» »

Net ne gre nikamor med uploadanjem

Net ne gre nikamor med uploadanjem

Infusion ::

Pozdrav,
to se mi v preteklosti nikoli ni dogajalo, zadnje čase pa mi spletnih stran sploh ne več naloži ko pošiljam stvari npr. preko We Transferja, Google Drivea in podobno. Linijo imam 12/1 Mbit. Ve kdo če se da s kakšnim programom upload omejit, tako da lahko med uploadanjem še vedno uporabljam internet? Sem gledal malce po nastavitvah routerja (Fritz!Box Fon WLAN 7360) vendar se sploh ne znajdem...

Imate kak nasvet?

Fsegula62 ::

Tole bo ok zadeva, ker lahko omejis dolocen program :D
https://www.netlimiter.com/

RejZoR ::

V nastavitvah routerja vklopi QoS in mu pravilno vnesi hitrosti tvoje povezave ter določi kakšne prioritete želiš. To bi moralo pomagat. Brez QoS na routerju si skor ne predstavljam, ker takoj zatrokira net, s QoS pa delam več stvari naenkrat pa sploh ne opazim, da bi se kaj blokiralo, ker router prioritizira promet.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

KTr1sk ::

Kaj pa menite program CFosSpeed je meni deloval po občutku, da je bolje deloval internet ko je bil upload, mogoče bi pomagal?
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

SaXsIm ::

Razumeti je potrebno, da povezavni aplikacijski protokoli porabljajo pasovno širino v obe smeri (v eno smer podatki, v drugo potrditve in zahtevki) - ko z enim protokolom v eno smer popolnoma zapolnimo informacijski kanal, nam drugi povezavni protokoli ne bojo delovali več, saj dvosmerna komunikacija ne bo več mogoča (občasno sicer bo, ko bo kateri izmed paketov prišel na vrsto) - pri večini sporočil se nam časovniki iztečejo. Za normalno delovanje vseh povezav je tako potrebno upload omejiti.
SaXsIm

RejZoR ::

KTr1sk je izjavil:

Kaj pa menite program CFosSpeed je meni deloval po občutku, da je bolje deloval internet ko je bil upload, mogoče bi pomagal?

To je QoS ampak mal bolj konfigurabilen in na nivoju Windows. Načeloma opravlja isto delo kot QoS na routerju. Sploh ASUS ima super QoS, tko da če imaš njihov router, se splača vklopit to.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Omejevanje hitrosti interneta

Oddelek: Omrežja in internet
233825 (2994) Bakunin
»

Počasno nalaganje spletnih strani

192202 (1817) DMX
»

Windows QoS - a to obstaja

71169 (936) Pesimist
»

kako VZETI bandwidth obsedencem z torrentomi ??

291867 (1867) BigWhale
»

Internet med več uporabnikov - kako se znebiti visokega pinga??

121704 (1259) bastadu

Več podobnih tem