ne da vzet ven in priklopit na SATA,... reševanje pa kotar.si pravi od 180€ naprej.
ales85 ::
Če diskov ne boš menjal pogosto, potem zunanje ohišje. Če pa jih nameravaš pogosto menjati, pa docking station.
Če se izogneš NASu, se nič ne zaščitiš pred kriptovirusi.
sajmon ::
Ravno zaradi zaščite pred odpovedjo enega diska, sem sam pri iskanju zunanjega diska iskal rešitev z več diski. Na koncu našel HP Microserver, rabljen z bolhe za 90€. Prostora ima za 4 diske, z malo predelave celo 6, z raid podporo seveda.
JN ::
To, da imaš HDD vštekan v komp samo takrat, ko z njim delaš, je najboljša (edina?) zaščita pred kriptovirusom.
HP Microserver
Ampak jaz nočem on-line strežnika :-)
Če diskov ne boš menjal pogosto, potem zunanje ohišje.
Hvala. Torej iščem zunanje ohišje z možnostjo RAID... ima kdo izkušnje? Kje, kaj kupiti?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JN ()
ales85 ::
Če ne najdeš nekaj primernega, pa da je offline, potem lahko kupiš tudi NAS, ki omogoča priklop preko USB/eSATA/etc in pač ne priklopiš mreže.
Han ::
NAS je edina pametna rešitev za to, kar želiš. V internet ti ga ni potrebno povezat, ko je enkrat nastavljen... Na računalnik ga lahko priklopiš brezžično ali prek kabla (UTP, USB).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DIY Backup namseto Google driveOddelek: Pomoč in nasveti | 3444 (2458) | Pahuljone |
» | NAS kako najlažje prenesti podatkeOddelek: Pomoč in nasveti | 2254 (1535) | sfaljk |
» | Kaj kupiti za shranjevanje 10T podatkovOddelek: Kaj kupiti | 12447 (9888) | HighBane |
» | Zunanji USB disk za filme (1-2TB)Oddelek: Kaj kupiti | 5883 (5326) | Senna4ever |