» »

Gostota prometa (promet.si, google maps)

Gostota prometa (promet.si, google maps)

Gaius ::

Eno vprašanje na katerega nikjer ne dobim odgovora. In sicer, tako na spletni strani promet.si kot tudi na google mapsu, če si označiš neko pot, kaže gostoto prometa z različnimi barvami. Mene zanima od kje te strani dobijo informacije o gostoti prometa?

Predvsem me to zanima zaradi natančnosti in tega ker kaže gostoto prometa tudi za vse stranke majhne regionalne ceste. Js še nikjer na kakšnih regionalnih cestah nisem videl kakšnih števcev prometa, ali kamer itd. Na avtocesti ok, tam so števci (pa še tam na vsakih nekaj km), zato mi res ni razumljivo od kje in kako dobijo tako točne informacije o gostoti prometa.

Če kdo ve, bi bilo super :)

Mavrik ::

Google dobiva nekaj feeda od naših organizacij, potem pa še zraven tega pobira location podatke z Android telefonov in uporablja to kot osnovo za statistiko.
The truth is rarely pure and never simple.

Gaius ::

Kako pa to izvaja DARS za promet.si?

Mavrik ::

promet.si kaže gostoto prometa samo tam kjer so dejansko števci (ki jih je po Sloveniji kar precej).
The truth is rarely pure and never simple.

Gaius ::

Kje na regionalnih cestah so števci?

kixs ::

energetik ::

Mavrik je izjavil:

promet.si kaže gostoto prometa samo tam kjer so dejansko števci (ki jih je po Sloveniji kar precej).
Če se ne motim, tudi promet.si pobira guglove podatke. Števci so pa tam kjer so.
Ampak te barve na cestah dejansko precej dobro držijo.

Zmajc ::

Googla ima v lasti tudi Waze, social network aplikacijo za voznike ki ki sami javljajo kje prihaja do zastojev in kakega tipa so ti zastoji. Mislim da informacoije o stanju v prometu pobirajo tudi od tam.

GupeM ::

Google pomoje največ informacij dobi od uporabnikov androidnih telefonov. V kombinaciji z raznimi žiroskopi in podobnimi zadevami, verjetno celo ve, ali se pelješ z avtom v gužvi 20 km/h, ali tečeš, ali si na kolesu. S tem lahko izloči tudi "fake" podatke (niso ravno fake, ampak nek tekač ne sme imeti veze z gostoto prometa). Poleg tega imajo še vse statistike preteklih dni. Če v Maps vpišeš neko destinacijo in izbereš čas, kdaj bi rad potoval, ti pokaže povprečne podatke kakšen naj bi bil promet na določen dan ob določenem času.

Waze verjetno uporablja premalo ljudi v Sloveniji, da bi podatki bili dovolj točni.

Sem sedaj še malo pogledal promet.si. Zadeva je daleč od točne. V našem kraju, kjer NIKOLI! ni gužve, trenutno kaže od srednje počasnega, do zelo počasnega. Na odseku približno 5 km. Včasih sicer pride kakšen kamion, ki je počasen, vendar kolona za njim ni nikoli daljša od nekaj avtov. Zanimivo mi je še posebej to, da je počasen promet označen samo v eno smer. Razumel bi, da bi zaradi ovinkov vozniki vozili počasneje, vendar bi v tem primeru bili počasni obe strani.

energetik ::

Mislm da ne prikazuje gostote prometa, zgolj povprečno hitrost. Zanimivo, kakor sem jaz do zdaj opazoval, je zadeva zelo točna. Vsekakor bolj kot DARS opozorila, ki prihajajo z N-minut zamika. Enkrat sem spremljal med vožnjo po AC in je bilo točno tako kot v resnici.

dice7 ::

Veliko teh stevcev so stacionarni radarji zato jih mogoce ne opazis

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dice7 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Live traffic (brez googla)

Oddelek: Na cesti
6838 (585) dunda
»

Avto brez navigacije (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8818008 (14350) Mavrik
»

Počitnice = manj zastojev, PROMET obvoznice

Oddelek: Problemi človeštva
354314 (3082) Phantomeye
»

Ne vem ali sem kazen dobil ali ne? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5411645 (10289) poweroff

Več podobnih tem